Τι ακούτε τώρα;
Re: Τι ακούτε τώρα;
ΤΡΕΛΟ!!!Bersekeros έγραψε: ↑Σάβ 23 Σεπ 2023, 00:28Θα παραθέσω old story νεανικής αμπαλοσύνης.CountRaven έγραψε: ↑Παρ 22 Σεπ 2023, 12:09Έπος.Mamercus έγραψε: ↑Παρ 22 Σεπ 2023, 11:58 Σερί ακροάσεων.
Για Χριστίνα: άκουσα μονάχα Μάγο και Misty Morning. Κάτω από 7/10 δεν έβαζα με τίποτα.
Για Matt Berry: ναι σε όλα του, αν και με δυσκόλεψε αρχικά.
Για Takara: η ένεση καλής διάθεσης που χρειαζόμουν για το σκληρό 8ωρο που έχω (ακόμη) μπροστά μου.
Τί ακούω τώρα - κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή:
Πρέπει να έχω δει το συγκεκριμένο άλμπουμ να το βάζει - προτείνει κάποιος στο χάμερ, κάπου στο '91-92.
Το πιθανότερο είναι να ήταν ο Sun Knight, γιατί ότι πρότεινε αυτός τότε, ήταν σαν ευαγγέλιο. Θα άξιζε και έπρεπε να το βρεις.
Εγώ μόλις είχα αρχίσει να ακούω συστηματικά, εκεί μεταξύ Α' και Β' Γυμνασίου και ήμουνα χωμένος με Metallica, Manowar, Slyclad κλπ.
Τότε για δίσκους, έπαιρνα το λεωφορείο από ανατολικά και κατέβαινα στο Βαρδάρη. Έπαιρνα την ανηφόρα με τα πόδια προς Διοικητήριο και πήγαινα στο Rock City του αείμνηστου Lord που βρισκόταν τότε επί της οδού Καραολή και Δημητρίου.
Σε κάποια φάση, ένα Σάββατο, που χάζευα τους δίσκους, εκεί στις προσφορές, έχει δύο δίσκους των Sword. To Metalized και το Sweet Dreams. Πρέπει οι προσφορές τότε να είχαν 500 δραχμές και 990 δραχμές, γιατί τα καινούρια είχαν 2.500-3.000 δραχμές.
Μου έκανε βέβαια μια εντύπωση που ήταν στις προσφορές, γιατί συνήθως εκεί έβαζαν τις ''πατάτες'' και τα ''σαπάκια''.
Τελικά έδωσα το χιλιαρικάκι και τα τσίμπησα και τα δύο αλμπουμάκια (σε βινύλιο).
Πάω σπίτι να τα ακούσω και....απογοητεύτηκα.....Λέω τι μ@λακία είναι αυτή. Σαν glam metal ακούγεται, άμα ήθελα να ακούσω τέτοια, καλύτερα να ακούσω Skid Row - Slave to the Grind, που είναι πιο ''σκληρό'' από αυτό εδώ.
Τα άκουσα μια φορά ακόμα και μετά έμειναν απλά να υπάρχουν στην δισκοθήκη να αραχνιάζουν και να γεμίζουν σκόνη, Να ζεσταίνουν τον πάγκο.
Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια, μέχρι να ξαναπιάσω το συγκεκριμένο στα χέρια μου, να το βάλω να το ακούσω ξανά και να το εκτιμήσω όπως έπρεπε και του άξιζε.
Τώρα το έχω στη δισκοθήκη και μπορώ να το ''φλεξάρω'', αλλά τότε το είχα θεωρήσει πατάτα. Τόσο άμπαλος και βλάσφημος.
Μιλάμε είχε κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στο περιοδικό τότε και στον συντάκτη, πιτσιρίκια ήμασταν και τους ακούγαμε τυφλά σχεδόν, σε ό,τι πρότειναν και αν δεν κάνω λάθος ο συντάκτης πρέπει να ήταν ο Χάρης ο Warlord, που αυτόν και αν τον είχα σε στάτους απόλυτης αυθεντίας και σεβασμού.
Τελικά αφενός είχε δικιό, ο τότε συντάκτης, αλλά είναι φοβερό πόσο άμπαλος μουσικά, μπορείς να είσαι στο ξεκίνημα.
Αδερφέ @Bersekeros , θα μπορούσα να πω την ίδια σχεδόν ιστορία, χωρίς το άρθρο Metal Hammer αλλά επιλογή μέσω "φιλικής σύστασης", με ανάλογη αντίδραση στο άκουσμα -προσθέτω την επιμονή να πειστώ ότι το Sweet Dreams μού άρεσε αλλά μπα-, με μόνη σημαντική διαφορά ότι πήρα τις κασσέτες κι όχι βινύλια καθότι δεν είχα καν πικάπ στο σπιτικό τότε!
Είναι λίγο κάπως να βλέπεις κάποιον άλλο να ...περιγράφει τις...εμπειρίες σου!

"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Καλημέρες με νεοϋορκέζικο 90s prog metal αξιώσεων, παρότι ξέμεινε σε demo και δίσκο δεν είδαμε ποτέ.
Στα φωνητικά ο παλυπράγμων Scott Oliva.
Εξαίσιο:
Στα φωνητικά ο παλυπράγμων Scott Oliva.
Εξαίσιο:
Τολμώ, ο ρούκης, να καλέσω @Progress_Lost.
Ντεμάρα! Δεν ανοιγουμε καλυτερα ενα τοπικ στο demon(s) altar?
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Ορθόν! Εκεί ταιριάζει. Θα το βάλω κι εκεί...
- aorpanos72
- Progress_Lost
- Progress_Lost
Πόσο τους πήγαινε αυτό το στυλ....
NAI!
For us there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm..
- aorpanos72
Έμενα προσωπικά το αγαπημένο μου Vicious Rumors album ...ακατέβατο 10 αρι
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
- Progress_Lost
Άκουγα τη ντεμαρα και αναρωτιομουν... Αυτό εδώ δεν είναι εντυπωσιακά "proto megadeth"??!?!
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
And cast God down upon the earth!
- Bersekeros
Πολύ αργότερα ''κατέβηκε'' το Rock City στην περιοχή Ιπποδρομίου - Ναυαρίνου, στη Θεσσαλονίκη.CountRaven έγραψε: ↑Τρί 26 Σεπ 2023, 05:47 Δεν θυμόμουν ότι το Rock City της Θεσσαλονίκης ήταν αρχικά από εκείνη την πλευρά της πόλης. Εγώ το πρόλαβα πολύ μετά στο γνωστό σημείο κοντά στον Alone.
Προς το 1995-96 νομίζω.
Πρώτα, αν θυμάμαι καλά, άνοιξε το Alone και μετά ''κατέβηκε'' το Rock City. Ακριβώς απέναντι και διαγώνια.
Για ένα διάστημα συνυπήρξαν, το ένα μαγαζί απέναντι στο άλλο. Δεν θυμάμαι ξεκάθαρα, αν το Alone ήταν πάντα στο σημερινό μαγαζί ή ακριβώς δίπλα σε μικρότερο, ή αν είναι εκεί που είναι σήμερα, από το 1995.
Λοιπόν, τώρα, να ποστάρω, ένα παλιό (και μάλλον άγνωστο - πλην εξαιρέσεων) διαμαντάκι.
Σωστος ,ηταν ελαχιστα παραπανω το πρωτο Alone,που μαλιστα δεν ηταν στα πλανα να ''ζησει'' και πολυ.Και ακριβως απεναντι το City ,α ρε αναμνησεις, το πρωτα πλακακια της Θεσσαλονικης που πατουσα καθε φορα που κατεβαινα απο Καβαλα.Ενα απο τα πρωτα σιντι που ειχα παρει απο εκει ηταν ετουτο ,το οποιο φυσικα δεν ειχα ιδεα τι ηταν μουσικα ομως το ονομα ο τιτλος και βεβαια η σπαθα στο εξωφυλλο ηταν υπεραρκετα..
For us there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm..