MEGA COLOSSUS (US) - Showdown (2024)
- Bersekeros
MEGA COLOSSUS (US) - Showdown (2024)

Release Date: JAN 26, 2024MEGA COLOSSUS announces new album "Showdown"!
High-octane melodic metal from the heart of Raleigh, North Carolina!
On their fourth full-length Showdown, Mega Colossus matches epic metal grandeur with the hooks and melodies from Rainbow and Kansas!
PRE-ORDERS: https://tinyurl.com/2c4dzz2s
Sometimes, a good classic movie reference is all you need. Case in point, Mega Colossus guitarist/vocalist Bill Fischer who compares the band’s new Showdown studio album to its 2021 Riptime predecessor with a nod to an iconic series from the 1980s: “Showdown is to Riptime as Temple of Doom is to Raiders of the Lost Ark.” Fischer is spot on. Showdown takes Mega Colossus’s brand of triumphant, big melodic metal to new heights without forgetting where the band came from. It’s like the perfect sequel — but better!
Recorded with Al Jacob at Warrior Sound in Chapel Hill, North Carolina, in early 2023, Showdown catches Mega Colossus in full stride, expanding upon its template of dueling twin-guitar harmonies and gallops. Buchanan’s vocals (think of him somewhere between Diamond Head’s Sean and Harris and Dragonforce’s Marc Hudson) are strident and effortless, carrying forth grandiose, bold choruses that even possess the occasional Styx reference.
But above all else, Showdown is the amalgamation of five very different musicians with something unique to offer to Mega Colossus. It is no wonder, then, that Showdown has emerged as an epic display of uncanny and striking melodic metal, with all the depth and charisma of a band now entering its 20th year.
Το πρώτο single είναι το ''Fortune and Glory'':
Εγώ την μπάντα δεν την γνωρίζω, τώρα θα την μάθω,
αλλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον μια συζήτηση μεταξύ μελών του φόρουμ, σε άλλο τόπικ,
όπου αναφέρθηκε το όνομα της συγκεκριμένης μπάντας.
- CountRaven
Re: MEGA COLOSSUS (US) - Showdown (2024)
Θα ξυπνήσει ο @theBox και θα βρει καλούδια.
Ωραίο το single.
Στα θετικά οι προσιτές τιμές των LP στα pre-orders.
Ωραίο το single.
Στα θετικά οι προσιτές τιμές των LP στα pre-orders.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Μην τα ξαναλέμε, προκειται για την καλυτερη εν ενεργεια "νεα" χεβυ μεταλ μπαντα αυτη τη στιγμη. Η ευφυια με την οποια συνθετουν και ενορχηστρωνουν κιθάρες δεν υπαρχει πουθενα αλλου σημερα (εξαιρειται μονο ο Scalzi). Προκειται άλλωστε για την αιχμη του δορατος της 50χρονης πορειας του χεβυμεταλ.
Στα του άλμπουμ τωρα, το περιμενα τελη 2023, τελικα βλεπω αρχες 2024, ισως και καλυτερα βασικα. Το κομματι ειναι πολύ καλυτερο "single" απο το προπερσινο "razor city" και οι προσδοκιες μου για το αλμπουμ βρισκονται στο θεο.
ΕΣΑΣ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΠΑΝΤΟΥΛΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ INDIANA JONES?
Στα του άλμπουμ τωρα, το περιμενα τελη 2023, τελικα βλεπω αρχες 2024, ισως και καλυτερα βασικα. Το κομματι ειναι πολύ καλυτερο "single" απο το προπερσινο "razor city" και οι προσδοκιες μου για το αλμπουμ βρισκονται στο θεο.
ΕΣΑΣ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΠΑΝΤΟΥΛΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ INDIANA JONES?
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
@Bersekeros το EP "V" ειναι για μενα το ιδανικο μερος να ξεκινησεις με την μπάντα καθως και το 2ο άλμπουμ "hyperglave".
Παρε κι ενα επικ κομματι απο το λιγο παλιοτερα...
Παρε κι ενα επικ κομματι απο το λιγο παλιοτερα...
- CountRaven
Ευτυχώς όχι.ΕΣΑΣ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΠΑΝΤΟΥΛΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ INDIANA JONES?
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Ας υπάρξει μίνι αντίλογος...
Είχα πάρει όταν βγήκε το Drunk in blood εντελώς διαισθητικά, χωρίς να έχω ακούσει νότα, και αφυδατωθηκα από το κλάμα όταν το άκουσα από το μέγεθος της αποτυχίας της διαίσθησής μου!
Ο λόγος; Τα εκνευριστικα, αναρχιδα, ποπ punk, post punk, metalcore, popcore, pop corn φωνητικά!
Ο τραγουδιστής προσκυνάει Green Day, Offspring κλπ αλλά ο πρώτος είναι σαφώς καλύτερος κι ο δεύτερος σαφώς πιο τσαμπουκαλης.
Τώρα οι κιθάρες. Πράγματι ψυχαγωγικές σε κάποια σημεία αλλά δεν μπορώ να διακρίνω την ιδιοφυία που βλέπει ο @theBox . Αλλά επειδή αυτός είναι ο κιθαρίστας κι εγώ ίσα που έπαιζα την μελόντικα στα κάλαντα,
ας πιστέψουμε αυτόν .
Τώρα οι συνθέσεις... Θα αντιπρότεινω αυτή ως κορυφαία στον @Bersekeros ,
αλλά γενικά ούτε σε αυτόν τον τομέα σκίζω τα εσώρουχα μου.
On topic, το εν λόγω, καινούριο κομμάτι είναι αρκετά ψυχαγωγικό και το ίδιο έχω να πω και για τις κιθάρες.
Είχα πάρει όταν βγήκε το Drunk in blood εντελώς διαισθητικά, χωρίς να έχω ακούσει νότα, και αφυδατωθηκα από το κλάμα όταν το άκουσα από το μέγεθος της αποτυχίας της διαίσθησής μου!

Ο λόγος; Τα εκνευριστικα, αναρχιδα, ποπ punk, post punk, metalcore, popcore, pop corn φωνητικά!

Τώρα οι κιθάρες. Πράγματι ψυχαγωγικές σε κάποια σημεία αλλά δεν μπορώ να διακρίνω την ιδιοφυία που βλέπει ο @theBox . Αλλά επειδή αυτός είναι ο κιθαρίστας κι εγώ ίσα που έπαιζα την μελόντικα στα κάλαντα,

Τώρα οι συνθέσεις... Θα αντιπρότεινω αυτή ως κορυφαία στον @Bersekeros ,
αλλά γενικά ούτε σε αυτόν τον τομέα σκίζω τα εσώρουχα μου.
On topic, το εν λόγω, καινούριο κομμάτι είναι αρκετά ψυχαγωγικό και το ίδιο έχω να πω και για τις κιθάρες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Priamos την Σάβ 11 Νοέμ 2023, 10:57, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
And cast God down upon the earth!
- CountRaven
Τα επιχειρήματα που ψάχνουμε.Αλλά επειδή αυτός είναι ο κιθαρίστας κι εγώ ίσα που έπαιζα την μελόντικα στα κάλαντα,ας πιστέψουμε αυτόν .
@Priamos H Μπάντα εχει όντως αυτη την ιδιαιτερότητα στα φωνητικα ναι. Δεν ειναι τυπικα μεταλ φωνητικα σε καμια περιπτωση. Δεν με πειραζει καθολου κατι τετοιο προσωπικα. Το υπολοιπο περιτύλιγμα ειναι μεταλ, οι κιθαρες ειναι αυτες που ειναι (δεν βαριουνται να παιξουν ρε παιδι μου και να υφαινουν θέματα ολη την ωρα), οι δομές στα περισσοτερα κομματια ειναι καπως πιο extended και περιπετειωδεις (στα ορια της "μινι σουιτας" σε καποιες περιπτωσεις, βλέπε ασουμε tinker tanner) και το καλυτερο απ ολα ειναι οτι υπηρετουν αυτη την "slough feg" αιθητικη περι weird fiction / pulp / sword and sorcery / nerdy stuff που λατρευω.
Και για να quote-αρω τον αγαπητο @Starman στην τοποθετηση του για το "V" με την οποία συμφωνω 100%
Και για να quote-αρω τον αγαπητο @Starman στην τοποθετηση του για το "V" με την οποία συμφωνω 100%
Πρόκειται για ψαγμένη και εγκεφαλική μουσική που σου δημιουργεί θετικά συναισθήματα, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίζεται χαζοχαρούμενη. Και τα τέσσερα καινούργια τραγούδια είναι άκρως εθιστικά και με προδιαθέτουν για επιπλέον ακροάσεις. Μεγάλο ατού οι κιθάρες που κυριολεκτικά “κελαηδούν”. Μπράβο τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος theBox την Σάβ 11 Νοέμ 2023, 10:50, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
- CountRaven
Γενικά ούτε εμένα μου μιλάνε. Έχουν καλές στιγμές και ως εκεί.
Δεν την παλεύω και με την αισθητική τους.
Και ούτε και με την υπερβολικά χαρούμενη, παιδική σχεδόν στόφα των συνθέσεων τους.
Τα ίδια δηλαδή που με ενοχλούν και στους Slough Feg, με καποιες εξαιρέσεις.
Δεν την παλεύω και με την αισθητική τους.
Και ούτε και με την υπερβολικά χαρούμενη, παιδική σχεδόν στόφα των συνθέσεων τους.
Τα ίδια δηλαδή που με ενοχλούν και στους Slough Feg, με καποιες εξαιρέσεις.
- Advancing Yokeda
τώρα τους αποτελείωσες

τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
- Advancing Yokeda
το θέμα είναι πως όσο περνάει ο καιρός τόσο μου καρφώνεται στο μυαλό πως δεν είναι μέταλ φωνητικά. Ίσως να εξυπηρετούν την ατμόσφαιρα/θεματολογία που θέλουν να αποδώσουν όμως το ίδιο ισχύει και για τον Σκάλζι που αν και δεν είναι Παβαρότι, έχει πλαστικότητα και νεύρο και αυτή τη χροιά που λέει "An Irish walks into a bar".
Τελικά αυτό που λειτούργησε αρνητικά σε μένα από τότε που είχα πάρει εκείνα τα 2 βινύλια και σιγά σιγά πήρε την κατηφόρα η μπάντα είναι τα φωνητικά.
Με αυτά σαν αφετηρία άρχισα να βλέπω και άλλα που μάλλον θα τα παράβλεπα.
Επιπλέον μου δημιούργησαν ένα απογοητευικό συναίσθημα πως το ζήτημα χέβυ μέταλ φωνή έχει λήξει για τις ΗΠΑ. Ευτυχώς όμως ήρθε αυτός ο τραγουδισταράς των WINGS OF STEEL και ανέκτησα ελπίδες.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Παιδια τα εχουμε ξαναπει και σε άλλα τοπικς. Η συντριπτικη πλειοψηφία του φορουμ αξιολογει το μεταλ της κυριως με τη ΦΩΝΗ. Με το που ακουτε τσιρίδα και υψιφωνα βιμπρατα ,"βρέχεστε" ασχέτως το τι παιζουν οι μουσικοι απο πισω (σε λογικα πλαισια παντα, οχι σε ακραιες περιπτωσεις).
Εγω πορευομαι σαν ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ εναντια σε αυτες τις αρτιριοσκληρωτικες απόψεις κραδαίνοντας τα Ιερα Οπλα της Αλλαγης και του Ρεβιζιονισμου. Και γραφω ψιλο στα παπαρια μου τα "μετρια" φωνητικα πασης φυσεως, αν οι συνθέσεις ειναι καλές/μου αρέσουν. Παω να βάλω Lunar Shadow λοιπον!
Εγω πορευομαι σαν ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ εναντια σε αυτες τις αρτιριοσκληρωτικες απόψεις κραδαίνοντας τα Ιερα Οπλα της Αλλαγης και του Ρεβιζιονισμου. Και γραφω ψιλο στα παπαρια μου τα "μετρια" φωνητικα πασης φυσεως, αν οι συνθέσεις ειναι καλές/μου αρέσουν. Παω να βάλω Lunar Shadow λοιπον!

- CountRaven
Τον ίδιο κατήφορο έχω να καταθέσω και εγώ για Slough Feg. Τους άκουσα στο τρίτο άλμπουμ -από το οποίο με τα χρόνια έχω καταλήξει ότι μου αρέσει πολύ ένα κομμάτι μόνο-. Αγόρασα τα δύο πρώτα -έπαιζε και κάποιου είδους καλοπροαίρετης προπαγάνδας σε επίπεδο περιγραφών από το άτομο που έκανε import το υλικό τους στην Ελλάδα -βλέπε λίστες- και φυσικά τότε δεν μπορούσες να ακούσεις άμεσα το υλικό. Διάβαζες και αγόραζες.Advancing Yokeda έγραψε: ↑Σάβ 11 Νοέμ 2023, 10:59το θέμα είναι πως όσο περνάει ο καιρός τόσο μου καρφώνεται στο μυαλό πως δεν είναι μέταλ φωνητικά. Ίσως να εξυπηρετούν την ατμόσφαιρα/θεματολογία που θέλουν να αποδώσουν όμως το ίδιο ισχύει και για τον Σκάλζι που αν και δεν είναι Παβαρότι, έχει πλαστικότητα και νεύρο και αυτή τη χροιά που λέει "An Irish walks into a bar".
Τελικά αυτό που λειτούργησε αρνητικά σε μένα από τότε που είχα πάρει εκείνα τα 2 βινύλια και σιγά σιγά πήρε την κατηφόρα η μπάντα είναι τα φωνητικά.
Με αυτά σαν αφετηρία άρχισα να βλέπω και άλλα που μάλλον θα τα παράβλεπα.
Επιπλέον μου δημιούργησαν ένα απογοητευικό συναίσθημα πως το ζήτημα χέβυ μέταλ φωνή έχει λήξει για τις ΗΠΑ. Ευτυχώς όμως ήρθε αυτός ο τραγουδισταράς των WINGS OF STEEL και ανέκτησα ελπίδες.
Έζησα το "Traveler" και το ντόρο που έκανε στον κύκλο μας, το οποίο ως άλμπουμ το θεωρώ αριστούργημα.
Από εκεί και μετά ρε φίλε, μιλάμε για μια από τις ελάχιστες μπάντες που άρχισα να μην μπορώ, ούτε να ακούσω άλμπουμ με το άλμπουμ. Και μόνο τα εξώφυλλα που έβλεπα με έπιαναν τα νεύρα μου. Έβαζα να ακούσω τα άλμπουμ και στο δεύτερο, τρίτο κομμάτι τα σταματούσα.
- CountRaven
Οι Lunar τουλάχιστον για μένα, αυτόματα ακυρώνουν αυτό που λες, αναφερομένους στη φωνή. Θέλω να πω πως οι άνθρωποι γράφουν κομματάρες και ότι έχουν βγάλει είναι έπος. Και φυσικά τους ακούμε!theBox έγραψε: ↑Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:13 Παιδια τα εχουμε ξαναπει και σε άλλα τοπικς. Η συντριπτικη πλειοψηφία του φορουμ αξιολογει το μεταλ της κυριως με τη ΦΩΝΗ. Με το που ακουτε τσιρίδα και υψιφωνα βιμπρατα ,"βρέχεστε" ασχέτως το τι παιζουν οι μουσικοι απο πισω (σε λογικα πλαισια παντα, οχι σε ακραιες περιπτωσεις).
Εγω πορευομαι σαν ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ εναντια σε αυτες τις αρτιριοσκληρωτικες απόψεις κραδαίνοντας τα Ιερα Οπλα της Αλλαγης και του Ρεβιζιονισμου. Και γραφω ψιλο στα παπαρια μου τα "μετρια" φωνητικα πασης φυσεως, αν οι συνθέσεις ειναι καλές/μου αρέσουν. Παω να βάλω Lunar Shadow λοιπον!![]()
Κάτι Slough Feg και κάτι κλώνοι τους... Άσε μη γίνομαι κακός πρωί πρωί.
Υπάρχει πάντως ένας SF κλώνος με τον οποίο γούσταρα:
http://fscroll.blogspot.com/2013/01/cor ... rview.html
CountRaven έγραψε: ↑Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:21Οι Lunar τουλάχιστον για μένα, αυτόματα ακυρώνουν αυτό που λες, αναφερομένους στη φωνή. Θέλω να πω πως οι άνθρωποι γράφουν κομματάρες και ότι έχουν βγάλει είναι έπος. Και φυσικά τους ακούμε!theBox έγραψε: ↑Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:13 Παιδια τα εχουμε ξαναπει και σε άλλα τοπικς. Η συντριπτικη πλειοψηφία του φορουμ αξιολογει το μεταλ της κυριως με τη ΦΩΝΗ. Με το που ακουτε τσιρίδα και υψιφωνα βιμπρατα ,"βρέχεστε" ασχέτως το τι παιζουν οι μουσικοι απο πισω (σε λογικα πλαισια παντα, οχι σε ακραιες περιπτωσεις).
Εγω πορευομαι σαν ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ εναντια σε αυτες τις αρτιριοσκληρωτικες απόψεις κραδαίνοντας τα Ιερα Οπλα της Αλλαγης και του Ρεβιζιονισμου. Και γραφω ψιλο στα παπαρια μου τα "μετρια" φωνητικα πασης φυσεως, αν οι συνθέσεις ειναι καλές/μου αρέσουν. Παω να βάλω Lunar Shadow λοιπον!![]()
Κάτι Slough Feg και κάτι κλώνοι τους... Άσε μη γίνομαι κακός πρωί πρωί.
Υπάρχει πάντως ένας SF κλώνος με τον οποίο γούσταρα:
http://fscroll.blogspot.com/2013/01/cor ... rview.html
Αναφερω Λουναρ γιατι ολο το φορουμ πλην ελαχιστων γκρινιαζε για τα φωνητικα, κανοντας γαργαρα το τι συνεβαινε πισω απο αυτα.
Οι Corsair καλοι αλλα σαφως πιο 70ς/Thin Lizzy oriented. Υπαρχουν σιγουρα κοινα στοιχεια αλλα δεν ξερω αν θα τους ελεγα "κλωνους".