Μογγολισμος και Μέταλ στη Μπανανία των 80ς-90ς

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Scrollkeeper
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Scrollkeeper »

αυτό βασικα :D
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Άβαταρ μέλους
Priamos

Δημοσίευση από Priamos »

CountRaven έγραψε: Πέμ 12 Απρ 2018, 21:07
Πάντως, για να κλείσω και με ένα αληθινό περιστατικό που πλέον ελπίζω να μην δημιουργήσει πρόβλημα(!) Κάποτε το να βρεις βιντεοκασέτες bootleg από διάφορες μπάντες ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά κάτι τοτέμ στυλ Brocas Helm. Θυμάμαι να βλέπω μια συγκεκριμένη ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ στο σπίτι φίλου που με εμπιστευόταν φυσικά. Και με ενημέρωσε για τους όρκους και τις υποσχέσεις που δίνονταν όταν επιτρεπόταν να αναπαραχθεί μια τέτοια κασέτα. Ή όταν ο Tsamis ΟΡΚΙΖΕ κόσμο να μην δώσει παραέξω κάτι ντέμο από αυτά που κυκλοφόρησαν τα προηγούμενα χρόνια. Μια φορά λοιπόν μια βιντεοκασέτα ιερή και όσια έφτασε στα χέρια ενός νέου παιδιού που είχε ερωτευτεί το ξίφος και τον πέλεκυ και παρακαλούσε για τέτοια πράγματα. Γράφτηκε η κασέτα αλλά με την υπόδειξη ότι επ'ουδενί δεν πρέπει να πει σε κανέναν ότι έχει αυτό το πράμα, ούτε καν ότι γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιο πράμα. Αλλά όπως τα φέρνει η ζωή, ένα χρόνο μετά το παιδί αυτό είναι Αθήνα σε λάιβ, πέφτει πάνω σε έναν γνωστό τύπο, πιάνουν την κουβέντα πολύ φιλικά και κάπου εκεί από τον ενθουσιασμό του του ξεφεύγει ότι έχει στην κατοχή του ένα διαμάντι λάιβ κλπ... Οπότε το παιδί σκαλώνει, "πώς το έχεις εσύ αυτό;", "από πού είπαμε ότι είσαι;" και φυσικά έγινε ΘΕΜΑΤΑΡΑ για σπασμένες υποσχέσεις και όρκους κλπ. Σίριους Μπίζνες!
Μόνο δάκρυ για Brocas.

Καλά για το κομμάτι demo Warlord / Lordian Guard θα μπορούσα να γράψω δεύτερο βιβλίο, αλλά δεν έχει πλέον νόημα.
Άσε τη λούφα. Θέλουμε ζουμερα κουτσομπολιά.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
Άβαταρ μέλους
Vic
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Vic »

"Θέλουμε ζουμερά σχόλια" = κρατάω σημειώσεις να δω ποιοι ήταν οι προδότες! :P
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

Vic έγραψε: Πέμ 12 Απρ 2018, 23:48 "Θέλουμε ζουμερά σχόλια" = κρατάω σημειώσεις να δω ποιοι ήταν οι προδότες! :P
Ένα δάκρυ κύλησε.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Zippo190

Δημοσίευση από Zippo190 »

Priamos έγραψε: Πέμ 12 Απρ 2018, 17:14
Vic έγραψε: Πέμ 12 Απρ 2018, 15:27
Ή όταν ο Tsamis ΟΡΚΙΖΕ κόσμο να μην δώσει παραέξω κάτι ντέμο από αυτά που κυκλοφόρησαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ναι ρε! Εγώ τήρησα τον όρκο μου (ούτε σε γκόμενα δεν τα δωσα!) αλλά μετά από λίγο καιρό αντιληφθηκα ότι τα είχαν και άτομα εκτός της αρχικής ομάδας. Είχα δεσμευτεί προσωπικά στον Τσάμη και δεν ρισκαρα να εκτεθω. Ίσα που είχα βάλει την κασέτα σε κάνα δυο έμπιστα άτομα. Γενικά είναι δύσκολο να τηρήσεις τέτοιου είδους υποσχέσεις.
δηλαδή είχες διεισδύσει στα άδυτα του underground metal με όρκους τιμής και αίματος μπροστά στα ιερά τότεμ. :roll: Πρέπει να ήταν ωραίες εποχές μέσα στην τόση γραφικότητα. Τώρα ο Τσάμης γλεντάει το τρυφερούδι και κοντεύει να ξεπουλήσει τα πάντα....
Vic έγραψε: Πέμ 12 Απρ 2018, 23:48 "Θέλουμε ζουμερά σχόλια" = κρατάω σημειώσεις να δω ποιοι ήταν οι προδότες! :P
Το προδότης είναι υποκειμενικός όρος. Γιατί να είναι κάποιος προδότης όταν δίνει γνώση στον κόσμο.

Και ο Προμηθέας προδότης των θεών ήταν;
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Xstroyer

Δημοσίευση από Xstroyer »

Ναι, αλλά ο Τσάμης μάλλον κράταγε τεφτέρι αφού πριν κανα δυο χρόνια είχε βάλει τον Ζόντερ να ζητάει από τους "παλιούς" σπάνιο υλικό. Ακόμα το έχω το email του που ζήταγε σπάνιο υλικό από το αρχείο και καλά για τον εαυτό του, και μετά από λίγο ανακοίνωσε ο High Roller επανεκδόσεις με τα πάντα όλα.
Άβαταρ μέλους
Zippo190

Xstroyer έγραψε: Παρ 13 Απρ 2018, 11:10 Ναι, αλλά ο Τσάμης μάλλον κράταγε τεφτέρι αφού πριν κανα δυο χρόνια είχε βάλει τον Ζόντερ να ζητάει από τους "παλιούς" σπάνιο υλικό. Ακόμα το έχω το email του που ζήταγε σπάνιο υλικό από το αρχείο και καλά για τον εαυτό του, και μετά από λίγο ανακοίνωσε ο High Roller επανεκδόσεις με τα πάντα όλα.
o αγαπημένος Τσάμης έχει περάσει πλέον σε απίστευτα επίπεδα θεότητας. :toothy: Μένει μόνο να στείλει e-mail καταδίκης σε όσους διέδωσαν τις κασέτες με τα πολύτιμα demo.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Τσάμης και μνήμη / οργάνωση σε τέτοια πράγματα = no go. Τα mails στάλθηκαν σε συγκεκριμένα άτομα ανά τον κόσμο, από αυτούς που έτρεξαν το High Roller project, κυρίως επειδή έγινε μια τελευταία προσπάθεια να βρεθεί η αυθεντική ηχογράφηση του Thy Kingdom Come.

Θυμάμαι πως πολύ πριν όλα αυτά, ακόμα και πριν την Ανθολογία της Arken Steel, όταν του έστελνα για να τον ρωτήσω τίτλους και πληροφορίες ώστε να ταξινομήσω για πάρτι μου, τα άτιτλα instrumentals απο τις πρόβες της πρώτης Warlord εποχής, ο Tsamis δήλωνε σούπερ απορημένος, ακόμα και για την ύπαρξη αυτού του υλικού. Κατέληξα να του στείλω ότι είχα και δεν είχα. Ευτυχώς άρχισε να θυμάται τίτλους κτλ και βγήκε μια κάποια άκρη.

Όπως και να έχει το βασικό ζουμί από το υλικό των επανακυκλοφοριών της High Roller που έχει να κάνει με την πρώτη Warlord περίοδο, έχει προέλθει από το αρχείο του John Kornarens, αδελφού της Diane Kornarens (Sentintel). Αυτό το υλικό το είχε στα χέρια του και ο Tsamis.

Πήρα αυτό το υλικό στα χέρια μου από τον ίδιο τον Kornatens μέσω της αδελφής του, για ταξινόμηση και αναφορά όταν έγραφα την βιογραφία, αλλά και πάλι η εντολή -από Τσάμη- ότι αυτά τα πράγματα μένουν στο συρτάρι. όπως και οτιδήποτε μου έστελνε από τις ηχογραφήσεις του Holy Empire.

Πολύ αργότερα όταν ο High Roller έκανε τα re issues το νέο πλάνο ήταν να βγουν τα πάντα στη φόρα. Ακόμα και το πρώτο demo με τα gabs -αυτά τα takes που δεν είναι πρώτης γενιάς πάλι από το αρχείο του Kornarens προέρχονταν, απλά είχαν διαρρεύσει χρόνια νωρίτερα, κάτι που δεν είχε συμβεί πχ. με την ζωντανή ηχογράφηση στο στούντιο του Deliver Us υλικού (που έγινε μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι επίσημες ηχογραφήσεις και που σε επίπεδο bonus είναι κατά τη γνώμη μου ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτές τις επανακυκλοφορίες)-.

Για τα υπόλοιπα High Roller άνοιξε και ο Zonder τα συρτάρια -άπειρο υλικό από Rising εποχή- και έγινε ένα καλό ξεκαθάρισμα.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Xstroyer

Δημοσίευση από Xstroyer »

Αυτές οι επανακυκλοφορίες ήταν αποκλειστικά δουλειά του Zonder. Να τα λέμε αυτά. Και έγινε καλή δουλειά.

Γενικώς, όσοι έχουμε δουλέψει με τον Τσάμη, ξέρουμε πολύ καλά οτι πρέπει να κρατάμε ΟΛΑ τα email. Το ξέρεις και εσύ χαχαχα
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Xstroyer έγραψε: Παρ 13 Απρ 2018, 12:12 Αυτές οι επανακυκλοφορίες ήταν αποκλειστικά δουλειά του Zonder. Να τα λέμε αυτά. Και έγινε καλή δουλειά.

Γενικώς, όσοι έχουμε δουλέψει με τον Τσάμη, ξέρουμε πολύ καλά οτι πρέπει να κρατάμε ΟΛΑ τα email. Το ξέρεις και εσύ χαχαχα
Έτσι !
Άβαταρ μέλους
Zippo190

Xstroyer έγραψε: Παρ 13 Απρ 2018, 12:12 Αυτές οι επανακυκλοφορίες ήταν αποκλειστικά δουλειά του Zonder. Να τα λέμε αυτά. Και έγινε καλή δουλειά.

Αν υπάρχουν αναφορές στα mail σχετικά με το νέο (τότε) αίσθημα παρακαλώ να βγούν στο φώς. Σχεδόν πληρώνω για να τα δώ. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Αν υπάρχουν αναφορές στα mail σχετικά με το νέο (τότε) αίσθημα παρακαλώ να βγούν στο φώς. Σχεδόν πληρώνω για να τα δώ. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Είμαι στο σωστό φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
LuciferSteele

Δημοσίευση από LuciferSteele »

σε ότι αφορά τα Metal Hammer, έχω όλα τα τεύχη από τοτε που κυκλοφόρησε μέχρι και το 2000
μιλάμε γιά ΑΠΕΙΡΑ διαμάντια
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
Άβαταρ μέλους
manillard

Re: Μογγολισμος και Μέταλ στη Μπανανία των 80ς-90ς

Δημοσίευση από manillard »

rbrigade έγραψε: Δευ 12 Φεβ 2018, 00:06 Τα ακούω αυτά και δεν μπορώ να καταλάβω που ζούσα, σε κάποιον δικό μου προστατευμένο κόσμο;;; Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε πήρα την πρώτη μέταλ μπλούζα μου, πρέπει να ήταν μια Warlord που επειδή κάτι δεν μου άρεσε στα μανίκια έβαλα την μάνα μου να τα κοντύνει και την έκανε σκατά, σε φάση να μην μπορεί να φορεθεί, ίσως αυτό με έσωσε από τραμπουκισμούς, χαχαχαχαχα. Μαζικά αγόρασα μπλούζες σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία, μετά τα 20.
Έγω είχα την τύχη να έχω γιαγια ράφτενα, μπινελίκονε και έραβε άλλα όλα μου τα έβγαζε τζάμι B)
Άβαταρ μέλους
manillard

Δημοσίευση από manillard »

Μιας και ανέφερα την γιαγια, ήτανε άθελα της και η κύρια πηγή ενημέρωσης μου για το μέταλ στα πρώτα μου βήματα στα 12 μου, αφού πριν εγώ ανακαλύψω το Metal Hammer (πολλά χρόνια πριν μάθω τι είναι fanzine και πολλά περισσότερα μέχρι να βρω τον δρόμο μου σε cult online τοποθεσίες όπως το #80s_metal_maniax στο grnet και διάφορα στο dalnet) είχε ανακαλύψει αυτή διάφορα ενδιαφέροντα βιβλία στα παζαράκια της ενορίας της και τα οποία μου αγόραζε ανελλειπώς!

Φυσικά το περιεχόμενο ήτανε για τον πούτσο αλλά τουλάχιστον άρχησα να καταλαβαίνω διάφορα πράγματα και να τα διαχωρίζω στο νεανικό ψαρομυαλουδάκι μου τότε, και έπαιρνα και κάποιες πληροφορίες για μελέτη αφου ο μεταλλικός μου κύκλος τότε περιελάμβανε μόνο τον εαυτού μου και μία συμμαθήτρια μου που μου έγραφε σε κασσέτες από την δισκοθήκη του μεγαλύτερου αδερφού της... Λίγα χρόνια μετά όποτε έπεφτα σε κάποιο από αυτά τα βιβλία σκεφτόμουνα "τους άλλους τους λένε Rottin Christ και αυτοί για να βρούνε τι να γράψουν παίζανε τους δίσκους της Μαρινέλας ανάποδα" :roll: :roll:

https://1.bp.blogspot.com/-nYeQSi1ZZJE/ ... anger2.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-89wKeHAwxUI/U ... F+lifo.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”