SKYWARD (GR) - Still Aiming Skywards (30-year Anniversary Edition) 2023
- aorpanos72
SKYWARD (GR) - Still Aiming Skywards (30-year Anniversary Edition) 2023

Κυκλοφορεί 15 Δεκεμβρίου 2023Bob Katsionis
ALBUM ARTWORK REVEAL!
Το θέμα είναι να εκμεταλλευτούμε την Τεχνητή Νοημοσύνη μέχρι να αρχίσει να μας εκμεταλλεύεται αυτη (κατι που δεν θα αργήσει να γινει, θέλουμε δε θέλουμε) :
Πριν 30 χρόνια λοιπόν, με τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές, είχα επιχειρήσει να ζωγραφίσω -με τις μηδενικές μου γνώσεις/ταλέντο στα Εικαστικά- μιά εικόνα για το εξώφυλλο του πρώτου μας Demo Tape με τίτλο "Aiming Skywards".
Σήμερα, 30 χρόνια μετά, μπόρεσα να κάνω το μικρό εκεινο όνειρό μου, πραγματικότητα! (και λίγο καλύτερα για να είμαι ειλικρινής)
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε τα ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΤΕ, το "Fly With Me" απο εκείνη την δουλειά, όπως και το πρώτο κομμάτι απο το δεύτερο μας demo "Newcomers". Το όλο project το ξεκίνησα τελείως ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, κυρίως για να "ξεκουραστω" απο τα Μονταζ Του Σεπτεμβριου (μια ΔΥΣΚΟΛΗ περίοδος για τα μάτια και την πλάτη μου...)
Ακούγοντας εκείνες τις κασσέτες, διαπίστωσα οτι οι ιδέες ήταν όντως ΚΑΛΕΣ απλά επειδη ουτε εμεις ξέραμε τι κάναμε, αλλα ουτε και τα στουντιο ενδιαφερονταν να μας βοηθησουν (ουτε και αυτοί ήξεραν οπως αποδείχθηκε). Δεν είχε Κατσιώνηδες, ουτε Fotis Benardo, Dionisis Christodoulatos να σε βάλουν κάτω και να σου πουνε "ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ".
Με τη βοήθεια του LALAL.ai απομόνωσα την φωνή απο ένα βιντεο στο Youtube (!), βρήκα τον μετρονόμο του κομματιού (που σαφώς δεν υπήρχε και πήγαιναν όλα βάρκα-γιαλό!) και "έχτισα" το κομμάτι εκ νέου παίζοντας ΑΚΡΙΒΩΣ οτι παίζαμε και τότε, δεν προσέθεσα ούτε μια έξτρα νότα, απλά επαιξα τις υπάρχουσες με...30 χρόνια περισσότερη εμπειρία, και το έστειλα στον ξάδερφό μου να το ακούσει, λέγοντάς του "Να έρθεις όποτε μπορέσεις να ξαναγράψεις μία τη φωνή". Η απάντηση ήταν "Μα, είναι τέλεια, ΑΥΤΟ ειναι που το κάνει ρετρό!"
Εκείνη την μέρα ήρθε στο στούντιο ο Andreas Sinanoglou να τελειώσουμε το νέο Warrior Path. Το ακούει και τρελλάινεται. Μου λέει: "Μην τολμήσεις να το ακουμπήσεις, ειναι απλά ΜΑΓΙΚΟ!"
Ε, και για να μην τα πολυλογώ (όπως μου αρεσει τόσο να κάνω!) έπιασα και το επόμενο demo, και το τρίτο μετά, έκανα και (μετά απο λαική απαίτηση) το demo των Mirage, και τα κυκλοφορώ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ στον παρακάτω σύνδεσμο οπού και μπορείτε να ακουσετε και να πάρετε μια ιδέα απο το ΚΑΥΤΟ TEENAGE HEAVY-POWER METAL που είχε ο μικρός Bob στο μυαλό του
Welcome to a truly exclusive musical journey! In honor of the 30th anniversary since my first-ever recordings with SKYWARD in 1993, I've curated an extraordinary release—a labor of love, primarily for myself, and now, a special treat for those eager to uncover the melodies that once resided in my creative mind.
This is a collectible edition limited to 93 copies, followed by a digital online release. As a token of my appreciation for your unwavering support, this exclusive CD comprises the original recordings—a total of 19 unique tracks. These recordings will remain an exclusive treasure, residing solely within this CD until the day some enthusiastic fans share them on the Internet :-)
1. Fly With Me 02:48
2. Imbrue The Land
3. Rain
4. Magician's Circle
5. False Design 04:30
6. Mindless Slaves
7. Corrupted Altars
8. Opposites Combined
9. Divided It Stands
10. The Tragedy Of Burning Birds
11. Poison Blood (feat. Mike Livas)
12. Minds Imprisoned (feat. Dimitra Panariti)
"Discovering my old demos on the internet one day, I hesitated but ultimately pressed 'play.' The experience was both surprising and disheartening. The compositions, marred by our inexperience and inadequate recording techniques, deserved a chance at redemption through re-recording.
The moment had come to breathe new life into these tracks, preserving the nostalgic essence of my teenage years in the '90s. Rather than opting for a professional vocalist, I embraced the assistance of AI technology to extract the original vocals from the aged Master Tapes I had safeguarded for so long. This venture turned out to be one of the most captivating and enjoyable projects I've embarked upon.
In a delightful addition, I've included two tracks from my previous band, 'Mirage.' This was a groundbreaking effort at the time, infusing female vocals into the realm of Power Metal—an uncommon feat during that era. The songs feature the remarkable voices of two luminaries from the Greek Heavy Metal Scene, Dimitra Panariti and Mike Livas.
Revisiting these songs three decades later, I still hold a sense of pride in them. They serve as a chronicle of my gradual growth and evolution, embodying the musical spirit that has always resided within me—a desire for artistic expression that, in the past, lacked the means, experience, and support to be realized in its full potential."
(CD VERSION includes the 2 first demos "Aiming Skywards" and "Newcomers" in their original form. They will only exist there and will not be available for streaming or anywhere else.)
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Bersekeros
Re: SKYWARD (GR) - Still Aiming Skywards (30-year Anniversary Edition) 2023
Το False Design είναι απίστευτο κομμάτι.
- TitusGroan
Μονο το Poison Blood να ειχε, παλι θα το επαιρνα
- Metal_Warrior
preordered για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο
τιγκα ΝΑΙ
For us there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm..
- TitusGroan
- CountRaven
Υποτίθεται ότι το βγάζει τόσο limited επειδή το demo βγήκε το 93, άρα 93 κόπιες.
Σε άλλο ποστ γράφει μετά πως ίσως κόψει παραπάνω.
Εδώ που τα λέμε περίπου τόσοι είναι οι ενεργά ενδιαφερόμενοι για αυτή τη φάση στην Ελλάδα, οπότε έχει και μια δόση ρεαλισμού το pressing.
Το υλικό τα σπάει πάντως.
Σε άλλο ποστ γράφει μετά πως ίσως κόψει παραπάνω.
Εδώ που τα λέμε περίπου τόσοι είναι οι ενεργά ενδιαφερόμενοι για αυτή τη φάση στην Ελλάδα, οπότε έχει και μια δόση ρεαλισμού το pressing.
Το υλικό τα σπάει πάντως.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018