UNBLESSED (USA) - Unblessed (1993)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Mamercus
Δημοσιεύσεις: 122
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2022, 21:04

UNBLESSED (USA) - Unblessed (1993)

Δημοσίευση από Mamercus »

Τρεις τύποι από τη Νεβάδα, κάποτε φτιάξανε μια μπάντα που την είπανε Unblessed.

Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε με το ίδιο όνομα.

Ήταν 1993 μα αυτοί μάλλον δεν ξενοκοιτούσαν σε μουσικά χωράφια μπερδεμένα της εποχής, έσκαβαν ακόμη τη γη για να βρουν μέταλλο ατόφιο που να αντέχει στο χρόνο.

Με σαφείς αναφορές στο έητηζ παρελθόν αλλά κι όλη την ορθή/κοφτή ναηντίλα, μάς χαρίζουν -κατά τη γνώμη μου- US ήχο άξιο να μνημονεύεται, όχι σαν κάτι ξεχωριστό ή φοβεροτρομερό αλλά ως υπέροχο δείγμα γραφής του είδους που σε πείσμα των καιρών έμεινε αληθινό.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε αρχικά σε μισή χιλιάδα κόπιες CD αυτοέκδοσης - περιττό να πω ότι είναι δυσεύρετο και πανάκριβο.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν είκοσι χρονάκια για να το δούμε σε βινύλιο, από την Steel Legacy Records (2010), η οποία έκοψε την επόμενη χρονιά άλλους 330 δίσκους για το δεύτερο και τελευταίο άλμπουμ τους, το The Devil's Fifth, το οποίο διαφέρει κάπως σε ύφος αλλά παραμένει πιστός υπηρέτης του αμερικάνικου ήχου.

Εκ των δύο προτιμώ νομίζω το πρώτο, μα ακόμη τα μελετάω, καθώς έπεσα πάνω τους μόλις σήμερα (και μάλιστα σε δισκάδικο όπου και τα άρπαξα κοψοχρονιά επιτόπου).

Όσοι έχετε όρεξη, ακούστε και κρίνετε!

Όσοι (πολλοί, υποψιάζομαι) τούς γνωρίζετε ήδη, προσπεράστε ή ακούστε κι εσείς for old times sake που λένε και στο χωριό στη Νεβάδα οι Unblessed - οι οποίοι παρεμπιπτόντως, έγιναν κουαρτέτο για το δεύτερο άλμπουμ, μα δεν ξαναφάνηκε κανείς τους πουθενά σε άλλη μπάντα απ' όσο έψαξα...

Unblessed:


Devil's Fifth:
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8025
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Re: UNBLESSED (USA) - Unblessed (1993)

Δημοσίευση από Zippo190 »

δισκάρα ανελέητη, το είχα πάρει από τη Steel Legacy.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda
Δημοσιεύσεις: 1976
Εγγραφή: Πέμ 17 Οκτ 2019, 11:33

Re: UNBLESSED (USA) - Unblessed (1993)

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

True sense of metal και τα 2 albums. Heavy metal ήχος που σε κάνει να νοσταλγείς.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost
Δημοσιεύσεις: 1542
Εγγραφή: Παρ 24 Σεπ 2021, 20:25

Re: UNBLESSED (USA) - Unblessed (1993)

Δημοσίευση από Progress_Lost »

Zippo190 έγραψε: Δευ 11 Σεπ 2023, 20:29 δισκάρα ανελέητη, το είχα πάρει από τη Steel Legacy.
Καλή εταιρεία με την έννοια ότι είχε γερές επανακυκλοφοριες..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”