DIAMONDS HADDER (US) - Beyond The Breakers (2023)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Άβαταρ μέλους
Pavlos

DIAMONDS HADDER (US) - Beyond The Breakers (2023)

Δημοσίευση από Pavlos »

Εικόνα

DIAMONDS HADDER - BEYOND THE BREAKERS (USA, 2023)

Από το πουθενά έρχεται αυτό το συγκρότημα που άκουσα για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες. Και μετά από μερικές ακροάσεις είναι ξεκάθαρο ότι το "Beyond The Breakers" θα είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα άλμπουμ μου στο τέλος της χρονιάς. Φωνητικά, κιθάρες, μελωδίες, ατμόσφαιρα - όλα είναι εκεί όπου πρέπει, όλα κορυφαία του παιχνιδιού. Αλλά ακούστε μόνοι σας:

Εδώ είναι το 'Long Is The Road', που πηδάει μπροστά και σε τραβάει με τα φωνητικά a la Jorne Land πίσω, όταν οι 70s Rainbow κυβερνούσαν τη ροκ μουσική:

Ακούστε μετά και τα δεκατέσσερα λεπτά του 'Evermore', γονατίστε και ανάψτε ένα κερί για τον Ronnie James Dio. Το τραγούδι ακούγεται σαν το ανθρωπάκι με τη μεγάλη φωνή ανέβηκε στον Όλυμπο για να πολεμήσει τιτάνες και άλλα θηρία με αστραπές, ενώ οι θεοί τραγουδούν το όνομά του σε χορωδία και ρίχνονται στη σκόνη. Epic stuff, for sure:

Και τώρα μη μου πείτε ότι αυτό δεν είναι Champions League!!

Όμως, όπως σε κάθε παραμύθι, υπάρχει και εδώ ένα πρόβλημα: μέχρι στιγμής τα τραγούδια υπάρχουν μόνο ως digital download. Ωστόσο, είναι δωρεάν στην σελίδα του συγκροτήματος (https://www.diamondshadder.com/). BUT: Eνας δίσκος βινυλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους. So stay tuned....and worship DIAMONDS HADDER!!
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Re: DIAMONDS HADDER (US) - Beyond The Breakers (2023)

Δημοσίευση από Progress_Lost »

Tι έπη ανακάλυψες ρε φίλε;! Μας έφτιαξες το καλοκαίρι! Να´ σαι καλά!
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Το εχω ακουσει εδω και κατι εβδομαδες αλλα δεν μπορω να αποφασισω ακομα αν μου αρεσει. Σιγουρα ειναι πολυ περιεργο αφου μουσικα θυμιζει "obscure" σκηνικα αλλά με "σαλωνάτα" φωνητικα Dio / LAnde που δεν συνηθιζονται στο ειδος.

Θα το ξαναπροσπαθησω...
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Pavlos

Δημοσίευση από Pavlos »

'Evermore' μόνο αρκεί, για να τρέμω ολόκληρος!!

Απίστευτο τραγούδι.
Άβαταρ μέλους
nicolasg

Δημοσίευση από nicolasg »

Πάρα πολύ καλό.
Αν ηταν και πιο συγκρατημενες οι διαρκειες...
Άβαταρ μέλους
JimmyF

Δημοσίευση από JimmyF »

Έπος ασυζητητί..Πρέπει να λύσουμε όμως και τον γρίφο πώς προέκυψαν οι DIAMONDS HADDER, γιατί σίγουρα κάποια από τα κομμάτια είχαν κυκλοφορήσει σαν METAL GUARD βλ. και https://www.forgotten-scroll.gr/forum/v ... 727#p60727.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

theBox έγραψε: Σάβ 05 Αύγ 2023, 17:31 Το εχω ακουσει εδω και κατι εβδομαδες αλλα δεν μπορω να αποφασισω ακομα αν μου αρεσει. Σιγουρα ειναι πολυ περιεργο αφου μουσικα θυμιζει "obscure" σκηνικα αλλά με "σαλωνάτα" φωνητικα Dio / LAnde που δεν συνηθιζονται στο ειδος.

Θα το ξαναπροσπαθησω...
Ενώ άμα σας βάζαμε κανένα άμπαλο γίδιβμε γρέζια που δεν πατάει σωστά σε μισή νότα, θα φωνάζατε "έπος, έπος". Αυτοί είστε οι επικάδες.

Πέρα από τη πλάκα το υλικό είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένο στο Dio / Rainbow εποχής Dio υλικό. Αν η καρδιά σας δεν χτυπάει προς τα εκεί, θα το προσπεράσετε κσι τούτο εδώ.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
CountRaven

JimmyF έγραψε: Δευ 07 Αύγ 2023, 01:00 Έπος ασυζητητί..Πρέπει να λύσουμε όμως και τον γρίφο πώς προέκυψαν οι DIAMONDS HADDER, γιατί σίγουρα κάποια από τα κομμάτια είχαν κυκλοφορήσει σαν METAL GUARD βλ. και https://www.forgotten-scroll.gr/forum/v ... 727#p60727.
Ο συνδετικός κρίκος είναι ο τραγουδιστής John Evermore. Δικά του είναι τα κομμάτια όπως βλέπουμε στα credits των METAL GUARD. Οπότε προφανώς πλέον επιλέγει το εν λόγω project για να τα επικοινωνήσει. Το "Evermore* που τσέκαρα και από τα δύο projects είναι το ίδιο recording.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Αφήνω και αυτό εδώ:

Άβαταρ μέλους
Xstroyer

Δημοσίευση από Xstroyer »

CountRaven έγραψε: Δευ 07 Αύγ 2023, 06:24 Αφήνω και αυτό εδώ:

Αυτό βέβαια δεν είναι Diamonds Hadder, είναι μια προηγούμενη μπάντα (με τον ίδιο τραγουδιστή) που δεν προχώρησε, και απ'ότι καταλαβαίνω απλώς το ανεβάσανε ως "project" χωρίς καν να αναφέρουν το όνομα, μιας και δεν προχώρησε παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Δημοσίευση από Mamercus »

Μπράβο για τούτο το φρέσκο ανάθεμα στο βωμό του ατσαλιού, αδερφέ! Φόρος τιμής ξέχειλος από αγάπη - θα τολμούσα να πω όχι μόνο σε 70s Rainbow αλλά και Dio era Black Sabbath.
Το καλό μαζί τους είναι το ένα βήμα παραπέρα αν και απαιτεί δουλίτσα για να αποκτήσει μια πιο ισχυρή, δική τους ταυτότητα και πρέπει να μην απαιτεί απλώς μακρόσυρτες διάρκειες τραγουδιών... Το είπε κι ο συνφορουμίτης παραπάνω: "Αν ηταν και πιο συγκρατημενες οι διαρκειες..."

Είμαι από αυτούς που δεν ξετρελάθηκα διότι κάθε τι που ξεκάθαρα παραπέμπει σε αλλοτινές κυκλοφορίες μου προκαλεί μια κάποια συστολή, ασχέτως αν μου αρέσει. Όμως σίγουρα μού άρεσε πολύ, άκουσα τα πάντα όλα από το κανάλι τους κι αυτό τα λέει όλα, νομίζω...
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

Το θέλω. Οπωσδήποτε.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Λοιπον η μουσικη ειναι κορυφαια ναι. Παιδευομαι πολυ να παρω στα σοβαρα αυτη την Faux-Dio φωνη ομως και συνειδητοποιω οτι μαλλον μου τη σπάει σε οποια κυκλοφορια και να εμφανιζεται (κατι Astral Doors καο τετοια). Εδω βεβαια κολλάει ακομα λιγοτερο με τη μουσικη, και δεν εννοω οπως υπαινιχθηκε ο Κομης οτι θα προτιμουσα καποιο γιδι, αλλα σιγουρα αφαιρει πολυ απο την arcane/μυσταγωγικη ατμοσφαιρα που εχει η μουσικη και με πεταει συνειρμικα σε hard n heavy σκηνικα που δεν με ψηνουν.

Αυτα με τις 2-3 πρωτες ακροασεις. Θα επιμεινω ομως γιατι οι συνθεσεις μου ασκουν μια καποια ελξη οντως.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Xstroyer έγραψε: Δευ 07 Αύγ 2023, 09:41
CountRaven έγραψε: Δευ 07 Αύγ 2023, 06:24 Αφήνω και αυτό εδώ:

Αυτό βέβαια δεν είναι Diamonds Hadder, είναι μια προηγούμενη μπάντα (με τον ίδιο τραγουδιστή) που δεν προχώρησε, και απ'ότι καταλαβαίνω απλώς το ανεβάσανε ως "project" χωρίς καν να αναφέρουν το όνομα, μιας και δεν προχώρησε παραπάνω.

Από όσο διάβασα πιο πολύ σαν one off φάση μου φαίνεται.

https://metalshockfinland.com/2021/11/1 ... stargazer/

Στο site κάπου λέει αναφορικά με τη διασκευή "το project στο οποίο συμμετείχα".

Edit - Αν και μια χαρά βλέπω να το έχει στρίμωξε στο DH SoundCloud -εξηγώντας όμως περί τίνος πρόκειται-.

Άβαταρ μέλους
CountRaven

Επίσης στο dite βλέπω clips και από ένα άλλο project με όνομα Ramsay / Evermore. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς παίζει με αυτό. Πολύ πληροφορία στο site και λίγος χρόνος από πλευράς μου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”