MEGA COLOSSUS (US) - Showdown (2024)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Άβαταρ μέλους
aorpanos72

Re: MEGA COLOSSUS (US) - Showdown (2024)

Δημοσίευση από aorpanos72 »

Τσιρίδα Leo Unnermark > All us metal from 2010 and onwards.

και αποχωρω
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

theBox έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:13 Παιδια τα εχουμε ξαναπει και σε άλλα τοπικς. Η συντριπτικη πλειοψηφία του φορουμ αξιολογει το μεταλ της κυριως με τη ΦΩΝΗ. Με το που ακουτε τσιρίδα και υψιφωνα βιμπρατα ,"βρέχεστε" ασχέτως το τι παιζουν οι μουσικοι απο πισω (σε λογικα πλαισια παντα, οχι σε ακραιες περιπτωσεις).
Μα δεν είναι μόνο αυτά. Είναι πολλές οι περιπτώσεις συγκροτημάτων που δεν τσιρίζουν αλλά στη συνείδησή μας στο ίδιο επίπεδο με τα υπεράνθρωπα. Το θέμα είναι πως όλοι εκείνοι ανεξαιρέτως έχουν αυτή τη χεβυ μέταλ ψυχή. Είτε μιλάμε για γρέζια και καλπασμούς είτε μιλάμε για την εκλεπτισμενη ατμόσφαιρα τύπου Warlord, μιλάμε για heavy metal. Σε αυτά τα πλαίσια και αλλαγή υπήρχε και ποικιλομορφία.

Εδώ, τώρα όμως έχουμε έργα εκτός μεταλλικών πλαισίων, εκτός μέταλ ψυχής. Εγκεφαλικό ναι, ευφυές ναι, εμπνευσμένο ναι αλλά αλλόψυχα. Κόμιξ και τα μάνγκα, κόμιξ και τα απρόμαυρα savage sword, αλλά άλλη ψυχή το ένα άλλη το άλλο.

Φυσικά αν κάποιος τη βρίσκει με τα "μανγκοειδή" κανένα πρόβλημα, αλλά γιατί να λένε πως είναι τα "savage-sword-οειδή" του σήμερα?
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

theBox έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:31
CountRaven έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:21
theBox έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:13 Παιδια τα εχουμε ξαναπει και σε άλλα τοπικς. Η συντριπτικη πλειοψηφία του φορουμ αξιολογει το μεταλ της κυριως με τη ΦΩΝΗ. Με το που ακουτε τσιρίδα και υψιφωνα βιμπρατα ,"βρέχεστε" ασχέτως το τι παιζουν οι μουσικοι απο πισω (σε λογικα πλαισια παντα, οχι σε ακραιες περιπτωσεις).

Εγω πορευομαι σαν ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ εναντια σε αυτες τις αρτιριοσκληρωτικες απόψεις κραδαίνοντας τα Ιερα Οπλα της Αλλαγης και του Ρεβιζιονισμου. Και γραφω ψιλο στα παπαρια μου τα "μετρια" φωνητικα πασης φυσεως, αν οι συνθέσεις ειναι καλές/μου αρέσουν. Παω να βάλω Lunar Shadow λοιπον! :twisted:
Οι Lunar τουλάχιστον για μένα, αυτόματα ακυρώνουν αυτό που λες, αναφερομένους στη φωνή. Θέλω να πω πως οι άνθρωποι γράφουν κομματάρες και ότι έχουν βγάλει είναι έπος. Και φυσικά τους ακούμε!

Κάτι Slough Feg και κάτι κλώνοι τους... Άσε μη γίνομαι κακός πρωί πρωί.

Υπάρχει πάντως ένας SF κλώνος με τον οποίο γούσταρα:

http://fscroll.blogspot.com/2013/01/cor ... rview.html

Αναφερω Λουναρ γιατι ολο το φορουμ πλην ελαχιστων γκρινιαζε για τα φωνητικα, κανοντας γαργαρα το τι συνεβαινε πισω απο αυτα.

Οι Corsair καλοι αλλα σαφως πιο 70ς/Thin Lizzy oriented. Υπαρχουν σιγουρα κοινα στοιχεια αλλα δεν ξερω αν θα τους ελεγα "κλωνους".
Καλά για τη φωνή δίκιο έχουμε. Το Metal θέλει λαρύγγι. Στη βάση του στα πάνω πάνω.

Εγώ θα προσθέσω πως θέλει και χροιά και χρώμα στο φωνή και γενικά στηρίζω ιδιαίτερες φωνές. Και μπορώ να παραθέσω πολλά παραδείγματα από ερμηνείες που δεν είναι από τραγουδιστές μεγατόνων αλλά το έχουν στην ερμηνεία και το feeling.
Εκεί βάζω και λούναρ.

Από εκεί και πέρα αν η μουσική είναι καλή κάνουμε και εξαιρέσεις.

Άσε που σε μερικές μπάντες τα ψηλά φωνητικά δεν κολλάνε ρε φίλε. Δεν μπορώ να φανταστώ πχ. Lunar με υψίφωνο.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Μα δεν είναι μόνο αυτά. Είναι πολλές οι περιπτώσεις συγκροτημάτων που δεν τσιρίζουν αλλά στη συνείδησή μας στο ίδιο επίπεδο με τα υπεράνθρωπα. Το θέμα είναι πως όλοι εκείνοι ανεξαιρέτως έχουν αυτή τη χεβυ μέταλ ψυχή. Είτε μιλάμε για γρέζια και καλπασμούς είτε μιλάμε για την εκλεπτισμενη ατμόσφαιρα τύπου Warlord, μιλάμε για heavy metal. Σε αυτά τα πλαίσια και αλλαγή υπήρχε και ποικιλομορφία.
Το ίδιο λέμε πάνω κάτω.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Advancing Yokeda έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:33

Εδώ, τώρα όμως έχουμε έργα εκτός μεταλλικών πλαισίων, εκτός μέταλ ψυχής. Εγκεφαλικό ναι, ευφυές ναι, εμπνευσμένο ναι αλλά αλλόψυχα. Κόμιξ και τα μάνγκα, κόμιξ και τα απρόμαυρα savage sword, αλλά άλλη ψυχή το ένα άλλη το άλλο.

Φυσικά αν κάποιος τη βρίσκει με τα "μανγκοειδή" κανένα πρόβλημα, αλλά γιατί να λένε πως είναι τα "savage-sword-οειδή" του σήμερα?
Η ειρωνια παντως ειναι οτι οι mega colossus εχουν αποτισει επανειλλημένως φόρο τιμης στα Savage-sword-o-ειδη, με παμπολες αναφορες τοσο σε πασιγνωστες οσο και πιο obscure εκφανσεις του pulp/sword and sorcery/heroic fantasy/weird fiction και του sci-fi.

Αυτα τα περι "χεβυ μεταλ ψυχης" δεν τα καταλαβαινω πραγαγματικα. Τα θεωρω και λιγο ρομαντικες εξιδανικευσεις χωρις απτή υπόσταση στον πραγματικο κοσμο να σου πω την αληθεια (και χωρις να θελω να γινω καθολου εριστικος, απλα αυτες ειναι οι σκεψεις οταν διαβαζω τετοιες αναφορες, παρολο που σας αγαπαω). Εγω νότες ακουω, αρμονία ακουω, δομές ακούω και στίχους/θεματικες/αισθητικες διαβάζω.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Αυτα τα περι "χεβυ μεταλ ψυχης" δεν τα καταλαβαινω πραγαγματικα. Τα θεωρω και λιγο ρομαντικες εξιδανικευσεις χωρις απτή υπόσταση στον πραγματικο κοσμο να σου πω την αληθεια (και χωρις να θελω να γινω καθολου εριστικος, απλα αυτες ειναι οι σκεψεις οταν διαβαζω τετοιες αναφορες, παρολο που σας αγαπαω). Εγω νότες ακουω, αρμονία ακουω, δομές ακούω και στίχους/θεματικες/αισθητικες διαβάζω.
Φίλε χωρίς ψυχή δεν γίνεται τίποτα. Τέλος.

Υγ.

Με το που διάβασα τη φράση Heavy Metal ψυχή από @Advancing Yokeda αμέσως έκανα "ουυυυ ουυυυ".
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

theBox έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:41 Η ειρωνια παντως ειναι οτι οι mega colossus εχουν αποτισει επανειλλημένως φόρο τιμης στα Savage-sword-o-ειδη, με παμπολες αναφορες τοσο σε πασιγνωστες οσο και πιο obscure εκφανσεις του pulp/sword and sorcery/heroic fantasy/weird fiction και του sci-fi.
μα αυτό λέω και εγώ. Δεν εχθρεύονται τη θεματολογία αλλα την αποδίδουν με τρόπο εν μέρει αμέταλλο.
Σαν να διαβάζεις Κόναν σε μάνγκα περιβάλλον.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Advancing Yokeda έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:49
theBox έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 11:41 Η ειρωνια παντως ειναι οτι οι mega colossus εχουν αποτισει επανειλλημένως φόρο τιμης στα Savage-sword-o-ειδη, με παμπολες αναφορες τοσο σε πασιγνωστες οσο και πιο obscure εκφανσεις του pulp/sword and sorcery/heroic fantasy/weird fiction και του sci-fi.
μα αυτό λέω και εγώ. Δεν εχθρεύονται τη θεματολογία αλλα την αποδίδουν με τρόπο εν μέρει αμέταλλο.
Σαν να διαβάζεις Κόναν σε μάνγκα περιβάλλον.
Για την επανεκδοση του Hero Quest τι εχεις να πεις;
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Εδώ, τώρα όμως έχουμε έργα εκτός μεταλλικών πλαισίων, εκτός μέταλ ψυχής. Εγκεφαλικό ναι, ευφυές ναι, εμπνευσμένο ναι αλλά αλλόψυχα.
Σε αυτο παντως δεν βρισκω κατι το μεμπτο. Μονο μέταλ ακουμε δηλαδη; Δεν μου βγαινει να αξιολογω τα παντα υπο 2-3 αισθητικα και υφολογικα στεγανα που παγιωθηκαν δεκαετιες πριν.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

theBox έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 12:00

Εδώ, τώρα όμως έχουμε έργα εκτός μεταλλικών πλαισίων, εκτός μέταλ ψυχής. Εγκεφαλικό ναι, ευφυές ναι, εμπνευσμένο ναι αλλά αλλόψυχα.
Σε αυτο παντως δεν βρισκω κατι το μεμπτο. Μονο μέταλ ακουμε δηλαδη; Δεν μου βγαινει να αξιολογω τα παντα υπο 2-3 αισθητικα και υφολογικα στεγανα που παγιωθηκαν δεκαετιες πριν.
Παίζει και να μη στο λέει με αυτή τη λογική.

Όταν βάζω να ακούσω Metal θέλω Metal έπη.

Όταν βάζω να ακούσω ποστ πανκ θέλω γυαλί ηλίου.

Όταν βάζω να ακούσω συμφωνικό προγκ θέλω τις κιθαριές και τουρυρουρυ και τη φωνάρα τη νιαουριστή σα Γιες.

Όταν βάζω νεοφόλκ θέλω ντρίγκι ντρίγκι και καμία ελπίδα.

Ακούμε πολλά είδη αλλά τα θέλουμε ορθόδοξα, το καθένα με τα στοιχεία που έχουμε αγαπήσει.

Ο γέρος το τσάι του το θέλει πάντα το ίδιο.

Το να πηγαίνω για μέταλ και να μου βγαίνει ο Ίαν κέρτις...
Άβαταρ μέλους
Zippo190

Δημοσίευση από Zippo190 »

Ωραίο τραγούδι στο συνηθισμένο ύφος των Colossus.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Και τα γράφω τα παραπάνω ενώ είμαι ΚΑΙ δεκτικός σε κάποιες προσμίξεις.
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

CountRaven έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 12:27
Ο γέρος το τσάι του το θέλει πάντα το ίδιο.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ! :twisted: :D :P

CountRaven έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 12:27
Το να πηγαίνω για μέταλ και να μου βγαίνει ο Ίαν κέρτις...
Άβαταρ μέλους
CountRaven

ΗΡΘΕ Η ΚΑΦΕΔΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΑΥΤΟ:

Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΛΟΥΝΑΡ ΣΑΝΤΟΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΑΩ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ.

ΜΑΞ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ Η ΕΣΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”