SACRO (PRY) - The End (2023)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Re: SACRO (PRY) - The End (2023)

Δημοσίευση από Progress_Lost »

Έτσι είναι παιδιά και έτσι ήταν πάντα.. ο χρόνος φθείρει και την έμπνευση και την φρεσκάδα, τα πάντα... λέμε για τα 80s και τα έπη τότε... για τις μπάντες του 70 τι να πούμε που είχαν ήδη εξαφανιστεί τα περισσότερα πριν καν φτάσει η δεκαετία του 90;;;

Από τους UFO μέχρι Sabbath ήδη τη δεκαετία του 90 είχαν περάσει όχι σε δεύτερη μοίρα, ούτε σε δέκατη... (OK, to TYR είναι φοβερό αλλά ποιος ασχολήθηκε με τα Cross Purposes, Dehumanizer, Forbidden... τα πεντάρια έδιναν και έπαιρναν για αυτούς τους δίσκους.. )... αλλά και οι Priest μόνο για ένα άλμπουμ μνημονεύονταν όλη τη δεκαετία του 90. Ο χρόνος έδειξε ποια συγκροτήματα και ποια άλμπουμ έμειναν...

Είναι ευχής έργον που κάποια συγκροτήματα έμειναν εστω και 10 χρόνια στο προσκύνιο.. είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις έστω και 2 διαδοχικούς καλούς δίσκους πόσο μάλλον να φτιάξεις σταθερό και διαχρονικό όνομα στο χώρο...

Και τα συγκροτήματα πια δε ξέρουν πως να διαφοροποιηθούν και εμείς πια ψειρίζουμε τα πάντα.. Δύσκολες εποχές για πρωτοτυπία και μουσικές επαναστάσεις... Τουλάχιστον εδώ θα είμαστε μπας και ανακαλύψουμε κανένα διαμαντάκι και συγκροτήματα που να παίζουν με ψυχή και όχι απλά να αναπαράγουν έναν ήχο που καλά-καλά δεν τον έζησαν...
Άβαταρ μέλους
Grin

Δημοσίευση από Grin »

Τι φάση εδω, το Περουβιανό μέταλ σήκωσε σκόνη
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

Progress_Lost έγραψε: Τετ 20 Σεπ 2023, 18:37 Είναι ευχής έργον που κάποια συγκροτήματα έμειναν εστω και 10 χρόνια στο προσκύνιο.. είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις έστω και 2 διαδοχικούς καλούς δίσκους πόσο μάλλον να φτιάξεις σταθερό και διαχρονικό όνομα στο χώρο...
με αφορμή αυτό, άλλη μια διάσταση της σύγχρονης μεταλλικής φθοράς σε ποιότητα και ποσόστητα.... 2 δίσκοι σε 10 χρόνια και θεωρείσαι active band... και ΑΝ ειναι καλοί αυτοί οι δίσκοι...

Και από Manowar, Priest, Maiden κτλ να το καταλάβω. Αλλά να είσαι μπάντα 5ετίας και να θες να χτίσεις όνομα μέσω των Social media αντί για διαδοχικούς δίσκους, δε μου κάθεται καλά καθόλου...
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
Zippo190

Δημοσίευση από Zippo190 »

Grin έγραψε: Τετ 20 Σεπ 2023, 19:14 Τι φάση εδω, το Περουβιανό μέταλ σήκωσε σκόνη
είχαμε καιρό να ακούσουμε τσιρίδα γιαυτό. :P
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Priamos

Δημοσίευση από Priamos »

Παίδες, κι εμένα γενικά δεν μου κάνει κούκου με τίποτα. Το 8/10 πλέον είναι το σύγχρονο 10/10 . Δεν το είχα κάνει θέμα μέχρι τώρα , γιατί νόμιζα ότι "έφταιγα " εγώ . Ότι έχω φτάσει σε κορεσμό και δεν μπορώ να φχαριστηθώ τα "αριστουργήματα" που βγαίνουν. Βλέπω όμως ότι κι άλλοι συμμερίζονται (σε κάποιον βαθμό) αυτή την άποψη.
Άντε να βγάλουν οι BSTA μπας και ανατραπεί η κατάσταση.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
Άβαταρ μέλους
nicolasg

Δημοσίευση από nicolasg »

aorpanos72 έγραψε: Τετ 20 Σεπ 2023, 15:25 Εγώ θα ευχαριστήσω τον @theBox και τον Κομη για τους "Archetype."..... τι χαστούκι ήταν αυτό. (Δεν τους είχα ακούσει)
Τώρα το ακούω....φοβερό!!
Άβαταρ μέλους
Bersekeros

Δημοσίευση από Bersekeros »

Πολύ δυνατό το Archetype (US) - Dawning (2002)
Έβαλα να το ακούσω λίγο, να πάρω "γεύση", αλλά δεν με άφηνε να ξεκολλήσω, με τελικό επακόλουθο να το ακούω ολόκληρο, από την αρχή ως το τέλος.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

Bersekeros έγραψε: Δευ 25 Σεπ 2023, 10:31 Πολύ δυνατό το Archetype (US) - Dawning (2002)
Έβαλα να το ακούσω λίγο, να πάρω "γεύση", αλλά δεν με άφηνε να ξεκολλήσω, με τελικό επακόλουθο να το ακούω ολόκληρο, από την αρχή ως το τέλος.

Έτσι.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
nicolasg

Τώρα κατάφερα να ακουσω το Sacro.
ΕΠΟΣ ΕΠΟΣ ΕΠΟΣ.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

nicolasg έγραψε: Πέμ 12 Οκτ 2023, 00:13 Τώρα κατάφερα να ακουσω το Sacro.
ΕΠΟΣ ΕΠΟΣ ΕΠΟΣ.
Ψψψψψψψψ
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
nicolasg

Μόνο Sacro !
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Το προαπαθησα απο δω, το προαπαθησα απο κει, αλλα ΟΧΙ, τρελος δεν ειμαι. Περα απο την "αγια τσιριδα" που σηκωνει...τις κεραίες μας (σας ειδικα)...απο τραγουδια δεν μου μενει τιποτα απολυτως μετα απο τοσες ακροασεις.

Κλασσικη περιπτωση "style over substance". Ισως την επομενη φορα δουλεψουν και τα τραγουδια, ποιος ξερει ...

Δηλαδη αν το συγκρινουμε με το "αντιστοιχο" wings οf steel που βγηκε φετος στο ιδιο στυλ φωνητικων, η διαφορα ειναι ΧΑΩΔΗΣ.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Priamos

Δημοσίευση από Priamos »

nicolasg έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 08:47 Μόνο Sacro !
Μόνο Sacro από το Μεξικό, ρε νιαμου!!! (με το συμπαθιο)
Το αγόρασα και προσφάτως για να πάω επιδεικτικά κόντρα στο ρεύμα!!

Ρε @theBox , για πες! Αυτοί δεν είναι καλύτεροι;
Υγ. Η παραγωγή είναι χάλια γιατί είναι ντέμο του 1986.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Priamos έγραψε: Πέμ 23 Νοέμ 2023, 10:27
Υγ. Η παραγωγή είναι χάλια γιατί είναι ντέμο του 1986.
Καταρχας να κανουμε την παραδοχη οτι δεν υπαρχει "κακη παραγωγη", μονο "ανεκπαιδευτοι ακροατες". :p

Ακουω ασαπ.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

theBox έγραψε: Πέμ 23 Νοέμ 2023, 09:58 Το προαπαθησα απο δω, το προαπαθησα απο κει, αλλα ΟΧΙ, τρελος δεν ειμαι. Περα απο την "αγια τσιριδα" που σηκωνει...τις κεραίες μας (σας ειδικα)...απο τραγουδια δεν μου μενει τιποτα απολυτως μετα απο τοσες ακροασεις.

Κλασσικη περιπτωση "style over substance". Ισως την επομενη φορα δουλεψουν και τα τραγουδια, ποιος ξερει ...

Δηλαδη αν το συγκρινουμε με το "αντιστοιχο" wings οf steel που βγηκε φετος στο ιδιο στυλ φωνητικων, η διαφορα ειναι ΧΑΩΔΗΣ.
Διαφωνώ μέχρι και με τα καινά ανάμεσα στις λέξεις. Περιμένω σε κανένα δίμηνο να έρθει ο @theBox και να γράψει, πόσο έπος είναι το άλμπουμ. Όπως έγινε σήμερα και με το Cauldron Born. - https://www.forgotten-scroll.gr/forum/v ... orn#p80394

@Priamos - Καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα topic για το Μεξικάνικο Sacro reissue. Έχω δει την καινούρια φουρνιά της Gadir Rerocrds -έβγαλε και τους Ισπανούς Icarus νομίζω-, αλλά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”