CIRITH UNGOL - Half Past Human EP (2021)
- Bersekeros
Re: CIRITH UNGOL - Half Past Human EP (2021)
Τείνω να συμφωνήσω σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν και αυτό που αναφέρει ο Advancing Yokeda, είναι πολύ εύλογο και λογικό.
Προσωπικά, δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, αν ένα Εp, συνοδευόταν και με 4 (ας πούμε) live κομμάτια,
ώστε να δικαιολογεί περισσότερο την τιμή ενός full length.
λογικότατο είναι αλλά τα ep παραδοσιακά κάλυπταν το χρόνο μεταξύ δυο κυκλοφοριών προκειμένου να ακούγεται το όνομα της μπάντας ή είναι η πρώτη κυκλοφορία για καθαρά οικονομικούς λόγους. Όμως σε μια εποχή που η αγοραστική δύναμη είναι χαμηλή και οι πωλήσεις ωχραίνουν νομίζω ότι δεν είναι σωστό να "εκβιάζεις" τον ακροάτη με ep.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Καλύτερη διατύπωση δεν υπάρχει. Εκτός κι αν δεν ωχραίνουν οι πωλήσεις και μόνο η αγοραστική δύναμη -στη χώρα μας, τουλάχιστον!- μειώνεται.
Προσωπικά, δυσκολεύομαι να φανταστώ 20άρηδες στη σύγχρονη Ελλάδα, ακόμη 30άρηδες, οι οποίοι να τροφοδοτούν σταθερά τα δισκάδικα του ατσαλιού. Στην πιάτσα, δεν τους πολυβλέπω πάντως - και δε μιλώ για λάηβ, που κι εκεί ο μέσος όρος ηλικίας δεν είναι και πολύ ελπιδοφόρος στη χώρα μας, θαρρώ.
Νομίζω ότι εμείς οι ...μιας κάποιας ηλικίας (46 ετών ο υποφαινόμενος), αναμασάμε τις σάρκες μας, ξοδεύοντας πάγεια για ασημένια δισκάκια ή βινύλια, ακόμη και για επίσημα ψηφιακά κατεβάσματα.
Κι αυτό για δύο λόγους, πιστεύω:
α. ίσως προλάβαμε και κάναμε μια κάποια προκοπή καθότι λίγο παλιότεροι στην αγορά/εργασία (λέμε τώρα)
β. είμαστε μουρλοί, γαλουχηθήκαμε με μέταλ και δεν εννοούμε να το εγκαταλείψουμε μέχρι...τελευταίας ρανίδας (ήδη αυτή ξοδεύουμε κάμποσοι από εμάς)
Αλήθεια, υπάρχουν κάπου στατιστικά για τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά (ηλικία, κοινωικοοικονομικό στάτους, κλπ) του αγοραστικού κοινού της μουσικής μας;
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
- Advancing Yokeda
Χρειάζομαι να ξέρω πως υπάρχουν κι άλλοι 18χρονοι σαν τον Σαλονικιο Medieval Steel που δεν τον πολυενδιέφερε πολύ κιόλας.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Μορφάρα!Advancing Yokeda έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 14:52 Χρειάζομαι να ξέρω πως υπάρχουν κι άλλοι 18χρονοι σαν τον Σαλονικιο Medieval Steel που δεν τον πολυενδιέφερε πολύ κιόλας.
- Bersekeros
Τεράστια μορφή, ο κιθαρίστας του Λευκού Πύργου / White Tower, o Warbringer. Εννοείται ότι έχω το βινύλιο.
- CountRaven
Δεν θα είναι 25 τώρα ο φίλος μας;Advancing Yokeda έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 14:52 Χρειάζομαι να ξέρω πως υπάρχουν κι άλλοι 18χρονοι σαν τον Σαλονικιο Medieval Steel που δεν τον πολυενδιέφερε πολύ κιόλας.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- CountRaven
Δίκιο έχετε που κράζετε για τις τιμές. Τα λέω και εγώ. Ειδικά για τα βινύλια.
Από την άλλη αφού έτσι και αλλιώς είμαστε επιλεκτικοί, αν σκάσει ένα έπος EP μια στο τόσο, θα πούμε όχι;
Μη ξεχνάμε ότι οι μισές νέες μπάντες και ειδικά αυτές στην NWTOHM φάση, μας έχουν πήξει στα EP και τις κασσέτες με τα δύο, τρία κομμάτια. Και οι επικάδες το κάνουν αυτό σε μεγάλο βαθμό.
Οπότε πάντα κρίνεις με βάση την ποιότητα.
Από την άλλη αφού έτσι και αλλιώς είμαστε επιλεκτικοί, αν σκάσει ένα έπος EP μια στο τόσο, θα πούμε όχι;
Μη ξεχνάμε ότι οι μισές νέες μπάντες και ειδικά αυτές στην NWTOHM φάση, μας έχουν πήξει στα EP και τις κασσέτες με τα δύο, τρία κομμάτια. Και οι επικάδες το κάνουν αυτό σε μεγάλο βαθμό.
Οπότε πάντα κρίνεις με βάση την ποιότητα.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- Advancing Yokeda
Ωπ ωπ ωπ, βγάλαμε λαυράκιBersekeros έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 14:59 Τεράστια μορφή, ο κιθαρίστας του Λευκού Πύργου / White Tower, o Warbringer. Εννοείται ότι έχω το βινύλιο.

τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
- CountRaven
Advancing Yokeda έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 15:05Ωπ ωπ ωπ, βγάλαμε λαυράκιBersekeros έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 14:59 Τεράστια μορφή, ο κιθαρίστας του Λευκού Πύργου / White Tower, o Warbringer. Εννοείται ότι έχω το βινύλιο.![]()

- Advancing Yokeda
SOLDIERS OF METAL RULE THE MIDNIGHT WITH ROUGH SEXCountRaven έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 15:07Advancing Yokeda έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 15:05Ωπ ωπ ωπ, βγάλαμε λαυράκιBersekeros έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 14:59 Τεράστια μορφή, ο κιθαρίστας του Λευκού Πύργου / White Tower, o Warbringer. Εννοείται ότι έχω το βινύλιο.![]()
![]()
- Bersekeros
Ναι. Αυτός είναι.
'Εχει και μόνιμη δουλειά πλέον, απ' όσο ξέρω και είναι ικανοποιημένος.
Δεν τον ξέρω προσωπικά, γνωρίζω κάτι συγγενείς του.
'Εχει και μόνιμη δουλειά πλέον, απ' όσο ξέρω και είναι ικανοποιημένος.
Δεν τον ξέρω προσωπικά, γνωρίζω κάτι συγγενείς του.
- CountRaven
Αυτό είναι στίχος White Tower;SOLDIERS OF METAL RULE THE MIDNIGHT WITH ROUGH SEX
- Advancing Yokeda
Ποτ μπουρι από τίτλους κομματιών του δίσκου τουςCountRaven έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 15:25Αυτό είναι στίχος White Tower;SOLDIERS OF METAL RULE THE MIDNIGHT WITH ROUGH SEX
- CountRaven
Α εσύ είσαι μεγάλος φαν!Advancing Yokeda έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 15:26Ποτ μπουρι από τίτλους κομματιών του δίσκου τουςCountRaven έγραψε: ↑Σάβ 16 Σεπ 2023, 15:25Αυτό είναι στίχος White Tower;SOLDIERS OF METAL RULE THE MIDNIGHT WITH ROUGH SEX