MEURTRIÈRES (FRA) - Ronde De Nuit (2023)
- aorpanos72
MEURTRIÈRES (FRA) - Ronde De Nuit (2023)

Κυκλοφορεί 25 Αυγούστου 2023 απο την Gates Of Hell RecordsΓαλλικό επικό, old-school metal της υψηλότερης τάξης! Οι Γάλλοι MEURTRIÈRES εμφανίζονται με το "Ronde De Nuit", το πρώτο τους full-length. Διαθέτοντας επτά τραγούδια σκληροτράχηλου, ενεργητικού old-school metal, οι Meurtrières δείχνουν ότι είναι μία από τις πιο υποσχόμενες νέες μπάντες του γαλλικού metal.
Οι MEURTRIÈRES από τη Λυών της Γαλλίας δεν έχουν απομακρυνθεί πολύ από τον αρχικό τους στόχο να γράψουν old-school, επικό heavy metal με μεσαιωνικές προεκτάσεις στη νέα τους προσπάθεια, "Ronde De Nuit". Αν μη τι άλλο, η μπάντα (αποτελούμενη από τη νέα τραγουδίστρια Fiona, το κιθαριστικό δίδυμο Flo Spector και Olivier, τον μπασίστα Xavier και τον ντράμερ Thomas) πήρε αυτό που ξεκίνησε στο καλοδεχούμενο ομώνυμο EP του 2020 και πρόσθεσε νέα στρώματα πολυπλοκότητας και βάθους. Είναι η φυσική μετάβαση για μια μπάντα που αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις συνθετικές της ικανότητες.
Ωστόσο, η αξιοσημείωτη αλλαγή ξεκινά από το φωνητικό σημείο. Έξω είναι η αρχική frontwoman Fleur και στη θέση της είναι η Fiona. Οι MEURTRIÈRES δεν έχασαν πολύ χρόνο για να παρουσιάσουν τη Fiona - η μπάντα άρχισε να παίζει ζωντανές εμφανίσεις και να γράφει νέο υλικό μαζί της αμέσως μετά την κυκλοφορία του EP, δίνοντας έτσι στους MEURTRIÈRES άπλετο χρόνο για να ακονίσουν το νέο τους υλικό. Και η Fiona ταιριάζει γάντι στη σκληρή, γενναία μουσική του συγκροτήματος, βγαίνοντας με ένα οχυρό από φλογερά, επικά ρεφρέν - όλα τραγουδισμένα στη μητρική γλώσσα των MEURTRIÈRES.
Η λυρική θεματολογία του "Ronde De Nuit" εξακολουθεί να εκτείνεται στον μεσαιωνικό χώρο, αλλά με αυξημένη έμφαση στους πίνακες του Rembrandt (The Night Watch) και του Johann Heinrich (Füssli). Η μπάντα είχε ως στόχο να κάνει τα τραγούδια "ζωγραφικά", αντανακλώντας φανταστικά πορτρέτα για να προσελκύσει τον ακροατή. Εκτός από το "Aucun Homme, Aucun Dogme, Aucune Croix" (που είναι ένας γνωστός γαλλικός μεσαιωνικός μύθος για μια πραγματική γυναίκα), τα τραγούδια στο Ronde De Nuit βασίζονται στη φαντασία με μια επιθυμητή μοίρα: Όλοι οι εικονιζόμενοι χαρακτήρες είναι καταδικασμένοι σε τραγωδία, διότι στον κόσμο των MEURTRIÈRES δεν υπάρχουν στεφανωμένοι βασιλιάδες και βασίλισσες, ούτε καν ένδοξοι πολεμιστές.
Το εικαστικό έργο του Ivan Brun ολοκληρώνει ένα πακέτο που δένει θεματικά απόλυτα με τα απελπισμένα και σκοτεινά θέματα των στίχων. Είναι ένα ταιριαστό συστατικό σε ένα άλμπουμ διανθισμένο με εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία και επικό, old-school metal της υψηλότερης τάξης!
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Re: MEURTRIÈRES (FRA) - Ronde De Nuit (2023)
η κριτική έχει μπει ήδη στο φούρνο και ψήνεται.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
- CountRaven
Έτσι.
Να σημειώσω πως έχουμε μιλήσει για το single εδώ: https://www.forgotten-scroll.gr/forum/v ... f=5&t=6751
Θέλω όμως να δείτε και τι έγραφα τρία χρόνια πριν για το EP τους και φυσικά δεν αλλάζω ούτε κόμμα. - https://www.forgotten-scroll.gr/forum/v ... =15&t=2219
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Να διαβάσετε την άποψη μου στη κριτική, θα ήθελα όμως να κάνω και μια προβοκατόρικη ερώτηση: ο ήχος της μπάντας παραπέμπει φούλ σε άλλες μπάντες της Cruz Del Sur/Gates of Hell: θεωρείτε ότι αυτό γίνεται σκόπιμα, δλδ η εταιρεία ψάχνει μπάντες αυτού του ήχου ή οι μπάντες προσαρμόζουν τον ήχο τους μετά από οδηγίες της εκάστοτε εταιρείας;
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
- Progress_Lost
Πολύ καλή ερώτηση.. γενικά έχω δει τα τελευταία χρόνια οι μπάντες στο πρώτο τους άλμπουμ να παρουσιάζουν ένα πιο καλογυαλισμένο ή "μοντέρνο" ύφος σε σχέση με τα demο τους ή ΕΡ.. Πχ οι Possessed Steel (κρίμα το όνομα...)
Ναι έχεις δίκιο νομίζω οι εταιρίες παίζουν ρόλο σε αυτό... Στην περίπτωση των MEURTRIÈRES νομίζω ότι δεν υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά στο ΕΡ και το άλμπουμ.. Άρα σε αυτήν την περίπτωση μπορεί και να τους υπέγραψαν γιατί είναι κοντά στο στυλ της εταιρίας (πολύ κοντά καλύτερα..)
Πάντως νομίζω @Zippo190 δεν σου πολυ-άρεσε το άλμπουμ, από την κριτική σου δηλαδή...
Ναι έχεις δίκιο νομίζω οι εταιρίες παίζουν ρόλο σε αυτό... Στην περίπτωση των MEURTRIÈRES νομίζω ότι δεν υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά στο ΕΡ και το άλμπουμ.. Άρα σε αυτήν την περίπτωση μπορεί και να τους υπέγραψαν γιατί είναι κοντά στο στυλ της εταιρίας (πολύ κοντά καλύτερα..)
Πάντως νομίζω @Zippo190 δεν σου πολυ-άρεσε το άλμπουμ, από την κριτική σου δηλαδή...
κοίτα, ωραίο είναι. Βασικά πολύ καλό και πολύ basic που λέει η νεολαία. Δεν ξεχωρίζει και προπάντων δεν αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον δυστυχώς. Και αυτό δυστυχώς το έχουν πολλές μπάντες του είδους. Τα κομμάτια είναι καλά αλλά όλα αυτά τα έχουμε ακούσει ξανά και ξανά, δεν υπάρχει κάποιο σημείο στο δίσκο που να λες "να αν ακολουθήσουν αυτό το ύφος θα παρουσιάσουν κάτι μεγάλο". Ίσως τους αδικώ γιατί δεν είναι οι μόνοι που το κάνουν αλλά εν έτη 2023 καλό θα ήτανε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από ένα δίσκο που σε μια άλλη ζωή θα ήτανε "άλλη μια κυκλοφορία της Mausoleum ή της Ebony".Progress_Lost έγραψε: ↑Κυρ 09 Ιούλ 2023, 17:00

- TitusGroan
Μα λατρευουμε κυκλοφοριες Mausoleum και Ebony!!! ![grin =]](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
![grin =]](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Θεωρω οτι συμβαινει το πρωτο. Αυτος ο ηχος και η αισθητικη ειναι "της μοδος" σημερα. Το καταλαβαινω ως ενα βαθμο. Παιδια που γεννήθηκαν οριακα μετα το 2000, ψάχνουν τροπο να ακουστουν σαν μπάντα μιας εποχης που δεν έζησαν.Zippo190 έγραψε: ↑Σάβ 08 Ιούλ 2023, 12:18 Να διαβάσετε την άποψη μου στη κριτική, θα ήθελα όμως να κάνω και μια προβοκατόρικη ερώτηση: ο ήχος της μπάντας παραπέμπει φούλ σε άλλες μπάντες της Cruz Del Sur/Gates of Hell: θεωρείτε ότι αυτό γίνεται σκόπιμα, δλδ η εταιρεία ψάχνει μπάντες αυτού του ήχου ή οι μπάντες προσαρμόζουν τον ήχο τους μετά από οδηγίες της εκάστοτε εταιρείας;
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
- CountRaven
https://www.forgotten-scroll.net/metal- ... e-de-nuit/
Σας τα εξηγεί ωραία ο @Zippo190 μικρά κουνελάκια του φόρουμ;
Σας τα εξηγεί ωραία ο @Zippo190 μικρά κουνελάκια του φόρουμ;
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
ρε και εγώ τις λατρεύω. Παλαιότερα αγόραζα ότι έβρισκα με αυτό το λογότυπο, ακόμα και τις δευτεράτζες αλλά το 2023 δεν είναι λογική αυτή. Αν μη τι άλλο πχ οι Portrait το πήγανε παρακάτω κάπως προσπάθησαν να εξελίξουν τις επιρροές τους.
- CountRaven
Εμένα το άλμπουμ με ενθουσίασε. Το ακούω ασταμάτητα.
- CountRaven
Άλλο η Cruz Del Sur που έχει πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους σχήματα, και άλλο η υπό ετικέτα GatesofHell που ψάχνει τα πιο χύμα / obscure χωρίς όμως να έχει ντε και καλά μια ομοιογένειαZippo190 έγραψε: ↑Σάβ 08 Ιούλ 2023, 12:18 Να διαβάσετε την άποψη μου στη κριτική, θα ήθελα όμως να κάνω και μια προβοκατόρικη ερώτηση: ο ήχος της μπάντας παραπέμπει φούλ σε άλλες μπάντες της Cruz Del Sur/Gates of Hell: θεωρείτε ότι αυτό γίνεται σκόπιμα, δλδ η εταιρεία ψάχνει μπάντες αυτού του ήχου ή οι μπάντες προσαρμόζουν τον ήχο τους μετά από οδηγίες της εκάστοτε εταιρείας;
στο ύψος.
Άλλο οι Phantom Spell, άλλο οι Smoulder πχ. Και οι δύο στην Cruz.
Άλλο οι Blazon Rite, άλλο αυτοί εδώ οι Γάλλοι.
Συνεπώς δεν νομίζω πως υπάρχει guideline στον ήχο.
Παίζουν κάποιες κοινές συνισταμένες στη γενική κατεύθυνση του label ώστε το target group να ξέρει τι ψωνίζει. Οι μπάντες το ξέρουν αυτό για αυτό χτυπάνε τη πόρτα του Erico.
- CountRaven
Sonic Age θα φέρει LP σε πολύ κομπλέ τιμή. Χτυπήστε άφοβα:
https://www.sonicagerecords.com/_shop/i ... t_id=72646
https://www.sonicagerecords.com/_shop/i ... t_id=72646
Καταρχάς μπράβο για το review!Zippo190 έγραψε: ↑Σάβ 08 Ιούλ 2023, 12:18 Να διαβάσετε την άποψη μου στη κριτική, θα ήθελα όμως να κάνω και μια προβοκατόρικη ερώτηση: ο ήχος της μπάντας παραπέμπει φούλ σε άλλες μπάντες της Cruz Del Sur/Gates of Hell: θεωρείτε ότι αυτό γίνεται σκόπιμα, δλδ η εταιρεία ψάχνει μπάντες αυτού του ήχου ή οι μπάντες προσαρμόζουν τον ήχο τους μετά από οδηγίες της εκάστοτε εταιρείας;

Στην ερώτησή σου:
Κάτι ανάμεσα, ίσως;
Εννοώ, μεταξύ της διαμόρφωσης "ρεύματος" μέσω εταιρίας ως γενική γραμμή ("θέλουμε κάτι σαν... Προτιμάμε ένα ύφος σαν...") αλλά και πιθανόν προσπάθεια των γκρουπ να ηχήσουν a priori κάπως έτσι, "σαν...".
Δεν αποκλείω σκοπιμότητα, ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά, αλλά μάλλον με...καλή έννοια, ως προσπάθεια εύρεσης ταυτότητας/στυλ/ύφους.
Λέωγω τώρα, παρότι είμαι και ολίγον άσχετος με τα δισκογραφικά...
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
- TitusGroan
Θα τιμηθει το βινυλιακι, αν και δεν ενιωσα τοσο οσο στο ep. Νωρις ειναι βεβαια, θελει ακροασεις.
Το ep με ειχε εντυπωσιασει αμεσως
Το ep με ειχε εντυπωσιασει αμεσως