1-5-1992 - Η συναυλία των SEPULTURA στον Ελλήσποντο (Θεσσαλονίκη)

Flashbacks και αναδρομές σε «ιστορικές» συναυλίες.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 9253
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

1-5-1992 - Η συναυλία των SEPULTURA στον Ελλήσποντο (Θεσσαλονίκη)

Δημοσίευση από CountRaven »Δείτε το βρήκα.

Έχω ακούσει και εγώ μυθικές διηγήσεις για αυτό το live. ,Και τα επεισόδια που είχαν γίνει εκείνη τη μέρα.
1/5/1992 - 1/5/2022! 30 χρόνια από εκείνη τη βραδιά βίας, που έκλεισε μια και καλή τον cine Ελλήσποντο (που άλλωστε μετά απ'αυτή τη νύχτα, δεν είχε πλέον λόγο ύπαρξης, στα συναυλιακά δρώμενα της Σαλονίκης).

Η φόρα που είχαν πάρει οι Sepultura μετά την κυκλοφορία του Arise, ανάγκασε τη DiDi Music να τους καλέσει για 1η φορά στην Ελλάδα, για τρεις (!!!) εμφανίσεις στο κλείσιμο του ευρωπαϊκού σκέλους της third world posse tour, για να γκρεμίσουν πρωτομαγιά τη Σαλονίκη και να συνεχίσουν τις επόμενες 2 μέρες στο Ρόδον της Αθήνας!

Το νυχτερινό τρένο από Έβρο ήταν τόσο γεμάτο από μαλλιάδες, που αρκετοί από μας κοιμόμασταν στις σχάρες αποσκευών, των κουπέ αλλά και των διαδρομών! Πρωινές ώρες στο Σταθμό Θεσσαλονίκης, ξεχύθηκαν τόσα Thrash Metal T-shirts όσα δεν είχε ξαναδεί ως τότε η περιοχή! Βόλτες στην πόλη, Rock city, φαΐ & από νωρίς το απόγευμα με μπίρες έξω από τον Ελλήσποντο!

Οι Σεπουλτούρες συναυλιακά δεν παίζονταν! Όπως είπα ήταν μεγάλη η φόρα που είχαν πάρει! Ο χώρος δεν τους χωρούσε! Κάποια στιγμή χρειάστηκα WC (οι μπίρες που λέγαμε). Ανεβαίνοντας αντίκρισα μια εικόνα που δεν έχω ξαναδεί σε συναυλιακό χώρο από τότε. Όλες οι τζαμαρίες της βιτρίνας να λείπουν! Ματωμένα καδρόνια. Σπασμένα γυαλιά κι αίματα παντού, μέχρι και στις τουαλέτες! Αργότερα έμαθα για κάποιους πάνκηδες, που έκαναν ντου για τζάμπα συναυλία, αλλά αντιμετώπισαν την σθεναρή αντίσταση των σεκιουριτάδων. Σχετικώς ανάλογη κι η κατάσταση μέσα στη σάλα, με το πόγκο και τα μακροβούτια απ'τη σκηνή να δίνουν και να παίρνουν μέχρι το τέλος!

Μοναδική εμπειρία που την ακολούθησε μια βδομάδα κρεβάτωμα με πυρετό, λόγω κρυολογήματος κι εξάντλησης! Τα γούστα έχουν κι επιπτώσεις.😁

Στη φωτογραφική σύνθεση, το εισιτήριο, η αφίσα, οι Βραζιλιάνοι που δοκιμάζουν την ελληνική κουζίνα, το μπλουζάκι με τις ημερομηνίες της περιοδείας κι ένας οπαδός (τυχαίο δείγμα). 30 χρόνια μετά κι ακόμα φοράει το μπλουζάκι της περιοδείας (ναι αντέχει ακόμα όπως αντέχει και το Thrash)!

Cheers για όλες τις (λιγότερο επεισοδιακές) συναυλίες που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν!
🤘😎🤘 #μονοΘρας
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Απάντηση

Επιστροφή στο “Στιγμές στο Χρόνο”