ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
- TitusGroan
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
Παραβλεπουμε το γεγονος οτι εκανα παραγγελια απο Αγγλια (ναι ναι δεχομαι φασκελα, χλευασμο κτλ) και ρωταω:
Τι παιζει με το τελωνειο; Στο τρακινγκ βλεπω οτι ειναι προς εκτελωνισμο στη ΓΕΤΑ. Με ειδοποιουν καπως για την εξελιξη; Για την επιπλεον χρεωση; Βοηθεια
Τι παιζει με το τελωνειο; Στο τρακινγκ βλεπω οτι ειναι προς εκτελωνισμο στη ΓΕΤΑ. Με ειδοποιουν καπως για την εξελιξη; Για την επιπλεον χρεωση; Βοηθεια
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
Κανονικά, θα σου έρθει ειδοποίηση μέσω αλληλογραφίας, όπου θα σε ενημερώνει να στείλεις μέσω email, τιμολόγιο αγοράς ή απόδειξη πληρωμής (paypal ή τράπεζα κτλ).
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
Γενικά, το προβλεπόμενο όριο που μπορέι να καθίσει κάτι εκεί και να περιμένει να εκτελωνιστεί είναι 1 μήνας.TitusGroan έγραψε: ↑Τετ 21 Απρ 2021, 22:16 Παραβλεπουμε το γεγονος οτι εκανα παραγγελια απο Αγγλια (ναι ναι δεχομαι φασκελα, χλευασμο κτλ) και ρωταω:
Απο κει και πέρα, ανάλογα τι έχει γράψει ο αποστολέας πάνω. Αν έχει γραψει μέχρι 20-22Ε (κάτι τέτοιο) εκτελωνίζεται free. Αν έχει γράψει πιο πάνω θα σου ζητήσουν όταν πας για παραλαβή 15Ε+το 24% της αξίας που θα γράφει πάνω. Αν δεν έχει γράψει τίποτα, το πιο πιθανό είναι να επικοινωνήσουν μαζί σου και να ζητήσουν κάποιο παραστατικό πληρωμής.
- TitusGroan
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
Πως επικονωνουν μαζι μου; Στελνουν κατι; Ρωταω γιατι εχω ενα θεματακι με τη διευθυνση και δεν λαμβανω απευθειας ολη την αλληλογραφια...
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
2 φορές μου έχει τύχει. Την μια μου είχαν στείλει mail. Δεν το έψαξα που το βρήκανε, ίσως το είχε γράψει πάνω στο δελτίο ο αλλος απο το πειπαλ. Την άλλη μου ήρθε ειδοποιητήριο για ελ.τα όπου αντί για το δέμα, με περίμενε φάκελος με επιστολή απο το τελωνείο, όπου μου ζητούσαν να προσκομίσω παραστατικό για την τάδε παραγγελία.TitusGroan έγραψε: ↑Πέμ 22 Απρ 2021, 18:58 Πως επικονωνουν μαζι μου; Στελνουν κατι; Ρωταω γιατι εχω ενα θεματακι με τη διευθυνση και δεν λαμβανω απευθειας ολη την αλληλογραφια...
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
Αν δεις ότι περνάει καιρός και δεν επικοινωνούν μαζί σου, στείλε ένα email στο geta@elta-geta.gr με το tracking number και πες τους ότι βλέπεις "το πακέτο είναι προς εκτελωνισμό στη ΓΕΤΑ" και τι πρέπει να κάνεις.
- TitusGroan
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
Ευχαριστω για τη βοηθεια!
- vasilis2112
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
Γενικά άμα στο tracking το βλέπεις να κάθεται στο τελωνείο πάνω από 1-2 μέρες, δε γλιτώνεις.
- TitusGroan
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
Δεν εχω θεμα με τα 15+ που θα δωσω, το εχω αποδεχτει. Φοβαμαι οτι το δεματακι θα παει ακλαυτο γιατι δε θα με βρισκουν!
- CountRaven
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
Εμένα πάντως το χαράτσι του τελωνίου μου το χρεώνουν και πάω και το πληρώνω στο ταχυδρομείο, όταν πηγαίνω να παραλάβω το εκάστοτε δέμα. Βέβαια εγώ είμαι Σύρο και μάλλον η διαδικασία διαφέρει λίγο.
Τα δύο τελευταία παραδείγματα που έχω να θυμηθώ είναι:
α. Μικρό πακέτο με 1 CD και ένα demo από USA, δεν θυμάμαι τι είχε γράψει ο μάγκας στην αξία-: Πλήρωσα 28 ευρώ.
β. T-Shirt από USA πάλι δεν θυμάμαι τι είχε γράψει ο μάγκας στην αξία. Πλήρψσα 25 ευρώ.
Και τα δύο πακέτα μου τα είχαν στείλει μπάντες χωρίς να ζητήσουν χρήματα, δεν ήταν δηλαδή κάποιες επίσημες αγορές.
Τα δύο τελευταία παραδείγματα που έχω να θυμηθώ είναι:
α. Μικρό πακέτο με 1 CD και ένα demo από USA, δεν θυμάμαι τι είχε γράψει ο μάγκας στην αξία-: Πλήρωσα 28 ευρώ.
β. T-Shirt από USA πάλι δεν θυμάμαι τι είχε γράψει ο μάγκας στην αξία. Πλήρψσα 25 ευρώ.
Και τα δύο πακέτα μου τα είχαν στείλει μπάντες χωρίς να ζητήσουν χρήματα, δεν ήταν δηλαδή κάποιες επίσημες αγορές.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- LuciferSteele
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ
γενικά όταν αγοράζετε εκτός ΕΕ μην αφήνετε τίποτα στην τύχη, να επιμένετε για τη χαμηλότερη δυνατή δήλωση αξίας από πλευράς αποστολέα
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
The evil rite of the black and the light We now reveal to you