HELMS DEEP (US) - Treacherous ways 2023

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Άβαταρ μέλους
Zippo190

HELMS DEEP (US) - Treacherous ways 2023

Δημοσίευση από Zippo190 »

Φερέλπιδες όχι τόσο νέοι από τη Φλώριντα στο πρώτο δίσκο τους με ενδιαφέρουσες ιδέες Ευρωπαικής προέλευσης. Μπάσο ο Τζών Γκάλαχερ από Raven kai Μαικ Χέλερ επίσης από Raven.

Facebook: https://www.facebook.com/HelmsDeep666
Bandcamp: https://helmsdeep666.bandcamp.com/album ... erous-ways

μπράβο που αναφέρουν ότι θα υπάρξει και Ευρωπαική διανομή.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Re: HELMS DEEP (US) - Treacherous ways 2023

Δημοσίευση από CountRaven »

Έχει έρθει αν το θες για review @Zippo190.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Zippo190

φυσικά.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Bersekeros

Δημοσίευση από Bersekeros »

To Serpent's Eye, που έβαλε ο zippo παραπάνω, μου προκάλεσε παρακίνηση,
να το ακούσω ολόκληρο.
Άβαταρ μέλους
Bersekeros

Δημοσίευση από Bersekeros »

Εντύπωση μετά από μία και μόνο ακρόαση....
Καταρχάς, χρησιμοποιείται το ενστικτώδες αλάνθαστο κριτήριο του ''κεφαλιού που κουνιέται'' πάνω κάτω. Δύσκολο να σε προδώσει.

Το άλμπουμ είναι καλό. Δεν γράφω πολύ καλό, με μία μόνο ακρόαση....αλλά αφού το ξανακούσω, εκτιμώ ότι εκεί θα καταλήξω.

Δεύτερη παρατήρηση, το άλμπουμ ''ανοίγει'' με τα πιο ''αδύναμα'', εκ πρώτης εντύπωσης κομμάτια. Δηλαδή αν άκουγα μόνο το Fight or Flight, πιθανόν θα προσπερνούσα με μια εντύπωση του στυλ, οκ, συμπαθητικό, αλλά αυτά βγαίνουν με την ''οκά'' αυτές τις ημέρες.
Όμως δεν είναι έτσι. Δεν ξέρω ποιός μέσα στο συγκρότημα, διάλεξε τη σειρά των κομματιών, αλλά ας ψαχτούν λίγο παραπάνω.
Δηλαδή ρε φίλε, βάζεις για τίτλο του άλμπουμ, το πιο αδύναμο κομμάτι; Γιατί ρε μεγάλε; Κοίταξέ το.

Όχι ότι τα πρώτα 3 κομμάτια είναι άσχημα, καλά είναι, αλλά δεν ξεχωρίζουν (από όλα αυτά τα traditional που βγαίνουν συνεχώς τελευταία).

Από το 4ο τραγούδι και μετά όμως, αλλάζει άρδην το σκηνικό. Μιλάμε για δυνατά κομμάτια, που με έκαναν να αρχίσω να κουνάω την κεφάλα μου, πάνω κάτω (το ενστικτώδες κριτήριο).
Μέχρι το τέλος, στο τελευταίο κομμάτι, που μιλάμε για κορύφωση. Ούτε σεξ να ήταν. Ξεκινάς χαλαρά με τα φιλάκια και τα προκαταρκτικά και όσο προχωράει η ''διαδικασία'' ανεβαίνουν παλμοί, πιέσεις και τα σχετικά, κλιμακώνεται η ''εντροπία του συστήματος'', μέχρι να καταλήξουμε στην εκτόνωση της αποκορύφωσης.

Αξίζει να μην προσπεραστεί το άλμπουμ και να ακουστεί, να του δοθεί η δέουσα προσοχή.

Η σειρά των κομματιών είναι η εξής:
1. Fire Rain
2. Treacherous Ways
3. Fight or Flight
4. Medusa's Requiem
5. Annihilation
6. Breaking the Seal
7. The Keep
8. Sorcery
9. Mountains of the Scorpion
10. Headless Horseman
11. Serpent's Eye
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Το άκουσα και εγώ. Αξίζει πολύ για τη φάση του.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Skullfist

Δημοσίευση από Skullfist »

Το άλμπουμ είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο των κυκλοφοριών στο nwothm. Οι κιθάρες πολύ δουλεμενες με έμφαση στις μελωδίες. Αξίζει να μην προσπεραστει έτσι απλα
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Ενταξει με πεισατε να ασχοληθω παραπανω, γιατι ακουγοντας το πρωτο κομματι, σκεφτηκα "απλα οκ".
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Δημοσίευση από Mamercus »

Μου 'χε ξεφύγει.
Αξιότατο!
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Είναι λίγο άξεστο ρε παιδί μου αλλά βγάζει μια τιμιότητα.

Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο @Zippo190 στο review που έρχεται.
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Δημοσίευση από Progress_Lost »

"Ανέβηκε" και το review του Zippo: https://www.forgotten-scroll.net/metal- ... rous-ways/
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Δημοσίευση από Mamercus »

Progress_Lost έγραψε: Τετ 11 Οκτ 2023, 17:17 "Ανέβηκε" και το review του Zippo: https://www.forgotten-scroll.net/metal- ... rous-ways/
ΑΨΟΓΟ!

Δεν ξέρω όμως αν είναι όντως ανεξάρτητη η κυκλοφορία, φίλοι @CountRaven και @Zippo190.
Εδώ βρίσκουμε εταιρία, αν δεν κάνω λάθος, για όλα τα formats:
https://www.namelessgraverecords.com/

Απλά το επισημαίνω, μήπως ξεφύγει αν είναι λαθάκι, και ποιός μπλέκει με ανώνυμους τύμβους και τέτοια τρομακτικά...
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Mamercus έγραψε: Τετ 11 Οκτ 2023, 18:36
Progress_Lost έγραψε: Τετ 11 Οκτ 2023, 17:17 "Ανέβηκε" και το review του Zippo: https://www.forgotten-scroll.net/metal- ... rous-ways/
ΑΨΟΓΟ!

Δεν ξέρω όμως αν είναι όντως ανεξάρτητη η κυκλοφορία, φίλοι @CountRaven και @Zippo190.
Εδώ βρίσκουμε εταιρία, αν δεν κάνω λάθος, για όλα τα formats:
https://www.namelessgraverecords.com/

Απλά το επισημαίνω, μήπως ξεφύγει αν είναι λαθάκι, και ποιός μπλέκει με ανώνυμους τύμβους και τέτοια τρομακτικά...
Ναι ρε ο Brent το έβγαλε.

Θα ξέφυγε από τον υπεύθυνο ύλης @Progress_Lost που το ανέβασε ενώ εγώ βάζω για συνάντηση Δημάρχου με υφυπουργό αθλητισμού, θα διορθωθεί.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Το άλλαξα εγώ, γιατί δεν βρίσκω τον υπεύθυνο ύλης.
Με καμιά Γαλλιδούλα θα γυρνάει πάλι.
Άβαταρ μέλους
Zippo190

μιλάμε για αγορά επιβεβλημένη. Back2Back με το Tower Hill.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”