DARK COVENANT (CAN)

Παρουσιάσεις, αφιερώματα και συζητήσεις για συγκροτήματα και καλλιτέχνες.
Άβαταρ μέλους
Zippo190

DARK COVENANT (CAN)

Δημοσίευση από Zippo190 »

Δώδεκα περίπου χρόνια περάσανε από το ένα και μοναδικό δισκάκι των Καναδών doomsters. Μελαγχολικό, σκοτεινό doom/heavy metal με σαφείς επιρροές από Candlemass και 80's Black Sabbath, δηλαδή το doom που θέλουμε. Δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια. Δώστε λίγη αγάπη εδώ:

@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Xstroyer

Re: DARK COVENANT (CAN)

Δημοσίευση από Xstroyer »

Toυς παρακολουθούσαμε από το demo, αλλά την έχασαν την αγάπη, όταν μάθαμε πως ο τραγουδιάρης ήταν και στους Nacht und Nebel, AKΡΑΙΑ ναζιστικό συγκρότημα, από αυτά που δεν θέλεις καμία επαφή και σχέση. Ήταν τόσο χωμένος στο ναζισμό, που συμμετείχε μέχρι και σε άλλες παρόμοιες μπάντες. Μιλάμε για ΣΚΑΤΟ.

ΟΞΩ
Άβαταρ μέλους
Zippo190

Δημοσίευση από Zippo190 »

το θυμάμαι ότι κάτι είχε ακουστεί τότε αλλά δεν ήξερα info, thanks for the tip.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

Xstroyer έγραψε: Πέμ 07 Σεπ 2023, 15:39 ο τραγουδιάρης ήταν και στους Nacht und Nebel, AKΡΑΙΑ ναζιστικό συγκρότημα, από αυτά που δεν θέλεις καμία επαφή και σχέση.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
Xstroyer

Advancing Yokeda έγραψε: Πέμ 07 Σεπ 2023, 19:16
Xstroyer έγραψε: Πέμ 07 Σεπ 2023, 15:39 ο τραγουδιάρης ήταν και στους Nacht und Nebel, AKΡΑΙΑ ναζιστικό συγκρότημα, από αυτά που δεν θέλεις καμία επαφή και σχέση.
χαχαχαχαχα πλάκα θα είχε, αλλά εδώ είσαι: https://www.metal-archives.com/bands/Na ... ebel/27648
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

Πάρα πολύ ιδιαίτερο το υλικό τους. Και το demo και το άλμπουμ. Βαθύς, εσωτερικός ήχος, ιδιαίτερη φωνή και συνθέσεις. Εξαιρετική μπάντα.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Δημοσίευση από Mamercus »

Xstroyer έγραψε: Πέμ 07 Σεπ 2023, 15:39 Toυς παρακολουθούσαμε από το demo, αλλά την έχασαν την αγάπη, όταν μάθαμε πως ο τραγουδιάρης ήταν και στους Nacht und Nebel, AKΡΑΙΑ ναζιστικό συγκρότημα, από αυτά που δεν θέλεις καμία επαφή και σχέση. Ήταν τόσο χωμένος στο ναζισμό, που συμμετείχε μέχρι και σε άλλες παρόμοιες μπάντες. Μιλάμε για ΣΚΑΤΟ.

ΟΞΩ
Ρε τον κοπρίτη τον ξεφτιλισμένο!
Να τα μαθαίνουμε αυτά, ευχαριστούμε @Xstroyer.
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Άβαταρ μέλους
Mamercus

CountRaven έγραψε: Πέμ 07 Σεπ 2023, 21:27 Πάρα πολύ ιδιαίτερο το υλικό τους. Και το demo και το άλμπουμ. Βαθύς, εσωτερικός ήχος, ιδιαίτερη φωνή και συνθέσεις. Εξαιρετική μπάντα.
Το άλμπουμ είναι όντως, αναμφίβολα, καλό.
Διαχωρίζεται μια κυκλοφορία που ΔΕΝ έχει αισχρό περιεχόμενο από τους δημιουργούς της που όμως ΕΙΝΑΙ αισχροί;
Μέγα ερώτημα.

Προσωπικά το παίδεψα το θέμα με τεράστιους σε διασημότητα μουσικούς που ΛΑΤΡΕΥΩ, όχι Dark Covenant και δεν-τους-ξέρει-παρά-μόνο-το- FS, αλλά με Eric Clapton, David Bowie, και λοιπούς που έκαναν σοβαρά ατοπήματα κατά τη γνώμη μου.

Όμως, άλλη κουβέντα αυτή...
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

Εγώ προσωπικά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Κοιτάζω την μουσική και δεν θα μπω στη φάση για πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για το κάθε μέλος, κάθε μπάντας.

Εννοείται πως δεν ασχολούμαι με NS μπάντες έτσι και αλλιώς, μα αν πρέπει να μπω στη διαδικασία να μετρήσω το πολιτικό / κοινωνικό background του κάθε μέλους, κάθε μπάντας τότε πρέπει να πετάξω τη μισή μου δισκοθήκη και αυτό δεν παίζει να το κάνω.

Έχω τη μουσική για να ξεφύγω από όλα τα σκατά της πραγματικότητας. Δεν θα τη κόψω.

Ακόμα και στη περίπτωση της χαζής έμμεσης προπαγάνδας από την X μπάντα στο Y θέμα, ευτυχώς τα ραντάρ μου είναι αρκετά ισχυρά για να ... προσπεράσω.

Είμαστε πλέον σε μια ηλικία που έχουμε στρώσει χαρακτήρα θέλω να πιστεύω...

Οι κραυγαλέες περιπτώσεις και οι στοχευμένες μπάντες έτσι και αλλιώς είναι out of question, το ξαναλέω, από όπου και αν προέρχονται. Προσθέτω.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Xstroyer

Βέβαια, δεν είναι όλα τα ίδια. Και μιλάμε για δημιουργούς σε κάθε μορφής τέχνης. Υπάρχουν δολοφόνοι, ακραίοι φασίστες και ναζί, παιδεραστές, βιαστές, κλέφτες, τραμπούκοι, κτλ, αλλά δεν είναι όλα τα παραπτώματα ίδια, δεν είναι όλες οι καταδίκες ίδιες, δεν είναι όλα τα εγκλήματα ίδια. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι από εμάς έχουν καταλήξει σε μια "προσωπική ειρήνη" με κάποιους δημιουργούς, αλλά δεν τη παλεύουν και δεν θέλουν καμία σχέση με άλλους. Εγώ προσωπικά, βρίσκομαι και σε αυτή τη "προσωπική ειρήνη" π.χ. με κάποιους σκηνοθέτες η ηθοποιούς, είμαι απέναντι σε αμέτρητους άλλους. H μουσική είναι ατελείωτη, δεν θα μου λείψει το συγκεκριμένο και κραυγαλέο σκατό, θα μου έλειπαν άλλοι και εκεί μπορεί να έκανα τη πάπια, όλα καλά. Αλλά, ποτέ δεν τα προσπερνάω όλα, "και όλα είναι μουσικούλα, μωρέ". Ποτέ.
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Δημοσίευση από Progress_Lost »

Έτσι όπως τα λέει ο Κόμης.. αλλά προσωπικά, σε τέτοιες περιπτώσεις όταν διαφωνείς σε κάποια θέματα που σχετίζονται με μια μπάντα κάπου ξενερώνεις, όσο κ να σου αρέσει το συγκρότημα... Οκ, μπορεί να μην το αποκηρύξω, αλλά μια ξενερα θα την έχω.. ανάλογα βέβαια και τη σοβαρότητα της διαφωνίας...
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Έχω δώσει καρδούλα και σε @CountRaven και σε @Xstroyer και σε @Progress_Lost
και δε θέλω να φανώ ο ψευτοευγενικός καλούλης που συμφωνεί με όλα και με όλους, απλώς πιστεύω πως
με δεδομένο ότι κάθε απάνθρωπη και κοινωνικοπαθολογική συμπεριφορά είναι άμεσα και αδιάκριτα καταδικαστέα από μέρους όλων των συνφορουμιτών/τριών,
τότε η αλήθεια όντως έχει πολλές πλευρές, ειδικά εφόσον εκφράζει τη θεώρηση καθενός, υποκειμενικά δηλαδή, με τον άγραφο νόμο που έκαστος έχει ορίσει (υπέροχη η έννοια της "προσωπικής ειρήνης"),
και δεν υπηρετεί κάτι απόλυτα αντικειμενικό όπως η εφαρμογή ενός γραπτού νόμου.

Εξηγούμαι.

Ήταν ο Karl Logan παιδόφιλος και παραβάτης νόμου;
Ναι.
Καταδικάστηκε με αδιάσειστα στοιχεία οπότε δεν χωρά συζήτηση.

Κάψαμε στην πυρά τα άλμπουμ των Manowar που συμμετείχε και τα αποκηρύξαμε;

Όχι.
(αν και θα μπορούσαμε, διότι ήταν εκνευριστικά μέτρια)

Το πώς ζυγίζει κανείς το τί είναι και δεν είναι επιτρεπτό σε έναν δικό του "κώδικα ηθικής και συμπεριφοράς" σε σχέση με τη μουσική που ακούει, για μένα -τονίζω ότι μιλώ εντελώς προσωπικά- είναι απολύτως σεβαστό, εφόσον:
α. αποδέχεται ανεξαίρετα αυτό που προανέφερα περί ανοχής, δηλαδή ότι κάθε απάνθρωπη και κοινωνικοπαθολογική συμπεριφορά είναι άμεσα και αδιάκριτα καταδικαστέα, (σοφόν το σαφές του @Xstroyer ότι δεν είναι όλα για προσπέραση) και
β. έχει ξεκάθαρα καθορισμένα όρια για τους δικούς του λόγους - με ενδιαφέρει να μπορεί να αιτιολογήσει αυτά τα όρια, όπως πχ κάνει εδώ ευθέως ο Κόμης.

Αναρίθμητα τα παραδείγματα που νέρωσα κι εγώ το κρασάκι μου.

Με το λάηβ ρατσιστικό κρεσέντο του Eric Clapton το '76.
Με την White Duke περίοδο του David Bowie.
Με τα ναζιστικά παραφερνάλια του Lemmy.

Τους αγαπώ και τους τρεις μουσικά - δεν τους παράτησα.
Αν και θύμωσα μαζί τους πολύ.

Θα αναφερθώ και σε ένα συναυλιακό μου βίωμα.

Το 2006 είδα τον Bob Brozman ζωντανά στον Μύλο.
Ποιός είναι, μπορεί κάποιος να μάθει εύκολα αν δεν τον ξέρει, διότι υπήρξε μουσική μορφάρα και το διαδίκτυο έχει αρκετές αναφορές.

Αφήνω εδώ, μία, μετά το θάνατό του:
https://www.nytimes.com/2013/05/02/arts ... at-59.html

Το λάηβ του ήταν από τα καλύτερα της ζωής μου.
Τον είδα στα 52 του, να παίζει αδιανόητη κιθάρα, ακόμη κι όταν έπεσε το ρεύμα στο μαγαζί, να αφηγείται τη σχέση της μουσικής του με τη φιλοσοφία και τα μαθηματικά, να ξεσηκώνει το κοινό μες στο φως των κεριών, απλός, γελαστός, υπέροχος.
Στα 59 του πέθανε όχι από φυσικά αίτια, αλλά αυτοκτόνησε ενώ κατηγορούνταν για παιδική κακοποίηση.

Δεν έτυχε να έχω κάτι από δισκογραφία του.

Όμως, το λάηβ που είδα, άλλαξε για πάντα ως ανάμνηση μέσα μου.

Αν ανοίξω την κουβέντα για στίχους αγαπημένων metal συγκροτημάτων, το φόρουμ θα πάρει φωτιά.
Η μισανθρωπία, η ματσίλα, ο μισογυνισμός και η αντικοινωνική/παραβατική συμπεριφορά (μιλάω για βιασμό/φόνο, κλπ) έχουν την τιμητική τους σε πάμπολλους στίχους στην αγαπημένη μας μουσική.

Πάντα μα πάντα πρέπει να εξετάζεται το λεγόμενο ιστορικό πλαίσιο.
Και ο αντικειμενικός σκοπός.

Τεράστια κουβέντα!

Επανέρχομαι λοιπόν στη σχέση καλλιτέχνη κι έργου.

Το ότι όλοι/ες εδώ μέσα δεν ανεχόμαστε ένα έργο που κατάφορα προβάλλει καταδικαστέες ιδέες και συμπεριφορές είναι υπέροχη συνθήκη.

Και τούτη η κουβέντα είναι απόδειξη ότι το φόρουμ απαρτίζεται από ανθρώπους με αξίες που στηρίζουν αυτή τη συνθήκη.

Καρδούλα λοιπόν σε όλους, γι'αυτό ακριβώς τον λόγο.

Συγνώμη αν κούρασα.
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Για εμενα τα πραγματα ειναι σχετικα απλα παντως. Με το που δημιουργηθει ενα εργο τεχνης (και δεδομενου οτι δεν ειναι στρατευμενο, βλεπε NSBM κτλ) παύει να ανηκει στον δημιουργο και ανηκει πλεον στον εκαστοτε δεκτη που το λαμβανει, στο δικό του προσωπικο συμπαν που αυτος οριζει τους κανονες ηθικης του.

Αν το θεμα ενος εργου ειναι πχ η ασημαντοτητα του ατομου απεναντι στο συμπαν (πχ) τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι". Καλως ή κακως οι άνθρωποι δεν ειναι ασπρομαυροι και φυσικα τα ιδια συναισθηματα μπορει να νιωσουμε ο χειροτερος και ο καλυτερος. Αυτο που επικοινωνειται στην τελικη ειναι η παραγωγη συναισθηματων κι οχι οι πραξεις του καθενος.

Τεσπα, πολλα λογια για να πω οτι το storm of the lights bane ανηκει πολυ περισσοτερο εν τελει στους χιλιαδες που το αγαπησαν, ανατριχιασαν, μεγαλωσαν κι ενιωσαν καθαρτικες κ υπερβατικες εμπειριες μαζι του, παρα στον δολοφονο, παρανόικο ναζί που το συνεθεσε.

Για το λογο αυτο, και δεδομενου ΞΑΝΑΛΕΩ, οτι δεν προκειται για ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ τεχνη, δεν ψηνομαι να κανσελαρω κανενα ανθρωπινο ον που "ενιωσε" κατι και θελησε να το μοιραστει με τους γυρω του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος theBox την Παρ 08 Σεπ 2023, 19:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Corum Jhaelen Irsei

Δημοσίευση από Corum Jhaelen Irsei »

Εγω δεν κοιταω ποτε τι και πως, απλα ακουω μουσικη.
Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

theBox έγραψε: Παρ 08 Σεπ 2023, 19:21 Αν το θεμα ενος εργου ειναι πχ η ασημαντοτητα του ατομου απεναντι στο συμπαν (πχ) τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Δεν έχω ιδέα τί θες να πεις, αλλά όπως είναι το παίρνω και το κάνω υπογραφή.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συγκροτήματα & Καλλιτέχνες”