SKAGARACK (DEN) - Heart And Soul (2023)
- aorpanos72
SKAGARACK (DEN) - Heart And Soul (2023)

Οι Skagarack κυκλοφόρησαν στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 τρία άλμπουμ και τα πήγαν πολύ καλά σε πολλές χώρες. Περιόδευσαν και έπαιξαν σε πολλά ωραία φεστιβάλ και χώρους, ενώ ακολούθησε καλό airplay στο ραδιόφωνο.
Αυτό ήταν την εποχή που το mainstream ραδιόφωνο έπαιζε και ροκ μουσική, και είχαν επιτυχίες όπως τα "I'm Alone", "Hungry For A Game" και "Anytime Anywhere".
Fast forward στο 2020, στους Skagarack προσφέρθηκαν κάποιες συναυλίες οι οποίες πήγαν εξαιρετικά και οι οπαδοί το λάτρεψαν. Ήταν απλά απίστευτο πόσο καλά αυτά τα παλιά τραγούδια εξακολουθούν να κάθονται βαθιά μέσα σου! Όταν το γκρουπ άρχισε να κάνει πρόβες για τις συναυλίες, δεν άργησε να ακουστεί σχεδόν ακριβώς όπως τότε. Έτσι, αυτό προφανώς τους ενέπνευσε και ο Torben Schmidt άρχισε να γράφει νέα τραγούδια.
Το άλμπουμ "Heart And Soul" αποτελείται από μια συλλογή τραγουδιών που γράφτηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια, και ηχογραφήθηκαν όποτε υπήρχε χρόνος και έμπνευση, και χωρίς να έχουν καθόλου κάποιο concept στο μυαλό τους. Ο Jan Petersen (κιθάρες) και ο Schmidt μεγάλωσαν ακούγοντας το ίδιο είδος μουσικής και αγαπώντας τις ίδιες μπάντες στη δεκαετία του '70, και το συγκρότημα πιστεύει ότι μπορείτε να το ακούσετε εδώ και εκεί σε μερικά από αυτά τα νέα τραγούδια.
1, Give It
2, Peace of Mind (To Have a Good Time)
3, A Cool Damn Car
4,Heart and Soul
5,Talkin' Bout Jesus
6,Changing
7, Cool to Be Old School
8,Be with You Forever
9,Where Have You Been
10, Ain't Got Nothing to Lose
11, So Right
12,Anymore
Torben Schmidt (Vocals, Bass, Keyboards)
Jan Petersen (Guitars)
Dennis Pedersen,(Drums)
Lars Daugaard
Mattias IA Eklundh.(Guitars)
Κυκλοφορεί 25 Αυγούστου 2023 από την Thunderstruck
Distributor: Sound Pollution
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aorpanos72 την Σάβ 29 Ιούλ 2023, 20:40, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- aorpanos72
Re: SKAGARACK (DEN) - Heart And Soul (2023)
Η επιστροφή των Θεών Δανών ήταν επιβεβλημένη. To ομώνυμο του 1986 και το Hungry For A Game του 1988 ισοπεδώνουν δισκογραφίες.
Τιιιιιι ;;;
ΣΟΚ & ΔΕΟΣ
ΣΟΚ & ΔΕΟΣ
- aorpanos72
Έτσι ήμουν και εγώ όταν ο κόμης μου έστειλε το δελτίο τύπου.
- CountRaven
Το άκουσα μια στα πεταχτά και με διακοπές και ακόμα και έτσι το ευχαριστήθηκα.aorpanos72 έγραψε: ↑Σάβ 29 Ιούλ 2023, 19:50Έτσι ήμουν και εγώ όταν ο κόμης μου έστειλε το δελτίο τύπου.
Και επειδή εκτός από το δελτίο τύπου έχω δώσει και το άλμπουμ στα σωστά χέρια, θα θέλαμε να διαβάσουμε όλοι μια πρώτη συνολική γνώμη από @aorpanos72.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- aorpanos72
Με ενα ακουσμα. Ηχητικα δεν εχει σχεση με τα τρια πρωτα. Ειναι πιο πολυ αμερικανο-βρετανικο μελωδικο Hard Rock παρα σκανδιαναβικος ηχος. Πολλα Blues Rock στοιχεια. Με ξενιζει η περιορισμενη χρηση των πληκτρων. Αυτο που δεν εχει αλλαξει ειναι η ικανοτητατα τους να γραφουν ομορφες γεφυρες και catchy ρεφρενς , (Και παλι θα πω οχι στο επιπεδο των δυο πρωτων). Ξεχωρισα τα Give It, Peace Of Mind (To Have a Good Time), το Bad Company-ικο "Changing" (με πανεμορφα σολα blues rock κιθαρας). Η blackmore-ικη μπαλαντα " Be With You Forever" και το "Ain't Got Nothing To Lose". Γενικα ολο το αλμπουμ εχει αυτην την late 70s early 80s Deep Purple, Bad Company, Whitesnake ηχητικη προσεγγιση ...και επιβεβαιωνεται ετσι αυτο που λενε στο δελτιο τυπου "Ο Jan Petersen (κιθάρες) και ο Schmidt μεγάλωσαν ακούγοντας το ίδιο είδος μουσικής και αγαπώντας τις ίδιες μπάντες στη δεκαετία του '70, και το συγκρότημα πιστεύει ότι μπορείτε να το ακούσετε εδώ και εκεί σε μερικά από αυτά τα νέα τραγούδια."
Αν ο ήχος που αγαπάται είναι αυτών των δυο πρώτων μνημείων σκανδιναβικού AOR / Melodic Rock ...τότε ξεκάθαρα το HEART AND SOUL δεν είναι για εσάς.
Υγ. Ξέχασα να αναφέρω το Rainbow like εποχής Turner "So Right" που είναι και το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής από τον δίσκο.
Αν ο ήχος που αγαπάται είναι αυτών των δυο πρώτων μνημείων σκανδιναβικού AOR / Melodic Rock ...τότε ξεκάθαρα το HEART AND SOUL δεν είναι για εσάς.
Υγ. Ξέχασα να αναφέρω το Rainbow like εποχής Turner "So Right" που είναι και το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής από τον δίσκο.
- aorpanos72
Βγήκε 

"Πολλά Blues Rock στοιχεία", διαβάζω ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ.
Ο ήχος που αγαπάω είναι και το Scandi-AOR αλλά και αυτός. Γιατί "αν δεν είναι blues, δεν είναι rock" έλεγαν οι αρχαίοι ημών. Το δισκάκι είναι μια χαρά, αλλά φυσικά δεν είναι Skagarack.
- CountRaven
Δεν είμαι και εγώ πολύ του blues. Αλλά δεν με χάλασε κιόλας το άλμπουμ. Το ακούς, περνάς ευχάριστα και ως εκεί.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018