ZANISTER - Symphonica Millenia (1999)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
apeitharxos

Δημοσίευση από apeitharxos »

Όσα forum και να ανοίξετε, τόσες αντίστοιχες φορές θα κάνω μια αναφορά για αυτή την μεγάλη δισκάρα.
Είχα κάνει και το metaldome νύξη, θα κάνω και εδώ, διότι πολλοί ίσως και να έχουν ξεχάσει αυτό το άλμπουμ ή πολλοί μπορεί και να μην το ξέρουν καν....

Όσοι είστε οπαδοί του Chastain (όπως είμαι μεγάλος fan είμαι και εγώ), και πιστεύετε ότι τα άλμπουμ του είναι έπη, κατά την γνώμη μου αυτό είναι το ακόμα μεγαλύτερο έπος από ό,τι έχει κάνει ο Chastain στην καριέρα του.

Όσοι μπορεί να αναρωτιέστε πώς θα μπορούσαν να ήταν οι Judas Priest αν είχαν μια φυσιολογική συνέχεια μετά το Painkiller, και όχι αυτή την στροφή σε ποιο μοντέρνους ήχους που είχαν, πιστέψτε το αυτή θα μπορούσε να είναι η φυσιολογική συνέχεια του Painkiller.

Τι να πούμε για την κιθαριστική δουλειά σε αυτό το άλμπουμ των Chastain, Michael Harris? Ότι είναι από άλλο γαλαξία οι δισολίες που ακούμε? Ίσως και να λέμε λίγα...Είναι όμως μόνο η κιθαριστική δουλειά που εντυπωσιάζει εδώ? Όχι φυσικά, διότι συνοδεύεται και από ανάλογα εντυπωσιακές πιασάρικες συνθέσεις, παρά την πολυπλοκότητα της κιθαριστικής δουλειάς (άλλοι, αν επιχειρούσαν κάτι ανάλογο, θα χάνονταν σε αλαζονικού τύπου σόλο και αμετροέπεια, χωρίς ουσία, εδώ έχουμε την απόλυτη ισορροπία και ουσία...)

Τι να πούμε για τα φωνητικά του μακαρίτη Brian Sarvella? Ότι έβγαλε εις πέρας μια τόσο δύσκολη αποστολή να υποστηρίξει επάξια τους δύο μεγάλους κιθαρίστες?

Για όσους δεν το ξέρουν το άλμπουμ και για όσους αναρωτιούνται πώς θα μπορούσε να είναι ένας από τους μεγαλύτερους δίσκους όλων των εποχών, χωρίς σοβαρό ανταγωνισμό από σύγχρονα ακούσματα (αλλά και των '90s το 99% των ακουσμάτων επίσης ωχριούν μπροστά σε αυτό το υπερ-έπος), απολαύστε...Όσοι ήδη ξέρετε, ευκαιρία να ξαναθυμηθείτε...

Τα δύο αγαπημένα μου από τον δίσκο είναι οι δύο πρώτοι σύνδεσμοι, με το κόψιμο στη μέση στο Born In Cold Blood να ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ και να διδάσκει αληθινό metal, και το Save Me Now με το δολοφονικό riff, το solo στη μέση περίπου του τραγουδιού, και τις διπλομποτιές σε πολλά σημεία να στάζουν καύλα ...

Επίσης, το Fighters in the Sky αποτελεί το ονειρώδες άνοιγμα για αυτό τον δίσκο, για να έρθει καπάκι το We Will Bring Glory να μοιράσει φάπες σε κάτι μπάντες που τολμούν και στέλνουν το υλικό τους σε ένα κανάλι που λέγεται νέο κύμα του παραδοσιακού heavy metal, πιστεύοντας οι κακόμοιρες ότι ανήκουν σε αυτό το είδος μόνο και μόνο επειδή η δουλειά τους έχει γίνει uploading από το εν λόγω κανάλι (για να μην παρεξηγηθώ: το κανάλι κάνει εξαιρετικότατη δουλειά προώθησης των νέων μπαντών, απλώς πολλές νέες μπάντες έχουν παρεξηγήσει τι είναι το παραδοσιακό heavy metal, με αποτέλεσμα να ακούμε ό,τι να'ναι υλικό πολλές φορές, ειδικά την φετινή χρονιά)

Υπάρχει επίσης και μια συνεργασία του Chastain με τον Shelton στο Edge of Sanity, που ξανακυκλοφόρησε πρόσφατα από την pure steel, στα πλαίσια μιας άλλης συλλογής παλαιών ηχογραφήσεων του Καρχαρία...

Όλα τα κομμάτια είναι από 9 και πάνω, με τα πιο αυστηρά κριτήρια, και πέραν αυτών των πέντε που ανέφερα, κομματάρα μεγάλη είναι και το Evil Will Survive, που κλείνει τον δίσκο...

Η παραγωγή επίσης είναι κάτι παραπάνω από τέλεια, όπως αρμόζει σε έναν από τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών...

Advancing Yokeda:
Ενδεχομένως η πιο ελιτίστικη και απροσπέλαστη μορφή τέχνης να περνά μέσα από λιτές απέριττες φόρμες. Αυτές που η πλειοψηφία θα αγνοήσει ή περιφρονήσει σαν απλοϊκότητα. Εκεί άλλωστε δε στηρίζεται και το 'αληθινό heavy metal'?
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

Έπος.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Τους ηξερα σαν ονομα αλλα δεν νομιζω οτι εχω κατσει ποτε να ακουσω σοβαρα. Για να δουμε...
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Metal_Warrior

Δημοσίευση από Metal_Warrior »

apeitharxos έγραψε: Δευ 14 Δεκ 2020, 21:48
Όσοι είστε οπαδοί του Chastain (όπως είμαι μεγάλος fan είμαι και εγώ), και πιστεύετε ότι τα άλμπουμ του είναι έπη, κατά την γνώμη μου αυτό είναι το ακόμα μεγαλύτερο έπος από ό,τι έχει κάνει ο Chastain στην καριέρα του.
συμφωνώ απολύτως με αυτό, η κορυφαία δουλειά του Chastain και για μένα. Οι δισολίες με τον Harris ειναι ανεπανάληπτες και το songwriting καταπληκτικό
Άβαταρ μέλους
Metal_Warrior

Δημοσίευση από Metal_Warrior »

ας προσθέσω και το Japenese bonus track από κάτω του οποίου η βασική μελωδία ακούγεται στην εισαγωγή και την έξοδο του κανονικού δίσκου. Κρίμα που το 2ο άλμπουμ ήταν απογοητευτικό

Άβαταρ μέλους
LuciferSteele

Δημοσίευση από LuciferSteele »

αυτός ο δίσκος αξίζει να φτάσει σε περισσότερα αυτιά... είναι απογοητευτική η αποδοχή του
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
Άβαταρ μέλους
nicolasg

Re: ZANISTER - Symphonica Millenia (1999)

Δημοσίευση από nicolasg »

Το άκουσα! Εξαιρετικό!!!

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άβαταρ μέλους
Zippo190

Δημοσίευση από Zippo190 »

ο δίσκος που θέλαμε σε μια εποχή που το είχαμε ανάγκη.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”