LEGIONS: Το απόλυτο έντυπο για το ελληνικό metal

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Άβαταρ μέλους
Priamos

Re: LEGIONS: Το απόλυτο έντυπο για το ελληνικό metal

Δημοσίευση από Priamos »

Την μια και μοναδικη (προσωπική) ένσταση μου, την έχω αναφέρει παραπάνω. Από την άλλη, το τσίμπησα σήμερα, και φαίνεται πραγματικά και αντικειμενικά τούμπανο. Άσε που τα ορίτζιναλ ντεμακια των Arr(a)yan Path μπορούν πλέον να συνταξιοδοτηθούν εν ειρήνη, καθώς θα έχουμε το φοβερό cd που συνοδεύει το fanzine να μας συντροφεύει.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
Άβαταρ μέλους
Silenius

Δημοσίευση από Silenius »

Priamos έγραψε: Τρί 08 Ιουν 2021, 16:14 Την μια και μοναδικη (προσωπική) ένσταση μου, την έχω αναφέρει παραπάνω. Από την άλλη, το τσίμπησα σήμερα, και φαίνεται πραγματικά και αντικειμενικά τούμπανο. Άσε που τα ορίτζιναλ ντεμακια των Arr(a)yan Path μπορούν πλέον να συνταξιοδοτηθούν εν ειρήνη, καθώς θα έχουμε το φοβερό cd που συνοδεύει το fanzine να μας συντροφεύει.
Εννοείς για κάποιο ποσοστό ξένων συγκροτημάτων στην ύλη. Η λογική ήταν εξαρχής να κάνουμε κάτι για την ελληνική σκηνή αποκλειστικά. Και από τη στιγμή που η γλώσσα είναι στα ελληνικά και δεν υπήρχε προοπτική να βγει εκτός συνόρων το fanzine, κατευθείαν "καιγόταν" και η ιδέα για συνεντεύξεις από ξένες μπάντες.
Σκέψου ότι στα 4 τεύχη που προσπαθούμε να βγάζουμε το χρόνο, χωράνε πάνω-κάτω 60-65 συνεντεύξεις. Στο ίδιο διάστημα οι δουλειές από ελληνικές μπάντες (από demo, ep μέχρι και full length) φτάνουν και ξεπερνούν τις 300-350 (παίζει να λέω και λίγες). Άρα ήδη μένουν πολλές μπάντες απ' έξω που βρίσκουν το δρόμο τους μόνο στα reviews του περιοδικού.
Το μοναδικό που έχω σκεφτεί είναι μήπως βάζουμε και κανά δύο ξένες συνεντεύξεις αλλά αποκλειστικά και μόνο από μπάντες του εξωτερικού που κυκλοφορούν τις δουλειές τους μέσω ελληνικών labels. Αλλά ακόμα και αυτή η σκέψη φοβάμαι λίγο μήπως αλλοιώσει το χαρακτήρα αυτού που ξεκινήσαμε να κάνουμε, με αποτέλεσμα να μην έχει μεστώσει ακόμα μέσα στο μυαλό μου. Επειδή όμως θεωρώ/θεωρούμε τα ελληνικά labels μέρος της ελληνικής σκηνής (εξ ου και η προσπάθεια να έχουμε σε κάθε τεύχος μια συνέντευξη από ελληνικό label) ίσως θα άξιζε μια προσπάθεια και δε θα ήταν κόντρα στη λογική του fanzine. Θα δείξει.
Άβαταρ μέλους
Metal_Warrior

Δημοσίευση από Metal_Warrior »

παίδες μπορεί να βρει κάποιος τεύχος; άργησα υποθέτω...
Άβαταρ μέλους
Silenius

Metal_Warrior έγραψε: Τετ 09 Ιουν 2021, 10:40 παίδες μπορεί να βρει κάποιος τεύχος; άργησα υποθέτω...
Θα δω μήπως έχω καμιά ακύρωση. Θα ξέρω τις επόμενες μέρες και θα σε ενημερώσω αν είναι. Επίσης έχει πάρει κάποια τεύχη και ο Θεοδόσης (Secret Port)
Άβαταρ μέλους
Starman

Δημοσίευση από Starman »

Κάθε τεύχος και καλύτερο. Δεν έχω ακόμα στα χέρια μου το νέο τεύχος, αλλά με βάση τα προηγούμενα θα σου ξαναπώ κάτι που σου έχω αναφέρει και στο παρελθόν. Κάποιες στήλες όπως τα “Reviews” θα τα ήθελα με μια μεγαλύτερη γραμματοσειρά, όπως της συνέντευξης Medusa’s Wrath για παράδειγμα. Μη ξεχνάς ότι το σύνολο των αναγνωστών παλεύουν με τα δεύτερα –αντα, ενώ κάποιοι σαν και μένα με τα -ήντα. Μοιραία η στραβωμάρα πάει σύννεφο. Ας είναι πιο ξεκούραστο το διάβασμα ειδικά αν δε βοηθάει και η εικόνα του background.
Θα μου φαινόταν ενδιαφέρον η ύπαρξης μιας στήλης ανά έτος, ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια των 80s, όπου θα παρουσιάζονται επιγραμματικά οι Ελληνικές δουλειές που έκαναν αίσθηση στους κύκλους μας καθώς και σημαντικά γεγονότα της εγχώριας σκηνής. Δεκαήμερο Molon Lave για παράδειγμα όσον αφορά τη χρονιά του 1991.
Σε κάθε περίπτωση, με Legions αλλά και με το πρόσφατα αναγεννημένο ETP σβήνω την ανάγκη μου για έντυπα zine, αλλά θέλω και άλλα. (Ακούς @CountRaven ?) :D
Άβαταρ μέλους
Silenius

Starman έγραψε: Τετ 09 Ιουν 2021, 13:23 Κάθε τεύχος και καλύτερο. Δεν έχω ακόμα στα χέρια μου το νέο τεύχος, αλλά με βάση τα προηγούμενα θα σου ξαναπώ κάτι που σου έχω αναφέρει και στο παρελθόν. Κάποιες στήλες όπως τα “Reviews” θα τα ήθελα με μια μεγαλύτερη γραμματοσειρά, όπως της συνέντευξης Medusa’s Wrath για παράδειγμα. Μη ξεχνάς ότι το σύνολο των αναγνωστών παλεύουν με τα δεύτερα –αντα, ενώ κάποιοι σαν και μένα με τα -ήντα. Μοιραία η στραβωμάρα πάει σύννεφο. Ας είναι πιο ξεκούραστο το διάβασμα ειδικά αν δε βοηθάει και η εικόνα του background.
Θα μου φαινόταν ενδιαφέρον η ύπαρξης μιας στήλης ανά έτος, ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια των 80s, όπου θα παρουσιάζονται επιγραμματικά οι Ελληνικές δουλειές που έκαναν αίσθηση στους κύκλους μας καθώς και σημαντικά γεγονότα της εγχώριας σκηνής. Δεκαήμερο Molon Lave για παράδειγμα όσον αφορά τη χρονιά του 1991.
Σε κάθε περίπτωση, με Legions αλλά και με το πρόσφατα αναγεννημένο ETP σβήνω την ανάγκη μου για έντυπα zine, αλλά θέλω και άλλα. (Ακούς @CountRaven ?) :D
Ναι, τα έχουμε ξαναπεί. Η γραμματοσειρά σκέψου ότι είναι ήδη θεωρητικά αρκετά μεγάλη για έντυπο (είναι 10άρα arial) και μάλιστα ειδικά στα reviews (όπως και στα monuments) είναι επίτηδες ανοιχτόχρωμο χωρίς σχέδια το background για να "βοηθάει" το μάτι και να μη δυσκολεύεται. Λόγω της (θεωρητικά) μεγάλης γραμματοσειράς φθάνουν τελικά και οι σελίδες των reviews να είναι κάπου 15-16 (δεν το έχω τώρα μπροστά μου). Και επίσης (επειδή πράγματι η ορασή μας λόγω ηλικίας έχει αρχίσει να μας προδίδει) ακόμα και τις συνεντεύξεις τις κάνουμε με σχετικά μεγάλο κενό ανάμεσα στις ερωτήσεις και απαντήσεις ώστε να μην μπερδεύεται πολύ το μάτι.
Αυτή η στήλη ναι, θα είχε ενδιαφέρον πράγματι. Τώρα αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε μέσω των monuments και επίσης μέσω της μηχανής του Metal χρόνου που επιμελείται ο Παναγιώτης και θέλει να το πηγαίνει ¨περιοδικά" με 4δες albums ανά δεκαετία. 80-90-00-10 και φτου και από την αρχή. Η λογική βέβαια και της ακόμα πιο συμαζεμένης ετήσιας αποτύπωσης είναι ωραία. Το κρατάω ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”