Μογγολισμος και Μέταλ στη Μπανανία των 80ς-90ς
- Northbound
Re: Μογγολισμος και Μέταλ στη Μπανανία των 80ς-90ς
Σούρμενα, ναι, όχι Τερψιθέα, έχεις δίκαιο. Είχα σκαλώσει με το όνομα στην αρχή. Τελευταία φορά που είχα κατέβει Αθήνα (νότια προάστια και εγώ) με έναν φίλο είχαμε πιάσει κουβέντα για Ravencult που χαθήκανε (σχετικά) κτλ και μου είχε πει ότι ο Λίνος πλέον είναι σε κάποιο νησί.Aegon έγραψε: ↑Πέμ 26 Οκτ 2023, 17:29Συμμαθητής μου ήταν! Παιχταράς μεγάλος στο ποδόσφαιρο, αμυντικός με μπαλιές ακριβείας, οπού τροφοδοτούσε τους επιθετικούς κατευθείαν για να βάλουν γκολ. Έπαιζε στην σχολική ομάδα όπου τρίτη Λυκείου πήραμε το πρωτάθλημα Αθήνας ή Αττιικής (δεν θυμάμαι καλά). Όσον αφορά την ομάδα που έπαιζε, νομίζω ότι ήταν τα Σούρμενα. Έχω να τον δω από κοντά πολλά χρόνια, από κοινούς γνωστούς έχω μάθει ότι μένει Σκόπελο μόνιμα και έπαιζε στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα μέχρι πρόσφατα.Northbound έγραψε: ↑Πέμ 26 Οκτ 2023, 17:14Ένα που μου έχει μείνει είναι ότι ο Λίνος (πρώην τραγουδιστής των Ravencult) έπαιζει μπάλα σε μια ομάδα (τοπικό) στην Άνω Γλυφάδα, μπορεί να ήταν και Τερψιθέα.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ μορφή γενικά σε όποιο live και να τον είχα δει και το Morbid Blood είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα black metal άλμπουμ της τελευταίας δεκαπενταετίας.
Like a man is a mountainside
Greatness waits for those who try
None can teach you, it's all inside
Just climb
Greatness waits for those who try
None can teach you, it's all inside
Just climb
- CountRaven
Και ούτε ένα topic αγάπης δεν του έχουμε κάνει.και το Morbid Blood είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα black metal άλμπουμ της τελευταίας δεκαπενταετίας.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Χαχαχαχα, το γράμμα του Slatan! Τον γνωρίζω από μικρό παιδί τον Δημήτρη! Ακόμα καλύτερο το γράμμα του κατά του μάνατζερ των Septic Flesh με την πολιτικάλι ινκορρέκτ περιγραφή!
- LordBelial
Αθάνατα '90s!
Έχω υπάρξει και εγώ στόχος των "μόρτηδων" του σχολείου όταν τόλμησα να βάλω μπλούζα Metallica... Γνωστό το σκηνικό, πες μας 10 τραγούδια τους αλλιώς θα σου πάρω την μπλούζα κτλ.
Το αστείο βέβαια είναι ότι όσοι τα έκαναν αυτά, συνήθως δεν είχαν ιδέα από μουσική.
Από την άλλη, τώρα έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, από εκεί που το metal ήταν η μουσική για τους περιθωριακούς και τους "μάγκες", πλέον είναι μουσική για nerds και φλώρους. Αν με ρωτάτε πάντως, προτιμώ σαφώς το δεύτερο.
Έχω υπάρξει και εγώ στόχος των "μόρτηδων" του σχολείου όταν τόλμησα να βάλω μπλούζα Metallica... Γνωστό το σκηνικό, πες μας 10 τραγούδια τους αλλιώς θα σου πάρω την μπλούζα κτλ.

Από την άλλη, τώρα έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, από εκεί που το metal ήταν η μουσική για τους περιθωριακούς και τους "μάγκες", πλέον είναι μουσική για nerds και φλώρους. Αν με ρωτάτε πάντως, προτιμώ σαφώς το δεύτερο.
- Corum Jhaelen Irsei
Δεν ξερω αν ειναι σχετικο με το τοπικ, αλλα εγω θα το γραψω εδω γιατι πιστευω οτι αξιζει.
Στα λυκειακα χρονια, ειχαμε ενα συμμαθητη που ειχε ενα θεμα με το μεταλ.
Μονο με το μεταλ ομως, Σε οτιδηποτε αλλο δεν επεδείκνυε αυτην την συμπεριφορα.
Σε οτι αφορουσε το μεταλ, επρεπε να ξερει τα παντα. Ακομα και αυτα που δεν ηξερε.
Αυτην του την αναγκη την εξεφραζε με ενα καπως... αγαρμπο τροπο, οποτε οι υπολοιποι της φασης τον ειχαν παρει πρεφα.
Οποτε, σε ανυποπτο χρονο, στήναμε συζητησεις μεσα στο πεδιο ακοης του, οπως η παρακατω (στις οποιες δεν μπορουσε να μην πεταχτει):
μεταλλας1: Χτες πηρα ενα δισκακι απο Αθηνα, μπανταρα! Σατανοβερζεβουληδες (ανυπαρκτη μπαντα) λεγονται. Θρασιζουν γαμ@τα σου λεω!!
μεταλλας2: Αντε ρε! τι λες τωρα! θα περασω απο το σπιτι σου μετα!
και πεταγοταν ο φιλος μας
ΞΕΡΟΛΟΜΕΤΑΛΛΑΣ: Εχω δυο δισκους απο αυτους! Δεν ειναι και τιποτα το φοβερο!
Σε οτι αφορουσε το μεταλ, επρεπε να ξερει τα παντα. Ακομα και αυτα που δεν ηξερε.
Αυτην του την αναγκη την εξεφραζε με ενα καπως... αγαρμπο τροπο, οποτε οι υπολοιποι της φασης τον ειχαν παρει πρεφα.
Οποτε, σε ανυποπτο χρονο, στήναμε συζητησεις μεσα στο πεδιο ακοης του, οπως η παρακατω (στις οποιες δεν μπορουσε να μην πεταχτει):
μεταλλας1: Χτες πηρα ενα δισκακι απο Αθηνα, μπανταρα! Σατανοβερζεβουληδες (ανυπαρκτη μπαντα) λεγονται. Θρασιζουν γαμ@τα σου λεω!!
Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.
Χαχαχα εντάξει θεικό!! Μου θύμισε σχετικά παρόμοιο σκηνικό με συμμαθητή μου ο οποίος ήταν απίστευτος ψεύτης και είχε ξεκινήσει να ακούει μέταλ σε κάπως μικρότερη ηλικία από εμένα και την παρέα μου (πρώτη γυμνασίου αυτός, ενώ εμείς γύρω στην τρίτη γυμνασίου). Γύρω στην πρώτη λυκείου, ο τύπος σχεδόν είχε σταματήσει να ακούει μέταλ και να ακούει ποπ, αλλά γούσταρε να χώνεται στις συζητήσεις μας και να μας επιδεικνύει τις "γνώσεις" του στο μέταλ! Έτσι λοιπόν ακούσαμε απίστευτα μαργαριτάρια από το στόμα του, όπως το ότι κάνουμε λάθος, δεν ήταν οι Black Sabbath αυτοί που ξεκίνησαν το μέταλ, αλλά οι Κακόφωνοι (με αυτή ακριβώς την ορθογραφία), ένα ελληνοαμερικάνικο συγκρότημα που έκλαναν και ρέβονταν στους δίσκους τους. Επίσης, όταν τον ρώτησα αν έχει το Welcome to Hell, η απάντησή του ήταν "φυσικά, είναι ο αγαπημένος μου δίσκος". Όταν όμως του ζήτησα να μου το δανείσει, μου είπε ότι δεν γίνεται διότι το ακούει κάθε μέρα (!!). Στη συνέχεια του ζήτησα να μου το δανείσει έστω για μερικές ώρες να το ακούσω, αλλά αρνήθηκε εκ νέου, ζητώντας συγγνώμη αλλά αγαπάει τόσο το δίσκο και τον ακούει όλη την ώρα...Corum Jhaelen Irsei έγραψε: ↑Πέμ 02 Νοέμ 2023, 15:33 Δεν ξερω αν ειναι σχετικο με το τοπικ, αλλα εγω θα το γραψω εδω γιατι πιστευω οτι αξιζει.
Επίσης σε σχετική καζούρα που του κάναμε για κάτι στίχους Deicide που τραγουδούσε, μας είπε να σταματήσουμε να κοροιδεύουμε διότι έχει βρει μπελά κατόπιν όλου αυτού του ντόρου που κάναμε, μιας και ήρθαν σατανίστές σπίτι του και του είπαν να πετάξει όλες τις κασέτες Deicide που έχει, αλλιώς θα τον βρει μεγάλο κακό...
Πάντως βλέπω αρκετές αναφορές για "σκληρούς" μεταλάδες που έκαναν bullying σε νεοφώτιστους μεταλάδες και μου κάνει εντύπωση! Θυμάμαι μερικούς εξυπνάκηδες στο σχολέιο, όταν συνειδητοποιούσαν ότι κάποιος μικρότερος ή "φλώρος" ακούσει μέταλ, να θέλουν να τεστάρουν τις γνώσεις του, αλλά μέχρι εκεί. Σε γενικές γραμμές στο σχολείο μου, υπήρχε αλληλεγγύη μεταξύ μεταλάδων και οι μεγαλύτεροι μας δάνειζαν κασέτες και CD προκειμένου να διευρύνουμε τις γνώσεις μας! Δεν είμασταν πάρα πολλοί οι μεταλάδες στο σχολείο μου, αλλά είμασταν μια ισχυρή θα έλεγα, μειονότητα.
- LordBelial
Κοίτα, το gatekeeping πάντα ήταν (και είναι) έντονο στο metal, φαντάσου τώρα ο gatekeeper να μην είναι απλά ένας πορωμένος μεταλλάς, αλλά ένας χουλιγκάνος, "μάγκας", νταής, περιθωριακός. Μέχρι τα μέσα των '90s ο χώρος προσέλκυε πολλούς τέτοιους τύπους, μετά η πλειοψηφία κατέφυγε σε άλλες υποκουλτούρες (trance, hip hop κτλ.).
Ετσι ακριβως το βιωσα κι εγω. Κανενα bullying πουθεναAegon έγραψε: ↑Πέμ 02 Νοέμ 2023, 17:31 Πάντως βλέπω αρκετές αναφορές για "σκληρούς" μεταλάδες που έκαναν bullying σε νεοφώτιστους μεταλάδες και μου κάνει εντύπωση! Θυμάμαι μερικούς εξυπνάκηδες στο σχολέιο, όταν συνειδητοποιούσαν ότι κάποιος μικρότερος ή "φλώρος" ακούσει μέταλ, να θέλουν να τεστάρουν τις γνώσεις του, αλλά μέχρι εκεί. Σε γενικές γραμμές στο σχολείο μου, υπήρχε αλληλεγγύη μεταξύ μεταλάδων και οι μεγαλύτεροι μας δάνειζαν κασέτες και CD προκειμένου να διευρύνουμε τις γνώσεις μας! Δεν είμασταν πάρα πολλοί οι μεταλάδες στο σχολείο μου, αλλά είμασταν μια ισχυρή θα έλεγα, μειονότητα.
Ισα ισα, αγορες εκ περιπτροπης και φουλ γραψιμματα κασσετων σε ολους τους υπολοιπους. Κι εκανα παρεα και με μεταλλαδες εως και δυο χρονια μεγαλυτερους μου στο σχολειο.
Ολα αυτα 2ο μισο των 90ς, Γκραβα σίτυ.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
- aorpanos72
Λογικά πράγματα για τα μεσα 90s...γυρίστε πίσω στα μέσα των 80s να δείτε την γλυκά....που έκρυβα το poison μέσα στο Manowar...για να γλυτώσω το φραστικό Bulling, γυρνώντας από σαββατιάτικη δισκοτσαρκα κέντρο Αθήνας, μην πετύχω κανένα γνωστό στον δρόμο..... (ρε το bulling σας δεν λειτούργησε ...ακόμα POISON ακούω, εσείς γίνατε σκυλεμποροι. Έβγαλα το άχτι μου τώρα.
)

" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Advancing Yokeda
Εκείνο το Poison ξαναβαπτίστηκε μέσα σε ένθετα φωτιάς και ατσαλιού! Ήταν πλέον Steel Poison!
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".

1985-90, εκεί έπαιζα μπάλα και έκανα ποδήλατο. Από το σπίτι μου έβλεπα πιάτο τότε όλo το συγκρότημα από την είσοδο στην Ταϋγέτου. Πατήσια Σίτυ (Κόντου και Κιθαιρώνος crew)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vic την Παρ 03 Νοέμ 2023, 13:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εγώ είχα δεχθεί λίγο Μπούλιγκ από τον περίγυρο μου.
Όταν τελικά τον Σεπτέμβρη του 1999 έμαθα ότι οι Iron Maiden ήταν αυτοί που τραγουδούσαν το Trooper, και ρώτησα για το Μέταλ, ο αδερφός μου μου είπε οι REM θεωρούνται Μέταλ, αλλά είναι Σατανιστές.
Όταν έπαιρνα το καλοκαίρι CD και κασέτες στις διακοπές ήταν ο θείος μου, που έλεγε ότι «όλοι αυτοί με τα μακριά μαλλιά είναι αδερφές»
Επίσης ο αδερφός μου (για άγνωστο λόγο) μου είχε σπάσει την αγαπημένη κασέτα που είχα γράψει το Invaders των Maiden από Ατλαντίς. Το τραγούδι το είχα γράψει από τη μέση και μετά και νόμιζα ότι έλεγε "POWERSLAVE" στο ρεφραίν (ήμουν Α γυμνασίου...) και το έψαχνα για χρόνια σε Napster και λοιπά προγράμματα. Όταν έβαλα το Number Of The Beast να παίξει πρώτη φορά, ήταν σαν να ολοκληρώθηκα σαν άνθρωπος όταν άκουσα τις πρώτες νότες... Απίστευτο συναίσθημα!
Στο σχολείο οι μόνοι κρετίνοι που είχαμε ήταν μια μουσικός (ΠΑΠΑΔΑΚΗ - τελείως ζώο) που έλεγε «έχουν γίνει έρευνες...Βάλανε διάφορες μουσικές σε φυτά για να δουν πως θα αντιδράσουν με τον καιρό. Όταν βάλανε Κλασική Μουσική άνθισαν και έγιναν όμορφα...Αντιθέτως όταν τους έβαλαν Ροκ και Χέβυ Μέταλ, όλα τα φυτά μαράθηκαν».
Μετά από πολλά χρόνια έμαθα ότι αυτήν την γελοιότητα που μας ανέφερε την άκουσε σε ένα ξένο ντοκυμανταίρ για τη ΜΕΤΑΛ και τον ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ (Αμερικάνικο ήταν νομίζω). Θυμάμαι και κάτι εικόνες στο βιβλιο Θρησκευτικών της Α Γυμνασίου που είχαν κάτι μεταλλάδες να έχουν νοντάρει από την πρέζα σε ένα δρόμο και να σκέφτονται Ηλεκτρικές Κιθάρες (άρα ροκ), σύριγγες και νεκροκεφαλές!
Γενικά ωραία πράγματα. Είχαμε κάτι πουστράκια όπως αυτόν που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ, αλλά γενικότερα δεν έπεφτε πέσιμο και ξυλίκι το 99-2004 στο σχολείο μου.
Edit :
Βρήκα και το ντοκυμανταίρ : (14:40 έχει το εν λόγω «πείραμα»!)
Όταν τελικά τον Σεπτέμβρη του 1999 έμαθα ότι οι Iron Maiden ήταν αυτοί που τραγουδούσαν το Trooper, και ρώτησα για το Μέταλ, ο αδερφός μου μου είπε οι REM θεωρούνται Μέταλ, αλλά είναι Σατανιστές.
Όταν έπαιρνα το καλοκαίρι CD και κασέτες στις διακοπές ήταν ο θείος μου, που έλεγε ότι «όλοι αυτοί με τα μακριά μαλλιά είναι αδερφές»

Επίσης ο αδερφός μου (για άγνωστο λόγο) μου είχε σπάσει την αγαπημένη κασέτα που είχα γράψει το Invaders των Maiden από Ατλαντίς. Το τραγούδι το είχα γράψει από τη μέση και μετά και νόμιζα ότι έλεγε "POWERSLAVE" στο ρεφραίν (ήμουν Α γυμνασίου...) και το έψαχνα για χρόνια σε Napster και λοιπά προγράμματα. Όταν έβαλα το Number Of The Beast να παίξει πρώτη φορά, ήταν σαν να ολοκληρώθηκα σαν άνθρωπος όταν άκουσα τις πρώτες νότες... Απίστευτο συναίσθημα!
Στο σχολείο οι μόνοι κρετίνοι που είχαμε ήταν μια μουσικός (ΠΑΠΑΔΑΚΗ - τελείως ζώο) που έλεγε «έχουν γίνει έρευνες...Βάλανε διάφορες μουσικές σε φυτά για να δουν πως θα αντιδράσουν με τον καιρό. Όταν βάλανε Κλασική Μουσική άνθισαν και έγιναν όμορφα...Αντιθέτως όταν τους έβαλαν Ροκ και Χέβυ Μέταλ, όλα τα φυτά μαράθηκαν».
Μετά από πολλά χρόνια έμαθα ότι αυτήν την γελοιότητα που μας ανέφερε την άκουσε σε ένα ξένο ντοκυμανταίρ για τη ΜΕΤΑΛ και τον ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ (Αμερικάνικο ήταν νομίζω). Θυμάμαι και κάτι εικόνες στο βιβλιο Θρησκευτικών της Α Γυμνασίου που είχαν κάτι μεταλλάδες να έχουν νοντάρει από την πρέζα σε ένα δρόμο και να σκέφτονται Ηλεκτρικές Κιθάρες (άρα ροκ), σύριγγες και νεκροκεφαλές!
Γενικά ωραία πράγματα. Είχαμε κάτι πουστράκια όπως αυτόν που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ, αλλά γενικότερα δεν έπεφτε πέσιμο και ξυλίκι το 99-2004 στο σχολείο μου.
Edit :
Βρήκα και το ντοκυμανταίρ : (14:40 έχει το εν λόγω «πείραμα»!)
Σε γενικές γραμμές περισσότερο bullying δέχτηκα από τους γονείς μου (ειδικά τον πατέρα μου) και κάποιους φίλους μη μεταλάδες. Παρόλα αυτά μιλάμε για ήπιο γενικά bullying (με εξαίρεση τον πατέρα μου που στην αρχή έκανε σαν τρελός) και μόνο στο ξεκίνημα της φάσης. Μετά χαλάρωσαν δίοτι αφενός είδαν ότι δεν έγινα ούτε σατανιστής, ούτε πρεζάκι, αφετέρου διότι συνειδητοποίησαν ότι "τελικά αυτή η μέταλ έχει και καλά τραγούδια"(ακόμη και ο πατέρας μου...)theBox έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 11:12Ετσι ακριβως το βιωσα κι εγω. Κανενα bullying πουθεναAegon έγραψε: ↑Πέμ 02 Νοέμ 2023, 17:31 Πάντως βλέπω αρκετές αναφορές για "σκληρούς" μεταλάδες που έκαναν bullying σε νεοφώτιστους μεταλάδες και μου κάνει εντύπωση! Θυμάμαι μερικούς εξυπνάκηδες στο σχολέιο, όταν συνειδητοποιούσαν ότι κάποιος μικρότερος ή "φλώρος" ακούσει μέταλ, να θέλουν να τεστάρουν τις γνώσεις του, αλλά μέχρι εκεί. Σε γενικές γραμμές στο σχολείο μου, υπήρχε αλληλεγγύη μεταξύ μεταλάδων και οι μεγαλύτεροι μας δάνειζαν κασέτες και CD προκειμένου να διευρύνουμε τις γνώσεις μας! Δεν είμασταν πάρα πολλοί οι μεταλάδες στο σχολείο μου, αλλά είμασταν μια ισχυρή θα έλεγα, μειονότητα.
Ισα ισα, αγορες εκ περιπτροπης και φουλ γραψιμματα κασσετων σε ολους τους υπολοιπους. Κι εκανα παρεα και με μεταλλαδες εως και δυο χρονια μεγαλυτερους μου στο σχολειο.
Ολα αυτα 2ο μισο των 90ς, Γκραβα σίτυ.
- Advancing Yokeda
ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΩΡΕ!

τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".