Top 15 Power Metal Albums
Ιούλιος 1995: Αφιέρωμα 15 κορυφαία power metal albums. Περιοδικό metal hammer. Συγγραφέας: Χάκος Περβανίδης.
Απολαύστε (κλικ στην εικόνα και zoom μετά):

Είναι Ιούλιος και όχι Ιούνιος, για όσους κάνουν Save As...μου έφυγε κατά λάθος...
edit: Προσπερνάω το σχόλιο για τους Omen: 'Κρίμα που η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη'...Δηλαδή δεν ήταν δισκάρα το The Curse?
Και για τους Running Wild το ίδιο ισχύει...Δεν ήταν δισκάρα το Black Hand Inn (οκ, το Rivalry δεν είχε βγει ακόμη...)
Απολαύστε (κλικ στην εικόνα και zoom μετά):

Είναι Ιούλιος και όχι Ιούνιος, για όσους κάνουν Save As...μου έφυγε κατά λάθος...
edit: Προσπερνάω το σχόλιο για τους Omen: 'Κρίμα που η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη'...Δηλαδή δεν ήταν δισκάρα το The Curse?
Και για τους Running Wild το ίδιο ισχύει...Δεν ήταν δισκάρα το Black Hand Inn (οκ, το Rivalry δεν είχε βγει ακόμη...)
Advancing Yokeda:
Ενδεχομένως η πιο ελιτίστικη και απροσπέλαστη μορφή τέχνης να περνά μέσα από λιτές απέριττες φόρμες. Αυτές που η πλειοψηφία θα αγνοήσει ή περιφρονήσει σαν απλοϊκότητα. Εκεί άλλωστε δε στηρίζεται και το 'αληθινό heavy metal'?
Ενδεχομένως η πιο ελιτίστικη και απροσπέλαστη μορφή τέχνης να περνά μέσα από λιτές απέριττες φόρμες. Αυτές που η πλειοψηφία θα αγνοήσει ή περιφρονήσει σαν απλοϊκότητα. Εκεί άλλωστε δε στηρίζεται και το 'αληθινό heavy metal'?
Re: Top 15 Power Metal Albums
Μπράβο ρε Απείθαρχε! Χρόνια θέλω να το ξαναδώ!
Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν βρεθεί και το άλλο που είχε τα 15 καλύτερα thrash θα χαιρόμουν πολύ να το ξανάβλεπα.
Ανεξίτηλα μου έχει χαραχτεί η προσπάθεια αρκετών χρόνων να τα μαζέψω όλα αυτά![geek 8-]](./images/smilies/icon_e_ugeek.gif)
Ανεξίτηλα μου έχει χαραχτεί η προσπάθεια αρκετών χρόνων να τα μαζέψω όλα αυτά
![geek 8-]](./images/smilies/icon_e_ugeek.gif)
Υπήρχε και με thrash? Με τα progressive θα ήθελα να δω!
Αυτό δεν το θυμάμαι να το έχω δει ποτέ...Δεν ξέρω αν ο @Starman θυμάται κάτι, που έχει όλα τα τεύχη...
Το progressive, ναι το βρήκα... σήμερα ή αύριο θα το ανεβάσω και αυτό!
1
Spyros
Advancing Yokeda:
Ναι είχε κάποια υπερ-κλασικά όπως sepultura, slayer, destruction, kreator, overkill αλλά από εκεί είχα βάλει στόχο να βρω κάτι hallows eve, sacrifice που δεν τα ήξερα πριν το αφιέρωμα καθόλου.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ Κυριάκο. Μπράβο!!!
Σχεδόν συγκινήθηκα που το είδα πάλι. Σα χτες μου φαίνεται όταν το πρωτοδιάβασα.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Και εγώ το ίδιο, θυμάμαι χαρακτηριστικά που το διαβάζαμε με έναν φίλο μου από τη σχολή και το σχολιάζαμε...Πώς περνάν τα χρόνια...Μας έμαθε μπαλίτσα αυτό το άρθρο είναι η αλήθεια, τότε πλην SunKnight δεν είχαμε πού να αναζητήσουμε για κλασικούρες....CountRaven έγραψε: ↑Κυρ 27 Δεκ 2020, 22:00ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ Κυριάκο. Μπράβο!!!
Advancing Yokeda:
Δεκαπέντε από τα δικά μου Power Metal "Όσκαρ". Δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι "τα καλύτερα του είδους", όμως μπορώ να πω με βεβαιότητα πως πρόκειται για δεκαπέντε albums που, όσες φόρες και να τα έχω ακούσει μέσα στα χρόνια, ξανακούω ανά πάσα ώρα και στιγμή με ευχαρίστηση. Δε βρίσκω πιο αξιόπιστο κριτήριο.
Εις Υγείαν!
1)LIEGE LORD - Master Control
2)SWORD - Metalized
3)CRIMSON GLORY - Transcendence
4)RECON - Behind Enemy Lines
5)HELLOWEEN - Walls Of Jericho
6)APOLLO RA - Ra Pariah
7)FIFTH ANGEL - s/t
8)QUEENSRYCHE - The Warning
9)OBSESSION - Methods Of Madness
10)FATES WARNING - Awaken The Guardian
11)HELSTAR - A Distant Thunder
12)CACOPHONY - Speed Metal Symphony
13)CLOVEN HOOF - A Sultan's Ransom
14)DEAF DEALER - Journey Into Fear
15)VICIOUS RUMORS - s/t
Εις Υγείαν!
1)LIEGE LORD - Master Control
2)SWORD - Metalized
3)CRIMSON GLORY - Transcendence
4)RECON - Behind Enemy Lines
5)HELLOWEEN - Walls Of Jericho
6)APOLLO RA - Ra Pariah
7)FIFTH ANGEL - s/t
8)QUEENSRYCHE - The Warning
9)OBSESSION - Methods Of Madness
10)FATES WARNING - Awaken The Guardian
11)HELSTAR - A Distant Thunder
12)CACOPHONY - Speed Metal Symphony
13)CLOVEN HOOF - A Sultan's Ransom
14)DEAF DEALER - Journey Into Fear
15)VICIOUS RUMORS - s/t
Σχετικά με το άρθρο του Hammer για τα 15 καλύτερα, πραγματικά αποτέλεσε φάρο εκείνη την εποχή για εμένα, βλέποντας το ακόμα και σήμερα έχω να πω ότι η επιλογή είναι πάρα πολύ καλή. Το Vicious Rumors αναφέρεται λανθασμένα ως το τέταρτο τους άλμπουμ ενώ είναι τό τρίτο. Για χρόνια (σε εκείνη την προ-internet εποχή) προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει και ποιο ήταν το τρίτο άλμπουμ....