GRINDER (GER) - Dawn for the Living / Dead End (reissues, 2023)

Αποκλειστικά επανακυκλοφορίες, επετειακές εκδόσεις κλπ.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Mamercus

GRINDER (GER) - Dawn for the Living / Dead End (reissues, 2023)

Δημοσίευση από Mamercus »

Τέτοιες επανακυκλοφορίες δεν πρέπει να μένουν στην αφάνεια, νομίζω.

Η Hammerheart μάς προσφέρει ξανά σε CDs τα δύο πρώτα άλμπουμ των Grinder, Dawn for the Living και Dead End, τα οποία προσωπικά τα εκτιμώ δεόντως.
Κυκλοφόρησαν το ένα μετά το άλλο, 1988 και 1989 αντίστοιχα, από την αλησμόνητη NRR (δίσκος βινυλίου εννοείται).

Το ντεμπούτο είναι ατόφιο speed/thrash , ενίοτε ολίγον πειραγμένο (βλέπε F.O.A.D.) που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός οπαδού του είδους.
Εικόνα

Ολόκληρο το άλμπουμ, εδώ:

Το δεύτερο άλμπουμ είναι λίγο πιο παραξενούλι και προσπάθησε να δώσει ένα πιο βαθύ και περίτεχνο ύφος με λιγότερο ακραία φωνητικά. Όπως κάθε τολμηρή προσπάθεια, δέχτηκε κριτική που όμως δε νομίζω ότι μπορεί να μειώσει την αξία του.
Εικόνα

Ολόκληρο το άλμπουμ, εδώ:

Αν σας αρέσει το τευτονικό άτεγκτο ατσάλι, τα προτείνω ανεπιφύλακτα - βασικά δε νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος που δεν τους γνωρίζει εδώ μέσα αλλά οκ, ποτέ δεν ξέρεις...
Η ουσία του τόπικ, ωστόσο, ήταν για να αναφερθεί η επανέκδοση και να δοθεί η δέουσα προσοχή σε δύο άλμπουμ που αντέχουν με περίσσεια αξιοπρέπεια στη δοκιμασία του χρόνου.

Εικόνα

Οι Grinder συνέχισαν με ένα ακόμη άλμπουμ πριν μετεξελιχθούν σε Capricorn αντέχοντας μέχρι το 1996 οπότε και διαλύθηκαν οριστικά.
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Άβαταρ μέλους
aorpanos72

Re: GRINDER (GER) - Dawn for the Living / Dead End (reissues, 2023)

Δημοσίευση από aorpanos72 »

Το δεύτερο πάντα μου φαινόταν καλύτερο... Αλλά έχω πολλά χρόνια να τα ακούσω. Ευκαιρία είναι. Κάπου τα είχα και τα δυο σε μια 90αρα TDK.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Re: GRINDER (GER) - Dawn for the Living / Dead End (reissues, 2023)

Δημοσίευση από Mamercus »

aorpanos72 έγραψε: Σάβ 11 Νοέμ 2023, 15:16 Το δεύτερο πάντα μου φαινόταν καλύτερο... Αλλά έχω πολλά χρόνια να τα ακούσω. Ευκαιρία είναι. Κάπου τα είχα και τα δυο σε μια 90αρα TDK.
Κι εγώ υπέρ του δεύτερου είμαι!
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επανακυκλοφορίες”