HEAVY LOAD (SWE) - Riders of the Ancient Storm (2023)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Re: HEAVY LOAD (SWE) - Riders of the Ancient Storm (2023)

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

theBox έγραψε: Τετ 04 Οκτ 2023, 21:44
TitusGroan έγραψε: Τετ 04 Οκτ 2023, 21:23 Αρκετα generic το κομματι. Δεν ειναι καμια τρομερη συνθεση. Αν βγαλουμε την ταμπελα των Heavy Load, δεν ξερω ποσος ενθουσιασμος θα μεινει...αντικειμενικα
Επιτελους μια φωνη λογικης. Εγω ειμαι καπου στη μεση μεταξυ Τιτου και διθυραμβων. Καλο, ωραιο, μια χαρα. Αλλα μεχρι εκει. Αν ηταν οποιαδηποτε αλλη μπαντα (πχ πρωτοεμφανιζομενη) θα λεγαμε "ακουγεται νερακι!", 5 απαντησεις στο τοπικ και παμε παρακατω.
Αντιληπτό το point, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο αλλά...

Τέτοιος ήχος δεν κυκλοφορεί σήμερα. Δεν είναι ρετρό ήχος, είναι ο αληθινός 80's ήχος.

Και αυτό σε ένα κομμάτι που ροκάρει γερά, έχει φωνή και μελωδία φωνητικών γραμμών.
Έχει σόλο που βγάζει νόημα.
Έχει αυθεντικό φρέσκο δυναμικό feeling.

Και όλα αυτά χωρίς να συμπεριλάβω την όποια βαρύτητα έχει το όνομα της μπάντας. Αν βάλουμε και το όνομα Heavy Load όλα τα παραπάνω μεγενθύνονται.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Δημοσίευση από Progress_Lost »

theBox έγραψε: Τετ 04 Οκτ 2023, 21:44
Επιτελους μια φωνη λογικης. Εγω ειμαι καπου στη μεση μεταξυ Τιτου και διθυραμβων. Καλο, ωραιο, μια χαρα. Αλλα μεχρι εκει. Αν ηταν οποιαδηποτε αλλη μπαντα (πχ πρωτοεμφανιζομενη) θα λεγαμε "ακουγεται νερακι!", 5 απαντησεις στο τοπικ και παμε παρακατω.
Απλά είναι Heavy Load...Δεν θα μπορούσε άλλη μπάντα να το παίξει έτσι... όσο υπερβολικό και αν ακούγεται... είχαν και άλλα τετοια κομμάτια οι Heavy Load και για έναν οπαδό δεν είναι μόνο η μουσική αυτή καθαυτή αλλά το συναίσθημα.. σαν να βλέπεις κάποιον να βλέπει έναν παλιό του φίλο και λες "πως κάνει έτσι;; απλά είδε έναν παλιό φίλο.."

Όταν έχεις ξοδέψει χρόνο, συναίσθημα σε κάποια πράγματα, όταν νιώθεις πως καταλαβαίνεις την ουσία και το τι εννοεί ο άλλος, αυτό σε σημαδευει... ή απλά αυτό που είπα στον Titus. Eξαρτάται σε μεγάλο βαθμό πως βλέπεις τα κομμάτια αυτά σε σχέση με το δέσιμο που είχες παλιά με το συγκρότημα.. Αυτό το κομμάτι έχει μια Heavy Load αισθητική και νοοτροπία που την αγάπησαν τότε κάποιοι και το βλέπουν και στο κομμάτι αυτό σήμερα...
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

theBox έγραψε: Τετ 04 Οκτ 2023, 21:47
Progress_Lost έγραψε: Τετ 04 Οκτ 2023, 21:40
Γενικά νομίζω παίζει μεγάλο ρόλο πόσο γούσταρε κάποιος τα παλιά των Heavy Load.. Aν κάποιος ήταν έτσι- και - έτσι οπαδός τους, δεν έχει νόημα η συζήτηση.. Αν κάποιος ήταν φανατικός του συγκροτήματος (με την έννοια να έχει περάσει κάποια χρόνια που τους άκουγε συστηματικά) τότε ο δίσκος θα τον ενθουσιάσει..
Και μαλλον εδω ειναι το ζουμι.
Μετά το είδα το σχόλιο σου! Ναι, έτσι είναι...
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

@Progress_Lost ναι, ετσι οπως τα λες ειναι.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
nicolasg

Δημοσίευση από nicolasg »

Δεν παμε και ενα "Ποιο είναι το αγαπημένο μας κομμάτι Heavy Load"....?
Άβαταρ μέλους
GeorgeKallinis

Δημοσίευση από GeorgeKallinis »

Για κάποιο λόγο, όλη μέρα μουρμουράω riiiide the niiiight και στο δικό μου αξιακό μουσικό κώδικα, αυτό είναι σημαντικό

Ταυτόχρονα, υπάρχει ο χρυσός κανόνας: ποτε μη κρίνεις με σιγουριά ένα σινγκλ χωρίς να δεις πως λειτουργεί μέσα στο δίσκο.

Θεωρητικά, ένα άλμπουμ που ξεκινάει έτσι, πάει για μεγάλα πράγματα και δεν είμαι καν φανατικός οπαδός Heavy Load, αλλά αυτός ο μερακλίδικος ήχος που φέρνει κάτι από τη ζεστασιά των Magnum, με έχει τρελάνει
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

GeorgeKallinis έγραψε: Τετ 04 Οκτ 2023, 22:17
Θεωρητικά, ένα άλμπουμ που ξεκινάει έτσι, πάει για μεγάλα πράγματα και δεν είμαι καν φανατικός οπαδός Heavy Load, αλλά αυτός ο μερακλίδικος ήχος που φέρνει κάτι από τη ζεστασιά των Magnum, με έχει τρελάνει
Αυτή είναι μια άλλη οπτική και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα (μιας και ειδικά στο άλμπουμ αυτό θα μπορούσε να γίνει αυτή η συσχέτιση, τουλάχιστον σε κάποια σημεία).
Άβαταρ μέλους
Epitaph

Δημοσίευση από Epitaph »

Λοιπόν, πληροφορίες για την ηχογράφηση.

Όλα τα κομμάτια γράφτηκαν αναλογικά σε μπομπίνα. Υποννοείται ότι ηχογραφήθηκε στο «παλιό Thunderload Studios» ενώ η μίξη και το μάστερινγκ έγιναν στα «Νέα Thunderload Studios». Επίσης λένε ότι «υπάρχουν τόνοι μουσικής που θα κυκλοφορήσουνε στο μέλλον».
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Epitaph έγραψε: Τετ 04 Οκτ 2023, 23:42 Λοιπόν, πληροφορίες για την ηχογράφηση.

Όλα τα κομμάτια γράφτηκαν αναλογικά σε μπομπίνα. Υποννοείται ότι ηχογραφήθηκε στο «παλιό Thunderload Studios» ενώ η μίξη και το μάστερινγκ έγιναν στα «Νέα Thunderload Studios». Επίσης λένε ότι «υπάρχουν τόνοι μουσικής που θα κυκλοφορήσουνε στο μέλλον».
ισως αυτος ειναι ενας λογος να προτιμηθεί το βινυλιο.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

@Advancing Yokeda

Βάλε τάξη.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Εγώ πάντως και καινούρια μπάντα να μου έφερνε ένα τέτοιο έπος σαν το "Ride the Night", θα τη προσκυνούσα.

Το έχω πει και σε κάτ ιδίαν κουβέντες.

Για μένα πάει πρώτα η μουσική.

Αν ο δίσκος ήταν μάπα, το ρομαντικό Heavy Load background δε θα μου έλεγε τίποτα.

Τώρα που το άλμπουμ είναι έπος, εννοείται ότι μεγεθύνει τη φάση το όλο background και καλά κάνει.

Γιατί πχ. δεν έχουμε πάθει το ίδιο σοκ με το νέο Medieval Steel πχ; Τυχαίο παράδειγμα.

Αλλά ξαναλέω. Και νεούδια να μου το έφερναν το έπος, πάλι αμόκ θα πάθαινα.

Το ότι σήμερα 8 στους 10 είναι άμπαλοι και αξίζουν ένα reply μόνο, άντε και λίγη αγάπη από τους ρεβιζιονιστές, σόρρυ δε φταίω εγώ. Φέρτε μου κανονικό Μέταλ, να έρθουν και τα σεντόνια και τα έπη και όλα.

"Sail Away" κατάθεση ψυχής.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

CountRaven έγραψε: Πέμ 05 Οκτ 2023, 00:33 Γιατί πχ. δεν έχουμε πάθει το ίδιο σοκ με το νέο Medieval Steel πχ; Τυχαίο παράδειγμα.
μεγάλη πίκρα οι MS. Δίσκο έβγαλαν πρόσφατα και δε συγκινήθηκε κανείς.

Όσο υπήρχε μόνο το ep και το demo ήταν θρύλοι.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Advancing Yokeda έγραψε: Πέμ 05 Οκτ 2023, 00:53
CountRaven έγραψε: Πέμ 05 Οκτ 2023, 00:33 Γιατί πχ. δεν έχουμε πάθει το ίδιο σοκ με το νέο Medieval Steel πχ; Τυχαίο παράδειγμα.
μεγάλη πίκρα οι MS. Δίσκο έβγαλαν πρόσφατα και δε συγκινήθηκε κανείς.

Όσο υπήρχε μόνο το ep και το demo ήταν θρύλοι.
Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι θρύλοι που έκαναν comeback και δεν άνοιξε μύτη.

Από Desolation Angels και Sortilege μέχρι Oblivion και δε ξέρω τι άλλο.

Εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς.

Και ξαναλέω. Όποιος νέος έρθει και παίξει έτσι, εγώ θα παίρνω κάμψεις.
Άβαταρ μέλους
Starman

Δημοσίευση από Starman »

Εν αναμονή λοιπόν της κυκλοφορίας, καθώς λίγες ώρες έμειναν, αυτές πρέπει να περάσουν γρήγορα και ευχάριστα. :D :D :D
CountRaven έγραψε: Πέμ 05 Οκτ 2023, 00:58 εγώ θα παίρνω κάμψεις.
Εικόνα

Έχετε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες σε μας που δεν το έχουμε ακόμα ακούσει. Ελπίζω να νοιώσω το ίδιο με @CountRaven :D
Άβαταρ μέλους
aorpanos72

Δημοσίευση από aorpanos72 »

Starman έγραψε: Πέμ 05 Οκτ 2023, 10:37 Εν αναμονή λοιπόν της κυκλοφορίας, καθώς λίγες ώρες έμειναν, αυτές πρέπει να περάσουν γρήγορα και ευχάριστα. :D :D :D
CountRaven έγραψε: Πέμ 05 Οκτ 2023, 00:58 εγώ θα παίρνω κάμψεις.
Εικόνα

Έχετε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες σε μας που δεν το έχουμε ακόμα ακούσει. Ελπίζω να νοιώσω το ίδιο με @CountRaven :D
Αν είσαι φαν του Stronger than Evil πιστεύω δεν θα θα απογοητευτείς ;)
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”