WINGS OF STEEL (US) - Gates of Twilight (2023)
- SifiSMelodicRock
Re: WINGS OF STEEL (US) - Gates of Twilight (2023)
Άντε σε επίπεδο χαλαρής κουβέντας να το δεχτώ ότι είναι η επικρατούσα άποψη απ την μάζα κυρίως των Ελλήνων αούγκανων Χεβιμεταλάδων των 20 cd που έλεγε και ο φίλος μου ο Χρήστος σε άλλο topicCountRaven έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 00:12Πχ. Αυτό σε επίπεδο χάλαρης κουβέντας στέκεται ως γενικό "νόημα" κατά προσέγγιση, αλλά σε ένα άρθρο πρέπει να γράψεις πως οι Journey δεν έχουν σχέση ηχητικά με Cinderella, αλλά έχουν σχέση με την X περίοδο των Europe, την Y περίοδο των Foreigner και είναι βασική επιρροή των Ten.Προφανώς και οι Journey δεν έχουν σχέση με Cinderella, με Εurope, με Τen, με Βon Jovi, με Mötley Crüe, με Foreigner κτλ...
- SifiSMelodicRock
Το τραγικό όμως δεν είναι αυτό αλλά ότι υπάρχουν και αούγκανοι αρθρογράφοι της κακίας ώρας που ζήτημα να έχουν ακούσει 10 δίσκους ΑΟR και συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις
- Progress_Lost
Και κάτι τελευταίο και αποχωρώ για να μην το κουράζουμε... Δεν υπερασπίζομαι προφανώς τους συντάκτες τότε του όρου "poser metal" αλλά ήθελαν να περιγράψουν ένα κοινό χαρακτηριστικό στο μεταλ κοινό... Έτσι είναι καλώς ή κακώς η δουλειά κάποιου που γράφει με μια-δυο στήλες (θυμηθείτε σε ποια εποχή μιλάμε που δεν υπήρχαν τα κατεβατά του internet σε μια κριτική)..
Τι κοινό είχαν όλα τα παραπάνω γκρουπ που τα γνώριζαν οι μεταλλάδες;; "Αγάπες και λουλούδια στους στίχους" και απαλή προσεγγιση στη μουσική (ε ναι, δεν έχουν κοινά στοιχεία οι μπαλάντες πχ όλων των συγκροτημάτων που αναφέραμε... καλό είναι να λέμε τις αλήθειες... ειδικά οι μπαλάντες είχαν πολλά κοινά στοιχειά ακόμα και με την ποπ... ) Εκεί βασίστηκαν λοιπόν οι τότε συντάκτες, σε κάποια κοινά χαρακτηριστικά, και μπήκαν όλα στο "poser"..
Anyway, κανένα πρόβλημα με κανέναν.. Αφιερώνω το Princess of Love σε όσους ασχολήθηκαν με το νήμα αυτό!
Τι κοινό είχαν όλα τα παραπάνω γκρουπ που τα γνώριζαν οι μεταλλάδες;; "Αγάπες και λουλούδια στους στίχους" και απαλή προσεγγιση στη μουσική (ε ναι, δεν έχουν κοινά στοιχεία οι μπαλάντες πχ όλων των συγκροτημάτων που αναφέραμε... καλό είναι να λέμε τις αλήθειες... ειδικά οι μπαλάντες είχαν πολλά κοινά στοιχειά ακόμα και με την ποπ... ) Εκεί βασίστηκαν λοιπόν οι τότε συντάκτες, σε κάποια κοινά χαρακτηριστικά, και μπήκαν όλα στο "poser"..
Anyway, κανένα πρόβλημα με κανέναν.. Αφιερώνω το Princess of Love σε όσους ασχολήθηκαν με το νήμα αυτό!
- SifiSMelodicRock
Αor Και Poser δεν πηγαίνανε ποτέ μαζί ,οι συντάκτες που τα έγραφαν αν τα έγραφαν (εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο ) ήταν μυρωδιάδες .Για το Glam n Sleaze ευχαρίστως δέχομαι ότι θέλετε ...
Επίσης διαφωνώ κάθετα με το τσουβάλιασμα και την λογική (λαικής) του επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τον χώρο και όλα αυτά μου ακούγονται κάπως επειδή δεν ακούγονται σαν Manowar τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι ....Είναι πολύ απλοική την δέχομαι μόνο σε επίπεδο πολύ χαλαρής κουβέντας από κάποιον που ακούει γενικά χαλαρά μουσική στη φάση λίγο απ όλα
Επίσης διαφωνώ κάθετα με το τσουβάλιασμα και την λογική (λαικής) του επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τον χώρο και όλα αυτά μου ακούγονται κάπως επειδή δεν ακούγονται σαν Manowar τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι ....Είναι πολύ απλοική την δέχομαι μόνο σε επίπεδο πολύ χαλαρής κουβέντας από κάποιον που ακούει γενικά χαλαρά μουσική στη φάση λίγο απ όλα
- Progress_Lost
Δηλαδή μια μπαλάντα των Journey δεν έχει καμμία σχέση με μια μπαλάντα των Extreme ή του Bon Jovi?
Kαι ποια συγκροτήματα ανήκουν στο poser για σένα;; Για πες συγκροτήματα late 80s έως και 90s που ανήκουν μόνο στο AOR, μόνο στο Poser και μόνο στο glam/sleaze..
Kαι ποια συγκροτήματα ανήκουν στο poser για σένα;; Για πες συγκροτήματα late 80s έως και 90s που ανήκουν μόνο στο AOR, μόνο στο Poser και μόνο στο glam/sleaze..
- Progress_Lost
Αnyway μάγκες ο καθένας έχει τις απόψεις του και δεν τις αλλάζει.. Προφανώς για μένα υπάρχουν κοινά στοιχεία σε AOR/glam/melodic rock-metal (σχεδόν ίδιο περιεχόμενο σε τραγούδια αγάπης-σχέσεων, όμοιοι στίχοι, και πολλά κοινά μουσικά στοιχεία ειδικά στις μπαλάντες) κάτι που δικαιολογεί όσους τα έβαλαν όλα κάτω από την ταμπέλα "poser". Aυτά... Youtube υπάρχει, Μοναστηράκι υπάρχει για παλιά τεύχη, όλα πια βρίσκονται εύκολα, και οι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν εύκολα...
- SifiSMelodicRock
Για μένα προσωπικά στο poser ανοίκουν μόνο οι μυώδεις wannabe λαδωμένοι αποτριχωμενοι επικοι πολεμιστές με τα πλαστικά σπαθιά
Θα δεχομουν πολύ ευχαρίστως να μου εντάξεις στο poser τους poison και μπάντες της glam n sleaze σκηνής με πολύ εξεζητημένες εμφανίσεις δηλαδή φουλ λακ λιπστικς και θηλυπρεπή αισθητική πχ pretty boy Floyd ,alleycat scratch,big bang babies,hawk και πολλούς άλλους της σκηνής .
Τώρα στο ερώτημα αν έχει σχέση μια μπαλάντα των extreme με μια των journey όχι για μένα δεν έχει όπως δεν έχει μια μπαλάντα των dirty rhythm με των Asia και των foreigner τώρα βέβαια στο πολύ χαλαρό θα πεις οκ ψιλομοιάζουν όχι για έναν όμως που έχει λιώσει τα αυτιά του σε αυτά τα είδη
Για να στο κάνω λίγο πιο κατανοητό είναι σαν να σου λέω εγώ ότι μια μπαλάντα των Apollo ra η των Jacobs dream μοιάζει με μπαλάντες των beast in black αν και το παράδειγμα που χρησιμοποιώ είναι σχετικά ήπιο .
Δεν είμαι μουσικός δεν μπορώ να στο εξηγήσω συνθετικά αλλά στα αυτιά μου χτυπάει το καμπανάκι του διαφορετικού
Επίσης επαναλαμβάνω το σημαντικότερο επειδή μιλάμε για ποζεριλικι το Aor δεν είχε ποτέ ποζεραδικη νοοτροπία και ειδικά οι pure Αοραδες πατέρες journey κτλπ και συνεχιστές dare ,strangeways κτλπ.Ήταν πάντα μετριοπαθείς μουσικοί ,χαμηλών τόνων χωρίς εξεζητημένες εμφανίσεις βαψιματα κτλπ και δηθενιες
Θα δεχομουν πολύ ευχαρίστως να μου εντάξεις στο poser τους poison και μπάντες της glam n sleaze σκηνής με πολύ εξεζητημένες εμφανίσεις δηλαδή φουλ λακ λιπστικς και θηλυπρεπή αισθητική πχ pretty boy Floyd ,alleycat scratch,big bang babies,hawk και πολλούς άλλους της σκηνής .
Τώρα στο ερώτημα αν έχει σχέση μια μπαλάντα των extreme με μια των journey όχι για μένα δεν έχει όπως δεν έχει μια μπαλάντα των dirty rhythm με των Asia και των foreigner τώρα βέβαια στο πολύ χαλαρό θα πεις οκ ψιλομοιάζουν όχι για έναν όμως που έχει λιώσει τα αυτιά του σε αυτά τα είδη
Για να στο κάνω λίγο πιο κατανοητό είναι σαν να σου λέω εγώ ότι μια μπαλάντα των Apollo ra η των Jacobs dream μοιάζει με μπαλάντες των beast in black αν και το παράδειγμα που χρησιμοποιώ είναι σχετικά ήπιο .
Δεν είμαι μουσικός δεν μπορώ να στο εξηγήσω συνθετικά αλλά στα αυτιά μου χτυπάει το καμπανάκι του διαφορετικού
Επίσης επαναλαμβάνω το σημαντικότερο επειδή μιλάμε για ποζεριλικι το Aor δεν είχε ποτέ ποζεραδικη νοοτροπία και ειδικά οι pure Αοραδες πατέρες journey κτλπ και συνεχιστές dare ,strangeways κτλπ.Ήταν πάντα μετριοπαθείς μουσικοί ,χαμηλών τόνων χωρίς εξεζητημένες εμφανίσεις βαψιματα κτλπ και δηθενιες
- SifiSMelodicRock
Αυτά και το κλείνω εδώ γιατί το κουρασαμε
Όχι ρε συ επειδή δεν ακούγονται σαν Manowar, αλλά επειδή δεν μας αρέσουν και είναι φλώρικα καψουροτραγουδα!SifiSMelodicRock έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 01:02 Αor Και Poser δεν πηγαίνανε ποτέ μαζί ,οι συντάκτες που τα έγραφαν αν τα έγραφαν (εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο ) ήταν μυρωδιάδες .Για το Glam n Sleaze ευχαρίστως δέχομαι ότι θέλετε ...

Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
- SifiSMelodicRock
Χαχαχαχα σωραιος ρεεε !Priamos έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 01:45Όχι ρε συ επειδή δεν ακούγονται σαν Manowar, αλλά επειδή δεν μας αρέσουν και είναι φλώρικα καψουροτραγουδα!SifiSMelodicRock έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 01:02 Αor Και Poser δεν πηγαίνανε ποτέ μαζί ,οι συντάκτες που τα έγραφαν αν τα έγραφαν (εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο ) ήταν μυρωδιάδες .Για το Glam n Sleaze ευχαρίστως δέχομαι ότι θέλετε ...
Επίσης διαφωνώ κάθετα με το τσουβάλιασμα και την λογική (λαικής) του επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τον χώρο και όλα αυτά μου ακούγονται κάπως επειδή δεν ακούγονται σαν Manowar τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι ....Είναι πολύ απλοική την δέχομαι μόνο σε επίπεδο πολύ χαλαρής κουβέντας από κάποιον που ακούει γενικά χαλαρά μουσική στη φάση λίγο απ όλαΣιγά μην συνεδριάσει και η οικουμενική σύνοδος τρουμεταλαδων για δούμε αν το glam εκ πορεύεται του aor, για να τα αφορισουμε με αδιάσειστα τεκμήρια!
![]()
Κοίτα δεν είναι ανάγκη η οικουμενική σύνοδος των τρουμεταλάδων να συνεδριάσετε για το Glam και το Αor ,εξάλλου έχετε σοβαρότερα θέματα να συζητήσετε στο συνέδριο, όπως να ψηφίσετε την καλύτερη μυτζήθρα του χωριού σας ,να ψάξετε προμηθευτές για αξιόπιστα πλαστικά σπαθιά ,επίσης μπορείτε να συζητήσετε ποιες είναι οι μοντέρνες τάσεις στον χώρο της αποτρίχωσης (laser,κεριά κτλπ) και στην συνέχεια να ανταλλάξετε γνώμες για καινούρια λαδάκια αλλά και για τα καινούρια γυμναστηριακά αναβολικά που κυκλοφορούν στην αγορά

- Progress_Lost
Και βέβαια θα παραδεχτώ ομοιοτητα beast in black με jacobs dream αν την ακούσω.. Άσχετα αν δεν μου αρέσει ένα από τα δυο, αυτό που ακούω θα το παραδεχτώ.. Πέρα όμως από τις μουσικές ομοιότητες (άσχετα από εμπειρία στο αυτί, μην τρελαθούμε, υπάρχουν κοινές αναφορές) είναι και στιχουργικά πολλές ομοιότητες.. Άρα δεν μπορείς να πεις ότι είναι εντελώς ξένα - έστω και σαν φιλοσοφία. Πχ, Μanowar και Βathory αν και δεν έχουν σχέση μουσικά τους ταξινόμησαν και τους 2 στο epic metal για την κοινή θεματολογία.. Δηλαδή τα love songs του glam και του AOR μας λες ότι δεν έχουν παρόμοιους στίχους;;
Είδες που είσαι ημιμαθήςSifiSMelodicRock έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 01:58Χαχαχαχα σωραιος ρεεε !Priamos έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 01:45Όχι ρε συ επειδή δεν ακούγονται σαν Manowar, αλλά επειδή δεν μας αρέσουν και είναι φλώρικα καψουροτραγουδα!SifiSMelodicRock έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 01:02 Αor Και Poser δεν πηγαίνανε ποτέ μαζί ,οι συντάκτες που τα έγραφαν αν τα έγραφαν (εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο ) ήταν μυρωδιάδες .Για το Glam n Sleaze ευχαρίστως δέχομαι ότι θέλετε ...
Επίσης διαφωνώ κάθετα με το τσουβάλιασμα και την λογική (λαικής) του επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τον χώρο και όλα αυτά μου ακούγονται κάπως επειδή δεν ακούγονται σαν Manowar τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι ....Είναι πολύ απλοική την δέχομαι μόνο σε επίπεδο πολύ χαλαρής κουβέντας από κάποιον που ακούει γενικά χαλαρά μουσική στη φάση λίγο απ όλαΣιγά μην συνεδριάσει και η οικουμενική σύνοδος τρουμεταλαδων για δούμε αν το glam εκ πορεύεται του aor, για να τα αφορισουμε με αδιάσειστα τεκμήρια!
![]()
Κοίτα δεν είναι ανάγκη η οικουμενική σύνοδος των τρουμεταλάδων να συνεδριάσετε για το Glam και το Αor ,εξάλλου έχετε σοβαρότερα θέματα να συζητήσετε στο συνέδριο, όπως να ψηφίσετε την καλύτερη μυτζήθρα του χωριού σας ,να ψάξετε προμηθευτές για αξιόπιστα πλαστικά σπαθιά ,επίσης μπορείτε να συζητήσετε ποιες είναι οι μοντέρνες τάσεις στον χώρο της αποτρίχωσης (laser,κεριά κτλπ) και στην συνέχεια να ανταλλάξετε γνώμες για καινούρια λαδάκια αλλά και για τα καινούρια γυμναστηριακά αναβολικά που κυκλοφορούν στην αγορά![]()

Τυριά επιλέγουμε κατά συνείδηση. Δεν υπάρχει κοινή γραμμή.
Σπαθιά επιλέγουμε πειστικές μεταλλικές απομιμήσεις.
Αποτρίχωση μόνο φαλτσέτα.
Λαδάκι μόνο αγνό παρθένο.
Ποτέ αναβολικά. Μόνο πρωτεϊνη.
Είδες και συ που απορρίπτεις ένα είδος χωρίς να έχεις εις βάθος γνώση;

Race of Cain, ascend to heaven,
- SifiSMelodicRock
Έγραψα ένα ολόκληρο κατεβατό και εξαφανίστηκε WTFProgress_Lost έγραψε: ↑Δευ 26 Ιουν 2023, 01:59 Και βέβαια θα παραδεχτώ ομοιοτητα beast in black με jacobs dream αν την ακούσω.. Άσχετα αν δεν μου αρέσει ένα από τα δυο, αυτό που ακούω θα το παραδεχτώ.. Πέρα όμως από τις μουσικές ομοιότητες (άσχετα από εμπειρία στο αυτί, μην τρελαθούμε, υπάρχουν κοινές αναφορές) είναι και στιχουργικά πολλές ομοιότητες.. Άρα δεν μπορείς να πεις ότι είναι εντελώς ξένα - έστω και σαν φιλοσοφία. Πχ, Μanowar και Βathory αν και δεν έχουν σχέση μουσικά τους ταξινόμησαν και τους 2 στο epic metal για την κοινή θεματολογία.. Δηλαδή τα love songs του glam και του AOR μας λες ότι δεν έχουν παρόμοιους στίχους;;

Αύριο η συνέχεια βαριέμαι να το ξαναγράψω

- SifiSMelodicRock
Σου απαντάω στα πολύ γρήγορα εδώ. Οι Σλιζογκλαμάδες έχουν στην μαζική πλειοψηφία τους μια πολύ χύμα Sex drugs and Rock N Roll αλήτικη αισθητικήΔηλαδή τα love songs του glam και του AOR μας λες ότι δεν έχουν παρόμοιους στίχους;;
Οι Αοράδες είναι περισσότερο κουλτουριάρηδες & ρομαντικοί & σοβαροί & ερωτιάρηδες .
Υμνούν τον έρωτα και την αγάπη δεν μένουν στα πεζά σεξουαλικά υπονοούμενά των σλιζάδων
Οπότε όχι δεν έχουν καμία σχέση οι στίχοι τους στην πλειοψηφία πάντα
- Progress_Lost
Δεν υπάρχει πρόβλημα.. Ούτως ή άλλως δεν θα ξαναγράψω στο συγκεκριμένο thread - εκτός αν αφορά κάτι στον δίσκο των Wings of Steel. Eίναι φανερό ότι η διαφωνία σου στηρίζεται στο ότι δε συμφωνείς που κάποιοι βάζουν το AOR μέσα στο poser μαζί με το glam/sleaze (ή ότι θεωρείς poser μόνο το glam/sleaze).
Είναι η ίδια ιστορία με το epic metal που σου είπα κτλ.. Λίγο δύσκολο να πείσεις κάποιον ότι δεν υπάρχει σχέση, γιατί αν η μουσική είναι κάπως υποκειμενική, οι στίχοι διαβάζονται κανονικά, τους βάζεις δίπλα-δίπλα και φαίνεται σε όλους πια ότι μιλάμε για πολύ συγγενικά πράγματα - στη φιλοσοφία τουλάχιστον..
Είναι η ίδια ιστορία με το epic metal που σου είπα κτλ.. Λίγο δύσκολο να πείσεις κάποιον ότι δεν υπάρχει σχέση, γιατί αν η μουσική είναι κάπως υποκειμενική, οι στίχοι διαβάζονται κανονικά, τους βάζεις δίπλα-δίπλα και φαίνεται σε όλους πια ότι μιλάμε για πολύ συγγενικά πράγματα - στη φιλοσοφία τουλάχιστον..