GRENDEL'S SYSTER (GER) - Myrtle Wreath/Myrtenkranz [EP]
Λοιπον δεν θα μπω σε διαδικασια συστάσεων, παραθέτω απλά το τοπικ του Κόμη για το προηγουμενο EP
viewtopic.php?f=15&t=1265
και πάμε κατευθειαν στο ψητό....δευτερο EP λοιπον, πιο μεγάλο αυτη τη φορά!
Μιλάμε για ΑΔΙΑΝΟHΤΟ έπος! Ατμοσφαιρα/ριφ/μελωδιες/παραγωγη 100% Κουτένια ΟΛΑ. Και επειδη εχει γυναικεια φωνητικα, ειναι επικο και ντουμίζει σε λίγα σημεια, συνειρμικα το μυαλο μου παει στους Smoulder, και με πιάνουν τα γέλια με το πόσο καλύτεροι μου ακουγονται αυτοι εδω, από το αγαπήμενο ανερχομενο συγκρότημα πολλών.
Στο bandcamp λενε οτι ερχεται βινυλιο αρχές του 2020. Περιμένω εναγωνίως!
viewtopic.php?f=15&t=1265
και πάμε κατευθειαν στο ψητό....δευτερο EP λοιπον, πιο μεγάλο αυτη τη φορά!
Μιλάμε για ΑΔΙΑΝΟHΤΟ έπος! Ατμοσφαιρα/ριφ/μελωδιες/παραγωγη 100% Κουτένια ΟΛΑ. Και επειδη εχει γυναικεια φωνητικα, ειναι επικο και ντουμίζει σε λίγα σημεια, συνειρμικα το μυαλο μου παει στους Smoulder, και με πιάνουν τα γέλια με το πόσο καλύτεροι μου ακουγονται αυτοι εδω, από το αγαπήμενο ανερχομενο συγκρότημα πολλών.
Στο bandcamp λενε οτι ερχεται βινυλιο αρχές του 2020. Περιμένω εναγωνίως!
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
- CountRaven
Πωωωωωωωωωωωωωωω
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- CountRaven
Με τον καταιγισμό υλικού που καταφθάνει στο FS αδυνατώ να φτιάξω πλάνο διαχείρισης. Η μπάντα το έχει στείλει εδώ και καιρό και τόσον καιρό ήταν σε λίστα αναμονής... Μέχρι που το box να παρέμβει δυναμικά.
Συνεχίζουν στο μοτίβο του πρώτου.
Κάπου εδώ να προσθέσω πως εν τέλη το βασικό μοτίβο της μπάντας είναι οι folk δρόμοι. Δηλαδή αν στήσεις αυτί προσεκτικά στα κομμάτια άνετα αντιλαμβάνεσαι πως θα μπορούσαν να είναι και εντελώς ακουστικά.
Η μπάντα όμως ηλεκτρίζει το υλικό, βάζει riffs και προσθέτει μελωδίες. Βγάζοντας μπροστά το επικό feeling που έτσι και αλλιώς διακατέχει την ευρωπαϊκή folk μουσική που είναι και το βασικό συστατικό τους στην ουσία.
Συνεχίζουν στο μοτίβο του πρώτου.
Κάπου εδώ να προσθέσω πως εν τέλη το βασικό μοτίβο της μπάντας είναι οι folk δρόμοι. Δηλαδή αν στήσεις αυτί προσεκτικά στα κομμάτια άνετα αντιλαμβάνεσαι πως θα μπορούσαν να είναι και εντελώς ακουστικά.
Η μπάντα όμως ηλεκτρίζει το υλικό, βάζει riffs και προσθέτει μελωδίες. Βγάζοντας μπροστά το επικό feeling που έτσι και αλλιώς διακατέχει την ευρωπαϊκή folk μουσική που είναι και το βασικό συστατικό τους στην ουσία.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Ε όχι ρε παιδιά, τα φωνητικά είναι απαράδεκτα! Άθλια χροιά και αστεία ερμηνεία
Ή μουσικη πως σου φάνηκε;
Τα φωνητικα, χωρις να ειναι κατι φοβερο, σαν χροια και έκταση, ακουγονται ευχαριστα και χωρις υπερβολες. Οι φολκιζουσες μελωδιες που μεταφερουν άλλωστε ειναι πανέμορφες. Μπορω να πω πως σαν προσεγγιση μου εφεραν στο νου περισσότερο κεντροευρωπαικες underground 70ς symphonic prog μπάντες.
CountRaven έγραψε: ↑Δευ 03 Φεβ 2020, 11:33 Κάπου εδώ να προσθέσω πως εν τέλη το βασικό μοτίβο της μπάντας είναι οι folk δρόμοι. Δηλαδή αν στήσεις αυτί προσεκτικά στα κομμάτια άνετα αντιλαμβάνεσαι πως θα μπορούσαν να είναι και εντελώς ακουστικά.
Γενικότερα κι εγώ το βρήκα πολύ όμορφο άκουσμα και ταυτίζομαι πλήρως με Countraven & theBox.theBox έγραψε: ↑Δευ 03 Φεβ 2020, 19:21 Τα φωνητικα, χωρις να ειναι κατι φοβερο, σαν χροια και έκταση, ακουγονται ευχαριστα και χωρις υπερβολες. Οι φολκιζουσες μελωδιες που μεταφερουν άλλωστε ειναι πανέμορφες. Μπορω να πω πως σαν προσεγγιση μου εφεραν στο νου περισσότερο κεντροευρωπαικες underground 70ς symphonic prog μπάντες.
Χοντρικά δηλαδή, παίζουν ό,τι άλλο είδος ακούω εκτός μέταλ και το έχουν επιμεταλλώσει σε ένα κράμα που εμένα προσωπικά μου κάνει πολύ.
Συμπαθητικοί. Πιο επιτυχημένες οι γερμανόφωνες εκδοχές των τραγουδιών.
- Advancing Yokeda
Είναι ενδιαφέρον άκουσμα με κυριότερο στοιχείο έλξης τις φολκ μελωδίες και σε μουσική και σε φωνητικές γραμμές. Συμφωνώ ότι η τραγουδίστρια βγάζει άλλο feeling στα γερμανικά...
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
- CountRaven
Είναι λογικό, εφόσον είναι η μητρική της γλώσσα τις βγαίνει περισσότερο φυσικά. Είναι από Γερμανία η μπάντα.Advancing Yokeda έγραψε: ↑Δευ 03 Φεβ 2020, 20:04 Είναι ενδιαφέρον άκουσμα με κυριότερο στοιχείο έλξης τις φολκ μελωδίες και σε μουσική και σε φωνητικές γραμμές. Συμφωνώ ότι η τραγουδίστρια βγάζει άλλο feeling στα γερμανικά...
Αν κρίνω από το πρώτο κομμάτι ακούω ένα βαρετό εμβατήριο και η όλη φάση μου φαίνεται της κουλαμάρας το ανάγνωσμα. Οι ''μελωδίες'' είναι αστείες, τέτοια σας γράφω και γω άμα θέλετε. Σοβαρά το λέω. Δεν σκαμπάζω τίποτα από μουσική. Ούτε και τούτοι δω έτσι όπως το κόβω. Δεν μπορώ να πάω παρακάτω γιατί το πρώτο κομμάτι είναι πολύ αρνητικό. Αν υπάρχει κάποιο πολύ διαφορετικό και πολύ ανώτερο παρακαλώ υποδείξτε το μου. (μπήκε και το δεύτερο και είναι ακόμα πιο γελοίο)
Εντωμεταξύ ρε Κουτί δεν σε αναγνωρίζω, τους κράζεις όλους ότι δεν έχουν riffs και σου αρέσει αυτό το πράγμα; Δηλαδή τώρα αυτά είναι riffs;;;;;
Οχι δεν εχουν αυτο που εννοουμε "παραδοσιακα" μεταλ ριφφς. Εχουν ομως σχεδον παντου αυτα τα φολκ leads/melodies που γεμίζουν την ενορχήστρωση και τα υποκαθιστουν. Επισης, αν και "μεταλ" ακουσμα αντικειμενικα, δεν ξερω εν τελει αν το προσεγγιζω εγω προσωπικα υπο αυτο το πρισμα για να μου λειπουν οι κιθαριές ή αν τελικα ξυνει περισσοτερο την νερντο-70ς στρουμφο-παραμυθενια φαγούρα μου. Αυτο το τελευταιο ειναι μαλλον και ο λογος που δεν νιωθεις, και τον καταλαβαινω απόλυτα.
Αυτό το τελευταίο υποψιάζομαι και γω. Αλλά αντί να γδέρνεις τα αυτιά σου με τούτη την άχαρη καλύτερα χίλιες φορές να ακούσεις πλήρως αμέταλλο νεοφόλκ με φωνάρες απίστευτες που υπάρχει με το τσουβάλι εκεί έξω (όχι, δεν έχω ιδέα για να σου υποδείξω, αλλά έχω πετύχει πολλές φωνάρες ψάχνοντας 2-3 παραδοσιακά κέλτικα που μου άρεσαν)
- Advancing Yokeda
Συμβαίνει ωστόσο και κάτι άλλο... Οι Γερμανοί έχουν τεράστια εγχώρια μουσική παράδοση στο μεσαιωνικό φολκ (βαρύτερο και πιο δύσπεπτο από το αντίστοιχο αγγλικό) και παρατηρώ ότι όμοια αποτυπώνεται και στο heavy rock τους.CountRaven έγραψε: ↑Δευ 03 Φεβ 2020, 22:18Είναι λογικό, εφόσον είναι η μητρική της γλώσσα τις βγαίνει περισσότερο φυσικά. Είναι από Γερμανία η μπάντα.Advancing Yokeda έγραψε: ↑Δευ 03 Φεβ 2020, 20:04 Είναι ενδιαφέρον άκουσμα με κυριότερο στοιχείο έλξης τις φολκ μελωδίες και σε μουσική και σε φωνητικές γραμμές. Συμφωνώ ότι η τραγουδίστρια βγάζει άλλο feeling στα γερμανικά...
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".