Σε ποιο βαθμό σας επηρεάζει η θεματική / εξώφυλλο ενός δίσκου?

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
asgardlord

Σε ποιο βαθμό σας επηρεάζει η θεματική / εξώφυλλο ενός δίσκου?

Δημοσίευση από asgardlord »

H σκέψη μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας το Morgul Blade. Ο συνδυασμός μπλακιάς και bad ass lord of the rings στίχων (όσο γίνεται τελοσπάντων σε nerd πλαίσια :P) μου κατσε πάρα πολύ και με οδήγησε στο να ακούσω αρκετά περισσότερο το δίσκο απ' ότι θα έκανα αν είχε άλλη θεματική. Άλλο πρόσφατο παράδειγμα : Charon's Claw - Streets of Calimport. Ωραίο δισκάκι, αλλά θα το έπαιρνα αν δεν ειχε την εξωφυλλάρα και dungeons & dragons inspired title track?

Τελικά πόσο μας επηρεάζει το concept, τίτλος, artwork και σε ποιο βαθμό ανεβάζει στην εκτίμησή μας το μουσικό κομμάτι?
Iron wields from armored wrists
Άβαταρ μέλους
TitusGroan

Re: Σε ποιο βαθμό σας επηρεάζει η θεματική / εξώφυλλο ενός δίσκου?

Δημοσίευση από TitusGroan »

Μπα, δεν με επηρεαζει καθολου ως προς την αποφαση να αγορασω κατι. Μετα βεβαια, αν υπαρχει θετικο προσημο σε ολα τα παραπανω, θα ασχοληθω με artwork και λοιπα
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

θυμάμαι ένα αντίστοιχο θέμα που είχε ανοιχτεί πιο παλιά, με πρωταγωνιστές @theBox και @rbrigade .
Για μένα παίζει ρόλο και ανεβάζει (πιο εύκολα) ή κατεβάζει (πιο δύσκολα) το τί περιέχει ο δίσκος. Θα τσεκάρω μουσική από κάτι άγνωστο αν μου αρεσει αρκετά το εξώφυλλο αλλά και μπορέι να προσπεράσω κάτι άγνωστο που θα μου άρεσε αν δε μου άρεσε αρκετά το artwork.

Η θεματολογία έχει κυριότερο ρόλο για μένα, αν πετύχω fantasy στιχους σίγουρα θα το τσεκάρω αν περιέχει κοινωνικόπολιτικά θέματα θα προσπεράσω με χαρακτηριστική ευκολία. Αν ανήκουν οι στίχοι στη σφαίρα του αόριστου/φιλοσοφικού όλα καλά κι εδώ, αλλά αν αυτό γίνεται υπό το fantasy πρίσμα ακόμα καλύτερα.

Ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών είναι οι Midnight που artwork/στίχοι/μουσική δένουν άψογα και δε χάνω κυκλοφορία τους.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
Xstroyer

Δημοσίευση από Xstroyer »

Φυσικά υπάρχουν και οι Atlantean Kodex με full πακέτο μουσική-στίχοι-αισθητική-εικαστικό. Μετράει πάρα πολύ για μένα το αν μια μπάντα προσφέρει και μπορεί να υποστηρίξει ένα πλήρες πακέτο. Αυτό δεν είναι τόσο συχνό στο παραδοσιακό metal βέβαια, όσο γίνεται στο black metal.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Xstroyer έγραψε: Παρ 27 Ιαν 2023, 10:15 Φυσικά υπάρχουν και οι Atlantean Kodex με full πακέτο μουσική-στίχοι-αισθητική-εικαστικό. Μετράει πάρα πολύ για μένα το αν μια μπάντα προσφέρει και μπορεί να υποστηρίξει ένα πλήρες πακέτο. Αυτό δεν είναι τόσο συχνό στο παραδοσιακό metal βέβαια, όσο γίνεται στο black metal.
Εγώ αντί για τους Γερμανούς, θα έβαζα σαν τετοιο παράδειγμα τους Eternal Champion
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
asgardlord

Δημοσίευση από asgardlord »

Advancing Yokeda έγραψε: Πέμ 26 Ιαν 2023, 18:06 Θα τσεκάρω μουσική από κάτι άγνωστο αν μου αρεσει αρκετά το εξώφυλλο αλλά και μπορέι να προσπεράσω κάτι άγνωστο που θα μου άρεσε αν δε μου άρεσε αρκετά το artwork.
Απόλυτα! Το παθα προχθές με ένα παλιό Pandaemonium, βέβαια τελικά ούτε το εξώφυλλο στάθηκε ικανό να το σώσει αλλά δε βαριέσαι :P
Iron wields from armored wrists
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Σε μεγαλο βαθμό, ισως περισσοτερο απ οσο ειναι υγιες, "ακουω εξωφυλλα". Αν οχι συνειδητα, τουλαχιστον θα τσεκαρω πρωτα μια κυκλοφορια που με τραβαει η θεματικη/το εξωφυλλο και μετα καποια άλλη. Ειμαι πολυ κοντα στην τοποθετηση του Yokeda.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

theBox έγραψε: Παρ 27 Ιαν 2023, 16:16 Σε μεγαλο βαθμό, ισως περισσοτερο απ οσο ειναι υγιες, "ακουω εξωφυλλα".
Τέτοιους θέλουμε και χρειαζόμαστε! Ρημέμπερ Ιμμέρζιον!
Άβαταρ μέλους
Aphelian

Δημοσίευση από Aphelian »

Κι εγω μια απ'τα ιδια με @theBox και @Advancing Yokeda .
Οχι μονο το εξωφυλλο, αλλα ολο το πακετο - δεν υπαρχει διαχωρισμος (κατα κανονα τουλαχιστον στο μυαλο μου) στους τομεις που πρεπει να πεφτει δουλεια.
Και ΦΥΣΙΚΑ και στους στιχους, ατσουμπαλοι ή κακογραμμενοι στιχοι ειναι τρελλο buzzkill για εμενα.
Άβαταρ μέλους
TitusGroan

Δημοσίευση από TitusGroan »

Ευτυχως που δεν με επηρεασαν στα νιατα μου εξωφυλλα Distant Thunder και Titan Force :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”