Μογγολισμος και Μέταλ στη Μπανανία των 80ς-90ς
- aorpanos72
Re: Μογγολισμος και Μέταλ στη Μπανανία των 80ς-90ς
Πωπω τι μου θύμισες τώρα @Epitaph .
Δευτέρα Λυκείου (86-87) τώρα, Κάνουμε Ελληνικη γλώσσα. Εγώ τελευταία θρανία με όλη την μεταλοπαρεα της τάξης. Και πως το φέρνει η φιλόλογος (μου διαφεύγει το όνομα, και ενώ ήταν σχετικά νέα οι απόψεις ήταν για τα πανηγύρια.) Αρχίζει και λέει για το Heavυ Metal και ότι οι στίχοι του είναι σατανιστικης φύσεως κλπ κλπ. Εγω εννοειται οτι το χερι για να μιλήσω ποτε δεν το σήκωνα, (αλήτες, μαλλιαδες χεαβυμεταλαδες)...αλλα πατησε καλο η τυπισα με το θεμα που ανοιξε. Πετάγομαι πάνω χωρις να σηκώσω χερι χωρίς τίποτα..."Κανετε λάθος σε αυτά που λετε. Εγώ θα σας ρωτήσω κάτι, Βλέπετε ταινίες θρίλερ τρόμου;; Μου κανει ναι. Δλδ το Christine (ταινια / βιβλιο του Stephen King, ήταν και τις μόδας, τότε αν υπάρχει κάποιος που δεν το γνωρίζει). Δλδ πιστεύεται οτι ο συγγραφέας - σεναριογράφος που έγγραψε για το σατανικό πνεύμα που μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο είναι σατανιστής;;; Μου λεει όχι." Τότε σας λεω οτι ιδια λογικη υπαρχει και στο metal...... Περιγράφουν μια ιστορία είτε τρόμου ειτε για τον σατανά με σκοπό να τρομαξουν ειτε να σοκαρουν... " Πετάγονται οι δικοί μου ...μπράβο ρε Πανο, φωνές κακό...καλά τις τα είπες... Εννοείται διακόπηκε το μάθημά ... Αυτή βγήκε έξω για λίγο από την τάξη... Εμφανίσθηκε ο Θρησκευτικος (γαμώ τα άτομα).... "τι της κάνατε ρε ρεμάλια" Λέει. Και του εξηγούμαι και λέει....μην την συνερίζεστε ημιμαθής είναι..επιφανειακά ασχολήθηκε και την πάτησε. Τελικα μετα και απο κάτι πρωταπριλιάτικες φάρσες ....άλλαξε σχολείο οριστικά στο τέλος του χρόνου η φιλόλογος.
Δευτέρα Λυκείου (86-87) τώρα, Κάνουμε Ελληνικη γλώσσα. Εγώ τελευταία θρανία με όλη την μεταλοπαρεα της τάξης. Και πως το φέρνει η φιλόλογος (μου διαφεύγει το όνομα, και ενώ ήταν σχετικά νέα οι απόψεις ήταν για τα πανηγύρια.) Αρχίζει και λέει για το Heavυ Metal και ότι οι στίχοι του είναι σατανιστικης φύσεως κλπ κλπ. Εγω εννοειται οτι το χερι για να μιλήσω ποτε δεν το σήκωνα, (αλήτες, μαλλιαδες χεαβυμεταλαδες)...αλλα πατησε καλο η τυπισα με το θεμα που ανοιξε. Πετάγομαι πάνω χωρις να σηκώσω χερι χωρίς τίποτα..."Κανετε λάθος σε αυτά που λετε. Εγώ θα σας ρωτήσω κάτι, Βλέπετε ταινίες θρίλερ τρόμου;; Μου κανει ναι. Δλδ το Christine (ταινια / βιβλιο του Stephen King, ήταν και τις μόδας, τότε αν υπάρχει κάποιος που δεν το γνωρίζει). Δλδ πιστεύεται οτι ο συγγραφέας - σεναριογράφος που έγγραψε για το σατανικό πνεύμα που μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο είναι σατανιστής;;; Μου λεει όχι." Τότε σας λεω οτι ιδια λογικη υπαρχει και στο metal...... Περιγράφουν μια ιστορία είτε τρόμου ειτε για τον σατανά με σκοπό να τρομαξουν ειτε να σοκαρουν... " Πετάγονται οι δικοί μου ...μπράβο ρε Πανο, φωνές κακό...καλά τις τα είπες... Εννοείται διακόπηκε το μάθημά ... Αυτή βγήκε έξω για λίγο από την τάξη... Εμφανίσθηκε ο Θρησκευτικος (γαμώ τα άτομα).... "τι της κάνατε ρε ρεμάλια" Λέει. Και του εξηγούμαι και λέει....μην την συνερίζεστε ημιμαθής είναι..επιφανειακά ασχολήθηκε και την πάτησε. Τελικα μετα και απο κάτι πρωταπριλιάτικες φάρσες ....άλλαξε σχολείο οριστικά στο τέλος του χρόνου η φιλόλογος.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Με εντυπωσιάζεις!! Τον είχα για πιο ήπιο τον αδερφό σου χαχαEpitaph έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 11:32 Εγώ είχα δεχθεί λίγο Μπούλιγκ από τον περίγυρο μου.
Όταν τελικά τον Σεπτέμβρη του 1999 έμαθα ότι οι Iron Maiden ήταν αυτοί που τραγουδούσαν το Trooper, και ρώτησα για το Μέταλ, ο αδερφός μου μου είπε οι REM θεωρούνται Μέταλ, αλλά είναι Σατανιστές.
Όταν έπαιρνα το καλοκαίρι CD και κασέτες στις διακοπές ήταν ο θείος μου, που έλεγε ότι «όλοι αυτοί με τα μακριά μαλλιά είναι αδερφές»![]()
![]()
Επίσης ο αδερφός μου (για άγνωστο λόγο) μου είχε σπάσει την αγαπημένη κασέτα που είχα γράψει το Invaders των Maiden από Ατλαντίς. Το τραγούδι το είχα γράψει από τη μέση και μετά και νόμιζα ότι έλεγε "POWERSLAVE" στο ρεφραίν (ήμουν Α γυμνασίου...) και το έψαχνα για χρόνια σε Napster και λοιπά προγράμματα. Όταν έβαλα το Number Of The Beast να παίξει πρώτη φορά, ήταν σαν να ολοκληρώθηκα σαν άνθρωπος όταν άκουσα τις πρώτες νότες... Απίστευτο συναίσθημα!
Στο σχολείο οι μόνοι κρετίνοι που είχαμε ήταν μια μουσικός (ΠΑΠΑΔΑΚΗ - τελείως ζώο) που έλεγε «έχουν γίνει έρευνες...Βάλανε διάφορες μουσικές σε φυτά για να δουν πως θα αντιδράσουν με τον καιρό. Όταν βάλανε Κλασική Μουσική άνθισαν και έγιναν όμορφα...Αντιθέτως όταν τους έβαλαν Ροκ και Χέβυ Μέταλ, όλα τα φυτά μαράθηκαν».
Μετά από πολλά χρόνια έμαθα ότι αυτήν την γελοιότητα που μας ανέφερε την άκουσε σε ένα ξένο ντοκυμανταίρ για τη ΜΕΤΑΛ και τον ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ (Αμερικάνικο ήταν νομίζω). Θυμάμαι και κάτι εικόνες στο βιβλιο Θρησκευτικών της Α Γυμνασίου που είχαν κάτι μεταλλάδες να έχουν νοντάρει από την πρέζα σε ένα δρόμο και να σκέφτονται Ηλεκτρικές Κιθάρες (άρα ροκ), σύριγγες και νεκροκεφαλές!
Γενικά ωραία πράγματα. Είχαμε κάτι πουστράκια όπως αυτόν που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ, αλλά γενικότερα δεν έπεφτε πέσιμο και ξυλίκι το 99-2004 στο σχολείο μου.
Edit :
Βρήκα και το ντοκυμανταίρ : (14:40 έχει το εν λόγω «πείραμα»!)

χαχαχα owned! She couldn't stand the heat...aorpanos72 έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 12:04 Αυτή βγήκε έξω για λίγο από την τάξη... Εμφανίσθηκε ο Θρησκευτικος (γαμώ τα άτομα).... "τι της κάνατε ρε ρεμάλια" Λέει. Και του εξηγούμαι και λέει....μην την συνερίζεστε ημιμαθής είναι..επιφανειακά ασχολήθηκε και την πάτησε. Τελικα μετα και απο κάτι πρωταπριλιάτικες φάρσες ....άλλαξε σχολείο οριστικά στο τέλος του χρόνου η φιλόλογος.
@Aegon ναι ντάξει, απλά λόγω εφηβείας κάτι θα παθε με το συγκεκριμένο

Όλοι λέγαμε τα μαργαριτάρια μας και είχαμε τις εκρήξεις μας

Απλά όσοι ακούνε πιστά και συνειδητά μέταλ ΕΙΝΑΙ ανώτεροι απ τους άλλους πως να το κάνομεν δηλαδή
![geek 8]](./images/smilies/icon_e_geek.gif)

edit : διόρθωσα μια άρνηση που μπήκε κατά λάθος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Epitaph την Παρ 03 Νοέμ 2023, 12:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- aorpanos72
Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου δεν είπε ποτέ τίποτα για το στιχουργικό κομμάτι και τα εμφανισιακά του μεταλ.... Αυτό που είχε πει και το θυμάμαι ακόμα...όταν είχα κουβαλήσει στο εξοχικό μου το στερεοφωνικό του σπιτιού (Ενισχυτές πικάπ ηχεία, όλο το πακέτο). Και είχα βαλει πολυυυυ δυνατά το "Black Wind fire and Steel¨" ... " Πω πω είναι σαν να κάνω τσουλήθρα σε σανίδα με καρφιά " 

" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Bersekeros
Κορυφή το ντοκυμαντέρ. Πρέπει να το παρακολουθήσω οπωσδήποτε.Epitaph έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 11:32
Μετά από πολλά χρόνια έμαθα ότι αυτήν την γελοιότητα που μας ανέφερε την άκουσε σε ένα ξένο ντοκυμανταίρ για τη ΜΕΤΑΛ και τον ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ (Αμερικάνικο ήταν νομίζω). Θυμάμαι και κάτι εικόνες στο βιβλιο Θρησκευτικών της Α Γυμνασίου που είχαν κάτι μεταλλάδες να έχουν νοντάρει από την πρέζα σε ένα δρόμο και να σκέφτονται Ηλεκτρικές Κιθάρες (άρα ροκ), σύριγγες και νεκροκεφαλές!
Γενικά ωραία πράγματα. Είχαμε κάτι πουστράκια όπως αυτόν που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ, αλλά γενικότερα δεν έπεφτε πέσιμο και ξυλίκι το 99-2004 στο σχολείο μου.
Edit :
Βρήκα και το ντοκυμανταίρ : (14:40 έχει το εν λόγω «πείραμα»!)
Θα κάνω καινούριο συκώτι από τα γέλια.
Μπούλινγκ και τέτοια πράγματα, δεν αντιμετώπισα σχεδόν ποτέ, γιατί αν και δεν πείραζα ποτέ κανέναν,
αν χρειαζόταν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου,
το έκανα με μπουνιές και κλωτσιές, οπότε δεν είχα τέτοια θέματα.
Edit:
Και με τους γονείς μου, ποτέ κανένα θέμα με τη μουσική.
Πάντα ήμουν άριστος μαθητής και σοβαρός, το metal ήταν για αυτούς λίγο πιο σκληρή ροκ. Σιγά τα αυγά οι σατανισμοί και τα ναρκωτικά, που έλεγαν τα κανάλια και οι εφημερίδες.
Λες κι είχαν σχέση όλα αυτά με τη μουσική. Ποτέ δεν ασχολήθηκαν.
Ο πατέρας μου, τους χίπηδες δεν γουστάρε στην εποχή του. Τον ενοχλούσαν που ήταν "κοπρίτες άεργοι και άπλυτοι" και έβγαζαν τις κοπέλες τους στην βίζιτα. Αυτή την εικόνα είχε.
Με τους μεταλλάδες δεν είχε πρόβλημα.
- Northbound
Διαβάζοντας τα τελευταία posts θυμήθηκα αυτό εδώ το διαμαντάκι:
Like a man is a mountainside
Greatness waits for those who try
None can teach you, it's all inside
Just climb
Just climb
- Bersekeros
Σειρήνες είπαμε το όνομα του ντοκιμαντέρ;Northbound έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 14:09 Διαβάζοντας τα τελευταία posts θυμήθηκα αυτό εδώ το διαμαντάκι:
Sirens δηλαδή !!

Εκτός εάν έβλεπαν ακόμα πιο μπροστά και είδαν τα σημεία των καιρών, από τότε!

Τυχεροί όσοι είχατε χαλαρούς γονείς σε αυτό το θέμα! Με τον πατέρα μου είχε γίνει χαμός επειδή τόλμησα να θέλω να αγοράσω άλμπουμ με όνομα "Paranoid"...Η ειρωνεία της υπόθεσης; Κάποια στιγμή βάζω το Paranoid να παίζει στο σπίτι, το ακούει η μάνα μου και ακολουθεί ο εξής διάλογος
Μάνα : Καλέ αυτό το τραγούδι το ξέρω! Είναι της εποχής μου, ωραίο είναι!
Εγώ : Αύτο είναι το περιβόητο Paranoid για το οποίο έγινε της τρελής με τον μπαμπά!!
Μάνα :...............
Εγώ : Αύτο είναι το περιβόητο Paranoid για το οποίο έγινε της τρελής με τον μπαμπά!!
- Northbound
Οι δικοί μου γενικά δεν είχανε θέμα από ότι θυμάμαι περά από κάποια απειροελάχιστα πράγματα που μετά τα συνηθίσανε νομίζω. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι μια 25η Μαρτίου είχαμε πάει στο Φάληρο κάπου σε μια ταβέρνα για φαγητό και είχα πιάσει κουβέντα και τους έλεγα ότι όλα αυτά τα "του σατανά" και πάει λέγοντας είναι πιο πολύ για το θεαθείναι και δεν μας θέλουνε να γίνουμε Κατσούλας, Μαργέτη και Δημητροκάλης.Aegon έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 14:53 Τυχεροί όσοι είχατε χαλαρούς γονείς σε αυτό το θέμα! Με τον πατέρα μου είχε γίνει χαμός επειδή τόλμησα να θέλω να αγοράσω άλμπουμ με όνομα "Paranoid"...Η ειρωνεία της υπόθεσης; Κάποια στιγμή βάζω το Paranoid να παίζει στο σπίτι, το ακούει η μάνα μου και ακολουθεί ο εξής διάλογος

Βέβαια όταν σε ένα cd που είχα βάλει να ακούσω μια φορά (Desolation - Upheaval of Satanic Might, promo, το είχα πάρει σε κάποια συναυλία στο Underworld) υπήρχανε του Βελζεβούλ πράγματα, η μάνα μου είχε φρίξει λίγο αλλά το ξεπέρασε μετά και το συνήθισε.

Just climb
Just climb
Μιας και έβαλες το banner της Sirina, να πω ότι όποιος τυχόν έχει δει την εκπληκτική ταινία με τίτλο "Το Ξέσκισμα της Αντωνίας", να αναφέρω ότι η πρωταγωνίστρια υπήρξε μαθήτρια στο θρυλικό σχολείο μου, 3ο ΓλυφάδαςBersekeros έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 14:53Σειρήνες είπαμε το όνομα του ντοκιμαντέρ;Northbound έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 14:09 Διαβάζοντας τα τελευταία posts θυμήθηκα αυτό εδώ το διαμαντάκι:
Sirens δηλαδή !!
![]()

- Northbound
Σπάω το κεφάλι μου και δεν θέλω να βάλω Google Maps, το 3ο είναι αυτό πιο πάνω από το ανοιχτό κολυμβητήριο απέναντι απο το νεκροταφείο;Aegon έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 15:01Μιας και έβαλες το banner της Sirina, να πω ότι όποιος τυχόν έχει δει την εκπληκτική ταινία με τίτλο "Το Ξέσκισμα της Αντωνίας", να αναφέρω ότι η πρωταγωνίστρια υπήρξε μαθήτρια στο θρυλικό σχολείο μου, 3ο ΓλυφάδαςBersekeros έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 14:53Σειρήνες είπαμε το όνομα του ντοκιμαντέρ;Northbound έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 14:09 Διαβάζοντας τα τελευταία posts θυμήθηκα αυτό εδώ το διαμαντάκι:
Sirens δηλαδή !!
![]()
![]()
![]()
![]()
Just climb
Just climb
Κατσούλας...τι μου θύμισες? Την πρώτη φορά που παραδέχτηκα στους γονείς μου ότι ακούω μέταλ, κοντέψαμε να τρακάρουμε! Γυρνούσαμε οικογενειακώς από την παιδίατρο, γονείς μπροστά κι εγώ με τον αδερφό μου πίσω καθίσματα. Οι γονείς διαφωνούν για ένα τραγούδι ελληνικό που έπαιζε στο ραδιόφωνο εκείνη την στιγμή, η μάνα λέει ότι είναι καλό, ο πατέρας λέει ότι είναι μούφα. Ξαφνικά γυρνάει σε μένα ο πατέρας και με ρωτάει ποια είναι η γνώμη μου. Απαντάω ότι δεν έχω γνώμη διότι δεν ακούω ελληνικά. Τι ακούς δηλαδη? Με ρωτάει ο πατέρας μου. Heavy metal, απάντησα εγω...All Hell Breaks Loose μετά. Με παραλήρημα πατρός να καταλήγει στο ότι αν καταλήξω σαν τον Κατσούλα, δεν θα τρέχει στην αστυνομία ο πατέρας μου να παρακαλάει "σαν τον μαλάκα τον πατέρα του Κατσούλα"Northbound έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 15:00Οι δικοί μου γενικά δεν είχανε θέμα από ότι θυμάμαι περά από κάποια απειροελάχιστα πράγματα που μετά τα συνηθίσανε νομίζω. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι μια 25η Μαρτίου είχαμε πάει στο Φάληρο κάπου σε μια ταβέρνα για φαγητό και είχα πιάσει κουβέντα και τους έλεγα ότι όλα αυτά τα "του σατανά" και πάει λέγοντας είναι πιο πολύ για το θεαθείναι και δεν μας θέλουνε να γίνουμε Κατσούλας, Μαργέτη και Δημητροκάλης.Aegon έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 14:53 Τυχεροί όσοι είχατε χαλαρούς γονείς σε αυτό το θέμα! Με τον πατέρα μου είχε γίνει χαμός επειδή τόλμησα να θέλω να αγοράσω άλμπουμ με όνομα "Paranoid"...Η ειρωνεία της υπόθεσης; Κάποια στιγμή βάζω το Paranoid να παίζει στο σπίτι, το ακούει η μάνα μου και ακολουθεί ο εξής διάλογος
Μάνα :...............![]()
![]()
Βέβαια όταν σε ένα cd που είχα βάλει να ακούσω μια φορά (Desolation - Upheaval of Satanic Might, promo, το είχα πάρει σε κάποια συναυλία στο Underworld) υπήρχανε του Βελζεβούλ πράγματα, η μάνα μου είχε φρίξει λίγο αλλά το ξεπέρασε μετά και το συνήθισε.![]()

Αυτό ακριβώς! Όρια με Αργυρούπολη. Σχολείο από το οποίο μεταξύ άλλων έχουν αποφοιτήσει ο τωρινός δήμαρχος Γλυφάδας, ο Χρήστος Μυριούνης (διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναικού), ο Γιάννης Φετφατζίδης (διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού), αδερφές Κανονίδου (μοντέλα των 90s με γυμνές φωτογραφίσεις κλπ), μέλη μπαντών όπως Ravencult, Mentally Defiled, Αντίδραση κ.α., συν την Αντωνία την τσοντόυ που ανέφερα παραπάνωNorthbound έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 15:09Σπάω το κεφάλι μου και δεν θέλω να βάλω Google Maps, το 3ο είναι αυτό πιο πάνω από το ανοιχτό κολυμβητήριο απέναντι απο το νεκροταφείο;Aegon έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 15:01Μιας και έβαλες το banner της Sirina, να πω ότι όποιος τυχόν έχει δει την εκπληκτική ταινία με τίτλο "Το Ξέσκισμα της Αντωνίας", να αναφέρω ότι η πρωταγωνίστρια υπήρξε μαθήτρια στο θρυλικό σχολείο μου, 3ο ΓλυφάδαςBersekeros έγραψε: ↑Παρ 03 Νοέμ 2023, 14:53
Σειρήνες είπαμε το όνομα του ντοκιμαντέρ;
Sirens δηλαδή !!
![]()
![]()
![]()
![]()

- Corum Jhaelen Irsei
@CountRaven παιρνει το τοπικ την τροπη που θελουμε;
Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.