Πόσο καλά ξέρουμε τα 90s?
Re: Πόσο καλά ξέρουμε τα 90s?
Πήγαινα κι εγώ καμμιά φορά στο Διόνυσο, χαλάστηκα όταν έβαλε τις οθόνες και ο κόσμος αντι να μιλάει έβλεπε τα clip. Μετά το ξέκοψα οριστικά. Οι βιντεοκασέτες του Invader ήταν μεγάλη καινοτομία. Μου έχει μείνει το One rode to Asa Bay και από την πρώτη Stratovarius / Grave Digger και Άγγελος φυσικά. Δυστυχώς πετάχτηκαν / χάθηκαν.
- Progress_Lost
Επόμενη ερώτηση:
Υπήρξε μια στήλη στο χαμμερ που κράτησε μόνο 2 φορές, όπου έπαιρνε ένας συντάκτης τηλέφωνο τους αναγνώστες (στα τηλέφωνα που δήλωναν στα δημοψηφίσματα) και τους ρωτούσε τη γνώμη τους πάνω σε ένα θέμα της επικαιρότητας! 7-8 άτομα τα επέλεγαν και έγραφαν την άποψη τους κ τη δημοσίευαν!
Για ποια 2 θέματα ρώτησαν τους αναγνώστες στα τεύχη που κράτησε η στήλη;;
Υπήρξε μια στήλη στο χαμμερ που κράτησε μόνο 2 φορές, όπου έπαιρνε ένας συντάκτης τηλέφωνο τους αναγνώστες (στα τηλέφωνα που δήλωναν στα δημοψηφίσματα) και τους ρωτούσε τη γνώμη τους πάνω σε ένα θέμα της επικαιρότητας! 7-8 άτομα τα επέλεγαν και έγραφαν την άποψη τους κ τη δημοσίευαν!
Για ποια 2 θέματα ρώτησαν τους αναγνώστες στα τεύχη που κράτησε η στήλη;;
- Progress_Lost
Δεν προσπάθησαν κ πολλοί, όποτε ας το πουμε.. Η πρώτη ερώτηση στους αναγνώστες ήταν μετά την ανακοίνωση του Blaze ως τον νέο τραγουδιστή των Μaiden. O κόσμος ως αναμενόμενο δεν τον είχε ακούσει αλλά ήταν φιλόδοξος. Η πιο "ακραία" απάντηση δόθηκε από κάποιον που είπε "καλύτερα να γυρίσει ο Di Anno ή να διαλυθουν"!
Η άλλη φορά που ζήτησαν τη γνώμη του κόσμου ήταν για τη συλλογή Retro Active των Def Leppard! Μάλιστα ένας είπε, "δεν μου αρέσουν καν οι Def Leppard, δε νομίζω να αγόραζα δίσκο τους με τραγούδια που περίσσεψαν από τα κανονικά άλμπουμ τους!"
Γενικά σε πολλά παιδιά φάνηκε περίεργο που τους πήραν τηλέφωνο από το μέταλ χαμερ κ ρωτούσαν τη γνώμη τους!
Η άλλη φορά που ζήτησαν τη γνώμη του κόσμου ήταν για τη συλλογή Retro Active των Def Leppard! Μάλιστα ένας είπε, "δεν μου αρέσουν καν οι Def Leppard, δε νομίζω να αγόραζα δίσκο τους με τραγούδια που περίσσεψαν από τα κανονικά άλμπουμ τους!"
Γενικά σε πολλά παιδιά φάνηκε περίεργο που τους πήραν τηλέφωνο από το μέταλ χαμερ κ ρωτούσαν τη γνώμη τους!
- aorpanos72
Πιο περίεργο είναι οτι ασχολήθηκαν με τους Def Leppard.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Progress_Lost
Πάντως πλάκα-πλάκα αρκετά παιδιά από τη στήλη αυτή δήλωσαν ότι είχαν αγοράσει και τους άρεσε το Pyromania. Eίχαν κάποιο κοινό οι Def Leppard στην Ελλάδα και το περιοδικό γενικά αναφερόταν συχνά σε αυτούς (τα καλά λόγια πιο πολύ για το παρελθόν βέβαια γιατί την περίοδο του Slang... καταλαβαίνεις... )
Ναι ισχύει. Θυμάμαι κάποιο αφιέρωμα 80s metal, τέλη 98 ή αρχές 99, όπου ο Χάκος έγραφε για το πόσο έπος είναι το Pyromania.Progress_Lost έγραψε: ↑Δευ 06 Νοέμ 2023, 15:52Πάντως πλάκα-πλάκα αρκετά παιδιά από τη στήλη αυτή δήλωσαν ότι είχαν αγοράσει και τους άρεσε το Pyromania. Eίχαν κάποιο κοινό οι Def Leppard στην Ελλάδα και το περιοδικό γενικά αναφερόταν συχνά σε αυτούς (τα καλά λόγια πιο πολύ για το παρελθόν βέβαια γιατί την περίοδο του Slang... καταλαβαίνεις... )
- Bersekeros
Αντικειμενικά, τα πρώτα των Def Leppard και ιδίως το Pyromania είναι εξαιρετικά NWOBHM / Heavy Metal / Hard Rock albums και μιλάμε για απίστευτα εκατομμύρια πωλήσεων, για το εν λόγω άλμπουμ.
Συμφωνώ απολύτως! Βασικά εγώ γουστάρω και τα επόμενα δύο (Hysteria, Adrenalize)! Από εκεί και μετά δεν έχω ακούσει κάποιο δίσκο τους, οπότε, δεν έχω γνώμη.
- Bersekeros
Και τα μεταγενέστερα που αναφέρεις @Aegon, ήταν τεράστιες εμπορικές επιτυχίες με εκατομμύρια πωλήσεις, που έπαιζε το MTV όλη μέρα και τους ήξεραν όλοι. Όμως πλέον δεν ήταν NWOBHM και είχαν γίνει πλέον μία εμπορική Hard Rock μπάντα.
Μετά στη δεκαετία του '90, δηλαδή μετά το 92-93, τους έφαγε και αυτούς το μαύρο σκοτάδι του grunge.
Μετά στη δεκαετία του '90, δηλαδή μετά το 92-93, τους έφαγε και αυτούς το μαύρο σκοτάδι του grunge.
- Progress_Lost
Στην κριτική ενός δίσκου ο συντάκτης έγραψε:
Άκουγα το άλμπουμ με έναν φίλο μου και γυρίζει και μου λέει: "Πάνε και αυτοί..." Και γυρίζω και του λέω ορθά-κοφτά "Οι ...... δεν έχουν κυκλοφορήσει το καλύτερο άλμπουμ τους ακόμη"!!
Για ποιο συγκρότημα κ ποιο άλμπουμ ήταν το ριβιου, και ποιος ο συντάκτης;
Άκουγα το άλμπουμ με έναν φίλο μου και γυρίζει και μου λέει: "Πάνε και αυτοί..." Και γυρίζω και του λέω ορθά-κοφτά "Οι ...... δεν έχουν κυκλοφορήσει το καλύτερο άλμπουμ τους ακόμη"!!
Για ποιο συγκρότημα κ ποιο άλμπουμ ήταν το ριβιου, και ποιος ο συντάκτης;
- Advancing Yokeda
Θα μου ταίριαζε γάντι μια τέτοια στιχομυθία για τους Skyclad των 90's, αλλά απλά εικάζωProgress_Lost έγραψε: ↑Δευ 27 Νοέμ 2023, 13:57 Άκουγα το άλμπουμ με έναν φίλο μου και γυρίζει και μου λέει: "Πάνε και αυτοί..." Και γυρίζω και του λέω ορθά-κοφτά "Οι ...... δεν έχουν κυκλοφορήσει το καλύτερο άλμπουμ τους ακόμη"!!
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
- Progress_Lost
Χμ.. να βοηθήσω.. γιατί είσαι κάπως κοντά, αλλά δεν είναι οι Skyclad! Αναφέρονται σε γκρουπ που είχε ήδη δισκογραφία στα 80s ενώ οι Skyclad άρχισαν εκείνη την περίοδο να δισκογραφουν... Άρα καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για σχετικά αρχές 90s...δε γράφω ακριβώς χρονια γιατί μάλλον θα το βρείτε!
- Bersekeros
Για τους Crimson Glory μήπως και το Strange and Beautiful του 1991;
- Progress_Lost
Καλή προσπάθεια, αλλά όχι!!Bersekeros έγραψε: ↑Δευ 27 Νοέμ 2023, 14:22 Για τους Crimson Glory μήπως και το Strange and Beautiful του 1991;
Dream Theater?? Pantera??