BATTLE RAM (IT) - Long Live The Ram (2013)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Silenius

BATTLE RAM (IT) - Long Live The Ram (2013)

Δημοσίευση από Silenius »

Battle Ram - Long Live The Ram (2013 - My Graveyard Productions)

Μιας και αποφάσισα μόλις χθες να το βγάλω από τη ζελατίνα του, ενώ το έχω στην κατοχή μου εδώ και 5 χρόνια, ας γράψω και δύο λόγια.
Καταρχήν να πω ότι ψάχνοντας στο forum μήπως και υπήρχε κάτι σχετικό με την μπάντα και την κυκλοφορία, έπεσα σε απόψεις που συμφωνούν για την κακή ή αδιάφορη παρουσία των Battle Ram στο Into Battle Vol. III (ήταν το μοναδικό που δεν παραβρέθηκα). Κρίμα πραγματικά γιατί από αυτά που άκουσα στο Long Live The Ram, θεωρητικά ταίριαζαν γάντι στο συγκεκριμένο fest.
Τον δίσκο τώρα, τον θεωρώ ένα γεμάτο 7άρι. Νομίζω πως όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν αξιοπρεπή έως καλό heavy metal δίσκο είναι παρόντα εδώ. Σωστά φωνητικά με καλές τσιρίδες, ενδιαφέροντα κιθαριστικά, το μπάσο να παίρνει το χώρο του σε αρκετά κομμάτια, καλό songwriting, ορχηστρικό τραγούδι φόρο τιμής στους Manilla Road (και τον Shelton συγκεκριμένα), διασκευή σε Fifth Angel (In The Fallout) και την απαραίτητη γραφικότητα σε στίχους ("A strange kind of life, with Heavy Metal as wife"). Το "The Stone" που ανοίγει το δίσκο είναι ίσως και το καλύτερο κομμάτι, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες στιγμές στα υπόλοιπα (Behind The Mask, Smash The Gates). Το album κλείνει με την demo έκδοση του Dark Command από το 2001, ώστε να ικανοποιήσει και τους "only first demos are real" οπαδούς.

Η μπάντα είναι ακόμα ενεργή, βγάζουν δουλειά ανά δέκα χρόνια άρα μπορεί και κάτι να εμφανίσουν ακόμα. Όχι ότι το περιμένω με λαχτάρα, αλλά το συγκεκριμένο δισκάκι είναι μια χαρά τίμιο.

Άβαταρ μέλους
CountRaven

Re: BATTLE RAM (IT) - Long Live The Ram (2013)

Δημοσίευση από CountRaven »

Εγώ τους θυμάμαι να παίζουν support σε εκείνο το θρυλικό πρώτο live των Doomsword στο ΑΝ, να ανοίγουν με Death Rider και να γίνεται κόλαση.

Το demo τους του 2003 ήταν ΕΠΟΣ. Μετά τους έχασα κάπως.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Zippo190

Δημοσίευση από Zippo190 »

Έκαναν δυναμική αρχή και μετά απότομη προσγείωση.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

απρόμαυρο ep με διασκευή Join the legion, που έπρεπε να αγοράσω σε κείνη την υπόγα και μετά το κουβαλούσα μέχρι το τέλος της βραδιάς. Είχαν δυνατό παλμό σε κείνο το live.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Advancing Yokeda έγραψε: Σάβ 28 Οκτ 2023, 11:27 απρόμαυρο ep με διασκευή Join the legion, που έπρεπε να αγοράσω σε κείνη την υπόγα και μετά το κουβαλούσα μέχρι το τέλος της βραδιάς. Είχαν δυνατό παλμό σε κείνο το live.
Και εγώ από το live το είχα πάρει. Θυμάμαι πόσο φιλική ήταν η μπάντα. Μου είχαν δώσει και ένα μπλουζάκι!

@Advancing Yokeda

Οπότε ήσουνα και εσύ σε αυτό το live ε;

Υγ. Λίγο μετά το είχε βγάλει και η Metal Supremacy σε βινύλιο.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

Βεβαίως! Στο μυαλό μου τότε νόμιζα πως ζούσα live των Manowar το 1983. Τόσο είχα σπουδαιολογησει εκείνη τη συναυλία.

Θα ήθελα να δω εκείνο το live να κυκλοφορεί, ήταν σημαντικό...
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Advancing Yokeda έγραψε: Σάβ 28 Οκτ 2023, 11:44 Βεβαίως! Στο μυαλό μου τότε νόμιζα πως ζούσα live των Manowar το 1983. Τόσο είχα σπουδαιολογησει εκείνη τη συναυλία.
Μα είναι σπουδαία και αξίζει και δικό της τόπικ. Η σκηνή έβραζε τότε και οι Doomsword είχαν διαστάσεις θρύλου. Μπάντα στην ακμή της σε ένα ιστορικό live!

Έχουμε ξαναπεί εδώ για το live εκείνο σίγουρα με αφορμή τους Sacred Outcry που έπαιζαν επίσης εκείνο το βράδυ, αλλά δε θυμάμαι αν έχουμε ξεχωριστό θέμα.

Αν θυμάστε κάποιον με μπλούζα Warlord, Rise out from the Ashes που βούτηξε από τη σκηνή στο One Eyed God, Ε εγώ ήμουν!

Ακριβώς 20 χρόνια πριν!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”