IZOD (CAN) - Overdrive 87' (Remastered EP + Bonus Tracks) (2023)
- aorpanos72
IZOD (CAN) - Overdrive 87' (Remastered EP + Bonus Tracks) (2023)

Οι Izod του Καναδά είναι ένα από αυτά τα συγκροτήματα που χάθηκαν λόγο της έλλειψης συμβολαίου με δισκογραφική εταιρία την εποχή εκείνη.. Το όνομά τους προέρχεται από το "Izod Impact Test", ένα τεστ που χρησιμοποιείται για να μετρηθεί η αντοχή ενός μετάλλου σε χτυπήματα. Αυτοί οι τύποι έχουν κυριολεκτικά το μέταλλο στο όνομά τους.
Οι Izod δημιουργήθηκαν το 1978 όταν ο Mike Mayer έφερε μαζί τους Paul Gayne και Gary Green ως θεμέλιο για μια νέα heavy rock μπάντα. Οι τρεις φίλοι της μπάντας ήταν έντονα επηρεασμένοι από τον ήχο και το στυλ των Βρετανών πρωτοπόρων του heavy metal, Judas Priest. Δεν άργησαν να προσθέσουν τους Greg Roxworth και Luke Moretti και άρχισαν να παίζουν τακτικά ως συγκρότημα διασκευών των Judas Priest.
Μετά από μερικά χρόνια παιξίματος, κάνοντας ντέμο και άλλες ηχογραφήσεις των δικών τους τραγουδιών, ήρθε η ώρα να κάνουν το επόμενο βήμα. Οι Roxworth και Moretti εγκατέλειψαν το συγκρότημα και αντικαταστάθηκαν από τους Steve Lewis και Max Fodero. Οι Izod είχαν πραγματικά σχηματιστεί.
Το νεοσύστατο γκρουπ άρχισε να παίζει ολοκληρωμένα σετ με τη δική τους μουσική σε ολόκληρο τον Καναδά. Άρχισαν να τραβούν την προσοχή των δισκογραφικών εταιρειών πριν κερδίσουν τον διαγωνισμό Q107 Homegrown το 1984 και σύντομα τράβηξαν την προσοχή του παραγωγού της WEA, Gary Furniss. Μετά από πολλούς μήνες συγγραφής και προπαραγωγής, ο Furniss έκανε την παραγωγή του EP Overdrive, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 1987.
Οι Izod άρχισαν να περιοδεύουν σε όλο τον Καναδά προωθώντας το EP και συνέχισαν να είναι ένα πολύ δημοφιλές live act. Οι συναυλίες τους δεν απογοήτευαν, διαθέτοντας πολλά πυροτεχνήματα και εφε.
Η expanded και remastered έκδοση για το 'Overdrive' αποτελείται από το αρχικό EP του 1987, συν ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι από τις συνεδρίες με τίτλο 'Rock This Town', το single από τον διαγωνισμό Q107 'Homegrown' με τίτλο 'Heavy Metal Madman' και 3 επιπλέον κομμάτια από τις συνεδρίες demo στις αρχές του 1983 'Lost In The Night', 'High And Mighty' και 'Rechmachine'.
Την κυκλοφορία συμπληρώνουν δύο επιπλέον live κομμάτια από ένα επαγγελματικό showcase της μπάντας
Όλα τα κομμάτια έχουν αποκατασταθεί προσεκτικά και έχουν γινει remastering από τον JK Northrup, δίνοντας στο υλικό μια νέα πνοή.
MelodicRock Classics will release Izod – Overdrive (Expanded and Remastered) August 25 as part of the 500 Series of releases – strictly limited to 500 units only.
Steve Lewis - Lead Vocals
Gary Green - Lead Guitar and Backing Vocals
Mike Mayer - Bass guitar and Backing Vocals
L. Paul Gayne - Drums and Backing Vocals
Max Fodero - Guitar and Backing Vocals
Additional Lead Vocals - Mike Jacob, Greg Roxworth
Additional Guitars - Ted Hamlin, Luke Moretti
Keyboards - Pier Rubesta
Track Listing:
01. In The Dark Of The Night
02. Bitch Is Hot
03. Where There's Smoke
04. Overdrive
05. Angel
06. Rock The Town
07. Heavy Metal Madman
08. High & Mighty (1983 Demo)
09. Lost In The Night (1983 Demo)
10. Rechenmashine (1983 Demo)
11. Angel (Live)
12. Overdrive (Live)
Είδηση της τελευταίας στιγμής όπως ανέβασε εχθές ο @Paul_Tziomakis για την κυκλοφορία του IZOD.
IZOD καθως και αλλα καλουδια της Melodicrock Classics έβαλε ο Κόμης στην χθεσινή απολαυστική εκπομπή του...παραθέτω και το link
Ο ήχος τους είναι ο Αμερικάνικος τύπου Judas Priest Meets Keel + Babylon AD.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- CountRaven
Re: IZOD (CAN) - Overdrive 87' (Remastered EP + Bonus Tracks) (2023)
ΕΠΟΣ topic! Έχω προωθεί με MRC !!!!
Το συγκεκριμμένο είναι από αυτά που ξεχώρισα!
Το συγκεκριμμένο είναι από αυτά που ξεχώρισα!
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Εντελώς TOP-GUN-ικό το Overdrive και αρκετά Fastway/Lea Hart ηχος
- CountRaven
Έχω περάσει τις δύο τελευταίες μέρες της ζωής μου ξεκοκαλίζοντας το υλικό της ετικέτας. Το IZOD έχει το περισσότερο γκάζι και μετράει άσχημα.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- CountRaven
Επίσης δείχνουμε κατανόηση σε φίλο Andrew για την κόμπλα με το εργοστάσιο.
- Paul_Tziomakis
Πίσω, γύρω στο 2010, είχα γνωριστεί με έναν Γερμανό συλλέκτη ονόματι Joachim. Στην πολύ μεγάλη και ενημερωμένη LP & CD συλλογή του Joachim θα έβρισκε κανείς από κλασσικό hard rock και metal υλικό μέχρι vinyl-only και σούπερ σπάνιες indie CD κυκλοφορίες. Oμως "Nobody has everything but everybody has something" και επειδή τύχαινε να έχω στη κατοχή μου τίτλους που ο Γερμανός αναζητούσε μανιωδώς, ξεκινήσαμε να κάνουμε ανταλλαγές μουσικής σε μορφή CDR που θα αποστελναμε ο ένας στον άλλο μεσώ ταχυδρομείου.
Στο πρώτο δέμα που έλαβα, με μεγάλη μου ευχαρίστηση διαπίστωσα πως ο Joachim είχε συμπεριλάβει full artwork με τα CDRs μου, τα οποία ήταν κι αυτά painted! Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από την υψηλή ποιότητα της δουλειάς του Γερμανού και έτσι οι ανταλλαγές μεταξύ μας συνεχίστηκαν.
Γνωρίζοντας την αγάπη μου για την μουσική σκηνή του Καναδά, ο Joachim μου πρότεινε την τότε άγνωστη σε μένα μπάντα των Izod και το album τους "Overdrive" του '87.
Αυτό το άλμπουμ με κέρδισε από την πρώτη ακρόαση, καθώς στην μουσική των Izod βρήκα έντονες ομοιότητες, κυρίως στον ήχο και την γενικότερη συνθετική νοοτροπία, με αγαπημένες καναδικές μπάντες όπως The Hunt, πρώιμοι Helix, Santers και Fist.
Λόγω του backstory, αλλά και της μουσικής άξιας του album, η CD επανακυκλοφορία του "Overdrive" είναι ένα γεγονός που με χαροποιεί αφάνταστα.
Στο πρώτο δέμα που έλαβα, με μεγάλη μου ευχαρίστηση διαπίστωσα πως ο Joachim είχε συμπεριλάβει full artwork με τα CDRs μου, τα οποία ήταν κι αυτά painted! Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από την υψηλή ποιότητα της δουλειάς του Γερμανού και έτσι οι ανταλλαγές μεταξύ μας συνεχίστηκαν.
Γνωρίζοντας την αγάπη μου για την μουσική σκηνή του Καναδά, ο Joachim μου πρότεινε την τότε άγνωστη σε μένα μπάντα των Izod και το album τους "Overdrive" του '87.
Αυτό το άλμπουμ με κέρδισε από την πρώτη ακρόαση, καθώς στην μουσική των Izod βρήκα έντονες ομοιότητες, κυρίως στον ήχο και την γενικότερη συνθετική νοοτροπία, με αγαπημένες καναδικές μπάντες όπως The Hunt, πρώιμοι Helix, Santers και Fist.
Λόγω του backstory, αλλά και της μουσικής άξιας του album, η CD επανακυκλοφορία του "Overdrive" είναι ένα γεγονός που με χαροποιεί αφάνταστα.
- Συνημμένα
-
- izod-min.jpg (733.45 KiB) Προβλήθηκε 91 φορές
- Paul_Tziomakis
Τεράστια γκάφα.CountRaven έγραψε: ↑Σάβ 09 Σεπ 2023, 06:38 Επίσης δείχνουμε κατανόηση σε φίλο Andrew για την κόμπλα με το εργοστάσιο.