WINGS OF STEEL (US) - Gates of Twilight (2023)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
TitusGroan

Re: WINGS OF STEEL (US) - Gates of Twilight (2023)

Δημοσίευση από TitusGroan »

Δεν ενιωσα καθολου
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Δημοσίευση από Progress_Lost »

TitusGroan έγραψε: Παρ 23 Ιουν 2023, 23:35 Δεν ενιωσα καθολου
To EP πως σου είχε φανεί;

Noμίζω πάντως ότι ένα πράγμα που λείπει από το άλμπουμ είναι οι ρεφρενάρες που είχαν κάποια τραγούδια στο ΕΡ. Δε ξέρω... το άλμπουμ έχει τρεις πολύ ωραίες στιγμές για μένα αλλά στα υπόλοιπα κομμάτια αυτό το poser power metal που επιχειρούν δεν πολυβγαίνει.. Δεν είναι αδιάφορο, ακούγεται ευχάριστα αλλά ως εκεί.. Δηλαδή το προτείνω να το ακούσει κάποιος πχ online, αλλά για αγορά.. είμαι επιφυλακτικός πολύ. Θα έλεγα όχι, εκτός αν κάποιος το ακούσει από πριν καλά και του αρέσει πολύ...

Αλλά εντάξει, νέο συγκρότημα είναι (και ούτε καν συγκρότημα εδώ που τα λέμε, δύο άτομα), το έχουν με τις μελωδίες και έχουν και εξαιρετικά φωνητικά.. Έχουν χρόνο μπροστά τους να βελτιωθούν, να βάλουν και άλλα μέλη στο γκρουπ, να δέσουν, να ακούσουν και άλλες απόψεις και εδώ είμαστε.. Προς το παρόν, για μένα οι Wings of Steel είναι ένα συγκρότημα που όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του, θα ανακαλύψει σχεδόν σίγουρα μερικές συνθέσεις που θα τον συγκινήσουν..
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

Progress_Lost έγραψε: Παρ 23 Ιουν 2023, 23:58
TitusGroan έγραψε: Παρ 23 Ιουν 2023, 23:35 Δεν ενιωσα καθολου
To EP πως σου είχε φανεί;

Noμίζω πάντως ότι ένα πράγμα που λείπει από το άλμπουμ είναι οι ρεφρενάρες που είχαν κάποια τραγούδια στο ΕΡ. Δε ξέρω... το άλμπουμ έχει τρεις πολύ ωραίες στιγμές για μένα αλλά στα υπόλοιπα κομμάτια αυτό το poser power metal που επιχειρούν δεν πολυβγαίνει.. Δεν είναι αδιάφορο, ακούγεται ευχάριστα αλλά ως εκεί.. Δηλαδή το προτείνω να το ακούσει κάποιος πχ online, αλλά για αγορά.. είμαι επιφυλακτικός πολύ. Θα έλεγα όχι, εκτός αν κάποιος το ακούσει από πριν καλά και του αρέσει πολύ...

Αλλά εντάξει, νέο συγκρότημα είναι (και ούτε καν συγκρότημα εδώ που τα λέμε, δύο άτομα), το έχουν με τις μελωδίες και έχουν και εξαιρετικά φωνητικά.. Έχουν χρόνο μπροστά τους να βελτιωθούν, να βάλουν και άλλα μέλη στο γκρουπ, να δέσουν, να ακούσουν και άλλες απόψεις και εδώ είμαστε.. Προς το παρόν, για μένα οι Wings of Steel είναι ένα συγκρότημα που όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του, θα ανακαλύψει σχεδόν σίγουρα μερικές συνθέσεις που θα τον συγκινήσουν..
Όπως έχει γραφτεί ήδη το μέλλον προβλέπεται περισσότερο poser και λιγότερο power. Και μακάρι να πέσουμε έξω. Γιατί poser μπάντες έχουμε πολλές καλές καινούριες. Power όμως...
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
aorpanos72

Δημοσίευση από aorpanos72 »

Αφήστε τα παιδιά να τα οδηγήσει η καρδία τους.... Εγώ θα στηρίξω όποιον δρόμο και αν πάρουν (από τους δυο).
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Άβαταρ μέλους
SifiSMelodicRock

Δημοσίευση από SifiSMelodicRock »

Όπως έχει γραφτεί ήδη το μέλλον προβλέπεται περισσότερο poser και λιγότερο power. Και μακάρι να πέσουμε έξω. Γιατί poser μπάντες έχουμε πολλές καλές καινούριες. Power όμως...
Ήταν και οι Whitesnake Poser και δεν το ήξερα ; Εγώ έιχα για poserαδες τους Poison και μερικούς τους Glam σκηνής.
Έπεσα έξω φαίνεται αλλά προφανώς είναι εμπνευσμένο απ αυτή τη λογική ....

Heavy metal or no metal at all
Wimps and posers, leave the hall
Wimps and posers go on get out
Leave the hall

άσχετα αν αυτοί που το τραγουδούσαν παίζει να ξεπερνάνε σε ποζεριλίκι και τους Poison....
Άβαταρ μέλους
Priamos

Δημοσίευση από Priamos »

SifiSMelodicRock έγραψε: Σάβ 24 Ιουν 2023, 22:19
Ήταν και οι Whitesnake Poser και δεν το ήξερα ; Εγώ έιχα για poserαδες τους Poison και μερικούς τους Glam σκηνής.
Έπεσα έξω φαίνεται αλλά προφανώς είναι εμπνευσμένο απ αυτή τη λογική ....

Wimps and posers, leave the hall
Wimps and posers go on get out
Leave the hall

άσχετα αν αυτοί που το τραγουδούσαν παίζει να ξεπερνάνε σε ποζεριλίκι και τους Poison....
Το 1987 ήταν γαμω τα άλμπουμ αλλά τότε η μπάντα είχε τίγκα poser image. (=(όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ) πουλάω σεξ απήλ και μαλλί κομμωτηρίου)). Τώρα δεν ξέρω αν διαφωνούμε στην definition, αλλά άλλο θεατρικότητα και άλλο ποζερια. Ας πούμε οι Twisted Sister και οι Wasp αν και θεωρητικά συγγενευαν λόγω εμφάνισης με το glam , εγώ θεωρώ ότι δεν έχουν καμία σχέση με το poser. Υπήρχε concept πίσω από το look και το show των συγκεκριμένων συγκροτημάτων και δεν ήταν απλά ναρκισσιστες που το έπαιζαν γκόμενοι για να υγρανθούν τα κοριτσάκια. Και φυσικά οι Manowar (στα ντουζενια τους) δεν ήταν poser. Είχαν ένα concept σε image, μουσική και στίχους. Τώρα αν επεκταθεί ο ορισμός του poser στο παριστάνω κάτι που δεν είμαι, η κουβέντα θα πάει μακριά και το 90 % των μουσικών θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για posers.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
Άβαταρ μέλους
Priamos

Δημοσίευση από Priamos »

Και γενικά το πρόβλημα μας είναι συνήθως η κακή φλωρικη εμπορική μουσική και όχι το image. Οπότε το poser συχνά χρησιμοποιείται περιφρονητικά για να περιγράψει την τελευταία. Ας πούμε δύσκολα κι ο πιο καφρος trumetalας θα αποκαλούσε posers τους white lion έστω κι αν ήταν σχετικά soft και ομορφόπαιδα.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Ακριβώς όπως τα λέει ο Πρίαμος... Εδώ και χρόνια διεθνώς ο όρος poser περιλαμβάνει όλα τα επιμέρους στυλ (glam/sleaze, hair metal, melodic metal, AOR, FM rock, κτλ). Μουσικά πάντα και στιχουργικά. Το ότι ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται κ για να δηλώσει μη αυθεντικότητα ή διάθεση show off είναι άλλο πράγμα (άσχετα αν προήλθε από τα ίδια τα γκρουπ του είδους που φαίνονταν ότι τα ένοιαζε πολύ η εμφάνιση, το εμπορικό μέρος, κτλ...) Μουσικά πάντα βέβαια πολλά από αυτά κέρδισαν τον κόσμο κ πολλοί μεταλλάδες τα δέχτηκαν ισάξια στα ακούσματά τους.
Άβαταρ μέλους
aorpanos72

Παιδιά ο όρος poser είναι καθαρά Ελληνικός. Κάνενας δεν λέει poser ...γιατί το 90% του heavy metal στηρίζεται στην πόζα....από το να δείχνεις κακός ..μέχρι να δείχνεις θηλυπρεπής. Καθαρά υποτιμητικος όρος φτιαγμένος από τους Έλληνες μεταλαδες.
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Νομίζω το ψιλοέλεγαν... Ή ίσως πιο μετά χρησιμοποιήθηκε..

https://www.ultimate-guitar.com/forum/s ... er_page=20

Ναι σίγουρα ήταν κοροϊδευτικό τότε, αλλά νομίζω τα τελευταία χρόνια στον τύπο χρησιμοποιείται για να δηλώσει το μελωδικό μέταλ/ ροκ...
Άβαταρ μέλους
Xstroyer

Δημοσίευση από Xstroyer »

aorpanos72 έγραψε: Κυρ 25 Ιουν 2023, 13:19 Παιδιά ο όρος poser είναι καθαρά Ελληνικός. Κάνενας δεν λέει poser ...γιατί το 90% του heavy metal στηρίζεται στην πόζα....από το να δείχνεις κακός ..μέχρι να δείχνεις θηλυπρεπής. Καθαρά υποτιμητικος όρος φτιαγμένος από τους Έλληνες μεταλαδες.
Επειδή τον τελευταίο χρόνο δουλεύω ένα μεγάλο άρθρο σχετικά, δεν είναι καθόλου καθαρά Ελληνικός όρος. Τον χρησιμοποιούσαν συνέχεια σε περιοδικά του εξωτερικού τη δεκαετία του '80 ( π.χ. Kerrang, Metal Forces, κτλ). Σε μέρη της υπόλοιπης κεντρικής Ευρώπης, ήταν χειρότερα τα πράγματα και αυτό είναι καταγεγραμμένο στον Τύπο του εξωτερικού, εκείνη τη δεκαετία.
Άβαταρ μέλους
Celephais

Δημοσίευση από Celephais »

Σχετικά με τον όρο poser, μετά το αγαπημένο και πολύ γραφικό κομμάτι των Manowar, το δεύτερο που μου ήρθε στο μυαλό είναι οι μπλούζες Iced Earth mid-late nineties που πίσω έγραφαν FUCK POSERS. Σίγουρα διεθνής όρος, μήπως τον έχουμε χρησιμοποιήσει κατά κόρο στην Ελλάδα?
Άβαταρ μέλους
aorpanos72

Ναι η διαφορά είναι ότι τι εννοούν οι Αμερικανοί με τον όρο αυτόν .... Και ποιους ... ιδίως την εποχή των iced Earth σίγουρα το είδος δεν υπήρχε πια. Οπότε κάποιους άλλους εννοούν .
Άβαταρ μέλους
SifiSMelodicRock

Δημοσίευση από SifiSMelodicRock »

Παιδιά αυτά που περιγράφεται και ειδικά για το ΑOR και το Melodic & Hard Rock δεν υπάρχουν πουθενά
πχ ρίξτε μια ματιά εδώ ο καθένας γραφεί το μακρύ του και το κοντό του

Και ειδικά το ΑΟR ουδεμιά σχέση είχε με Poser η ότι άλλη πίπα σκέφτηκαν τότε οι ακατανόμαστοι Aμερικανολαδωμένοι & αποτριχωμένοι επικοί γιδοβοσκοί για να αποκτήσουν πελατειακές σχέσεις με το κοινό τους

Eδώ και ο όρος

What means being a poser?
: a person who dresses or behaves in a deceptive way that is meant to impress other people.

Οκ να δεχτώ κάποιοι γκλαμάδες που ντύνονταν θηλυπρεπή έτσι για το χαβαλέ (πάντα βέβαια έμπαιναν στα καλύτερα μωρά ) αλλά να το γενικεύουμε και να χαρακτηρίζουμε poser μπάντες όπως οι Αrcangel οι Strangeways οι FM οι Dare αλλά και τους κλασσικούς Survivor,Asia,Journey,Toto Foreigner είναι απλά τραγικό

Επίσης ήταν πάντα σοβαρότεροι και πιο μετρημένοι στα ντυσίματα τους απ το 80% της Μetal σκηνής
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

Εγώ όταν γράφω τη λέξη poser στο παραπάνω ποστ μου σε αυτό το νήμα, που έχουμε αναλύσει επί δέκα τη φάση με την μπάντα και τις κατευθύνσεις της, έχουμε πει επιρροές κτλ, το κάνω καθαρά για συντομία γιατί είναι 5 το πρωί γράφω από το κινητό, ετοιμάζομαι να την πέσω μετά από έξοδο, και δεν θέλω να γράψω τις ίδιες αναλύσεις.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”