Preorders

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Απάντηση
Δημοσιεύσεις: 596

Preorders

Σάβ 24 Φεβ 2018, 11:36

Παρατηρώ πως οι περισσότερες μπάντες που ποστάρουν promotional videos/posts πριν την κυκλοφορία ενός άλμπουμ σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνουν link για να κάνεις preorder το άλμπουμ, σε physical ή ακόμα και σε digital μορφή.

Ποιός ο λόγος; Δεν δίνουν κανένα επιπλέον κίνητρο (π.χ χαμηλότερη τιμή ή κανα έξτρα) ενώ ο καταναλωτής παίρνει όλο το ρίσκο να αγοράσει κάτι βασισμένος σε ένα μόνο κομμάτι. Επιπλέον, δεν ειναι απίθανο η τιμή να πέσει μετά τον 1ο μήνα (σχεδόν βέβαια με το αμαζον που ψωνίζω εγώ)

Παρόμοια είναι η φάση και με τα kickstarters (τα οποία φαίνεται πως έχουν ατονίσει τελευταία) όπου σε όσα έλαβα μέρος πλήρωσα ακριβή τιμή για ένα προϊόν που δεν ήξερα καν πως θα ακούγεται, μόνο και μόνο για να λάβω το ίδιο προϊόν που ήταν διαθέσιμο σε όλους και σε χαμηλότερη τιμή μερικούς μήνες αργότερα.

Μπορεί κάποιος να μου πει ποιό το νόημα του preorder σήμερα;
(Το ίδιο και σε χειρότερη βαθμό ισχύει και για games btw, ειδικά σε ηλεκτρονική μορφή αλλά αυτό ειναι για άλλο sub-forum)
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 5095
Επικοινωνία:

Re: Preorders

Σάβ 24 Φεβ 2018, 12:38

Εγώ νομίζω πως όλα αυτά τα pre-orders, crowdfunding projects κλπ σε ότι αφορά τη μουσική, είναι μια αργοπορημένη προσπάθεια της μουσικής βιομηχανίας/καλλιτεχνών να προλάβει τις εξελίξεις. Δεν πιστεύω ότι για τις εταιρείες στα μεγέθη που μιλάμε (metal) κατανοούν πλήρως τι σημαίνει preorder κλπ. απο πλευράς μάρκετινγκ/πωλήσεων και απλά το κάνουν για διαφημιστικούς λόγους και για να βάλουν στο ταμείο λίγα έσοδα από τους οπαδούς που ξέρουν ότι θα τα δώσουν ούτως ή άλλως. Λίγες είναι οι περιπτώσεις που το preorder για μένα έχει νόημα με κάποια σπέσιαλ έκδοση κλπ.

Για video games άστο... έχω να πω τα χίλια μύρια με όλα τα alpha/early access/AAA που σκάνε σα τις φόλες... χαχααχχα
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Δημοσιεύσεις: 5494

Re: Preorders

Σάβ 24 Φεβ 2018, 13:21

Συμφωνώ απόλυτα. Από την στιγμή που δεν σου προσφέρεται κάτι ξεχωριστό με την pre-order τότε δεν έχει κανένα νόημα να γίνει, ειδικότερα αν ο ακροατής δεν έχει ακούσει όλο τον δίσκο πριν την αγορά. Πιθανών να μετράνε τίποτα στατιστικά οι εταιρίες με αυτόν τον τρόπο αλλά περισσότερο θεωρώ ότι είναι μια κίνηση τύπου "το κάνουν όλοι οπότε και εγώ".
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Δημοσιεύσεις: 5505

Re: Preorders

Κυρ 04 Μαρ 2018, 11:56

δεν υπάρχει πλέον κανένα νόημα στο preorder
μάλλον απευθύνεται ή στα αρρωστάκια ή στους συλλέκτες που φοβούνται ενδεχόμενο sold out ξερωγώ
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
Δημοσιεύσεις: 195

Preorders

Κυρ 08 Απρ 2018, 20:47

Εγώ οι μόνοι λόγοι που κάνω pre-order είναι:

(1) Για να μην ξεχάσω μετά
(2) Αμα είναι για να συμπεριλάβω σε μία παραγγελία πολλούς τίτλους για κατανομή του κόστους ταχυδρομικών (λογιστής γαρ...)
Δημοσιεύσεις: 767

Preorders

Κυρ 08 Απρ 2018, 21:29

Δεν έχω κάνει ποτέ pre-order από δεν πρόκειται ποτέ να κάνω.
Δώσε κίνητρα στο λαό αλλιώς μην το κάνεις. Χώρια που πληρώνεις και έξοδα αποστολής μόνο για ένα τεμάχιο που συνήθως είναι ακριβά, σε αντίθεση με μια amazon/ebay /discogs παραγγελία που βάζεις μπόλικα τεμάχια μέσα για να ρίξεις τα έξοδα αποστολής ανά τεμάχιο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”