VIRGIN STEELE (US) - The Passion of Dionysus (2023)
Re: VIRGIN STEELE (US) - The Passion of Dionysus (2023)
Η μουσικη ειναι αρκετα ανω του μετριου. Η φωνη επισης εχει βελτιωθει αρκετα. Με μια μικρη επιφυλαξη ομως θα ελεγα οτι ολα τα οργανα ειναι midi. Αν δεν ειναι midi, τοτε μιλαμε για πολυ ανεξηγητες επιλογες στην παραγωγη/μιξη. Για να το πω ετσι ευγενικα.
Ιδανικα θα ηθελα να κατσει καποιος με μερακι να ξαναγραψει το δισκο με κανονικο ηχο και να τον στειλει στο Defeis.
Ιδανικα θα ηθελα να κατσει καποιος με μερακι να ξαναγραψει το δισκο με κανονικο ηχο και να τον στειλει στο Defeis.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
- aorpanos72
Δεν χρυσώνω κανένα χάπι. Σκουπίδι. Δεν μου άρεσε τίποτα.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Πάντως είναι τρομερό το γεγονός, ότι κάποια γνωστά ονόματα της παγκόσμιας metal σκηνής που επιστρέφουν με νέο album, απορρίπτονται από "μικρότερες εταιρείες" (είναι λίγο σχετικά αυτά, πλέον) γιατί θεωρούν πως το υλικό δεν είναι καλό, και τελικά βρίσκουν σπίτι σε εταιρείες με ιστορική βαρύτητα... Λες και αυτές οι "γνωστές" εταιρείες θέλουν απλώς το όνομα χωρίς να τους ενδιαφέρει καν αν το album είναι ΚΑΚΟ. Kαι πληρώνουν γι' αυτό. Απίστευτα πράγματα, που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά σε κάποιες "μεγάλες εταιρείες".
- Advancing Yokeda
Ο DeFeis είναι ταλαντούχος μουσικός. Θα μπορούσε να ανοιχτεί άνετα σε μουσικά πεδία, στα οποία άλλοι πιο μονοδιάστατοι δεν έχουν πρόσβαση και μέχρι και σήμερα να μας δίνει υπέροχα έργα. Αντ' αυτού συνεχίζει έναν "καταδικασμένο" αδιέξοδο δρόμο.
Με σεβασμό στην προσωπικότητα και συνολική προσφορά του, έχουμε χρέος εποικοδομητικά να εξαντλούμε την αυστηρότητά μας απέναντί του.
Με σεβασμό στην προσωπικότητα και συνολική προσφορά του, έχουμε χρέος εποικοδομητικά να εξαντλούμε την αυστηρότητά μας απέναντί του.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Απαράδεκτο. Είναι σε αισθητά χειρότερο επίπεδο από τους τωρινούς Running Wild, που έχουν φάει (απόλυτα δικαιολογημένο) κράξιμο για τα κομπιουτερέ ντέμο που πουλάνε (πουλάει ο καπετάνιος δηλαδή) για άλμπουμ. Τι χάλι είναι αυτό;
Σόρι παιδιά, αυτός ο ήχος είναι ικανοποιητικός για τους Hercules, όχι τους Virgin Steele. Και ό,τι λέγαμε στο παληκάρι, στο δεκαπλάσιο έπρεπε να τα λένε στον DeFeis. Και συμφωνώ και επαυξάνω ότι οι εταιρείες έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης, προφανώς τους κοστίζει ελάχιστα να κυκλοφορήσουν αυτό το πράγμα και απλώς τσεπώνουν βάσει ονόματος.
Σόρι παιδιά, αυτός ο ήχος είναι ικανοποιητικός για τους Hercules, όχι τους Virgin Steele. Και ό,τι λέγαμε στο παληκάρι, στο δεκαπλάσιο έπρεπε να τα λένε στον DeFeis. Και συμφωνώ και επαυξάνω ότι οι εταιρείες έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης, προφανώς τους κοστίζει ελάχιστα να κυκλοφορήσουν αυτό το πράγμα και απλώς τσεπώνουν βάσει ονόματος.
- CountRaven
Ναι πρέπει να είμαστε αυστηροί. Αλλά να αναγνωρίσουμε ότι μουσικά το άλμπουμ δεν είναι εντελώς για πέταμα.
Στα υπόλοιπα όπως τα λέτε.
Πολλές απορίες, πολλά ερωτήματα.
Δεν έχει ανθρώπους γύρω του να του κάνουν μια normal παραγωγή που δεν είναι guitar pro;
Στα υπόλοιπα όπως τα λέτε.
Πολλές απορίες, πολλά ερωτήματα.
Δεν έχει ανθρώπους γύρω του να του κάνουν μια normal παραγωγή που δεν είναι guitar pro;
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- TitusGroan
Τι γινεται ρε πστ μ; Αλλο δισκο ακουω εγω;;;
Για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, σε σχεση παντα με τους τελευταίους δίσκους και τις προσδοκίες μου για αυτόν τον άνθρωπο.
Στα θετικά :
- Υπάρχουν αρκετές ωραίες ιδέες και κάποιες απ αυτές ξεπερνάνε και το ταβάνι που θετει συχνά το μεταλ στον εαυτό του συνθετικα. Τις φανταζομαι στο ηχητικο/μπαντικο/φωνητικο περιβαλλον της χρυσης περιοδου της μπαντας και αντριχιαζω (αλλα και στεναχωριεμαι).
- Ο DeFeis είναι πολυ πιο μαζεμένος οσον αφορα τα φωνητικά embelishments αμφιβόλου αισθητικής που μας έχει συνηθισει στους πιο προσφατους δισκους.
Παρόλα αυτα, τα τραγούδια σε μένα φαινονται λιγο ασυνδετα, ενα mix ιδεων που δεν μπορω να μην το συγκρινω με το παρελθον και τα επη με χιλιες ιδεες και αλλαγες που ομως έρεαν αρμονικά και φυσικά.
Οσο για τις επιλογές στο ηχητικό/ενορχηστρωτικό κομμάτι, πραγματικά κρίμα. Κάνουν τα πράγματα 10 φορες χειρότερα.
¨Οσο ζω, ελπίζω να βρεθει κάποιος συνεργάτης. Γιατι πριν αρκετα χρόνια, και ενω τα συμπτώματα ειχαν ήδη αρχισει να εμφανιζονται και φωνητικώς και στις παραγωγές, όσο υπήρχε έστω κι ένας ακόμα ανθρωπος να συνεισφέρει, είχαμε πχ αυτό :
Κρίμα, γιατί μπορει να μην ξαναδούμε marriage(s) και noble savage αλλά τραγούδια σαν το token of my hatred θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμα.
Στα θετικά :
- Υπάρχουν αρκετές ωραίες ιδέες και κάποιες απ αυτές ξεπερνάνε και το ταβάνι που θετει συχνά το μεταλ στον εαυτό του συνθετικα. Τις φανταζομαι στο ηχητικο/μπαντικο/φωνητικο περιβαλλον της χρυσης περιοδου της μπαντας και αντριχιαζω (αλλα και στεναχωριεμαι).
- Ο DeFeis είναι πολυ πιο μαζεμένος οσον αφορα τα φωνητικά embelishments αμφιβόλου αισθητικής που μας έχει συνηθισει στους πιο προσφατους δισκους.
Παρόλα αυτα, τα τραγούδια σε μένα φαινονται λιγο ασυνδετα, ενα mix ιδεων που δεν μπορω να μην το συγκρινω με το παρελθον και τα επη με χιλιες ιδεες και αλλαγες που ομως έρεαν αρμονικά και φυσικά.
Οσο για τις επιλογές στο ηχητικό/ενορχηστρωτικό κομμάτι, πραγματικά κρίμα. Κάνουν τα πράγματα 10 φορες χειρότερα.
¨Οσο ζω, ελπίζω να βρεθει κάποιος συνεργάτης. Γιατι πριν αρκετα χρόνια, και ενω τα συμπτώματα ειχαν ήδη αρχισει να εμφανιζονται και φωνητικώς και στις παραγωγές, όσο υπήρχε έστω κι ένας ακόμα ανθρωπος να συνεισφέρει, είχαμε πχ αυτό :
Κρίμα, γιατί μπορει να μην ξαναδούμε marriage(s) και noble savage αλλά τραγούδια σαν το token of my hatred θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμα.
Eικάζω (γιατί δεν έχω ακούσει γενικά ύστερους VS, αποσπασματικά μόνο και δεν...) ότι αν κάποιος άνθρωπος είχε αφήσει τους Running Wild στο Rivalry και τους ξανάκουγε στο Resilient θα έλεγε "πω ρε μαλάκα, τι ξεφτίλα είναι αυτή, ντροπή". Κάποιος ο οποίος έχει εντρυφήσει σε κάθε Άντζελο Σάσο και μαύρισε η ψυχή του στο Shadowmaker (χειρότερο "ριγιούνιον" έβερ; Παίζει) μόλις άκουγε το Bloody Island μπορεί να ήταν και πιο χαρούμενος από ότι εσύ τώρα.
Θέμα προσδοκιών δηλαδή. Όλοι εσείς που έχετε ακούσει τα τελευταία, οι προσδοκίες σας είναι στον πάτο. Πράγματι, έχει κάποιες όμορφες ιδέες, γεύση DeFeis συνθετική και φωνητική (προφανώς πεσμένη, το ξέρετε αυτό έτσι κι αλλιώς).
Αλλά ρε παιδιά, είναι ΝΤΕΜΟ. Το μέταλ δεν μπορεί να γράφεται στο PC, πόσο μάλλον να παίζεται από PC - και πόσο μάλλον κακογραμμένο. Κακογραμμένο PC ντέμο. Και είναι επίσημη κυκλοφορία Virgin Steele αυτό τώρα. Εγώ αν είχα εταιρεία ούτε καν σε έξτρα CD για επαυξημένη έκδοση δεν το κυκλοφορούσα, θεωρώντας ότι εκθέτει τον καλλιτέχνη μου ξέρω γω.
---
Αλλά να πω και αυτό: Στο τέλος αυτό που μετράει είναι τι έγραψε το γαμηστερόμετρό σου. Αν σε φτιάχνει, τυχερός είσαι, για αυτό ακούμε μουσική. Όμως καλό δίσκο (γενικά, όχι "για μένα") τον λες;
- TitusGroan
Ναι ισως εχεις δικιο. Ειχαν πιασει πατο στα τελευταια κ αυτο εδω ειναι κλασεις ανωτερο.
Αλλα κ παλι μονο για μενα μπορω να εκφρασω αποψη οποτε ναι ειναι καλος ο δισκος κ σε σχεση με αυτα τα λιγα που εχω ακουσει φετος, τον χαιρομαι! Κ δεν με χαλαει η παραγωγη καθολου
.
Αλλα κ παλι μονο για μενα μπορω να εκφρασω αποψη οποτε ναι ειναι καλος ο δισκος κ σε σχεση με αυτα τα λιγα που εχω ακουσει φετος, τον χαιρομαι! Κ δεν με χαλαει η παραγωγη καθολου
![grin =]](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
ο ήχος είναι σαν πρόβα, δεν καταλαβαίνω πως ο ΝτεΦείς ακούει αυτό το πράγμα και είναι ικανοποιημένος. Οι συνθέσεις είναι πολύ καλές.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
- CountRaven
Σεντονάκι με νόημα.Vic έγραψε: ↑Πέμ 13 Ιούλ 2023, 15:34Eικάζω (γιατί δεν έχω ακούσει γενικά ύστερους VS, αποσπασματικά μόνο και δεν...) ότι αν κάποιος άνθρωπος είχε αφήσει τους Running Wild στο Rivalry και τους ξανάκουγε στο Resilient θα έλεγε "πω ρε μαλάκα, τι ξεφτίλα είναι αυτή, ντροπή". Κάποιος ο οποίος έχει εντρυφήσει σε κάθε Άντζελο Σάσο και μαύρισε η ψυχή του στο Shadowmaker (χειρότερο "ριγιούνιον" έβερ; Παίζει) μόλις άκουγε το Bloody Island μπορεί να ήταν και πιο χαρούμενος από ότι εσύ τώρα.
Θέμα προσδοκιών δηλαδή. Όλοι εσείς που έχετε ακούσει τα τελευταία, οι προσδοκίες σας είναι στον πάτο. Πράγματι, έχει κάποιες όμορφες ιδέες, γεύση DeFeis συνθετική και φωνητική (προφανώς πεσμένη, το ξέρετε αυτό έτσι κι αλλιώς).
Αλλά ρε παιδιά, είναι ΝΤΕΜΟ. Το μέταλ δεν μπορεί να γράφεται στο PC, πόσο μάλλον να παίζεται από PC - και πόσο μάλλον κακογραμμένο. Κακογραμμένο PC ντέμο. Και είναι επίσημη κυκλοφορία Virgin Steele αυτό τώρα. Εγώ αν είχα εταιρεία ούτε καν σε έξτρα CD για επαυξημένη έκδοση δεν το κυκλοφορούσα, θεωρώντας ότι εκθέτει τον καλλιτέχνη μου ξέρω γω.
---
Αλλά να πω και αυτό: Στο τέλος αυτό που μετράει είναι τι έγραψε το γαμηστερόμετρό σου. Αν σε φτιάχνει, τυχερός είσαι, για αυτό ακούμε μουσική. Όμως καλό δίσκο (γενικά, όχι "για μένα") τον λες;
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018