TALIESIN (AUS) – Disciple (2023)
- aorpanos72
TALIESIN (AUS) – Disciple (2023)

Το Progressive Metal κουιντέτο Taliesin από την Καμπέρα (Αυστραλία) κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ, "Disciple" στις 06 Οκτωβρίου 2023.
Η προηγούμενη κυκλοφορία των Taliesin, "Faceless", ψηφίστηκε ως το καλύτερο αυστραλιανό metal άλμπουμ του 2022 στο Sentinel Daily. Το "Disciple" συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το "Faceless" εξερευνώντας τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρωπότητας, αλλά η μπάντα λέει ότι το "Disciple" είναι πιο βαρύ και πιο progressive από τον προκάτοχό του.
"Το "Disciple" είναι αρκετά σκοτεινό στιχουργικά και πιο βαρύ από τις προηγούμενες κυκλοφορίες των Taliesin. Μουσικά είναι επίσης λίγο πιο περιπετειώδες, με την μπάντα να προσθέτει νέα στοιχεία στον υπάρχοντα βασικό ήχο της" λέει η μπάντα για το άλμπουμ.
Οι Taliesin έχουν εμβαθύνει σε νέα μουσικά εδάφη με το "Disciple", παρουσιάζοντας την ανάπτυξη της μπάντας, διατηρώντας παράλληλα τα βασικά στοιχεία του χαρακτηριστικού στιλ τραγουδοποιίας τους.
Μπορείτε να περιμένετε τραγούδια που σας μεταφέρουν μέσα από την εξερεύνηση θεμάτων όπως ο πόλεμος, οι αιρέσεις, η σχέση και η αυτοσυντήρηση, ενώ παράλληλα βιώνετε μεγάλα riffs και απογειωτικές φωνητικές αρμονίες.
Το πρώτο single του άλμπουμ "C.O.T.E" έγινε διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες streaming στις 15 Σεπτεμβρίου, δίνοντάς μια γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Για τους οπαδούς των Dream Theater, των Fates Warning και των Symphony X, το "Disciple" των Taliesin δεν πρέπει να παραβλεφθεί.
Κυκλοφορεί 6 Οκτωβρίου 2023 μόνο ψηφιακά για την ώρα.
01 – Disciple
02 – C.O.T.E
03 – Custom of the Sea
04 – God Damn Lies
05 – Every Time I Close My Eyes
06 – Frustration
07 – Blindfold
08 – Burnt
09 – The Road
Dave Howe – Lead Vocals
Richard Moseley – Guitar, Keys & Vocals
Reuben Durham – Guitar, Keys & Vocals
Chris Tur – Bass & Vocals
Wayne Bateup – Drums
Καλω @theBox @CountRaven @Mamercus
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Re: TALIESIN (AUS) – Disciple (2023)
Ωπα, δεν τους ξερω καν. Σπευδω, θενκς!
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Δεν τους ήξερα!!!
Άκουσα ομώνυμο κι άλλα τρία. Και δύο από το Faceless - που ως concept μού τράβηξε την προσοχή αμέσως.
Δεν μου άρεσε τίποτε. Όχι καθόλου αλλά δεν με κέρδισαν.
Είπα μέσα μου, δε μπορεί ρε, ο @aorpanos72 κάτι θα ξέρει, δεν γίνεται δουλίτσα έτσι, με σκόρπια δείγματα, αλλά αν είχα βγάλει ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι παρά την αρτιότητα των συνθέσεων, δεν είχα την ζωντάνια στις εκτελέσεις που θα με συνέπαιρνε - γαμώτο, αυτό το άψογο-καλοκουρδισμένο-σούπερ polished ύφος, τεχνοκρατία ολέ, είναι φορές που μού κλωτσάει άσχημα.
Ξέρω τί έφταιξε μάλλον, ότι χτες άκουσα ΟΛΗ τη γαλλική σκηνή των 80s και στα αυτιά μου ακόμη αντηχούν αναλογικό στούντιο ρηκόρντινγκ, ωμό, ακατέργαστο μέταλλο γλυκό σαν παλιό, καλό κρασί!
Δεν εγκατέλειψα. Κάπου στο Frustration σήκωσα το φρύδι. Ναι, αυτό είναι! Αλλά η φωνή, ναι η φωνή, συνέχιζε να με χαλάει.
Και έπρεπε να ακούσω ΚΑΙ τα προτεινόμενα δείγματά σου για εκτιμήσω κάπως τα φωνητικά. Μέχρι το Burnt άκουγα φωνή, ναι τέλεια, πάνω στις νότες χωρίς στραβοπάτημα, αλλά κάτι που να με συγκινήσει δεν άκουγα. Ερμηνεία μεν αλλά προκάτ, λες και βγήκε από μάνουαλ. Δεν ξέρω αν μπορώ να το μεταφέρω σωστά, συναντώ κάτι αντίστοιχο σε βιβλία ακόμη και ευπώλητων συγγραφέων και λέω "οκ, πέτυχε το σεμιναριάκι δημιουργικής γραφής!" Δεν κατέχω από μουσική και μπορέι και να φταίει που δεν σκαμπάζω. Προσωπικά, τις "απογειωτικές φωνητικές αρμονίες" τις άκουσα να θυσιάζονται πάνω στις μελωδίες σε σημείο που περίμενα να ξανακούσω τα όργανα δίχως τη φωνή αφού δε μπορούσε να μου προσφέρει τελικά το συναίσθημα - λίγο σπλάγχνο ρε παιδάκι μου όχι μονάχα νιονιό! Χαρακτηριστικό παράδειγμα γι'αυτό, το The Road. Είναι συχνό στο prog αυτό που λέω κι όποιος/α έχει εξήγηση, θα ήθελα να την ακούσω!
Κάπως αυστηρός πρωϊνιάτικα θαρρώ πως είμαι, κάτσε να βάλω καφέ κι επανέρχομαι...
υγ: πλάκα-πλάκα το άκουσα όμως σχεδόν όλο κι αυτό κάτι λέει...
Άκουσα ομώνυμο κι άλλα τρία. Και δύο από το Faceless - που ως concept μού τράβηξε την προσοχή αμέσως.
Δεν μου άρεσε τίποτε. Όχι καθόλου αλλά δεν με κέρδισαν.
Είπα μέσα μου, δε μπορεί ρε, ο @aorpanos72 κάτι θα ξέρει, δεν γίνεται δουλίτσα έτσι, με σκόρπια δείγματα, αλλά αν είχα βγάλει ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι παρά την αρτιότητα των συνθέσεων, δεν είχα την ζωντάνια στις εκτελέσεις που θα με συνέπαιρνε - γαμώτο, αυτό το άψογο-καλοκουρδισμένο-σούπερ polished ύφος, τεχνοκρατία ολέ, είναι φορές που μού κλωτσάει άσχημα.
Ξέρω τί έφταιξε μάλλον, ότι χτες άκουσα ΟΛΗ τη γαλλική σκηνή των 80s και στα αυτιά μου ακόμη αντηχούν αναλογικό στούντιο ρηκόρντινγκ, ωμό, ακατέργαστο μέταλλο γλυκό σαν παλιό, καλό κρασί!
Δεν εγκατέλειψα. Κάπου στο Frustration σήκωσα το φρύδι. Ναι, αυτό είναι! Αλλά η φωνή, ναι η φωνή, συνέχιζε να με χαλάει.
Και έπρεπε να ακούσω ΚΑΙ τα προτεινόμενα δείγματά σου για εκτιμήσω κάπως τα φωνητικά. Μέχρι το Burnt άκουγα φωνή, ναι τέλεια, πάνω στις νότες χωρίς στραβοπάτημα, αλλά κάτι που να με συγκινήσει δεν άκουγα. Ερμηνεία μεν αλλά προκάτ, λες και βγήκε από μάνουαλ. Δεν ξέρω αν μπορώ να το μεταφέρω σωστά, συναντώ κάτι αντίστοιχο σε βιβλία ακόμη και ευπώλητων συγγραφέων και λέω "οκ, πέτυχε το σεμιναριάκι δημιουργικής γραφής!" Δεν κατέχω από μουσική και μπορέι και να φταίει που δεν σκαμπάζω. Προσωπικά, τις "απογειωτικές φωνητικές αρμονίες" τις άκουσα να θυσιάζονται πάνω στις μελωδίες σε σημείο που περίμενα να ξανακούσω τα όργανα δίχως τη φωνή αφού δε μπορούσε να μου προσφέρει τελικά το συναίσθημα - λίγο σπλάγχνο ρε παιδάκι μου όχι μονάχα νιονιό! Χαρακτηριστικό παράδειγμα γι'αυτό, το The Road. Είναι συχνό στο prog αυτό που λέω κι όποιος/α έχει εξήγηση, θα ήθελα να την ακούσω!
Κάπως αυστηρός πρωϊνιάτικα θαρρώ πως είμαι, κάτσε να βάλω καφέ κι επανέρχομαι...
υγ: πλάκα-πλάκα το άκουσα όμως σχεδόν όλο κι αυτό κάτι λέει...
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
- aorpanos72
Καλα βρε Μαρκο μην τρελαίνεσαι..... Εγώ σας ταγκαρα να ρίξετε μια αυτιά...αν δεν σου "καθεται" δεν έγινε και καμία ζημία
Να πω την αλήθειά μου αρεσαν τα ριφς τους αλλά ενώ τα φωνητικά μου φαίνονται ωραία οι μελωδικές γραμμές δεν με "έπιασαν"...θα το ξανακούσω βέβαια.

Να πω την αλήθειά μου αρεσαν τα ριφς τους αλλά ενώ τα φωνητικά μου φαίνονται ωραία οι μελωδικές γραμμές δεν με "έπιασαν"...θα το ξανακούσω βέβαια.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Όχι ρε, δεν τρελαίνομαι, απλά είμαι φλύαρος!aorpanos72 έγραψε: ↑Παρ 06 Οκτ 2023, 10:54 Καλα βρε Μαρκο μην τρελαίνεσαι..... Εγώ σας ταγκαρα να ρίξετε μια αυτιά...αν δεν σου "καθεται" δεν έγινε και καμία ζημία![]()

Εσύ να ταγκάρεις για να μη χάνουμε ευκαιρίες, γουστάρω πολύ prog έπη και τούτο έχει όλα τα συστατικά... αλλά!
Όπως είπα, θα επανέλθω!
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
- Bersekeros
@Mamercus καλά κάνεις και δίνεις στίγμα με έντονο τρόπο.Mamercus έγραψε: ↑Παρ 06 Οκτ 2023, 11:40Όχι ρε, δεν τρελαίνομαι, απλά είμαι φλύαρος!aorpanos72 έγραψε: ↑Παρ 06 Οκτ 2023, 10:54 Καλα βρε Μαρκο μην τρελαίνεσαι..... Εγώ σας ταγκαρα να ρίξετε μια αυτιά...αν δεν σου "καθεται" δεν έγινε και καμία ζημία![]()
Να πω την αλήθειά μου αρεσαν τα ριφς τους αλλά ενώ τα φωνητικά μου φαίνονται ωραία οι μελωδικές γραμμές δεν με "έπιασαν"...θα το ξανακούσω βέβαια.![]()
Εσύ να ταγκάρεις για να μη χάνουμε ευκαιρίες, γουστάρω πολύ prog έπη και τούτο έχει όλα τα συστατικά... αλλά!
Όπως είπα, θα επανέλθω!
Δεν υπάρχει χρόνος να τσεκάρονται τόσες νέες κυκλοφορίες, οπότε αυτός που διαθέτει τον πολύτιμο χρόνο για την ακρόαση, θα πρέπει να δίνει την πληροφορία που αξίζει, αλλιώς θα χάνουμε και τα σημαντικά μέσα στο σωρό.
Φτάνουμε να γινόμαστε υπεραυστηροί με δίσκους έπη από συγκροτηματάρες και κάτι άλλα που δεν είναι να αφιερώνεις ούτε δεκάλεπτο, χάνεται χρόνος για τσεκάρισμα.
Δέκα λεπτά από εδώ, πέντε λεπτά από εκεί, μαζεύεται η ώρα και μετά δεν ακούμε αυτά που πρέπει και αξίζει να ακούμε.
Και όχι, ΔΕΝ αξίζουν όλα.
Μεταξύ μας, τα περισσότερα είναι για τα σκουπίδια, απλά είναι η εποχή, που δεν θέλει να ακουγόμαστε απόλυτοι και αυστηροί κλπ.