MAJESTIC RYTE (US) - Same (2023)
- Progress_Lost
Re: MAJESTIC RYTE (US) - Same (2023)
Aκούστηκε χθες το CDάκι σε φίλο που το αγόρασε... Είχα ακούσει και τα 3 πρώτα κομμάτια πιο πριν όταν το ανέβασε εδώ ο Νικόλας..Σαν μια μίξη του ΕΡ τους το '88 με Νevermore .. Yπάρχουν καλά ριφάκια εδώ κ' εκεί, αλλά χωρίς μελωδίες δε σου μένουν και πολλά πράγματα... Αρκετά heavy album πάντως που θα αρέσει σε όσους δεν τους κουράζει το κάπως μονοκόμματο heavy ύφος... Το ΕΡ εξακολουθεί να είναι ανώτερο - δεν υπάρχουν δηλαδή κομματάρες σαν το "Promise of Power" ή το "A Breed Apart" δυστυχώς...
- Advancing Yokeda
Όταν είχε κυκλοφορήσει το 1ο Darkology θυμάμαι να με ξενίζει απίστευτα (αλλά ταυτόχρονα καραγούσταρα το Aura of Xhad), να διαβάζω αποκλειστικά αποθεωτικές κριτικές και σχόλια και να το παλεύω για πολύ καιρό. Σήμερα, βέβαια, παίζει πάντα στις prog power sci fi φάσεις μου.
Κάτι παρόμοιο παίζει και με τούτο το δίσκο. Οπότε είμαι διστακτικός να πω άποψη από τωρα. Πάντως πέρα από το παίξιμο που έθιξε ο Box, είναι και τα φωνητικά περίεργα. Δηλαδή ο τύπος έχει φωνάρα, όπως το θυμάμαι από το live στην Αθήνα, αλλά επιλέγει να κάνει κάποια νάζια που θα προτιμούσα να μην έκανε.
Π.χ. στο The Arrival τραγουδα "They re taking us down" και μετά σου πετά και αυτό το νεουορκέζικο "so dowwwwwn".
ΡΕ ΦΙΛΕ! ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ! THEY RE TAKING US DOWN ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ! ΦΙΝΙΤΟ! Τί μου λες μετά "So dowwwwwn"?
Εντελώς weird η φάση να ακούς κάτι που δε σου πολυκάθεται καλά και να έχεις αυτό το gut feeling πως μετά από δεδομένο χρόνο μπορεί και να γίνει αγαπημένο.
Κάτι παρόμοιο παίζει και με τούτο το δίσκο. Οπότε είμαι διστακτικός να πω άποψη από τωρα. Πάντως πέρα από το παίξιμο που έθιξε ο Box, είναι και τα φωνητικά περίεργα. Δηλαδή ο τύπος έχει φωνάρα, όπως το θυμάμαι από το live στην Αθήνα, αλλά επιλέγει να κάνει κάποια νάζια που θα προτιμούσα να μην έκανε.
Π.χ. στο The Arrival τραγουδα "They re taking us down" και μετά σου πετά και αυτό το νεουορκέζικο "so dowwwwwn".
ΡΕ ΦΙΛΕ! ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ! THEY RE TAKING US DOWN ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ! ΦΙΝΙΤΟ! Τί μου λες μετά "So dowwwwwn"?
Εντελώς weird η φάση να ακούς κάτι που δε σου πολυκάθεται καλά και να έχεις αυτό το gut feeling πως μετά από δεδομένο χρόνο μπορεί και να γίνει αγαπημένο.
Prepare for the final awakening
Prepare for the time it has come
Prepare for the time it has come
Καλύτερο από ότι φοβόμουν, χειρότερο από ότι έλπιζα. Ηχητικά είναι ο λογικός/φυσιολογικός εκσυγχρονισμός του ήχου τους. Αν μη τι άλλο, αξιοπρεπές. Ελπίζω μετά από κάποιες ακροάσεις να ανέβει.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
And cast God down upon the earth!
- vasilis2112
Η αλήθεια είναι περίμενα περισσότερα.
Με ξενίζει λίγο ο μοντέρνος ήχος σε κιθάρες και παραγωγή.
Θα ήθελα λίγο περισσότερη σχιζοφρένεια και λίγο λιγότερη γκρουβίλα.
Αλλά σε γενικές γραμμές με αφήνει ικανοποιημένο στις 2-3 ακροάσεις.
Guardian κομματάρα που όπως είπαμε έπαιξαν και στο UTH.
Με ξενίζει λίγο ο μοντέρνος ήχος σε κιθάρες και παραγωγή.
Θα ήθελα λίγο περισσότερη σχιζοφρένεια και λίγο λιγότερη γκρουβίλα.
Αλλά σε γενικές γραμμές με αφήνει ικανοποιημένο στις 2-3 ακροάσεις.
Guardian κομματάρα που όπως είπαμε έπαιξαν και στο UTH.
- CountRaven
Ήρθα να πω ότι το Majestic Ryte είναι αριστούργημα.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018