Τι ακούτε τώρα;
Re: Τι ακούτε τώρα;
να θυμηθούμε αυτή τη ΜΥΘΙΚΗ prog κυκλοφορία
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
αναφερει ο Χρηστος στο φασαριοζικο τοπικ, τις 'χαμενες' εννοιες της μαγειας,του λυρισμου,της μυσταγωγιας βεβαιως και πρωτιστως της αισθητικης ,την τελευταια 20ετια, και ακαριαια καλπαζουν στο πικαπ οι προσωπικοι μου σημαιοφοροι ολων αυτων .
For us there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm..
- CountRaven
Τελικά από ότι βλέπω, όλη αυτή η κουβέντα προκάλεσε το ανάλογο impact.
Αγαπάμε Kodex.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- Bersekeros
Κομματάρα και μπαντάρα οι Atlantean Kodex.
Το συγκεκριμένο κομμάτι, είναι κορυφή.
Προσφέρει συγκίνηση και κρατάει το λάβαρο ψηλά, παίζοντας πρωτότυπα, χωρίς να μπορεί εύκολα να πει κάποιος, μου θυμίζει εκείνο ή μου θυμίζει το άλλο από το παρελθόν (προ εικοσαετίας).
Το συγκεκριμένο κομμάτι, είναι κορυφή.
Προσφέρει συγκίνηση και κρατάει το λάβαρο ψηλά, παίζοντας πρωτότυπα, χωρίς να μπορεί εύκολα να πει κάποιος, μου θυμίζει εκείνο ή μου θυμίζει το άλλο από το παρελθόν (προ εικοσαετίας).
Λοιπόν θα ήθελα να πω κάτι για τους Kodex. Δεν ξέρω για εσάς αλλά για μένα ξεφούσκωσαν. Όταν είχανε βγει ήταν απλά η κορυφή. Το ντέμο έσπερνε, "From shores forsaken", "Hidden folk" και τα μυαλά στο μπλέντερ. Το ίδιο και το ντεμπούτο: "Atlantean Kodex", "Pilgrim", "A prophet in the forest" άξιοι συνεχιστές του epic/doom όπως μας το έμαθαν οι Solstice. Ο δεύτερος δίσκος όμως ήτανε πιο μελάτος. Λυπάμαι αλλά έτσι τον ακούω εγώ: εκβιασμένο συναίσθημα, λείπει η ετοιμοπόλεμη διάθεση και γενικά μια ημιεπανάληψη (πχ "Heresiarch") λιγότερη αμεσότητα, πεσμένες ταχύτητες καθόλου τσαχπινιά. Βάλε μέσα και τις κατά καιρούς δηλώσεις περί "unwanted attention" και τα απανωτά "unoffical live" μη χέσω, τις δε νερόβραστες live εμφανίσεις (λυπάμαι αλλά ζωντανά δεν "σπέρνουν") και ο τρίτος δίσκος στην ίδια συνταγή του δεύτερου, χωρίς εκπλήξεις χωρίς τίποτα. Εντάξει προφανώς είναι από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στο χώρο αλλά μοιάζουν σαν να έφτασαν στο peak τους. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε;
Υ.Γ. Χαίρομαι που σας αρέσει το "Twelve stars..." αλλά για μένα είναι τραγούδι καμπερνέτ σοβινιόν, κεράκι βανίλια ροδοπέταλα στη μπανιέρα και να πέσει το γκομενάκι.

Υ.Γ. Χαίρομαι που σας αρέσει το "Twelve stars..." αλλά για μένα είναι τραγούδι καμπερνέτ σοβινιόν, κεράκι βανίλια ροδοπέταλα στη μπανιέρα και να πέσει το γκομενάκι.

@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
- Advancing Yokeda
Από Atlantean Kodex, το ντέμο και ο πρώτος δίσκος. Έχουν φτιάξει μια ατμόσφαιρα class act γύρω απ το ονομα τους, ενώ ούτε η δισκογραφία τους είναι επαρκής, ούτε το μέταλ τους κάτι ιδιαίτερο γιατί κοπιάρουν με θράσος και έχουν φάει την προώθηση της αρκούδας που εμένα μόνο αποστροφή μου προκαλεί.
Την εποχή του 1ου δίσκου τους καραγούσταρα βέβαια...
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
- CountRaven
Οι επεξηγήσεις που θέλουμε.Υ.Γ. Χαίρομαι που σας αρέσει το "Twelve stars..." αλλά για μένα είναι τραγούδι καμπερνέτ σοβινιόν, κεράκι βανίλια ροδοπέταλα στη μπανιέρα και να πέσει το γκομενάκι.
Θα πω απλά και λαϊκά την άποψη μου:
Οι τύποι μουσικά γαμάνε αλλά το όλο attitude τους, τους κάνει να φαίνονται στα μάτια μου καρά χιπστεράδες του κερατά. Αυτό βγάζει μια απέχθεια η οποία εν τέλη πάει περίπατο όταν βάζω να ακούσω τα έπη.
Στηρίζω επίσης @Zippo190 το πιο βράχος και σταθερά true άτιμο στη σκηνή, που παραμένει ακλόνητος στις απόψεις του. Απόδειξη: Η υπογραφή μου είναι από δικά του λεγόμενά για την ίδια μπάντα, πίσω στο 18. Βγάλτε συμπεράσματα.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
double jeopardy από τον Yokeda, τώρα που κάναμε το coming out μας υπάρχουν και άλλοι;
εντάξ και εγώ στο ομώνυμο ή στο "Sol invictus" ψιλοπροσκυνάω απλά γενικά νομίζω ότι hype > music.CountRaven έγραψε: ↑Πέμ 21 Σεπ 2023, 20:46Οι επεξηγήσεις που θέλουμε.Υ.Γ. Χαίρομαι που σας αρέσει το "Twelve stars..." αλλά για μένα είναι τραγούδι καμπερνέτ σοβινιόν, κεράκι βανίλια ροδοπέταλα στη μπανιέρα και να πέσει το γκομενάκι.
Θα πω απλά και λαϊκά την άποψη μου:
Οι τύποι μουσικά γαμάνε αλλά το όλο attitude τους, τους κάνει να φαίνονται στα μάτια μου καρά χιπστεράδες του κερατά. Αυτό βγάζει μια απέχθεια η οποία εν τέλη πάει περίπατο όταν βάζω να ακούσω τα έπη.
Στηρίζω επίσης @Zippo190 το πιο βράχος και σταθερά true άτιμο στη σκηνή, που παραμένει ακλόνητος στις απόψεις του. Απόδειξη: Η υπογραφή μου είναι από δικά του λεγόμενά για την ίδια μπάντα, πίσω στο 18. Βγάλτε συμπεράσματα.
επίσης δεν θυμάμαι αν το είχα πει για τος Atlantean Kodex ή τους Enforcer.

- CountRaven
Βασικά αυτές τις μπάντες στην Ελλάδα το FS τις έκανε μεγάλες. Θυμάμαι σαν τώρα όταν ανέβασαν το πρώτο τραγούδι τους στο mysoace τότε. Το split πριν το demo -που εγώ το λέω mini CD- κτλ κτλ.Advancing Yokeda έγραψε: ↑Πέμ 21 Σεπ 2023, 20:11 Από Atlantean Kodex, το ντέμο και ο πρώτος δίσκος. Έχουν φτιάξει μια ατμόσφαιρα class act γύρω απ το ονομα τους, ενώ ούτε η δισκογραφία τους είναι επαρκής, ούτε το μέταλ τους κάτι ιδιαίτερο γιατί κοπιάρουν με θράσος και έχουν φάει την προώθηση της αρκούδας που εμένα μόνο αποστροφή μου προκαλεί.
Μιλάμε για εποχή που ειδικά στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπήρχε σοβαρή αναφορά από κανένα μέσο, για το επικό ατσάλι, αντίθετα υπήρχε χλευασμός, κοροϊδία και "έλα μωρέ ενταξι με τα σπαθιά".
Ήταν η εποχή μετά το revival του ήχου που ΕΠΡΕΠΕ να βγουν νέες μπάντες για να κρατηθεί η φάση. Εκεί ακριβώς βγήκαν οι AK και μερικοί ακόμα
Να τα λέμε και αυτά.
- CountRaven
Για AK, είμαι σχεδόν σίγουροςεπίσης δεν θυμάμαι αν το είχα πει για τος Atlantean Kodex ή τους Enforcer.![]()
![]()
![]()
- Advancing Yokeda
Μα εκεί είναι το ζουμί σχεδόν πάντα. Έρχεται μια καινούρια μπάντα, έχει όλη τη μεταλλική καύλα μέσα της να δώσει στον κόσμο (πόσο μάλλον και για ιδίωμα που δεν είναι της μοδός) και εκεί πρέπει να είναι αυτοί που θα στηρίξουν.CountRaven έγραψε: ↑Πέμ 21 Σεπ 2023, 20:55 Μιλάμε για εποχή που ειδικά στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπήρχε σοβαρή αναφορά από κανένα μέσο, για το επικό ατσάλι, αντίθετα υπήρχε χλευασμός, κοροϊδία και "έλα μωρέ ενταξι με τα σπαθιά".
Ήταν η εποχή μετά το revival του ήχου που ΕΠΡΕΠΕ να βγουν νέες μπάντες για να κρατηθεί η φάση. Εκεί ακριβώς βγήκαν οι AK και μερικοί ακόμα
Να τα λέμε και αυτά.
Μετά τη πρόσληψη στο Δημόσιο και τη μονιμότητα, άλλη υπόθεση βέβαια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Advancing Yokeda την Πέμ 21 Σεπ 2023, 20:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Ισχύει, εκεί μέχρι το 2012-2014 που το underground ήτανε πραγματικό underground για λίγους.
- CountRaven
Ε μετά μπήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο.Advancing Yokeda έγραψε: ↑Πέμ 21 Σεπ 2023, 20:59Μα εκεί είναι το ζουμί σχεδόν πάντα. Έρχεται μια καινούρια μπάντα, έχει όλη τη μεταλλική καύλα μέσα της να δώσει στον κόσμο (πόσο μάλλον και για ιδίωμα που δεν είναι της μοδός) και εκεί πρέπει να είναι αυτοί που θα στηρίξουν.CountRaven έγραψε: ↑Πέμ 21 Σεπ 2023, 20:55 Μιλάμε για εποχή που ειδικά στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπήρχε σοβαρή αναφορά από κανένα μέσο, για το επικό ατσάλι, αντίθετα υπήρχε χλευασμός, κοροϊδία και "έλα μωρέ ενταξι με τα σπαθιά".
Να τα λέμε και αυτά.
Μετά τη πρόσληψη στο Δημόσιο και τη μονιμότητα, άλλη υπόθεση βέβαια
- Advancing Yokeda
Θυμάμαι τη χαρά μου όταν είχε βγει εκείνο το πρωτο εφτάρι eternal champion με τον σκατοήχο και την καύλα σε κάθε νότα...
Σχεδόν το ίδιο είχα χαρεί και με το σπλιτ με gatekeeper και τότε έβλεπα στους Καναδούς τη νέα αγαπημένη μου μπάντα, άδικα όμως...
Ευτυχώς φέτος αποκατέστησα τις προσδοκίες μου στον επικό ήχο με τον τρέχοντά μου έρωτα με τους Tales of Medusa
Σχεδόν το ίδιο είχα χαρεί και με το σπλιτ με gatekeeper και τότε έβλεπα στους Καναδούς τη νέα αγαπημένη μου μπάντα, άδικα όμως...
Ευτυχώς φέτος αποκατέστησα τις προσδοκίες μου στον επικό ήχο με τον τρέχοντά μου έρωτα με τους Tales of Medusa