Πόσο καλά ξέρουμε τα 90s?
- aorpanos72
Re: Πόσο καλά ξέρουμε τα 90s?
Δηλ για τον δισκο που είναι 100 χρόνια μπροστά "Rage Of Order¨ οπως μας πρήζουν τόσα χρόνια, τι να λεει αραγε?
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Progress_Lost
Απ´ ότι καταλαβαίνω από εκείνη τη γενιά, είχαν κολλήματα που δεν αφορούσαν μόνο την μουσικη.. οι ryche πχ στους 2 αυτούς δίσκους έβγαλαν αυτό το επαναστατικο "αριστερο" ύφος που λογικό να μην άρεσε σε όσους είχαν τις γνωστές απόψεις του Sun Knight.. και ο Σταματουκος το ίδιο.. απέρριπταν συγκροτήματα για λόγους που δεν ήταν καθαρά μουσικοί.. βέβαια, μπορεί να πει κάποιος πως απλά αυτό ήταν μια αντίδραση σε κάτι που πουλούσε και ήθελαν να διαφοροποιηθούν..
Εύστοχη παρατήρηση. Νομίζω ότι τα κολλήματα του Πρασούλα φαίνονται και στην δισκοκριτική του "1987", από την ανάποδη όμως! Στην συγκεκριμένη περίπτωση αποθεώνει το δίσκο και βάζει 10αρι ενώ έχει αναφέρει ότι 3 από τα 9 τραγούδια είναι μέτρια!! Το 10αρι λοιπόν είναι διότι "o David επέστρεψε" και φυσικά λόγω του φαλλοκρατισμού που πάντα ο Πρασούλας γούσταρε.Progress_Lost έγραψε: ↑Κυρ 22 Οκτ 2023, 12:50 Απ´ ότι καταλαβαίνω από εκείνη τη γενιά, είχαν κολλήματα που δεν αφορούσαν μόνο την μουσικη.. οι ryche πχ στους 2 αυτούς δίσκους έβγαλαν αυτό το επαναστατικο "αριστερο" ύφος που λογικό να μην άρεσε σε όσους είχαν τις γνωστές απόψεις του Sun Knight.. και ο Σταματουκος το ίδιο.. απέρριπταν συγκροτήματα για λόγους που δεν ήταν καθαρά μουσικοί.. βέβαια, μπορεί να πει κάποιος πως απλά αυτό ήταν μια αντίδραση σε κάτι που πουλούσε και ήθελαν να διαφοροποιηθούν..
- Advancing Yokeda
Η κατάσταση χειροτέρεψε! Οι Manilla Road πλέον δεν είναι καν μουσική!

τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Μιλάμε για εποχή, που όσο πιο πολύ μαλάκας, μισογύνης και χουλιγκάνος ήσουν τόσο πιο πολύ αποδεκτός γινόσουν στους metal κύκλους. Με αυτό το σκεπτικό έγραφαν και στα περιοδικά. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να απεμπλακούμε από τέτοιες νοοτροπίες και οι όποιες τέτοιες συμπεριφορές να αποτελούν εξαιρέσεις σήμερα. Θεωρώ πολύ πιο σκεπτόμενο σήμερα τον μέσο χεβυμεταλλά από τον όποιο άλλο οπαδό άλλου μουσικού ρεύματος. Οι πιτσιρικάδες εξαιρούνται λόγο ηλικίας. Καθοριστικά τα 90’s σε αυτή τη μεταστροφή.Progress_Lost έγραψε: ↑Κυρ 22 Οκτ 2023, 12:50 Απ´ ότι καταλαβαίνω από εκείνη τη γενιά, είχαν κολλήματα που δεν αφορούσαν μόνο την μουσικη.. οι ryche πχ στους 2 αυτούς δίσκους έβγαλαν αυτό το επαναστατικο "αριστερο" ύφος που λογικό να μην άρεσε σε όσους είχαν τις γνωστές απόψεις του Sun Knight.. και ο Σταματουκος το ίδιο.. απέρριπταν συγκροτήματα για λόγους που δεν ήταν καθαρά μουσικοί.. βέβαια, μπορεί να πει κάποιος πως απλά αυτό ήταν μια αντίδραση σε κάτι που πουλούσε και ήθελαν να διαφοροποιηθούν..
- aorpanos72
Ναι, σαφώς πολύ καλύτερά τα πράγματα σε αυτον τον τομεα από τα 90s και μετά.. Αλλά...μου λείπει όμως λίγο το χεαβιμεταλικο booling της εποχής εκείνης ..... Τουλάχιστον ως προς συγκεκριμένους τύπου "fans".
Tεσπα...δικαιώθηκε εντελει για το 10αρι στους Whitensnake από την ιστορία.... και απο την άλλη, ευτυχώς όχι για το Operation Mindcrime...
Tεσπα...δικαιώθηκε εντελει για το 10αρι στους Whitensnake από την ιστορία.... και απο την άλλη, ευτυχώς όχι για το Operation Mindcrime...
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Progress_Lost
Ναι και εμένα μου αρέσει που η καφριλα έχει υποχωρήσει, απλά στο χώρο των περιοδικών θα ήθελα μεγαλύτερη ελευθερία.. όπως ο πρασουλας είπε "ο δίσκος έχει 2-3 αδιάφορα κομματια", τώρα λέμε μέτρια, fillers και γενικά κάπως σαν να ωραιοποιουμε τα πράγματα.. λες και αυτοι που ασχολούνται με αυτήν την μουσική και αγορά δίσκων τόσα χρόνια δε ξέρουν ότι στην πλειοψηφία όσων δισκων αγοράσουν, 3-4 κομμάτια θα αξίζουν, και μακάρι να 'ναι και τοσα ....και αυτό συνέβαινε πάντα.. αν το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο μιλούσαμε για έπος κ ήταν πραγματικά η εξαίρεση.. και ξαφνικά όλοι οι δίσκοι γέμισαν με σούπερ τραγούδια..
- Advancing Yokeda
Ότι λες, αλλά κυριολεκτικά, είναι ό,τι θα θελα εγώ. Δηλαδή old school μουσικό χεβυμεταλλικό τσαμπουκά.aorpanos72 έγραψε: ↑Κυρ 22 Οκτ 2023, 17:10 Αλλά...μου λείπει όμως λίγο το χεαβιμεταλικο booling της εποχής εκείνης .....
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Θα έλεγα πως το το 6 που έβαλε ο XWΠ στο Operation δεν είναι επειδή δεν του άρεσε ως δίσκος αλλά επειδή του αρέσαν πάρα πολύ τα Queen of the reich/Warning και το συνέκρινε με αυτά.
- Advancing Yokeda
Με το Fighting the world δεν είχε τέτοιο πρόβλημα ε;

Δεν σε καταλαβαίνω. Θα έπρεπε;Advancing Yokeda έγραψε: ↑Κυρ 22 Οκτ 2023, 19:17Με το Fighting the world δεν είχε τέτοιο πρόβλημα ε;![]()

Εγώ που τον πρόλαβα από το 93 και μετά, ξεκάθαρα οι Queensryche ήδη είχαν τελειώσει για αυτόν από το Rage for Order. Αρκετοί εκείνης της γενιάς εναντιώθηκαν άγρια στο progressive και στις μπάντες που το γύρισαν σε αυτό τον ήχο (κυρίως Queensryche, Fates Warning, Heir Apparent).Progress_Lost έγραψε: ↑Κυρ 22 Οκτ 2023, 12:10 Καλή προσπάθεια από τον @Aegon, όντως ήταν κρατημενος με Manilla αλλά πάντα έλεγε ότι του άρεσαν πολύ οι στίχοι.
Νικητής ο @Priamos ! 6αρι λοιπόν στο Operation κ σχόλια τύπου "οι γνωστοί Queensryche..." Περίεργο γιατί άκουγε κ πιο progressive..
Και γω της ίδιας άποψης με Πρασουλα ήμουν (αν και το Eyes of the stranger ήταν αγαπημένο κομμάτι), ότι οι Queensryche από το Ep και μετά ακολουθούσαν φθίνουσα πορεία (για τα γούστα μου εννοώ, μη βαρατε!
) .
Καλλιτεχνικά και εμπορικά ήταν ξεκάθαρα ανοδική, αλλά σε μας τους επικαδες/powerαδες θα μας λείπει πάντα η μπάντα των δύο πρώτων κυκλοφοριών.

Καλλιτεχνικά και εμπορικά ήταν ξεκάθαρα ανοδική, αλλά σε μας τους επικαδες/powerαδες θα μας λείπει πάντα η μπάντα των δύο πρώτων κυκλοφοριών.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
Και η στροφή του One small voice τον είχε απογοητεύσει πάντως. Μου πήρε αρκετά χρόνια να ξεπεράσω την προκατάληψη που μου δημιούργησε η άποψη του και να το απολαύσω εν τέλει.Progress_Lost έγραψε: ↑Κυρ 22 Οκτ 2023, 12:10 Καλή προσπάθεια από τον @Aegon, όντως ήταν κρατημενος με Manilla αλλά πάντα έλεγε ότι του άρεσαν πολύ οι στίχοι.
Νικητής ο @Priamos ! 6αρι λοιπόν στο Operation κ σχόλια τύπου "οι γνωστοί Queensryche..." Περίεργο γιατί άκουγε κ πιο progressive..
Race of Cain, ascend to heaven,
Σωστός. Σε εκείνες τις τρυφερές ηλικίες ακολουθούσαμε τυφλά τους συντάκτες και μας δημιούργησαν αρκετά συμπλέγματα.Priamos έγραψε: ↑Κυρ 22 Οκτ 2023, 20:39Και η στροφή του One small voice τον είχε απογοητεύσει πάντως. Μου πήρε αρκετά χρόνια να ξεπεράσω την προκατάληψη που μου δημιούργησε η άποψη του και να το απολαύσω εν τέλει.Progress_Lost έγραψε: ↑Κυρ 22 Οκτ 2023, 12:10 Καλή προσπάθεια από τον @Aegon, όντως ήταν κρατημενος με Manilla αλλά πάντα έλεγε ότι του άρεσαν πολύ οι στίχοι.