Έρχεται το νέο άλμπουμ των SORCERER
- CountRaven
Έρχεται το νέο άλμπουμ των SORCERER
SORCERER announces upcoming 4th studio album this fall
SORCERER - epic doom metal legends from Sweden will release a new studio album this fall. This will be their 4th album for Metal Blade Records, a follow up to the critically acclaimed ‘Lamenting of the Innocent’ which was released in May 2020.
The band wrapped up recordings at SolnaSound Recordings this month. Like the previous albums, production of the album is done by Sorcerer and longtime collaborators Conny Welén (co-producer) and Ronnie Björnström
(mixing/mastering ).
Regarding the album and what to expect of it guitarist Kristian Niemann says “I know
everyone says their new album is the best thing they've ever done so I'm not gonna say that. It's faster, slower, heavier, more melodic, more aggressive, mellower, shreddier, more pompous and more grandiose than anything we've done, all at the same time.
Everybody stepped up and delivered their absolute best performances and we wrote the best songs we possibly could. We are insanely proud of it. It's a new chapter for Sorcerer,
a new beginning if you will. We hope you love it”.
The release date, to be expected somewhere in the fall of 2023, will be scheduled soon!
Line up: Anders Engberg, vocals
Kristian Niemann, guitar
Peter Hallgren, guitar
Justin Biggs, bass
Richard Evensand, drums
SORCERER - epic doom metal legends from Sweden will release a new studio album this fall. This will be their 4th album for Metal Blade Records, a follow up to the critically acclaimed ‘Lamenting of the Innocent’ which was released in May 2020.
The band wrapped up recordings at SolnaSound Recordings this month. Like the previous albums, production of the album is done by Sorcerer and longtime collaborators Conny Welén (co-producer) and Ronnie Björnström
(mixing/mastering ).
Regarding the album and what to expect of it guitarist Kristian Niemann says “I know
everyone says their new album is the best thing they've ever done so I'm not gonna say that. It's faster, slower, heavier, more melodic, more aggressive, mellower, shreddier, more pompous and more grandiose than anything we've done, all at the same time.
Everybody stepped up and delivered their absolute best performances and we wrote the best songs we possibly could. We are insanely proud of it. It's a new chapter for Sorcerer,
a new beginning if you will. We hope you love it”.
The release date, to be expected somewhere in the fall of 2023, will be scheduled soon!
Line up: Anders Engberg, vocals
Kristian Niemann, guitar
Peter Hallgren, guitar
Justin Biggs, bass
Richard Evensand, drums
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- SifiSMelodicRock
Re: Έρχεται το νέο άλμπουμ των SORCERER
Αυτά είναι ,εδώ είμαστε 
- Progress_Lost
Για να δούμε αν θα θυμηθούν τις παλιές δόξες ή θα ακολουθήσουν το σίγουρο κ´ εύκολο δρόμο των πρόσφατων άλμπουμ...
- Advancing Yokeda
Διατηρώ την ίδια γνώμη για το προηγούμενο άλμπουμ.
ΔΕΝ ήταν Sorcerer, αλλά ένας ενδιαφέρον σουηδικού doom metal δίσκος.
Οι Sorcerer των demo δεν υπάρχουν, το καινούριο προβλέπω να είναι όμοιο με το προηγούμενο.
Παρεπιπτόντως το προηγούμενο το άκουγα για κανα μήνα και μετά το ξέχασα παντελώς.
Επίσης τα γραφόμενα "we wrote the best songs we possibly could. We are insanely proud of it. It's a new chapter for Sorcerer, a new beginning if you will" δε μου αφήνει πολλά περιθώρια για υψηλές προσδοκίες.
ΔΕΝ ήταν Sorcerer, αλλά ένας ενδιαφέρον σουηδικού doom metal δίσκος.
Οι Sorcerer των demo δεν υπάρχουν, το καινούριο προβλέπω να είναι όμοιο με το προηγούμενο.
Παρεπιπτόντως το προηγούμενο το άκουγα για κανα μήνα και μετά το ξέχασα παντελώς.
Επίσης τα γραφόμενα "we wrote the best songs we possibly could. We are insanely proud of it. It's a new chapter for Sorcerer, a new beginning if you will" δε μου αφήνει πολλά περιθώρια για υψηλές προσδοκίες.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
- aorpanos72
Όλοι τα ίδια λένε σε κάθε νέο δίσκο....από τα 80s (που θυμάμαι εγώ) μέχρι τώρα, το ίδιο παραμύθι διαβάζω. Και μετά παίρνεις τον δίσκο στα χέρια σου και ψάχνεις να βρεις που είναι τα χερούλια για το σερβίρισμα.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Progress_Lost
Συμφωνώ μέχρι κεραίας με όλο το σχόλιο.. Αλλά ειδικά η παραπάνω φράση είναι σαν μαχαιριά... ένα γκρουπ που αναδείχθηκε από τα demo του (και επανασυνδέθηκε υποτίθεται γιατί είδε πόσο μεγάλο impact ειχαν τα τραγούδια αυτά ακόμη και 10 χρόνια μετά) και επιμένει σε ένα "καλούλι" "συμπαθητικούλι" doom metal χωρίς εξάρσεις..
Κρίμα γιατί να ξέρουν αν κρατάνε ακόμα είναι από αυτά τα demo... ήταν τόσο γερό το όνομα των Sorcerer στο underground από το 95 ως το 2000 που τους δίνει ζωή ακόμα και σήμερα... όπως και οι Maiden και το 90% της σκηνής εισπράτει ακόμα από τις δόξες τις παλιές, και όχι τις νέες δουλειές, έτσι και οι Sorcerer είναι ακόμα για πολλούς εκείνο το underground διαμάντι του epic doom και για αυτό οι οπαδοί ασχολούνται... άντε βέβαια να δούμε για πόσο ακόμα ...
- CountRaven
Αυτό.Οι Sorcerer των demo δεν υπάρχουν...
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- SifiSMelodicRock
Το προηγούμενο Sorcerer ήταν έπος .Πρέπει να ξυπνούσα και να κοιμόμουν με αυτο εγώ που γενικά δεν μου αρέσει να κολλαω αλλά να ακούω διαφορετικά δισκάκια συνέχεια .
Πραγματικά σδυνατω να σας ακολουθήσω .
Δηλαδή για εσάς ένα συγκρότημα πρέπει να μένει στην εποχή των ντεμο για πάντα σε επίπεδο συνθέσεων παραγωγής η δεν ξέρω εγώ τι ;
Τι είναι οι μπάντες ; Δεν αποτελούνται από μουσικούς που εξελίσσονται συνθετικά ; Δηλαδή πρέπει να είναι όλες οι μπάντες σαν acdc που παίζουν το ίδιο πράγμα 30 χρόνια ;
Επίσης για δώστε μου κανένα καλύτερο epic doom που κυκλοφόρησε την χρονιά του" lamenting of the Innocent "είμαι πολύ περίεργος να ακούσω πια ήταν εκείνη τη χρονιά τα τοπ για εσάς
Πραγματικά σδυνατω να σας ακολουθήσω .
Δηλαδή για εσάς ένα συγκρότημα πρέπει να μένει στην εποχή των ντεμο για πάντα σε επίπεδο συνθέσεων παραγωγής η δεν ξέρω εγώ τι ;
Τι είναι οι μπάντες ; Δεν αποτελούνται από μουσικούς που εξελίσσονται συνθετικά ; Δηλαδή πρέπει να είναι όλες οι μπάντες σαν acdc που παίζουν το ίδιο πράγμα 30 χρόνια ;
Επίσης για δώστε μου κανένα καλύτερο epic doom που κυκλοφόρησε την χρονιά του" lamenting of the Innocent "είμαι πολύ περίεργος να ακούσω πια ήταν εκείνη τη χρονιά τα τοπ για εσάς
- aorpanos72
Ορθά ερωτήματα.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Advancing Yokeda
Εμείς εδώ ψάχνουμε για θεούς, που ως θεοί δεν επιδέχονται ούτε αλλαγές ούτε εξέλιξη.SifiSMelodicRock έγραψε: ↑Τρί 20 Ιουν 2023, 05:38 Τι είναι οι μπάντες ; Δεν αποτελούνται από μουσικούς που εξελίσσονται συνθετικά ; Δηλαδή πρέπει να είναι όλες οι μπάντες σαν acdc που παίζουν το ίδιο πράγμα 30 χρόνια ;

τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Και εγώ πιστεύω πως το προηγούμενο άλμπουμ ήταν τρομακτικά αδιάφορο. Φυσικά, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, γιατί τη συγκεκριμένη χρονιά δεν βγήκε σχεδόν τίποτα σε αυτό το στυλ (το οποίο δεν είναι ακριβώς doom metal), αλλά οι οπαδοί αυτού του στυλ, έχουν ήδη ένα καλύτερο άλμπουμ από εκείνη τη χρονιά στη δισκοθήκη τους, το "De Ecclesiae Universalis" των Ecclesia.
Συμπαθητική/αξιοπρεπής η συνολική πορεία των Sorcerer μετά τα demo. Όμως το προηγούμενο συγκεκριμένα ήταν πράγματι μέτριο . Μόνο το πολύ καλό ομώνυμο ξεχώριζε.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
And cast God down upon the earth!
- SifiSMelodicRock
Τρομερός ο δίσκος των ecclesia αλήθεια δεν θυμόμουν ότι ήταν την ίδια χρονιά αλλά πολύ πιο γρήγορος heavy guitar driven σε ένα ύφος abstrak algebra & tad morose σε φάσεις με δόση από gamma ray στα ατμοσφαιρικά part τους ενώ το lamenting of the gods στάζει από μια ρομαντική ατμοσφαιρική σαμπαθιλα εποχής Μάρτιν .Xstroyer έγραψε: ↑Τρί 20 Ιουν 2023, 09:25 Και εγώ πιστεύω πως το προηγούμενο άλμπουμ ήταν τρομακτικά αδιάφορο. Φυσικά, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, γιατί τη συγκεκριμένη χρονιά δεν βγήκε σχεδόν τίποτα σε αυτό το στυλ (το οποίο δεν είναι ακριβώς doom metal), αλλά οι οπαδοί αυτού του στυλ, έχουν ήδη ένα καλύτερο άλμπουμ από εκείνη τη χρονιά στη δισκοθήκη τους, το "De Ecclesiae Universalis" των Ecclesia.
Οπότε στο κομμάτι της ατμόσφαιρας υπερτερεί κατά κράτος το Sorcerer για τα γούστα μου πάντα .....μου βγάζει κάτι από while heavens wempt στα πολύ καλά τους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SifiSMelodicRock την Τρί 20 Ιουν 2023, 14:43, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
- SifiSMelodicRock
Ενημερώστε με τότε πότε θα είναι έτοιμο το καινούριο των " Δαιμόνια Νύμφη "Advancing Yokeda έγραψε: ↑Τρί 20 Ιουν 2023, 08:47Εμείς εδώ ψάχνουμε για θεούς, που ως θεοί δεν επιδέχονται ούτε αλλαγές ούτε εξέλιξη.SifiSMelodicRock έγραψε: ↑Τρί 20 Ιουν 2023, 05:38 Τι είναι οι μπάντες ; Δεν αποτελούνται από μουσικούς που εξελίσσονται συνθετικά ; Δηλαδή πρέπει να είναι όλες οι μπάντες σαν acdc που παίζουν το ίδιο πράγμα 30 χρόνια ;
![]()
- Advancing Yokeda
ένα δίκιο το χεις... και στο In the Shadow of the Inverted Cross είχε το The Dark Tower of the Sorcerer που ήταν ξεκάθαρα Martin Sabbath.SifiSMelodicRock έγραψε: ↑Τρί 20 Ιουν 2023, 13:36 ενώ το lamenting of the gods στάζει από μια ρομαντική ατμοσφαιρική σαμπαθιλα εποχής Μάρτιν .
Απλά όσο χάνουν αυτό το Martin Sabbath ύφος που με ενθουσίασε κατα την αναβίωση της μπάντας και εισάγουν μοντερνίστικα στοιχεία τόσο με χάνουν.
Φυσικά καμία σχέση με επικό doom όπως τους χαρακτηρίζουν ευρύτερα...