AXE - Final offering
- Paul_Tziomakis
Re: AXE - Final offering
Φανταστική μπάντα οι Axe. Έκαναν λίγα, (μόλις τέσσερα) αλλά ποιοτικότατα αλμπουμς στην πρώτη φάση της καριέρας τους. ('79-'83) Το 1984, ένα από τα βασικά στελέχη του συγκροτήματος, ο κιθαρίστας Michael Osborne, χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Τα εναπομείναντα μέλη μη έχοντας το κουράγιο να συνεχίσουν την πορεία τους βάζουν τους Axe "στον πάγο". Στα 90's η μπάντα επιστρέφει με το αξιοπρεπές "Five" και λίγα χρόνια αργότερα με κάποιες συλλογές που περιελάμβαναν επανεκτελεσεις κλασσικών τους κομματιών και μερικές νέες συνθέσεις.
Στα τόσα χρόνια ενασχόλησης μου με τον σκληρό ήχο δεν γνώρισα ποτέ μουσικόφιλο που να μην τρέφει συμπάθεια για τους Axe.
Το εναρκτήριο τραγούδι "Heat In The Streets" στο άλμπουμ Νemesis του '83 είναι φοβερό. Motorhead meets synth-era ZZ Top.
Στα τόσα χρόνια ενασχόλησης μου με τον σκληρό ήχο δεν γνώρισα ποτέ μουσικόφιλο που να μην τρέφει συμπάθεια για τους Axe.
Το εναρκτήριο τραγούδι "Heat In The Streets" στο άλμπουμ Νemesis του '83 είναι φοβερό. Motorhead meets synth-era ZZ Top.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Paul_Tziomakis την Τρί 22 Αύγ 2023, 02:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Paul_Tziomakis
H σόλο κυκλοφορία του Barth, (Two Hearts - One Beat, 1986) αν και κινείται σε πιο radio-friendly ύφος, είναι ένα επίσης εξαιρετικό άλμπουμ.
- CountRaven
Μέλη forgotten-lak.net θα εκτιμήσουν πιστεύω.Paul_Tziomakis έγραψε: ↑Τρί 22 Αύγ 2023, 01:14 H σόλο κυκλοφορία του Barth, (Two Hearts - One Beat, 1986) αν και κινείται σε πιο radio-friendly ύφος, είναι ένα επίσης εξαιρετικό άλμπουμ.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- aorpanos72
Εννοείται οτι το προτιμώ από τα AXE. Χωρίς να λέω ότι τα AXE ειναι άσχημα.Paul_Tziomakis έγραψε: ↑Τρί 22 Αύγ 2023, 01:14 H σόλο κυκλοφορία του Barth, (Two Hearts - One Beat, 1986) αν και κινείται σε πιο radio-friendly ύφος, είναι ένα επίσης εξαιρετικό άλμπουμ.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Paul_Tziomakis
Πολύ κάλο άλμπουμ που σπάνια βλέπεις να συζητιέται.aorpanos72 έγραψε: ↑Τρί 22 Αύγ 2023, 07:54Εννοείται οτι το προτιμώ από τα AXE. Χωρίς να λέω ότι τα AXE ειναι άσχημα.Paul_Tziomakis έγραψε: ↑Τρί 22 Αύγ 2023, 01:14 H σόλο κυκλοφορία του Barth, (Two Hearts - One Beat, 1986) αν και κινείται σε πιο radio-friendly ύφος, είναι ένα επίσης εξαιρετικό άλμπουμ.
Όπως τα είπε ο Paul. Αυτή η μπάντα έχει κερδίσει το respect πολλών μουσικοφιλων. Μέσα από το Final Offering έβγαλαν γεροντο-τσαμπουκά με αλήτικο ποιοτικό hard rock που οι νέες σκουπιδομπάντες ούτε μπορούν να φανταστούν.
Μπάντα που τα είχε ΌΛΑ, δε λείπει τίποτε, ενέργεια, φόρτσα, μελωδία, γλυκάδα, νεύρο, δίσκοι με ΠΛΗΡΕΣ μενού, τούς έτρωγες και ταυτόχρονα ήσουν γιομάτος μα κι έτοιμος ...γι' άλλη μία απ' τα ίδια! To ντεμπούτο τους το είχα ακούσει από μεγαλύτερο σε ηλικία μύστη, που μου το τράταρε μαζί με τα τρία Coverdale era των Deep Purple, μιλάμε μού είχαν πέσει τα αυτιά, ήμουν 15χρονος και φουλ στο μέταλ, μα η σεβεντίλα με έκανε να αναθεωρήσω -για πάντα- τί εστί βερύκοκο...
Τί θύμησες μού ήρθαν τώρα, να 'σαι καλά ρε @Paul_Tziomakis ...
υγ: ΓΙΑΤΙ δεν έχω τίποτε από Axe, γαμώτο;
Τί θύμησες μού ήρθαν τώρα, να 'σαι καλά ρε @Paul_Tziomakis ...
υγ: ΓΙΑΤΙ δεν έχω τίποτε από Axe, γαμώτο;
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Υπάρχει δυνατότητα να πιάσουμε δέκα σελίδες για Axe;
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Βούληση, θέληση και πυγμή ήδη διαφαίνονται...

"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
- Paul_Tziomakis
Σε συγκεκριμένα κομμάτια που έφθασαν στην συνθετική τους κορύφωση, οι Axe δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από οποιοδήποτε ροκ μεγαθήριο, τολμώ να πω. Μόνο "μεγάλοι" γράφουν τέτοια έπη.
κι επειδή αναφέρθηκε και η δισκάρα "Five" θα βάλω το αγαπημένο μου που χορεύαμε με @aorpanos72
- aorpanos72
Ω ρε άνθρωπε...τι θυμήθηκες ....δάκρυσα
- aorpanos72
Αυτό όλο το νήμα για τους ΑΧΕ υπάρχει τρόπος να το κάνουμε καρφίτσωμα και υποχρεωτικό να διαβάζεται πριν κάποιος γίνει μέλος στο forum;;
- aorpanos72
Επειδή αναφέρθηκε ο προσωπικός του Τραγουδιστή των AXE και είχε κολλήσει στο μυαλό μου.
Προσωπική παράκληση
Ετοίμασε βρε @Paul_Tziomakis ένα κειμενάκι για το άλμπουμ να το ανεβάσουμε στα Obsure ...
ωραίο το κομμάτι σε πιο pop-rock ύφος.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.