Πόσο καλά ξέρουμε τα 90s?
Re: Πόσο καλά ξέρουμε τα 90s?
@Progress_Lost γαμώτο άργησα να δω το τόπικ. Το θυμόμουν πολύ καλά το καραγκιοζιλίκι του Γιάννη του Πούσιου. Νεαρός maiden-άς τότε, είχα εξοργιστεί αφάνταστα με την μία γραμμή κριτική του. Θα επανέλθω για ερώτηση 3 δυστυχώς βιάζομαι τώρα. Να πούμε επίσης ότι στο αφιέρωμα 100 καλύτερα άλμπουμ, είχαν γίνει πολλές μαλακίες.
- Progress_Lost
Η αλήθεια είναι ότι εγώ πιστευω ότι ο Harris τοτε έγραφε με βάση τη φωνή που είχε ο καθε τραγουδιστής και τα τραγούδια αυτα ήταν τέλεια για την φωνη που τα προόριζε.. εννοώ ότι τα τραγούδια του Di'Anno μου αρέσουν και τα εχω ταυτίσει με τη φωνη του Di'Anno.. κατι μου λείπει όταν τα ακούω με τον Bruce και ας μου αρέσει πιο πολύ η φωνή του Dickinson.. To ιδιο και με τον Blaze... Τα τραγούδια στα 2 άλμπουμ με αυτόν θεωρω ήταν για το στυλ του (είχε πολύ δυνατή φωνή) και κάτι λείπει όταν τα λένε άλλοι...aorpanos72 έγραψε: ↑Παρ 15 Σεπ 2023, 18:24 Εγώ που τους είδα και με τον blaze ....έλεγα αυτό δεν είναι maiden στα καλά τους.
Και η απόδειξη ...όταν τραγούδια από τα άλμπουμ με Blaze τραγουδήθηκαν αργοτερα από τον Bruce. Καλο άλμπουμ το Χ Factor αλλά μέτριος τραγουδιστής.
Έχω σε πολύ προσβάσιμο σημείο στο σπίτι κάποια πραγματικά σημαντικά για εμένα τεύχη της δεκαετίας του 90, Hammer και Invader, είναι φοβερό πράγμα κάποιες φορές ανατρέχω μόνο και μόνο για να νιώσω εκείνη την αγνη αίσθηση της εφηβείας μου, να δω αγαπημένα εξώφυλλα. Προφανώς ένα από αυτά είναι το 128 με τα 100 "καλύτερα" άλμπουμ του heavy metal.
@Progress_Lost λοιπόν σκεπτόμενος την ερώτηση 3 το μυαλό μου πήγε στους Sabbath, δεν είναι καθόλου έτσι όμως καθώς η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται με 3 Maiden, 3 Metallica, 2 Sabbath, 1 Slayer, 1 Manowar. Και ναι στη δεκάδα δεν υπάρχουν οι τεράστιοι Judas Priest (η αγαπημένη μου μπάντα) οι οποίοι εμφανίζονται με το Painkiller στη θέση 11, γεγονός που ΔΙΚΑΙΑ ξεσηκώνει την οργή των συντακτών.
Δύο αξιοσημείωτα που θυμάμαι στο αφιέρωμα και επιβεβαίωσα τώρα είναι η άθλια κριτική του Τόλη στο Into Glory Ride (την οποία δεν ανεβάζω για να μη συγχίσω εκλεκτά μέλη), καθώς και η παρουσία στη θέση 65 του Nevermind των Nirvana. Μιλάμε για έναν δίσκο που έβαλε πάρα πολύ κόσμο στον σκληρό ήχο και γιατί όχι και στον προθάλαμο του metal. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να το παραδεχτώ....
@Progress_Lost λοιπόν σκεπτόμενος την ερώτηση 3 το μυαλό μου πήγε στους Sabbath, δεν είναι καθόλου έτσι όμως καθώς η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται με 3 Maiden, 3 Metallica, 2 Sabbath, 1 Slayer, 1 Manowar. Και ναι στη δεκάδα δεν υπάρχουν οι τεράστιοι Judas Priest (η αγαπημένη μου μπάντα) οι οποίοι εμφανίζονται με το Painkiller στη θέση 11, γεγονός που ΔΙΚΑΙΑ ξεσηκώνει την οργή των συντακτών.
Δύο αξιοσημείωτα που θυμάμαι στο αφιέρωμα και επιβεβαίωσα τώρα είναι η άθλια κριτική του Τόλη στο Into Glory Ride (την οποία δεν ανεβάζω για να μη συγχίσω εκλεκτά μέλη), καθώς και η παρουσία στη θέση 65 του Nevermind των Nirvana. Μιλάμε για έναν δίσκο που έβαλε πάρα πολύ κόσμο στον σκληρό ήχο και γιατί όχι και στον προθάλαμο του metal. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να το παραδεχτώ....
- aorpanos72
Και η στιγμή που σταμάτησα να αγοράζω metal hammer....και να υπάρχει σχέση μίσους εμού με την φυλλάδα αυτή από τότε .... Πολλά άλλαξαν στην πορεία... το στίγμα έμεινε.
Σόρρυ εγώ δεν γνώρισα κανένα που να τον έφερε στο μέταλ, οι " δεν λέω το όνομα του έξω αποεδω" ....ίσα ίσα γνώρισα πολλούς που οδηγήθηκαν στον γκαράζ και τον εναλλακτικό ήχο λόγο αυτών.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Progress_Lost
Eχουμε νικητή! Μπράβο! Για την ιστορία ο Τασούλης έγραψε την κριτική στο Painkiller...
Στην προκειμένη περίπτωση η φυλλάδα δεν έφταιγε, οι αναγνώστες το ψήφισαν και νομίζω έχει την εξήγηση του, παρότι προφανώς και δεν είναι μέταλ. Τότε με είχε ξενίσει κι εμένα πολύ, ωστόσο ανεξάρτητα από το αν αρέσει σε κάποιον είχε τεράστιο αποτύπωμα στον σκληρό ήχο ο δίσκος εκείνος. Στο μέταλ απευθείας δεν έφερε κόσμο σίγουρα, όμως στο σκληρό ήχο γενικά έφερε πολλούς, κάποιοι εκτός του γκαράζ και του εναλλακτικού, πήραν το δρόμο του μέταλ, αυτό εννοώ. Πάντως μέχρι το 95 εγω προσωπικά ήξερα αρκετά παιδιά που ήταν μεταλλάδες και γούσταραν το nevermind.aorpanos72 έγραψε: ↑Παρ 15 Σεπ 2023, 21:44Και η στιγμή που σταμάτησα να αγοράζω metal hammer....και να υπάρχει σχέση μίσους εμού με την φυλλάδα αυτή από τότε .... Πολλά άλλαξαν στην πορεία... το στίγμα έμεινε.
Σόρρυ εγώ δεν γνώρισα κανένα που να τον έφερε στο μέταλ, οι " δεν λέω το όνομα του έξω αποεδω" ....ίσα ίσα γνώρισα πολλούς που οδηγήθηκαν στον γκαράζ και τον εναλλακτικό ήχο λόγο αυτών.
- Bersekeros
Αν δει κάποιος το Nevermind απομονωμένα, ως άλμπουμ του σκληρού ήχου, τότε αντικειμενικά πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό άλμπουμ, με πολύ μεγάλη επίδραση και επιτυχία.
Αν όμως το δούμε με την ματιά του μεταλλά και την μεγάλη ζημιά που έγινε τότε στο metal από το grunge, τότε ο κορυφαίος δίσκος, του κορυφαίου συγκροτήματος εκείνου του μουσικού κινήματος, πρέπει να εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερον, από το συλλογικό μεταλλικό ασυνείδητο, ως κάτι κακό, βδελυρό και απεχθές.
Επειδή όμως ο πανδαμάτωρ χρόνος, κλείνει συνήθως και τις πιο βαθιές πληγές, πλέον έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια, που δεν έχει σχεδόν καμία απολύτως σημασία.
Ωστόσο φαντάζομαι, για πολλούς μεταλλάδες, που ζήσαμε εκείνη την εποχή, παραμένει αυτή η αποστροφή, έστω και σε λανθάνουσα κατάσταση εν υπνώση.
Δεν κρύβω, ότι η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό, γι' αυτό το μουσικό κίνημα, δεν περιποιεί τιμή ευγενείας.
Αν όμως το δούμε με την ματιά του μεταλλά και την μεγάλη ζημιά που έγινε τότε στο metal από το grunge, τότε ο κορυφαίος δίσκος, του κορυφαίου συγκροτήματος εκείνου του μουσικού κινήματος, πρέπει να εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερον, από το συλλογικό μεταλλικό ασυνείδητο, ως κάτι κακό, βδελυρό και απεχθές.
Επειδή όμως ο πανδαμάτωρ χρόνος, κλείνει συνήθως και τις πιο βαθιές πληγές, πλέον έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια, που δεν έχει σχεδόν καμία απολύτως σημασία.
Ωστόσο φαντάζομαι, για πολλούς μεταλλάδες, που ζήσαμε εκείνη την εποχή, παραμένει αυτή η αποστροφή, έστω και σε λανθάνουσα κατάσταση εν υπνώση.
Δεν κρύβω, ότι η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό, γι' αυτό το μουσικό κίνημα, δεν περιποιεί τιμή ευγενείας.
- Progress_Lost
Κυριακάτικο κουίζ:
Όταν ο Ευκαρπιδης ανέλαβε τη στήλη των νέων, το War of Words αντικαταστάθηκε από μια υποστήλη όπου διάφοροι μουσικοί απαντούσαν σύντομα σε χαλαρού τύπου ερωτήσεις (αγαπημενο φαγητό, στυλ γυναίκας που γουστάρουν, κ.α.)
Ερώτηση 4:
Ποιος μουσικός απάντησε στην ερώτηση για το ποιο είναι το αγαπημένο του ποτό, το σοκολατουχο γάλα;!
Όταν ο Ευκαρπιδης ανέλαβε τη στήλη των νέων, το War of Words αντικαταστάθηκε από μια υποστήλη όπου διάφοροι μουσικοί απαντούσαν σύντομα σε χαλαρού τύπου ερωτήσεις (αγαπημενο φαγητό, στυλ γυναίκας που γουστάρουν, κ.α.)
Ερώτηση 4:
Ποιος μουσικός απάντησε στην ερώτηση για το ποιο είναι το αγαπημένο του ποτό, το σοκολατουχο γάλα;!
- aorpanos72
Το τοπικ πρέπει να μετονομαστεί σε "Πόσο Καλά Ξέρουμε το Hammer των 90s" 

" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Progress_Lost
Θα βάλω σιγα-σιγα και εξωχαμμερικες ερωτήσεις!
Λοιπόν εντελώς από μνήμης, η στήλη Τυφλόμυγα?Progress_Lost έγραψε: ↑Κυρ 17 Σεπ 2023, 11:08 Κυριακάτικο κουίζ:
Ερώτηση 4:
Για το σοκολατούχο ο ένας εκ των δύο Ευθυμιάδηδων των Rage?
Επίσης θυμάμαι σε τέτοιου τύπου στήλη τον Ευθυμιάδη να βρίζει τον Metal God Rob Halford λόγω του ότι είναι gay.
- Progress_Lost
Χα χα, όχι δεν είναι αυτή η περίπτωση.. είχε πλάκα αυτό που λες.. ήταν ο Παλαντζάς με τον Ευθυμιάδη και του εβαλε Priest.. αφού βρήκε το κομμάτι ο Χρήστος, πετάγεται ο Σταματουκος κ του λέει "αντρακλας ο Halford, ε; " και του λέει ο Ευθυμιάδης, "που..ς δεν είναι;; " !! ο Τόλης δεν ήθελε να μπει αυτό στο τεύχος αλλά το έβαλε ο Τάσος και έγραψε "εγώ είμαι καθίκι και τα βγάζω όλα στη φόρα!" Εντάξει, δεν υπήρχαν αυτές οι εποχές...
Λοιπόν αυτό με το σοκολατούχο γάλα το είπε ο τεράστιος Chuck Schuldiner.. ήταν στις ιδιες ερωτήσεις που όταν ρωτήθηκε ποια λέξη τον χαρακτηρίζει, είπε metal.. Respect...
Λοιπόν αυτό με το σοκολατούχο γάλα το είπε ο τεράστιος Chuck Schuldiner.. ήταν στις ιδιες ερωτήσεις που όταν ρωτήθηκε ποια λέξη τον χαρακτηρίζει, είπε metal.. Respect...
Θεός ο ChuckProgress_Lost έγραψε: ↑Κυρ 17 Σεπ 2023, 21:14 Χα χα, όχι δεν είναι αυτή η περίπτωση.. είχε πλάκα αυτό που λες.. ήταν ο Παλαντζάς με τον Ευθυμιάδη και του εβαλε Priest.. αφού βρήκε το κομμάτι ο Χρήστος, πετάγεται ο Σταματουκος κ του λέει "αντρακλας ο Halford, ε; " και του λέει ο Ευθυμιάδης, "που..ς δεν είναι;; " !! ο Τόλης δεν ήθελε να μπει αυτό στο τεύχος αλλά το έβαλε ο Τάσος και έγραψε "εγώ είμαι καθίκι και τα βγάζω όλα στη φόρα!" Εντάξει, δεν υπήρχαν αυτές οι εποχές...
Τελικά ήταν τυφλόμηγα?
- Progress_Lost
Ήταν στη στήλη των νέων εποχής Ευκαρπιδη... είχε μια υποενότητα με τέτοιες ερωτήσεις.. αυτό με τον Ευθυμιάδη, ναι, ήταν Τυφλομυγα!
- vasilis2112
Δυό φορές έχω κάνει εκκαθαριστική (σκουπίδια) αλλά πάλι έχουν συσσωρευτεί κάποια τεύχη (2015-2020) και μερικά πιο παλιά και κάποια πιο καινούργια.
Όποιος τα θέλει όλα ή μεμονωμένα, προσωπικό μήνυμα, μόνο τα ταχυδρομικά!
Όποιος τα θέλει όλα ή μεμονωμένα, προσωπικό μήνυμα, μόνο τα ταχυδρομικά!