DIAMONDS HADDER (US) - Beyond The Breakers (2023)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Re: DIAMONDS HADDER (US) - Beyond The Breakers (2023)

Δημοσίευση από CountRaven »

Bersekeros έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 01:33 Άλλη μια μπάντα που δεν είχα ακούσει και την μαθαίνω μέσα από το φόρουμ. Θα ακούσω το άλμπουμ προσεχτικά και θα επανέλθω με σχολιασμό, αν και νομίζω ότι τα περισσότερα έχουν ήδη αναφερθεί στις προηγούμενες σελίδες του τόπικ.
Μια πρώτη εντύπωση που έχω, είναι ότι η μπάντα έχει να δώσει και έχει έναν αγαπημένο ήχο που λείπει στην εποχή μας.
Τα ''λαγωνικά'' της no remorse, έχουν καλό scouting team, ανακάλυψης και ''επένδυσης'' / υποστήριξης / προώθησης φερέλπιδων ταλαντούχων νέων μπαντών.
Θέλουμε να διαβάσουμε και τη δική σου άποψη για το υλικό αγαπητέ.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

ωχ τί έγινε, έχασα επεισόδια... είχα ξεχάσει τη μπάντα και το πόσο μου άρεσαν τα κομμάτια τους. Αυτά παθαίνεις όταν για ένα μήνα κάθε Παρασκευή κυκλοφορεί και κάτι σπουδαίο.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

Advancing Yokeda έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 10:11 ωχ τί έγινε, έχασα επεισόδια... είχα ξεχάσει τη μπάντα και το πόσο μου άρεσαν τα κομμάτια τους. Αυτά παθαίνεις όταν για ένα μήνα κάθε Παρασκευή κυκλοφορεί και κάτι σπουδαίο.
Αυτά παθαίνεις όταν έχει βγει το ουυυ ουυυυ.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

CountRaven έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 10:12
Advancing Yokeda έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 10:11 ωχ τί έγινε, έχασα επεισόδια... είχα ξεχάσει τη μπάντα και το πόσο μου άρεσαν τα κομμάτια τους. Αυτά παθαίνεις όταν για ένα μήνα κάθε Παρασκευή κυκλοφορεί και κάτι σπουδαίο.
Αυτά παθαίνεις όταν έχει βγει το ουυυ ουυυυ.
μεγάλη ζημιά το ουυυυυυυ
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Δημοσίευση από Mamercus »

Bersekeros έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 01:33 Άλλη μια μπάντα που δεν είχα ακούσει και την μαθαίνω μέσα από το φόρουμ. Θα ακούσω το άλμπουμ προσεχτικά και θα επανέλθω με σχολιασμό, αν και νομίζω ότι τα περισσότερα έχουν ήδη αναφερθεί στις προηγούμενες σελίδες του τόπικ.
Μια πρώτη εντύπωση που έχω, είναι ότι η μπάντα έχει να δώσει και έχει έναν αγαπημένο ήχο που λείπει στην εποχή μας.
Τα ''λαγωνικά'' της no remorse, έχουν καλό scouting team, ανακάλυψης και ''επένδυσης'' / υποστήριξης / προώθησης φερέλπιδων ταλαντούχων νέων μπαντών.
Φίλε @Bersekeros , είναι κοιτίδα το Scroll, είμαι πανευτυχής που συμμετέχω με τόσα άτομα που αγαπάνε καθένα με τον δικό του τρόπο τη μουσική μας, κάθε επίσκεψη στο φόρουμ είναι σαν σεμινάριο επιμόρφωσης ξερωγώ... :D
Οι Diamonds Hadder είναι τίμιοι και πιστεύω πως θα σου αρέσουν!
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Είμαι και επίσημα σε αναμμένα κάρβουνα για τον μήνα την ημέρα και την ώρα κυκλοφορίας του Beyond the breakers :metalhead:
Άβαταρ μέλους
Bersekeros

Δημοσίευση από Bersekeros »

Mamercus έγραψε: Κυρ 12 Νοέμ 2023, 11:07
Φίλε @Bersekeros , είναι κοιτίδα το Scroll, είμαι πανευτυχής που συμμετέχω με τόσα άτομα που αγαπάνε καθένα με τον δικό του τρόπο τη μουσική μας, κάθε επίσκεψη στο φόρουμ είναι σαν σεμινάριο επιμόρφωσης ξερωγώ... :D

Το φόρουμ είναι μια όαση. Και τα μέλη επίσης. Οι γνώσεις πολλές.
Καλό θα ήταν να το ανακαλύψουν και νεότερης ηλικίας άτομα. Έχουν να μάθουν πάρα πολλά πράγματα.
Αλλά και μεγαλύτεροι βεβαίως βεβαίως, που δεν είχαν εμβαθύνει ιδιαίτερα στο παρελθόν,
πέρα από τα ευρέως γνωστά.

Για το άλμπουμ των Diamonds Hadder.
Σίγουρα η πρώτη εντύπωση είναι θετικότατη. Μου άρεσε. Το έχω ακούσει μερικές φορές.
Παίζει ρόλο και η φωνή. Όσο νά' ναι επηρεάζει, θες δε θες, έστω και υποσυνείδητα.
Οι συνθέσεις είναι βέβαια μεγάλες σε διάρκεια, χωρίς όμως να κουράζουν.

Ωστόσο, κι εμένα, θα μου άρεσε να ήταν λίγο μικρότερες σε διάρκεια.
Σε καμία περίπτωση στην πάνκικη λογική ''less is more'', αλλά στην λογική του ''λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν''.

Πιστεύω ότι η μπάντα μπορεί να αναπτύξει μια προσωπική ταυτότητα στο μέλλον, που να κάνει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση.
Δεν χρειάζεται να κινηθεί μελλοντικά στη λογική του ''κλώνος Dio'', σε καμία περίπτωση.
Πρέπει να κινηθεί επί μίας λεπτής νοητής γραμμής, όπου ναι μεν θα αποτίει φόρο τιμής στις επιρροές, που είναι εμφανέστατες, χωρίς να καταντήσει στο μέλλον, μια απόμιμηση - ένας κλώνος.

Για να εξασφαλίσει το προσωπικό ταυτοτικό αποτύπωμα και την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα,
μπορεί να το κάνει και χωρίς δεκάλεπτες συνθέσεις, αλλά να μπει στην βάσανο του του φιλτραρίσματος,
της διαλογής και της προτεραιοποίησης.
Μία διαδικασία επίπονη και δύσκολη, ιδίως όταν αφορά πνευματικά σου έργα, που πρέπει να αφήσεις εκτός,
ώστε να κρατήσεις τα καλύτερα και πιο εκλεκτά τμήματα.
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Δημοσίευση από Mamercus »

Bersekeros έγραψε: Κυρ 12 Νοέμ 2023, 14:16
Mamercus έγραψε: Κυρ 12 Νοέμ 2023, 11:07

Το φόρουμ είναι μια όαση. Και τα μέλη επίσης. Οι γνώσεις πολλές.
Καλό θα ήταν να το ανακαλύψουν και νεότερης ηλικίας άτομα. Έχουν να μάθουν πάρα πολλά πράγματα.
Αλλά και μεγαλύτεροι βεβαίως βεβαίως, που δεν είχαν εμβαθύνει ιδιαίτερα στο παρελθόν,
πέρα από τα ευρέως γνωστά.

Για το άλμπουμ των Diamonds Hadder.
Σίγουρα η πρώτη εντύπωση είναι θετικότατη. Μου άρεσε. Το έχω ακούσει μερικές φορές.
Παίζει ρόλο και η φωνή. Όσο νά' ναι επηρεάζει, θες δε θες, έστω και υποσυνείδητα.
Οι συνθέσεις είναι βέβαια μεγάλες σε διάρκεια, χωρίς όμως να κουράζουν.

Ωστόσο, κι εμένα, θα μου άρεσε να ήταν λίγο μικρότερες σε διάρκεια.
Σε καμία περίπτωση στην πάνκικη λογική ''less is more'', αλλά στην λογική του ''λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν''.

Πιστεύω ότι η μπάντα μπορεί να αναπτύξει μια προσωπική ταυτότητα στο μέλλον, που να κάνει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση.
Δεν χρειάζεται να κινηθεί μελλοντικά στη λογική του ''κλώνος Dio'', σε καμία περίπτωση.
Πρέπει να κινηθεί επί μίας λεπτής νοητής γραμμής, όπου ναι μεν θα αποτίει φόρο τιμής στις επιρροές, που είναι εμφανέστατες, χωρίς να καταντήσει στο μέλλον, μια απόμιμηση - ένας κλώνος.

Για να εξασφαλίσει το προσωπικό ταυτοτικό αποτύπωμα και την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα,
μπορεί να το κάνει και χωρίς δεκάλεπτες συνθέσεις, αλλά να μπει στην βάσανο του του φιλτραρίσματος,
της διαλογής και της προτεραιοποίησης.
Μία διαδικασία επίπονη και δύσκολη, ιδίως όταν αφορά πνευματικά σου έργα, που πρέπει να αφήσεις εκτός,
ώστε να κρατήσεις τα καλύτερα και πιο εκλεκτά τμήματα.
Έχει σημασία πάντως και το ότι δεν γράφηκαν τα τραγούδια εξαρχής ως κομμάτια ενιαίου άλμπουμ, νομίζω.
Έσκαγαν σαν σινγκλς, το ένα μετά το άλλο.
Σε κάθε πε΄ριπτωση, έχω πίστη στον Evermore, θα βρει την άκρη...

Είχα λίγο σκαλώσει κι εγώ με τη διάρκεια αρχικά, φίλε @Bersekeros αλλά μετά το ψιλοξεπέρασα.

Ήδη, μιλάμε για το δεύτερο άλμπουμ πάντως, κι αυτό λέει πολλά!
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”