SACRO (PRY) - The End (2023)
- Progress_Lost
Re: SACRO (PRY) - The End (2023)
Nαι, το είπα με την έννοια της ιδεολογίας.. Ήταν και αφορμή για να γράψω και για ενα από τα αγαπημένα μου κομμάτια Maiden!
Απόλυτη αλήθεια.
Άλλωστε από "έξω" ήρθαμε εδώ μέσα όλοι - εντάξει, οι αρχαίοι μύστες εξαιρούνται!...

Αλήθεια βέβαια είναι και το ότι φωλιές σαν τούτο το φόρουμ που όλοι οι παλιοί κι όσοι νεότεροι στηρίζουν, είναι αληθινή όαση για τους πραγματικά διψασμένους για τη μουσική.
Εγώ πάντως, σάς δίνω ένα μέγα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους, από καρδιάς!
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
- CountRaven
@theBox
Προσωπικό γούστο; Η κλασική US Power Metal δισκογραφία είναι εκεί έξω. Στις δισκοθήκες του καθένα. Κάνε ένα revisit, δες με τι χαρακτηριστικά ορίστηκε ο ήχος και τα ξαναλέμε. Για ποιο προσωπικό γούστο μου μιλάς; Δεν είναι ούτε προσωπικό γούστο αυτό, ούτε άποψη. Είναι ιστορία. Ο κάθε ρεβιζιονισμός δικός σου ή του οποιουδήποτε, δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία.
Πάμε στις απόψεις / επιλογες τώρα.
Σπόντες; Που τις είδες τις σπόντες; Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρος και straight λόγος από τον δικό μου.
Μπορώ να παραθέσω άπειρες αναφορές μου εδώ μέσα για την κατάντια και τη ξεφτίλα με τις facebook ομάδες. Έτσι έγινε και τώρα. Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.
Το ότι δεν εξισώνω την κάθε μέτρια μοντερνίλα με το genre που ανέβασε το Metal στα ύψη, ναι είναι προσωπική επιλογή και δεν ζήτησα σε κανέναν να την ασπαστεί.
Τα έχω πει και παλιότερα: Αν ο καθένας θέλει να ρίξει τα standards του και τη βρίσκει με μετριότητες, είναι δικαίωμα του. Ούτε νταβατζής στο αυτί του θα γίνω, ούτε στο πορτοφόλι του. Στα αρχίδια μου κιόλας.
Εγώ απλά διαχωρίζω τα σκατά του σήμερα από τα έπη του παρελθόντος. Διατηρώ τα υψηλά μου κριτήρια και προχωράω. Σπεύδοντας μάλιστα να μοιραστώ με όλλους και με πολύ μεγάλη χαρά τις μπάντες που βλέπουν πως ακολουθούν το δρόμο των μεγάλων. Σου φαίνεται αγένεια αυτό; οκ επανεξέτασε το το περί αγένειας.
Η μουσική από πάντα μου έδινε κατευθύνσεις. Είναι το όχημα που με κάνει να τραβάω τις γραμμές μου. Και πάνω εκεί βαδίζω.
Ναι είναι και ιδεολογία -από άποψη τέχνης- και όχι ΜΟΝΟ η casual ενασχόληση μου για να βγει η μέρα.
Τέλος επειδή η μουσική μου έχει διδάξει ένα μεγάλο πράγμα που λέγεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ, αρνούμαι να συμμετέχω δείχνοντας το έργο της Χ ή Υ μπάντας σε ολλούς αυτούς τους βόθρους που κυνηγάνε likes, και βγάζουν μπροστά έναν οτινανισμό.
Πιστεύω ότι στη κάθε μπάντα αξίζει μια καλύτερη τύχη σε σχέση με την μεταλαμπάδευση της δουλειάς της. Τη συνείδηση μου την έχω καθαρή σε αυτό το κομμάτι.
Φυσικά και διαφωνείς με όλα τα παραπάνω που δεν είναι απόψεις που λέω πρώτη φορά, μα με κάθε ευκαιρία.
Διαφώνησε εγώ δεν αγχώνομαι. Μαγκιά σου. Αλλά μη υποβιβάζεις την άποψη μου, μετατρέποντας την σε "σπόντες" και "κατουρήματα" και φυσικά μην περιμένεις να αλλάξω απόψεις 30 χρόνων.
Όσο για τον πόλεμο που λες. Ναι εγώ είμαι ηθικά απέναντι σε πολλά πράγματα που με ενοχλούν:
Το ότι το Metal υποβιβάζεται καθημερινά με χαμηλωμένα standards, με ενοχλεί. Το ότι βουτάει κάθε μέρα στο βόθρο με τα social σκατά με ενοχλεί. Και πολλά άλλα. Δεν σου ζήτησα να ασπαστείς τα πιστεύω μου όμως. Ούτε να γίνεις σύμμαχος μου. Βασικά δεν έχω και δεν θέλω συμμάχους.
Τέλος το στράβωμα σου οφείλεται στο γεγονός ότι ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι απευθύνομαι σε σένα προσωπικά -ως κούνημα δαχτύλου το αναφέρεις-.
Λοιπόν κοίτα. Είμαι 43 χρόνων. Αρκετά μεγάλο παιδί δηλαδή ώστε να έχω γνώση της στοιχειώδους ευθύτητας. Με λίγα λόγια αν ήθελα να μιλήσω σε εσένα προσωπικά θα σε τάγκαρα ή θα σου έστελνα μύνημα ή θα σε έπαιρνα τηλ.
Όλες τις φορές δηλαδή που εκφράζομαι δημόσια για όλα τα παραπάνω εδώ μέσα, σημαίνει ότι σε φωτογραφίζω; No way.
Μπορεί να μπερδεύεσαι γιατί λέω ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ και στις πριβέ κουβέντες μας που και εκεί διαφωνείς, κατανοητό αν συμβαίνει. Αλλά just a sec mate. Δε σημαίνει ότι κάθε φορά που λέω ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ σε έχω σε έναν κύκλο. Οπότε αυτά τα passive, aggressive που μου λες, δεν φτουράνε εδώ.
Κανένας δεν ταυτίζεται με κανέναν απόλυτα. ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΝΕΣΑ. Δέξου το.
Extra παράδειγμα: Ο @aorpanos72 έγραψε προχτές για τους Ghost "πουθενάδες" . Μπάντα που παρεμπιπτόντως και οι δύο μας θεωρούμε τη μεγαλύτερη μπάντα του σημερα. Άρα ταυτιζόμαστε εδώ (ενώ κάπου αλλού όχι, yes I got news).
So, όσα σεντόνια και να γράψω δεν θα αλλάξω τη γνώμη του Πάνου. Ακόμα και αν γράψω πχ. ότι οι Motley είναι η πιο ατάλαντη μπάντα στον πλανήτη γη -κάτι που εγώ πιστεύω-, δεν θα του αλλάξω το γεγονός ότι τους έχει κορυφή. Ακόμα και αν γράψω κάτι τέτοιο από κάτω από τους "πουθενάδες" για να τον πικάρω -λέμε τώρα-, τρύπα στο νερό θα κάνω. Σε κάποιο άλλο θέμα όμως αν δωθεί αφορμή μπορεί να το πω. ΕΔΩ είναι η μαγκιά του FS. Αρχιδάτες απόψεις, καθαρές ΜΑΖΙ ΜΕ συνύπαρξη. Είτε συμφωνούμε, είτε όχι.
Extra παράδειγμα 2: Όπου σταθώ και όπου βρεθώ κράζω κάτι φλώρους τύπου VISIGOTH που εσύ προσκυνάς. Θα βρεις όμως 100 topics για τη μπάντα ακόμα και από μένα που δε γουστάρω. Το ίδιο και για το NWOTHM σκουπιδότοπο. Γιατί; Εδώ είναι FS. Και το FS πάντα φωτογράφηζε το underground. Κακώς ή κακώς και αυτά είναι μέσα στη φάση τώρα. Έχουν βήμα λόγου. Αλλά όχι να μη λέμε ότι δε γουστάρουμε κιόλας για να μη στεναχωρηθεί αυτός που γουστάρει.
Και για να κλείσω δίνω ένα final παράδειγμα / καταγράφω δύο γεγονότα που ισχύουν:
(1) Έχω πει ότι από τη μέρα no μηδέν στο FS θα υπάρχουν κριτικές για πράγματα που θεωρούμε άξια λόγου. Δεν θα γράψουμε δηλαδή ένα review για κάτι που δεν μας αρέσει. Δεν αξίζει τον κόπο να θάβουμε μπάντες, στο επίπεδο των reviews που είναι και ένα official statement zone. ΚΑΙ εκεί θα βρούμε -από άλλους συντάκτες-, μπάντες που εγώ δεν θα άκουγα καν. (2) Αλλά το φόρουμ είναι ανοιχτό σε απόψεις, γνώμες κουβέντα και αντιπαράθεση. Sorry που δεν μπορώ να ταυτιστώ με πολλά από αυτά που ακούς και τα θεωρείς έπη. Διαφορετική οπτική. Το δέχεσαι και προχωράς. Και οπότε γουστάρεις βγάλε μπροστά τα Iron Brigade και τα Pharaoh και πες ότι είναι ανώτερα ή το ίδιο καλά με Oliver Magnum, Mystic Force και New Eden. Αν δε βαριέμαι θα διαφωνήσω αλλά ούτε για σπόντες, ούτε για passive aggressive, ούτε για προφητείες θα μιλήσω.
Και κάτι τελευταίο και πολύ βασικό. Φυσικά και υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες και άτομα μέσα στη μουσική, έξω από εδώ. Σε ένα σωρό από αυτά τα μετερίζια, ενημερώνομαι και διαβάζω on line καθημερινά και εγώ. Ή μήπως πρέπει να αρχίσω να δείχνω ένα ένα topics με συνεντεύξεις, εκπομπές, fanzines και sites ΤΡΙΤΩΝ που έρχομαι εγώ ο ίδιος να ανοίξω, ώστε να πάρουν όλοι καλό υλικό;
Η επιτομή του shitposting, του nosense και της νοοτροπίας προβάτων και λαϊκής αγοράς. Όχι δεν είναι καλές προσπάθειες για τη μουσική. Και ειδικά αναφέρομαι αλλά και γενικά στο τρόπο που δουλεύουν οι ομάδες στα social media. Ναι για τις facebook ομάδες το σχόλιο αυτής της παρσγράφου, μιας και η αναφορά μου σε αυτές ενόχλησε όπως είδα. Και όχι δεν είμαι εδώ για να κριτικάρω τη συμμετοχή του καθένα σε κάτι τέτοιο. Η άποψη μου περί social είναι παγιωμένη και δεν έχει να κάνει με κανέναν προσωπικά. Όταν πχ. έγραφα το παρακάτω, ούτε καν σε ήξερα αγαπητέ box. Έξι χρόνια πριν όταν ξεκίνησε πάλι το forum:
https://www.forgotten-scroll.gr/forum/v ... hp?f=2&t=3
So:
Αν σε ενοχλούν οι απόψεις μου μη με διαβάζεις. Αλλά δεν μπορώ να το βουλώσω μέσα στην ίδια μου την αρένα, που αποτελεί βήμα λόγου. Εγώ ποτέ δεν φίμωσα κανέναν εδώ μέσα. Για αυτό θα ξαναπώ ότι εδώ δεν είμαστε ούτε mofos, ούτε ΚΨΜ.
Προσωπικό γούστο; Η κλασική US Power Metal δισκογραφία είναι εκεί έξω. Στις δισκοθήκες του καθένα. Κάνε ένα revisit, δες με τι χαρακτηριστικά ορίστηκε ο ήχος και τα ξαναλέμε. Για ποιο προσωπικό γούστο μου μιλάς; Δεν είναι ούτε προσωπικό γούστο αυτό, ούτε άποψη. Είναι ιστορία. Ο κάθε ρεβιζιονισμός δικός σου ή του οποιουδήποτε, δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία.
Πάμε στις απόψεις / επιλογες τώρα.
Σπόντες; Που τις είδες τις σπόντες; Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρος και straight λόγος από τον δικό μου.
Μπορώ να παραθέσω άπειρες αναφορές μου εδώ μέσα για την κατάντια και τη ξεφτίλα με τις facebook ομάδες. Έτσι έγινε και τώρα. Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.
Το ότι δεν εξισώνω την κάθε μέτρια μοντερνίλα με το genre που ανέβασε το Metal στα ύψη, ναι είναι προσωπική επιλογή και δεν ζήτησα σε κανέναν να την ασπαστεί.
Τα έχω πει και παλιότερα: Αν ο καθένας θέλει να ρίξει τα standards του και τη βρίσκει με μετριότητες, είναι δικαίωμα του. Ούτε νταβατζής στο αυτί του θα γίνω, ούτε στο πορτοφόλι του. Στα αρχίδια μου κιόλας.
Εγώ απλά διαχωρίζω τα σκατά του σήμερα από τα έπη του παρελθόντος. Διατηρώ τα υψηλά μου κριτήρια και προχωράω. Σπεύδοντας μάλιστα να μοιραστώ με όλλους και με πολύ μεγάλη χαρά τις μπάντες που βλέπουν πως ακολουθούν το δρόμο των μεγάλων. Σου φαίνεται αγένεια αυτό; οκ επανεξέτασε το το περί αγένειας.
Η μουσική από πάντα μου έδινε κατευθύνσεις. Είναι το όχημα που με κάνει να τραβάω τις γραμμές μου. Και πάνω εκεί βαδίζω.
Ναι είναι και ιδεολογία -από άποψη τέχνης- και όχι ΜΟΝΟ η casual ενασχόληση μου για να βγει η μέρα.
Τέλος επειδή η μουσική μου έχει διδάξει ένα μεγάλο πράγμα που λέγεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ, αρνούμαι να συμμετέχω δείχνοντας το έργο της Χ ή Υ μπάντας σε ολλούς αυτούς τους βόθρους που κυνηγάνε likes, και βγάζουν μπροστά έναν οτινανισμό.
Πιστεύω ότι στη κάθε μπάντα αξίζει μια καλύτερη τύχη σε σχέση με την μεταλαμπάδευση της δουλειάς της. Τη συνείδηση μου την έχω καθαρή σε αυτό το κομμάτι.
Φυσικά και διαφωνείς με όλα τα παραπάνω που δεν είναι απόψεις που λέω πρώτη φορά, μα με κάθε ευκαιρία.
Διαφώνησε εγώ δεν αγχώνομαι. Μαγκιά σου. Αλλά μη υποβιβάζεις την άποψη μου, μετατρέποντας την σε "σπόντες" και "κατουρήματα" και φυσικά μην περιμένεις να αλλάξω απόψεις 30 χρόνων.
Όσο για τον πόλεμο που λες. Ναι εγώ είμαι ηθικά απέναντι σε πολλά πράγματα που με ενοχλούν:
Το ότι το Metal υποβιβάζεται καθημερινά με χαμηλωμένα standards, με ενοχλεί. Το ότι βουτάει κάθε μέρα στο βόθρο με τα social σκατά με ενοχλεί. Και πολλά άλλα. Δεν σου ζήτησα να ασπαστείς τα πιστεύω μου όμως. Ούτε να γίνεις σύμμαχος μου. Βασικά δεν έχω και δεν θέλω συμμάχους.
Τέλος το στράβωμα σου οφείλεται στο γεγονός ότι ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι απευθύνομαι σε σένα προσωπικά -ως κούνημα δαχτύλου το αναφέρεις-.
Λοιπόν κοίτα. Είμαι 43 χρόνων. Αρκετά μεγάλο παιδί δηλαδή ώστε να έχω γνώση της στοιχειώδους ευθύτητας. Με λίγα λόγια αν ήθελα να μιλήσω σε εσένα προσωπικά θα σε τάγκαρα ή θα σου έστελνα μύνημα ή θα σε έπαιρνα τηλ.
Όλες τις φορές δηλαδή που εκφράζομαι δημόσια για όλα τα παραπάνω εδώ μέσα, σημαίνει ότι σε φωτογραφίζω; No way.
Μπορεί να μπερδεύεσαι γιατί λέω ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ και στις πριβέ κουβέντες μας που και εκεί διαφωνείς, κατανοητό αν συμβαίνει. Αλλά just a sec mate. Δε σημαίνει ότι κάθε φορά που λέω ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ σε έχω σε έναν κύκλο. Οπότε αυτά τα passive, aggressive που μου λες, δεν φτουράνε εδώ.
Κανένας δεν ταυτίζεται με κανέναν απόλυτα. ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΝΕΣΑ. Δέξου το.
Extra παράδειγμα: Ο @aorpanos72 έγραψε προχτές για τους Ghost "πουθενάδες" . Μπάντα που παρεμπιπτόντως και οι δύο μας θεωρούμε τη μεγαλύτερη μπάντα του σημερα. Άρα ταυτιζόμαστε εδώ (ενώ κάπου αλλού όχι, yes I got news).
So, όσα σεντόνια και να γράψω δεν θα αλλάξω τη γνώμη του Πάνου. Ακόμα και αν γράψω πχ. ότι οι Motley είναι η πιο ατάλαντη μπάντα στον πλανήτη γη -κάτι που εγώ πιστεύω-, δεν θα του αλλάξω το γεγονός ότι τους έχει κορυφή. Ακόμα και αν γράψω κάτι τέτοιο από κάτω από τους "πουθενάδες" για να τον πικάρω -λέμε τώρα-, τρύπα στο νερό θα κάνω. Σε κάποιο άλλο θέμα όμως αν δωθεί αφορμή μπορεί να το πω. ΕΔΩ είναι η μαγκιά του FS. Αρχιδάτες απόψεις, καθαρές ΜΑΖΙ ΜΕ συνύπαρξη. Είτε συμφωνούμε, είτε όχι.
Extra παράδειγμα 2: Όπου σταθώ και όπου βρεθώ κράζω κάτι φλώρους τύπου VISIGOTH που εσύ προσκυνάς. Θα βρεις όμως 100 topics για τη μπάντα ακόμα και από μένα που δε γουστάρω. Το ίδιο και για το NWOTHM σκουπιδότοπο. Γιατί; Εδώ είναι FS. Και το FS πάντα φωτογράφηζε το underground. Κακώς ή κακώς και αυτά είναι μέσα στη φάση τώρα. Έχουν βήμα λόγου. Αλλά όχι να μη λέμε ότι δε γουστάρουμε κιόλας για να μη στεναχωρηθεί αυτός που γουστάρει.
Και για να κλείσω δίνω ένα final παράδειγμα / καταγράφω δύο γεγονότα που ισχύουν:
(1) Έχω πει ότι από τη μέρα no μηδέν στο FS θα υπάρχουν κριτικές για πράγματα που θεωρούμε άξια λόγου. Δεν θα γράψουμε δηλαδή ένα review για κάτι που δεν μας αρέσει. Δεν αξίζει τον κόπο να θάβουμε μπάντες, στο επίπεδο των reviews που είναι και ένα official statement zone. ΚΑΙ εκεί θα βρούμε -από άλλους συντάκτες-, μπάντες που εγώ δεν θα άκουγα καν. (2) Αλλά το φόρουμ είναι ανοιχτό σε απόψεις, γνώμες κουβέντα και αντιπαράθεση. Sorry που δεν μπορώ να ταυτιστώ με πολλά από αυτά που ακούς και τα θεωρείς έπη. Διαφορετική οπτική. Το δέχεσαι και προχωράς. Και οπότε γουστάρεις βγάλε μπροστά τα Iron Brigade και τα Pharaoh και πες ότι είναι ανώτερα ή το ίδιο καλά με Oliver Magnum, Mystic Force και New Eden. Αν δε βαριέμαι θα διαφωνήσω αλλά ούτε για σπόντες, ούτε για passive aggressive, ούτε για προφητείες θα μιλήσω.
Και κάτι τελευταίο και πολύ βασικό. Φυσικά και υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες και άτομα μέσα στη μουσική, έξω από εδώ. Σε ένα σωρό από αυτά τα μετερίζια, ενημερώνομαι και διαβάζω on line καθημερινά και εγώ. Ή μήπως πρέπει να αρχίσω να δείχνω ένα ένα topics με συνεντεύξεις, εκπομπές, fanzines και sites ΤΡΙΤΩΝ που έρχομαι εγώ ο ίδιος να ανοίξω, ώστε να πάρουν όλοι καλό υλικό;
Η επιτομή του shitposting, του nosense και της νοοτροπίας προβάτων και λαϊκής αγοράς. Όχι δεν είναι καλές προσπάθειες για τη μουσική. Και ειδικά αναφέρομαι αλλά και γενικά στο τρόπο που δουλεύουν οι ομάδες στα social media. Ναι για τις facebook ομάδες το σχόλιο αυτής της παρσγράφου, μιας και η αναφορά μου σε αυτές ενόχλησε όπως είδα. Και όχι δεν είμαι εδώ για να κριτικάρω τη συμμετοχή του καθένα σε κάτι τέτοιο. Η άποψη μου περί social είναι παγιωμένη και δεν έχει να κάνει με κανέναν προσωπικά. Όταν πχ. έγραφα το παρακάτω, ούτε καν σε ήξερα αγαπητέ box. Έξι χρόνια πριν όταν ξεκίνησε πάλι το forum:
https://www.forgotten-scroll.gr/forum/v ... hp?f=2&t=3
Δεν μπορούσα καν να φανταστώ τον πάτο που θα πιάναμε στα social, όταν έγραφα όλα τα παραπάνω, τον Δεκέμβρη του 17.Αν το χάος των «όλα σε ένα» -τόσο στον τρόπο όσο και στα θέματα- σύγχρονων Internetικών μέσων κάνει και το δικό σας μυαλό λίγο σούπα, εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά και συγκεκριμένα
So:
Αν σε ενοχλούν οι απόψεις μου μη με διαβάζεις. Αλλά δεν μπορώ να το βουλώσω μέσα στην ίδια μου την αρένα, που αποτελεί βήμα λόγου. Εγώ ποτέ δεν φίμωσα κανέναν εδώ μέσα. Για αυτό θα ξαναπώ ότι εδώ δεν είμαστε ούτε mofos, ούτε ΚΨΜ.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- Progress_Lost
Επίσης, να πούμε και κάτι για την ορολογία με αφορμή τη συζήτηση εδώ.. Καλώς ή κακώς, για αρκετά χρόνια όταν λέγαμε US power metal εννοούσαμε κάτι σαν Crimson Glory, Warlord, τα 3 πρώτα Fates, Heir Apparent, δηλ κάτι με λυρισμό. ΟΚ μέσα στο US power metal μπήκε και το Ample Destruction, που εντάξει ήταν πολύ πιο άγριο και όχι τόσο λυρικό, είχε όμως αυτά τα μελωδικά στοιχεία για να το βάλεις στο είδος. Δεν ήταν δηλαδή speed...
Για παραδειγμα οι Helstar που αναφέρθηκαν απ'όσο θυμάμαι δεν τους έβαζαν ποτέ στο είδος - μην πω τους θυμάμαι πιο κοντά σε αφιερώματα για thrash.. Αν και είχαν σχέση με το power προφανώς, είχαν και πολλά speed μέρη και γενικά με το ύφος τους δεν μπορούσες ευκολα να τους κατατάξεις σε ένα είδος..
Με τα χρόνια αυτά κάπως άλλαξαν και έτσι ίσως το US power metal να περιλαμβάνει και άλλα πράγματα.. Πλέον το βλέπω να χρησιμοποιείται για να δηλώσει πιο πολύ την καταγωγή της μπάντας και την πιο κλασική προσέγγιση στο metal, όχι τόσο τον χαρακτηριστικό δυναμικό λυρισμό που εννοούσαμε κάποτε...
ΟΚ, δεκτά όλα, εξάλλου αυτόν τον λυρισμό κάποιοι τότε τον έλεγαν και progressive... δε βγάζεις εύκολα άκρη με τις ορολογίες...
Για παραδειγμα οι Helstar που αναφέρθηκαν απ'όσο θυμάμαι δεν τους έβαζαν ποτέ στο είδος - μην πω τους θυμάμαι πιο κοντά σε αφιερώματα για thrash.. Αν και είχαν σχέση με το power προφανώς, είχαν και πολλά speed μέρη και γενικά με το ύφος τους δεν μπορούσες ευκολα να τους κατατάξεις σε ένα είδος..
Με τα χρόνια αυτά κάπως άλλαξαν και έτσι ίσως το US power metal να περιλαμβάνει και άλλα πράγματα.. Πλέον το βλέπω να χρησιμοποιείται για να δηλώσει πιο πολύ την καταγωγή της μπάντας και την πιο κλασική προσέγγιση στο metal, όχι τόσο τον χαρακτηριστικό δυναμικό λυρισμό που εννοούσαμε κάποτε...
ΟΚ, δεκτά όλα, εξάλλου αυτόν τον λυρισμό κάποιοι τότε τον έλεγαν και progressive... δε βγάζεις εύκολα άκρη με τις ορολογίες...
Για το κψμ εχω ακουστα,το mofos τι ειναι?
For us there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm..
- CountRaven
Μια αντίστοιχη ομάδα στο facebook. Βασικά χειρότερη. Mofos of metal.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
@CountRaven
Και να φανταστεις, ειχα ξεχασει οτι συγκαταλεγεις και τους PHARAOH στις μεταμοντερνες, ρεβιζιονιστικες πιπες που "βαφτιζουμε" αυθαιρετα US Power Metal, χωρις κατα τη γνωμη σου να πληρουν τις προυποθεσεις.
Anyway, τελος εδω η κουβεντα αυτη απο μερους μου. Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.
Στα των Sacro τωρα, οντως καταφερα να ακουσω περιπου το μισο χθες βραδυ και ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ.
Και να φανταστεις, ειχα ξεχασει οτι συγκαταλεγεις και τους PHARAOH στις μεταμοντερνες, ρεβιζιονιστικες πιπες που "βαφτιζουμε" αυθαιρετα US Power Metal, χωρις κατα τη γνωμη σου να πληρουν τις προυποθεσεις.
Anyway, τελος εδω η κουβεντα αυτη απο μερους μου. Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.
Στα των Sacro τωρα, οντως καταφερα να ακουσω περιπου το μισο χθες βραδυ και ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
- CountRaven
Ωραία προσπάθεια να υποβιβάζεις τα λεγόμενά μου. Ας το κλείσουμε εδώ καλύτερα, γιατί άκρη δε βγαίνει.Και να φανταστεις, ειχα ξεχασει οτι συγκαταλεγεις και τους PHARAOH στις μεταμοντερνες, ρεβιζιονιστικες πιπες που "βαφτιζουμε" αυθαιρετα US Power Metal, χωρις κατα τη γνωμη σου να πληρουν τις προυποθεσεις.
https://www.forgotten-scroll.gr/forum/v ... 165#p75165
- Corum Jhaelen Irsei
Δεν μπορω να γνωριζω ποσο τσαντισμενοι ειστε και οι δυο, μπορει και καθολου, γιατι ειναι γραπτος ο λογος, αλλα εγω οταν βλεπω ενα τεραστιο ερωτα να εκτυλισεται μπροστα στα ματια μου, δεν μπορω παρα να

Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.
- Advancing Yokeda
Α... και κάτι άλλο...
ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΑΚΑ???
ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ
ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΑΚΑ???
ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
- Corum Jhaelen Irsei
Επισης αφηνω αυτο εδω,
https://uspmdoctor.com/
με την ελπιδα οτι η κοπελια διαβαζει FS, θα δει οτι ως αλλος "Frontman των Hannibal", την γλυφω (ας πουμε μεταφορικα) και με παρει τηλεφωνο να παμε για ενα σουβλακι.
με την ελπιδα οτι η κοπελια διαβαζει FS, θα δει οτι ως αλλος "Frontman των Hannibal", την γλυφω (ας πουμε μεταφορικα) και με παρει τηλεφωνο να παμε για ενα σουβλακι.
Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.
- vasilis2112
Κόψτε τα social μάγκες, βόθρος!
Επίσης πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια στιγμή την ταμπελοποίηση, είναι μόνο για να συνεννοούμαστε, όχι να περιχαρακωνόμαστε.
Και μην τσακώνεστε, να είστε αγαπημένοι!
Επίσης πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια στιγμή την ταμπελοποίηση, είναι μόνο για να συνεννοούμαστε, όχι να περιχαρακωνόμαστε.
Και μην τσακώνεστε, να είστε αγαπημένοι!

Progress_Lost έγραψε: ↑Δευ 18 Σεπ 2023, 02:38 Επίσης, να πούμε και κάτι για την ορολογία με αφορμή τη συζήτηση εδώ.. Καλώς ή κακώς, για αρκετά χρόνια όταν λέγαμε US power metal εννοούσαμε κάτι σαν Crimson Glory, Warlord, τα 3 πρώτα Fates, Heir Apparent, δηλ κάτι με λυρισμό. ΟΚ μέσα στο US power metal μπήκε και το Ample Destruction, που εντάξει ήταν πολύ πιο άγριο και όχι τόσο λυρικό, είχε όμως αυτά τα μελωδικά στοιχεία για να το βάλεις στο είδος. Δεν ήταν δηλαδή speed...
Να πω κάτι που έχει να κάνει με τη σημασιολογία.
Είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ το ότι όταν βγαίνανε ΕΚΕΙΝΕΣ οι μπάντες, οι Crimson Glory, οι Fates Warning, οι Heir Apparent, οι Jag Panzer και οι Helstar, ΔΕΝ αυτο-ονομάστηκαν ούτε και ετερο-προσδιορίστηκαν US power metal κι από την άλλη, πολλές που λάνσαραν τον όρο power metal τελικά δεν ήταν διόλου αυτό που εννοούμε σήμερα.
Το [US] POWER metal είναι όρος που αποδίδεται ΙΣΤΟΡΙΚΑ στις ΗΠΑ, πιθανότατα ως αντίπαλο δέος του new wave of BRITISH HEAVY metal και με σκοπό να καταδείξει κάτι ακόμη πιο ακραίο από το heavy metal.
ΔΕΝ ήταν μόνο αυτό. Ήταν ένα ολόκληρο sub-genre και κράτησε τη σημαία ψηλά κι ακόμη ψηλότερα γιατί είχε φοβερά και πολυπληθή στοιχεία - από speed μέχρι prog.
Όταν λανσαρίστηκε ο όρος power metal, ο όρος thrash metal ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΝΟΗΘΕΙ κι η Metal Blade έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση του όρου, χρησιμοποιώντας τον σε διαφημιστικά του 1985 ως εξής:
" From the heaviest band in the world comes the ULTIMATE POWER METAL ALBUM..."
και
"The Fastest and heaviest metal band in the USA...power metal at its zenith"
όμως τα παραπάνω δεν ήταν μήτε για Crimson Glory (που ακόμη δεν είχαν ντεμπούτο), μήτε για Fates Warning (που είχαν ΗΔΗ βγάλει τον μελωδικό ορισμό του USPM με το The Spectre Within, και μάλιστα ΣΤΗΝ Metal Blade!!!).
Όχι, ήταν διαφημιστικά για το... Hell Awaits των Slayer!

Ήδη από το 1982, ο όρος κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ και μέχρι το 1984 που πρωτοεμφανίστηκε ο όρος thrash metal, o Hetfield (ΕΚΕΙΝΗΣ της εποχής) περιέγραφε τον ήχο των Metallica ως speed ή power metal!
Παρεμπιπτόντως,ο όρος thrash metal αποδίδεται στον αρθργράφο Malcolm Dome, γράφοντας τον ενώ περιέγραφε το τραγούδι των Anthrax, Metal Thrashing Mad (Kerrang! 1984).
Στο Kerrang! δυό χρόνια νωρίτερα βρίσκουμε την επιτομή της παραπλανητικής διαφήμισης του όρου power metal, όταν οι πάντα νάρκισσοι άγγλοι Venom, ναι οι VENOM, λένε σε συνέντευξη: "Our music is Power Metal, Venom Metal, Black Metal, not Heavy Metal cos that's for chicks" (Kerrang! 1982).
Τα λέει πολύ όμορφα ο τύπος του Ride Into Glory, εδώ:
Ναι, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, ο όρος US Power Metal είναι όρος-ομπρέλα μα αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκροτήματα-αναφοράς.
Ακολουθεί ΠΡΟΤΑΣΗ, λοιπόν, για χρήση του όρου.
Ό,τι πιο εύκολο: αν κάποιο γκρουπ ΕΧΕΙ αυτά τα χαρακτηριστικά και ηχεί/μοιάζει σαν τα συγκροτήματα αναφοράς, τότε προφανώς παίζει USPM - ακόμη κι αν αυτό, για λόγους εμπορικούς λέει ότι παίζει ντίσκο-φανκ.
Είναι σχεδόν αστείο να σκεφτείς ότι οι Pantera έχουν άλμπουμ με τίτλο POWER Metal (μια χαρά πάουερ είναι, αλλά!) το 1988, ενώ οι ευρωπαίοι ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ του power metal, Helloween, στο ντεμπούτο Walls of Jericho, αφιερώνουν ύμνο με ταπεινό τίτλο HEAVY metal (is the law), τρία χρόνια νωρίτερα.
Ηθικό δίδαγμα: οι μουσικές ταμπέλες που κρεμιούνται, αυτό- αλλά και ετερο- προσδιοριζόμενες, ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ιστορική δικαίωση. Κι αυτή έρχεται, ΠΑΝΤΑ, από το κοινό. Ούτε από τις εταιρίες, ούτε από τις μπάντες τις ίδιες, παρά μόνο από τον κόσμο.
Κατά τη γνώμη μου, φίλε @Progress_Lost , οι Helstar και οι Jag Panzer ανήκουν πανάξια στο USPM, καθώς οι πρώιμες δουλειές τους έχουν σαφή διακριτικά χαρακτηριστικά του είδους, κυρίως κιθαριστικά μα και φωνητικά, παρότι ναι, ολόσωστα αναφέρεις ότι "θυσίαζαν" λυρισμό στο βωμό της ταχύτητας/αγριάδας.
Ελπίζω να συνέβαλα κάπως θετικά κι εποικοδομητικά στο θέμα "Ορισμός US Power Metal".
Πάντως, ειλικρινά, κι αυτό το λέω ως επαγγελματίας υγείας που αναγκαστικά ανατρέχει διαρκώς σε επιστημονική βιβλιογραφία, δεν είναι τυχαίο που σε κάθε ερευνητική μελέτη, ΟΛΑ μα ΟΛΑ ξεκινάνε με τους ΟΡΙΣΜΟΥΣ των ΕΝΝΟΙΩΝ/ΟΡΩΝ - το να ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάμε είναι προφανής μεν σύμβαση αλλά όχι και τόσο σαφής. Στη δε μουσική, γίνεται και δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς ένας όρος, καθώς ως τέχνη μπολιάεται τόσο συχνά και τόσο πολύ, που τελικά, μερικές φορές ... "δε βγάζεις εύκολα άκρη με τις ορολογίες..."
(λογοκλοπή ανερυθρίαστη, φίλε @progress_Lost)

"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
- aorpanos72
Τι εννοείς να πάτε για σουβλάκια;;....κατευθειαν βγάζεις το μονοπετρο στην επιφάνεια... ξαναβρίσκονται τέτοια κελεπουρια;;Corum Jhaelen Irsei έγραψε: ↑Δευ 18 Σεπ 2023, 13:26 Επισης αφηνω αυτο εδω,
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- vasilis2112
Είναι κι αυτό @Mamercus:
- Συνημμένα
-
- IMG_0793.png (205.78 KiB) Προβλήθηκε 180 φορές