RHETT FORRESTER (US) - Gone With The Wind ’84 + Even The Score ’88 [remastered reissues] (2023)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aorpanos72

RHETT FORRESTER (US) - Gone With The Wind ’84 + Even The Score ’88 [remastered reissues] (2023)

Δημοσίευση από aorpanos72 »

Εικόνα
Εικόνα

Ο RHETT FORRESTER, πρώην frontman των RIOT, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο το 1994 στους δρόμους σε μια απίστευτη και παράλογη πράξη βίας, κυκλοφόρησε το 1984 το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του "Gone With The Wind", το οποίο τώρα επανακυκλοφορεί το 2023 από την High Roller Records με mastered και αποκατεστημένο ήχο από τον Patrick W. Engel.
Όταν ο Rhett εγκατέλειψε τους RIOT της Νέας Υόρκης μετά το cult άλμπουμ τους "Born In America" του 1983, δεν άργησε να ξεκινήσει τις εργασίες για το πρώτο του σόλο άλμπουμ. Το "Gone With The Wind" ηχογραφήθηκε με το rhythm section των THE RODS - τον ντράμερ Carl Canedy και τον μπασίστα Gary Bordonaro - καθώς και τον Paul Kayen στην κιθάρα.
Το "Gone With The Wind" ηχογραφήθηκε στη Γαλλία και κυκλοφόρησε αρχικά εκεί με το εικονιζόμενο εξώφυλλο, ενώ αργότερα στην Αμερική με διαφορετικό.
Μουσικά, το "Gone With The Wind" είναι μελωδικό metal με δυνατή φωνή και κιθάρες. Οκτώ αυθεντικά τραγούδια συν τη διασκευή των THE ROLLING STONES στο "Live With Me" (όπου ο Rhett παίζει και φυσαρμόνικα) θα βρείτε στο μενού εδώ. Ένας δίσκος που δεν είναι κατάλληλος μόνο για τους οπαδούς των RIOT αλλά και των TWISTED SISTER, των JACK STARR, ακόμα και μπάντες όπως οι πρώιμοι DOKKEN αποτελούν καλές αναφορές εδώ. Ο ήχος του δίσκου είναι αυθεντικός, ωμός και βαρύς.

Το "Gone With The Wind" κυκλοφόρησε αρχικά από τη γαλλική Bernett Records το 1984. Ωστόσο, δεν γνωρίζει πολύς κόσμος ότι ουσιαστικά ήταν απλά ένα υποκατάστατο της τελευταίας στιγμής για έναν ακυρωμένο σόλο δίσκο του κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους της Virgin Steele, Jack Starr.
Ο θρυλικός άνθρωπος των THE RODS, Carl Canedy, ο οποίος έπαιξε ντραμς στο "Gone With The Wind" και έκανε την παραγωγή του άλμπουμ, γνωρίζει όλη την ιστορία: "Γνώρισα για πρώτη φορά τον Rhett μέσω του Jack Starr", ξεκινάει την ομιλία του. "Ο Jack είχε προσκαλέσει εμένα και τον Garry Bordonaro [μπασίστας των The Rods] να παίξουμε μαζί του στο Φεστιβάλ Le Bourget έξω από το Παρίσι, στη Γαλλία. Συνάντησα για πρώτη φορά τον Rhett στο αεροπλάνο για τη Γαλλία. Αυτός και ο κιθαρίστας Paul Kayen ήπιαν όλα τα ποτά στο αεροπλάνο, ή τουλάχιστον έτσι είπε η αεροσυνοδός.
Ο Rhett και εγώ τα βρήκαμε αμέσως. Ο ήταν πολύ ωραίος τύπος και πραγματικός ροκ σταρ. Είχε σίγουρα χάρισμα".

Με το όνομα "New York All Stars", οι Carl Canedy (τύμπανα), Garry Bordonaro (μπάσο), Paul Kayen (κιθάρες), Rhett Forrester (φωνητικά) και Jack Starr (κιθάρες) έκλεισαν για να παίξουν στο "Breaking Sound Festival" στο Παρίσι Le Bourget τον Αύγουστο του 1984.
Μετά τη συναυλία, το αρχικό σχέδιο ήταν ο Jack Starr να ηχογραφήσει το νέο του προσωπικό δίσκο στη Γαλλία. Ωστόσο, δεν εξελίχθηκε ακριβώς έτσι. "Είμαι λίγο θολός σχετικά με τις πραγματικές συνθήκες", εξομολογείται ο Canedy, "αλλά πιστεύω ότι ο Jack και ο Rhett είχαν μια διαφωνία. Εγώ, για κάποιο λόγο, έγινα ο διερμηνέας μεταξύ των Γάλλων και των Αμερικανών. Ο Dany και η Christiane Terbeche ήταν αυτοί που φιλοξένησαν την εκδήλωση και το άλμπουμ. Εγώ πρότεινα, αντί να τους στείλουμε όλους σπίτι τους, ο Rhett να ηχογραφήσει ένα σόλο άλμπουμ.
Ο Rhett λάτρεψε αμέσως την ιδέα και το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι οικοδεσπότες μας. Οπότε υποθέτω ότι εγώ είμαι ο υπεύθυνος για αυτό το άλμπουμ. Ηχογραφήσαμε το "Gone With The Wind" σε ένα μικρό στούντιο που ανήκει στον παραγωγό Max Waldberg".

01. Gone With the Wind
02. Cranky Boy
03. The Last Thing I Do
04. Assume The Position
05. Voyage To Nowhere
06. Shake the Shadow
07. Boys Wanna Fight
08. Movin’ in for the Kill
09. Live With Me

Rhett Forrester – Vocals, Harmonica
Paul Kayen – Guitars
Gary Bordonaro – Bass
Carl Canedy – Drums

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η High Roller Records επίσης επανακυκλοφορεί το άλμπουμ του RHETT FORRESTER, "Even The Score" του 1988, με mastered και αποκατεστημένο ήχο από τον Patrick W. Engel. Το "Even The Score" (που κυκλοφόρησε αρχικά από την αμερικανική Rampage Records το 1988) ήταν το δεύτερο και τελευταίο επίσημο σόλο άλμπουμ του θρυλικού Αμερικανού τραγουδιστή. Ο Forrester πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε μια ληστεία στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στις 22 Ιανουαρίου 1994, σε ηλικία 37 ετών.
Στις ηχογραφησεις του πρώτου του άλμπουμ ο Rhett γνωρισε τον Paul Kayen στην κιθάρα.
Η συνεργασία του Kayen και του Forrester άνθισε με την πάροδο των χρόνων, και η απόδειξη αυτού ήταν το "Even The Score". Το δίδυμο έγραψε τα εννέα από τα δέκα κομμάτια (το ένα είναι μια διασκευή των MOTT THE HOPPLE), όχι metal-like όπως το ντεμπούτο του 1984, αλλά μελωδικό hard rock με εμπορική διαθεση σύμφωνα με το 1988.
Κομμάτια όπως τα 'I Might Be Crazy', 'You Will Be Mine', το ομώνυμο κομμάτι ή η power μπαλάντα 'See You In My Dreams' (τεράστιο ΕΠΟΣ) σε μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, τότε που το MTV παρουσίαζε βίντεο από WHITESNAKE WARRANT , ή RATT όλη τη νύχτα.

Rhett Forrster σχολίασε το 1988: "Είμαι ένας rhythm 'n' blues rock τραγουδιστής. Το φόρτε μου είναι να τραγουδάω rock 'n' roll και αυτό είναι αυτό που είναι αυτός ο δίσκος. Καλό, σκληρό, μελωδικό ροκ με hooks και μελωδία. Ο δίσκος διατρέχει μια γκάμα συναισθημάτων. Ο Paul Kayen και εγώ βγάλαμε μαζί μερικές υπέροχες ροκ μελωδίες, καθώς και μια μπαλάντα με τίτλο 'See You In My Dreams' για την οποία είμαι πραγματικά περήφανος".

01 – You Will Be Mine
02 – Even the Score
03 – Ready For Love (Mott The Hoople Cover)
04 – Assume the Position
05 – I Might Be Crazy
06 – Burning Heart
07 – Payin’ the Price
08 – See You in My Dreams
09 – Leading Me On
10 – Last Fair Deal Going Down

Rhett Forrester: Lead and Backing Vocals
Paul Kayen: Guitars
Chris Pati: Bass, Keyboards, Backing Vocals, Programming
John Tabacco: Keyboards

Κυκλοφορούν σε CD και Βινύλιο από την High Roller Records.
https://www.hrrecords.de/index.php?jtl_ ... tt&search=

" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Re: RHETT FORRESTER (US) - Gone With The Wind ’84 + Even The Score ’88 [remastered reissues] (2023)

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

Αμα δε νιώσει κάποιος με το κομμάτι Gone with the wind, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”