WINGS OF STEEL (US) - Gates of Twilight (2023)
- SifiSMelodicRock
Re: WINGS OF STEEL (US) - Gates of Twilight (2023)
Κατανοητό .Για τα Post που ακολούθησαν απαντάωCountRaven έγραψε: ↑Κυρ 25 Ιουν 2023, 22:39 Εγώ όταν γράφω τη λέξη poser στο παραπάνω ποστ μου σε αυτό το νήμα, που έχουμε αναλύσει επί δέκα τη φάση με την μπάντα και τις κατευθύνσεις της, έχουμε πει επιρροές κτλ, το κάνω καθαρά για συντομία γιατί είναι 5 το πρωί γράφω από το κινητό, ετοιμάζομαι να την πέσω μετά από έξοδο, και δεν θέλω να γράψω τις ίδιες αναλύσεις.
- aorpanos72
Κοίτα εμένα δεν με ενοχλεί ... Όπως δεν με ενοχλεί και το hair metal (λες και οι άλλοι είναι καραφλοι). Ας το λένε όπως θέλουν.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- CountRaven
(λες και οι άλλοι είναι καραφλοι).
Κλαίω.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- Progress_Lost
Δεν έλεγαν τα περιοδικά τους Journey ή τους Whitesnake ή το παραδοσιακά ΑOR συγκροτήματα poser... Aλλά τα νεότερα μεταλ/hark rock συγκροτήματα τότε που φιλοξενούσαν στις σελίδες τους και είχαν επιρροές από αυτά... Τι να κάνουμε;; Έτσι τα έλεγαν...
- SifiSMelodicRock
Παιδιά εντελώς καλοπροαίρετα γιατί πραγματικά μου είστε συμπαθείς και μου αρέσει που το ψάχνετε στο είδος σας και σας παραδέχομαι μην μπερδεύεται το Aor & hard rock με το glam n sleaze .Είναι σαν να συγκρίνουμε το power metal με το black metal .Μπορεί να είναι και τα δύο μέταλ αλλά επι της ουσίας είναι δύο τελείως διαφορετικά είδη .Και επίσης πολλοί Αοραδες είναι πολύ pureαδες και ελιτιστες στην αντίληψηProgress_Lost έγραψε: ↑Κυρ 25 Ιουν 2023, 22:58 Δεν έλεγαν τα περιοδικά τους Journey ή τους Whitesnake ή το παραδοσιακά ΑOR συγκροτήματα poser... Aλλά τα νεότερα μεταλ/hark rock συγκροτήματα τότε που φιλοξενούσαν στις σελίδες τους και είχαν επιρροές από αυτά... Τι να κάνουμε;; Έτσι τα έλεγαν...
- Progress_Lost
Εμείς δεν μπερδεύουμε τίποτα... Είναι απλό.. Καποια συγκροτήματα κάποια στιγμή παρουσιάστηκαν σε μεταλ περιοδικά με πιο "ευαίσθητο" ήχο και στίχους... Άλλοι συντάκτες τους έλεγαν soft rock, άλλοι poser κτλ.. Προφανώς και οι Journey δεν έχουν σχέση με Cinderella, με Εurope, με Τen, με Βon Jovi, με Mötley Crüe, με Foreigner κτλ... Δε λέμε όμως αυτό... Απλά κάποιες νέες μπάντες εκείνη την εποχή (τέλη 80s-αρχές 90s) με μεταλ στοιχεία αλλά και επιρροές από τους παραπάνω τις βάπτισαν τότε έτσι.. Ναι, άλλη η μια επιρροή και άλλη η άλλη... Δεκτό.. Αλλά έτσι τις είπαν για να αναδείξουν κάποια γενικότερα χαρακτηριστικά (όχι βαριές κιθάρες, "αγαπησιάρικους" στίχους)... Το με ποια μπάντα ήταν πιο κοντά στον ήχο το σύγκροτημα το ξεκαθάριζε ή όχι ο συντάκτης (αν ήθελε να πει ότι έχουμε glam επιρροές και όχι AOR ήταν προφανώς δικό του θέμα).
Όπως και νά'χει, έμεινε ο χαρακτηρισμός poser για έναν ήχο, όχι κοροιδευτικά όπως το λένε οι Manowar ή άλλοι, αλλά δημοσιογραφικά για να περιγραφτεί μια σκηνή με κάποιον πιο γενικό τρόπο... Εμείς εδώ όλοι νομίζω το poser το χρησιμοποιούμε όπως τότε (και αυτό είπε ουσιαστικά ο Κόμης και πιο πάνω - από το να γράφω αναλυτικά τα γκρουπ γράφω το γενικότερο χαρακτηρισμό που έχει επικρατήσει)... Δεν είπε κανείς ότι το ΑΟR είναι ίδιο με το το glam/sleaze, αλλά κάποιες μπάντες με κοινά χαρακτηριστικά, ναι, κατατάχθηκαν σαν poser, ίσως και για θέμα ευκολίας του αναγνωστικού κοινού...
Όπως και νά'χει, έμεινε ο χαρακτηρισμός poser για έναν ήχο, όχι κοροιδευτικά όπως το λένε οι Manowar ή άλλοι, αλλά δημοσιογραφικά για να περιγραφτεί μια σκηνή με κάποιον πιο γενικό τρόπο... Εμείς εδώ όλοι νομίζω το poser το χρησιμοποιούμε όπως τότε (και αυτό είπε ουσιαστικά ο Κόμης και πιο πάνω - από το να γράφω αναλυτικά τα γκρουπ γράφω το γενικότερο χαρακτηρισμό που έχει επικρατήσει)... Δεν είπε κανείς ότι το ΑΟR είναι ίδιο με το το glam/sleaze, αλλά κάποιες μπάντες με κοινά χαρακτηριστικά, ναι, κατατάχθηκαν σαν poser, ίσως και για θέμα ευκολίας του αναγνωστικού κοινού...
Ολα αυτα τα ειδη ενοποιηθηκαν υπο την ταμπελα "ποζεριές", οχι με αρνητικη χροιά.
- Progress_Lost
Ακριβώς, οι συντάκτες δηλ. σίγουρα δεν το έλεγαν αρνητικά όπως το νομίζει κάποια μερίδα οπαδών.. απλά περιέγραφε ένα στυλ πιο σοφτ αν θέλετε, σε ένα κοινό μεταλλάδων.. Το να πεις αν αυτό το σοφτ θυμίζει το Girls, Girls, Girls ή το Separate Ways ή Οwner of a Lonely heart προφανώς έχει τη σημασία του, αλλά τι να κάνουμε... αυτά τα περιοδικά ήταν metal περιοδικά.. άλλοι ανέφεραν τη διαφορά και άλλοι όχι...
- CountRaven
Αυτό. Σε επίπεδο κουβέντας και όχι σε ανάλυση σε άρθρο -που εκεί πρέπει να ξέρουμε τι μας γίνεται και να αναλύουμε / διαχωρίζουμε με ακρίβεια-.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- CountRaven
Πχ. Αυτό σε επίπεδο χάλαρης κουβέντας στέκεται ως γενικό "νόημα" κατά προσέγγιση, αλλά σε ένα άρθρο πρέπει να γράψεις πως οι Journey δεν έχουν σχέση ηχητικά με Cinderella, αλλά έχουν σχέση με την X περίοδο των Europe, την Y περίοδο των Foreigner και είναι βασική επιρροή των Ten.Προφανώς και οι Journey δεν έχουν σχέση με Cinderella, με Εurope, με Τen, με Βon Jovi, με Mötley Crüe, με Foreigner κτλ...
Ναι ρε Σήφη, μη σκαλωνεις. Εγώ πάλι poser λέω τις "φλωριες" που δεν γουστάρω και έξω από την πόρτα. Αν τα γουστάρω, θα κάτσω να εμβαθύνω και να αναλύσω. Όπως κάποιοι λένε αφοριστικά όλα τα ακραία, βόθρους ,
κουλους, καφριλες κλπ και οι άλλοι ξέρω γω μπορεί να είναι οι Cynic. Μην το παίρνεις προσωπικά (έτσι μοιάζει) , όπως εμάς δεν ιδρώνει τ'αυτι μας με τους "λαδωμενους μπρατσαραδες" κλπ. Λογικό είναι όταν δε σου αρέσει ένα είδος, συνειδητά ή υποσυνείδητα να το υποτιμάς. Δεν είμαστε κι ο Γκάντι!
κουλους, καφριλες κλπ και οι άλλοι ξέρω γω μπορεί να είναι οι Cynic. Μην το παίρνεις προσωπικά (έτσι μοιάζει) , όπως εμάς δεν ιδρώνει τ'αυτι μας με τους "λαδωμενους μπρατσαραδες" κλπ. Λογικό είναι όταν δε σου αρέσει ένα είδος, συνειδητά ή υποσυνείδητα να το υποτιμάς. Δεν είμαστε κι ο Γκάντι!

Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
And cast God down upon the earth!
- Progress_Lost
Προφανώς, αλλά ξέρεις πως ειδικά τότε λίγοι το έκαναν αυτό.. Ακόμα και τα ίδια τα συγκροτήματα στις αναφορές ή στα δελτία τύπου έβαζαν και glam και ΑΟR μπάντες και ροκ... Τα έβλεπε ο συντάκτης, άκουγε και μελωδίες, ε.. όλα κάτω από μια ίδια ταμπέλα... Αλλά νόμιζα ότι όλα αυτά ήταν γνωστά να πω την αλήθεια σε άτομα του χώρου...CountRaven έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 00:12Πχ. Αυτό σε επίπεδο χάλαρης κουβέντας στέκεται ως γενικό "νόημα" κατά προσέγγιση, αλλά σε ένα άρθρο πρέπει να γράψεις πως οι Journey δεν έχουν σχέση ηχητικά με Cinderella, αλλά έχουν σχέση με την X περίοδο των Europe, την Y περίοδο των Foreigner και είναι βασική επιρροή των Ten.Προφανώς και οι Journey δεν έχουν σχέση με Cinderella, με Εurope, με Τen, με Βon Jovi, με Mötley Crüe, με Foreigner κτλ...
- SifiSMelodicRock
Ναι ρε @Priamos συζήτηση κάνουμε .Κλάιν , είχα μια σκασίλα τι εννοείται όταν λέτε Poser τι να σου πώ , συζήτηση να γίνεταιPriamos έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 00:18 Ναι ρε Σήφη, μη σκαλωνεις. Εγώ πάλι poser λέω τις "φλωριες" που δεν γουστάρω και έξω από την πόρτα. Αν τα γουστάρω, θα κάτσω να εμβαθύνω και να αναλύσω. Όπως κάποιοι λένε αφοριστικά όλα τα ακραία, βόθρους ,
κουλους, καφριλες κλπ και οι άλλοι ξέρω γω μπορεί να είναι οι Cynic. Μην το παίρνεις προσωπικά (έτσι μοιάζει) , όπως εμάς δεν ιδρώνει τ'αυτι μας με τους "λαδωμενους μπρατσαραδες" κλπ. Λογικό είναι όταν δε σου αρέσει ένα είδος, συνειδητά ή υποσυνείδητα να το υποτιμάς. Δεν είμαστε κι ο Γκάντι!![]()

Πέρα απ τον χαβαλέ έσεις μπορεί έχετε και ένα επίπεδο (αγνοώντας το γεγονός οτι σας αρέσουν οι λαδωμένοι αποτριχωμένοι μπρατσαράδες

- CountRaven
Δεν αναφέρεσαι σε μένα να υποθέσωΑλλά νόμιζα ότι όλα αυτά ήταν γνωστά να πω την αλήθεια σε άτομα του χώρου...

- Progress_Lost