Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Δημοσιεύσεις: 101

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Κυρ 17 Ιουν 2018, 12:17

Mε αφορμή τους Ghost και τον ντόρο που έχει προκύψει μου ήρθαν κάποιες σκέψεις τις οποίες λέω να μοιραστώ. Στην Ιστορία του Metal και της σκληρής μουσικής γενικότερα, υπήρξαν κάποιες μπάντες, κάποιοι δίσκοι που έβαλαν κόσμο μέσα στο Ιδίωμα. Κάποιοι ακροατές έμειναν εκεί, κάποιοι προχώρησαν λίγο παρακάτω, κάποιοι το τερμάτισαν.

Αν σκεφτούμε από πού αρχίσαμε όλοι, θα το καταλάβουμε. Εκτος αν ξεκινήσατε όλοι από Slauter Xstroyes οπότε άκυρο το ποστ.

Κάποια στιγμή ο Τραμπ (όχι ο Πλανητάρχης, ο δικός μας εδώ) είχε πει και το λέει συχνά, ότι όλοι οι παλιοί πρέπει να πάρουν δρόμο. ΟΚ κι εγώ μαζί του. Αλλά να πάρουν τη σκυτάλη ποιοι; Ποιοι θα χαράξουν το δρόμο; Ποιοι θα αποτελέσουν τη νέα ώθηση στα πράγματα; Ποιοι είναι η νέα πρόταση;

Αυτό δε σημαίνει ότι οι παλιοί πρέπει να μείνουν σώνει και ντε και να «δυναστεύουν» τα πάντα, αλλά δεν βλέπω κανέναν να θέλει να προοδεύσει και να τον εμποδίζει κανείς.

Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται παγκοσμίως αλλά το Hip Hop έχει γαμήσει τα πάντα. Το Rock δεν υπάρχει πλέον και αυτό που χαρακτηρίζεται ως ροκ είναι μια νερόβραστη σούπα. Το metal ανθίσταται επειδή η παλιά φρουρά αποτελεί την κολώνα στήριξης. Δείτε μόνο στα festival τι γίνεται και θα καταλάβετε.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως μπάντες όπως οι Ghost με όλα τα αρνητικά τους και τα στραβά τους, επιτελούν ένα σημαντικό έργο κι ας μην τους γουστάρουμε (ασούμε) . Βάζουν κόσμο στη φάση και αποτελούν πνεύμονα για νέο κόσμο.
Και το γεγονός ότι δεν είναι metal ίσως να αποτελεί σημείο προβληματισμού αλλά προφανώς θα πρέπει να "δουλέψουμε" με ότι έχουμε.
https://vinylom.com | Vinyl Marketplace
Δημοσιεύσεις: 767

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Κυρ 17 Ιουν 2018, 18:02

Λίγο πολύ αυτό που έλεγα για τη Γηρανση του Κοινού σε άλλο ποστ.
Και αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και γω για του ghost, ότι μπορεί ίσως να φέρουν κόσμο στο μεταλ, όπως φέρανε οι Metallica με το Black album (και μένα μαζί). Η μόνη διαφορά είναι ότι θέλουμε οπαδούς που νιώθουν από μουσική και χρειαζόμαστε άλλη μπάντα για να τους φέρει στην μεταλλική μας οικογένεια. Οι ghost το πάνε για Kiss εμπορικοτητα, και παραφραζοντας αυτό που ειπες: "δε νομίζω κάνεις οπαδός των slaughter Xstroyers σήμερα να ξεκίνησε με Kiss". Αντε να δεχτώ ότι υπάρχουν κάποιοι που ξεκίνησαν ακόμα και με Kiss, αλλά τέτοιες μπάντες δεν έκαναν το impact στο μεταλ που έκανε το Black album
Δημοσιεύσεις: 4990

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Κυρ 17 Ιουν 2018, 18:45

Οι Ghost δεν νομίζω ότι φέρνουν κόσμο στο μέταλ. Απλά τσιμπάνε κόσμο ΜΕΣΑ από το μέταλ και έχουν μια σχετική δημοφιλία ΜΕΣΑ στα στενά πλαίσια του μέταλ. Δηλαδή τι συγκρίνουμε τώρα, τα εκατομμύρια πωλήσεων των παλιών συγκροτημάτων με τα φραγκοδίφραγκα των Ghost; Σε ποια μεγάλη χώρα έχουν πλατινένιες ή έστω χρυσές πωλήσεις; Πουθενά... Πιάνουν υψηλές θέσεις στα αμερικάνικα τσαρτς λόγω προπωλήσεων και μετά εξαφανίζονται... Άμα πουλήσουν μερικά εκατομμυριάκια τότε το συζητάμε αν φέρνουν κόσμο στο μέταλ
Δημοσιεύσεις: 3525

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Κυρ 17 Ιουν 2018, 19:08

Αυτο ισχύει...πιο πολύ κόσμο έχουν φέρει στο "μέταλ" (έβαλα εισαγωγικά, μην πέσετε να με φάτε) οι System of a Down και οι Tool, παρά οι γκόστ.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Δημοσιεύσεις: 1064

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Κυρ 17 Ιουν 2018, 21:49

Βασικά, οι Ghost έχουν χρυσό και πλατινένιο δίσκο στη Σουηδία και έχουν πάρει και Grammy, αλλά αυτά είναι κλάιν μπροστά στα μεγέθη που εννοεί ο rbrigade. Από την άλλη όμως, εκείνα τα μεγέθη δεν υπάρχουν πλέον έτσι κ αλλιώς, αφού έχουν αλλάξει τα δεδομένα στη μουσική βιομηχανία.

Επίσης, έχει αλλάξει και το τι εννοούμε πλέον ως "metal". Αυτό που αντιλαμβάνονται οι μέσοι αμερικάνοι πιτσιρικάδες που μπαίνουν μαζικά σε αυτή τη μουσική τα τελευταία χρόνια, είναι oι Avenged Sevenfold (οι οποίοι έχουν πουλήσει μερικά εκατομμύρια ήδη) και μόλις σήμερα στη Φλωρεντία, οι Judas Priest παίζουν κάτω από αυτούς. Οπότε, περνάει και στην Ευρώπη η μπογιά τους. Αυτός ο μέσος πιτσιρικάς, αντιλαμβάνεται ως κάτι παλιό και κλασικό για τα αυτιά του, τους Metallica και τους Pantera, και όχι τους Saxon ή τους Accept. Αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον "ήχο" και θα ακολουθήσει άλλες μπάντες, πιο επίκαιρες για αυτόν, ακόμα και αν ξεφεύγουν κατα πολύ από τον ήχο που ξέρουμε (οι περισσότεροι εδώ μέσα) σαν metal. Μια από αυτές τις μπάντες που μπορεί να ακολουθήσει, είναι και οι Ghost, οι οποιοι δεν έχουν κάνει ακόμα μπάμ στην Αμερική.
Δημοσιεύσεις: 5503

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Δευ 18 Ιουν 2018, 00:27

άμα μου βρείτε άνθρωπο που θα τον μπάσουν στη φάση οι γκόστ, κερνάω σουβλάκια
όπως σωστά είπε το τσοβόλας, οι γκόστ τσιμπάνε κόσμο από τη μέταλ φάση, δεν τη βοηθάνε πουθενά. και το black album που αναφέρθηκε, είναι ένα εμπορικό μεν, μεταλ ως το κόκκαλο δε άλμπουμ. δε γίνεται να το βάζουμε στην ίδια κατηγορία με το νερόβραστο οκαλτ ροκακι των γκόστ
οι μπάντες που αντικατέστησαν τις μεγάλες είναι λίγο πολύ γνωστές μας αρέσουν δεν μας αρέσουν. και ήδη μετράνε χρόνια στο χώρο. slip***t, Rammstein, A7X, SOAD και πιό πρόσφατα κάτι Asking Alexandria κλπ. εμείς απλά είμαστε παλιά φρουρά και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα αλλιώς, ψάχνοντας ακόμα γιά τους νέους Priest και Maiden
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
Δημοσιεύσεις: 562

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Δευ 18 Ιουν 2018, 09:08

LuciferSteele έγραψε:
Δευ 18 Ιουν 2018, 00:27
slip***t, Rammstein, A7X, SOAD και πιό πρόσφατα κάτι Asking Alexandria κλπ.
Αυτή η συνεχής κι επίμονη χρήση της αργκό από τους νέους, επικυρώνει τη γλωσσική εντροπία που βιώνουμε εσχάτως.
Δημοσιεύσεις: 5870

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Δευ 18 Ιουν 2018, 18:16

Το σίγουρο είναι πως ο μέσος πιτσιρικάς αντιλαμβάνεται διαφορετικά το Metal σαν ήχο. Και μάλιστα μπορώ να το διαχωρίσω λίγο παραπάνω κάνοντας λόγο για τον μέσο Ευρωπαίο και Αμερικανό πιτσιρικά.

Αυτό ας το πάρουμε σαν δεδομένο, όσο και αν μας ξενίζει ως παλιούς.

Για έναν σημερινό δεκαεξάρι μέσα στη φάση ναι οι Avenged Sevenfold είναι το hot όνομα, και όπως σωστά ειπώθηκε συγκροτήματα όπως οι System Of A Down, slip***t, Pantera είναι στο μυαλό του αν όχι κλασικά αλλά βασικά, δεδομένα και standards. Με τους Metallica να βρίσκουν τρόπο να μπάινουν και να χωράνε παντού -γιατί άραγε;-. Ότι για εμάς ήταν κάποτε οι Judas Priest, Saxon κτλ για κάποιον πιτσιρικά είναι τα παραπάνω. Θέλετε να βάλω και τους Maiden ως ένα generic κοινά αποδεκτό σκηνικό για όλους; Οκ να το κάνω.

Θέλετε να προσθέσω και τους όποιους Ghost κάθε εποχής που είναι στα πάνω τους; Μέσα.

Όλα αυτά όμως συμβαίνουν σε ένα συγκεκριμένο starting point. Το οποίο διαφέρει πολύ από το δικό μας starting point του 1994.

Το starting point αυτό μου φέρνει στο μυαλό ένα περιβάλλον με σχολείο, κινητά, άπειρα youtube βίντεος από τα οποία ακούμε τα 3 πρώρα λεπτά και κολλήματα εν τέλη με τραγούδια και όχι με μπάντες. Η μουσική πλέον είναι εύκολα προσβάσιμη, πανεύκολα διαχειρίσιμη και περνάει στο ντούκου από κάθε πιτσιρίκο ακόμα και αν έχει επιλέξει να παίξει μπάλα με ηλεκτρικές κιθάρες και όχι με hip hop. Και εδώ παραδόξως είναι και το καλό της ιστορίας: Ο πιτσιρικάς έχει την δυνατότητα α) να επιλέξει. β) Και να έχει πρόσβαση σε πολύ περισσότερο υλικό πιο άμεσα..

Έτσι από τους Avenged Sevenfold έστω και τυχαία με related videos μπορεί να φτάσει στους Dream Theater.

Από τους Asking Alexandra στου Metallica και από εκεί στους Mercyful Fate.

Από τους Ghost στους Blue Oyster Cult -άντε να σας κάνω και τη χάρη-.

Αν λοιπόν σε πρώτη φάση έχει συνειδητά την επιθυμία να ακούσει λίγο παραπάνω μουσική πέρα από τα απανωτά κλικ σε 10 τραγούδια στην παρέα της πλατείας, θα βρεθεί σε μια κατάσταση ανακάλυψης και των κλασσικών αλλά και -σε δεύτερη, τρίτη, φάση ή και αργότερα- του νέου underground αίματος του σήμερα -από το οποίο βράζει ο τόπος σε επίπεδο συγκροτημάτων-.

Υπάρχουν περισσότερα ερεθίσματα, δυνατότητα επιλογής και εύκολη πρόσβαση. Αυτό για μένα σε πρώτη φάση και σε επίπεδο ακροατή αποτελεί μεγάλη ελπίδα.

Βάζω το ζητούμενο του ακροατή ως μονάδα και τον τρόπο που ακούει μουσική γιατί το θεωρώ εξίσου σημαντικού με το κομμάτι "μπάντες που θα καθοδηγήσουν την φάση". Μιας και έτσι και αλλιώς εξαιτίας και των φαινομένων που περιέγραψα παραπάνω -πλουραρισμός σε μουσική, αφθονία υλικού- οι κορυφές είναι για να μοιραστούν.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 5095
Επικοινωνία:

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Δευ 18 Ιουν 2018, 18:43

Υπάρχει συνέχεια μεταξύ των διαφορετικών "φουρνιών" ακόμα και ας μην φαίνεται σε εμάς. Και δεν φαίνεται σε εμάς γιατί όπως είχε πει ο Λούσυ σε άλλο ποστ, εμείς ήδη έχουμε φτιάξει την μεταλ κιβωτό μας και:

Εικόνα

Οι καιροί έχουν αλλάξει, το μέσο έχει αλλάξει και ο μεταλλικός κόσμος έχει αλλάξει. Υπάρχουν ολόκληρες μέταλ σκηνές για τις οποίες δεν έχουμε εικόνα είτε γιατί τις κοροϊδεύουμε, είτε γιατί δεν μας αρέσουν (Djent). Οι πιτσιρικάδες όμως εκεί θα κολλήσουν και μέσω αυτών θα βρίσκουν πάντα μπροστά τους τις "φυσικές σταθερές" του χώρου, είτε αυτοί λέγονται Μετάλλικα, είτε Φέιτς Γόρνινγκ, είτε Μανίλα Ρόαντ (ναι, ακόμα και οι "underground" μπάντες θα ακουστούν στα πλαίσια του κάλτ και της αναζήτησης).

Δεν ξέρω αν θα ήθελα τα παιδιά μου (αν ποτέ κανω) να μείνουν στο τέλος της δεκαετίας του '90 σε ότι αφορά το μέταλ.
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Δημοσιεύσεις: 5482

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Δευ 18 Ιουν 2018, 20:15

Scrollkeeper έγραψε:
Δευ 18 Ιουν 2018, 18:43
Εικόνα
https://www.pelland.gr/%CE%B1%CF%80%CE% ... %84%CF%83/
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Δημοσιεύσεις: 1064

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Δευ 18 Ιουν 2018, 20:58

Όπως τα λένε ο Κόμης και ο Σκρόλλυ.

Ειδικά αυτό "Υπάρχουν ολόκληρες μέταλ σκηνές για τις οποίες δεν έχουμε εικόνα είτε γιατί τις κοροϊδεύουμε, είτε γιατί δεν μας αρέσουν" (προσθέτω και το "μπάντες" πλάι στο σκηνές) είναι το αντίστοιχο με την απορία που έχουν κάποιοι παλιότεροι οπαδοί, όταν έρχεται μια μπάντα που στη κοσμοθεωρία τους (μας) είναι τεράστια, και έχει το μισό κόσμο από τους κάθε ΟΜ που απορούμε από που ξεφύτρωσαν. Πολλές φορές, οι παλιότεροι χάνονται στη ξερολιαση και χάνουνε τις εξελίξεις ή απλώς δεν θέλουν να τις παρακολουθήσουν.

Δεν έχει σημασία αν αρέσει ή δεν αρέσει το "νέο", αλλά ότι η φάση (και οι φάσεις) προχωράνε και μεταλλάσονται. Όπως είπε ο Λούσυ, εμείς εχουμε φτιάξει τη κιβωτό μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι υπάρχει κάποιος κατακλυσμός στον ορίζοντα.

Μπορεί να μην εμφανιστούν ποτέ οι νέοι Iron Maiden, αλλά θα υπάρξουν πολλοί νέοι (και μοντέρνοι) που μπορεί στιγμιαία να πουλάνε εκατοντάδες χιλιάδες και μετά από μερικά χρόνια να εξαφανιστούν από την επικαιρότητα. Η διαχρονικότητα νομίζω θα λείψει, όχι οι νέες μπάντες που θα είναι στο προσκήνιο. Και αυτό έχει να κάνει και με μια γενικότερη κοινωνική αντίληψη πλέον, που ταυτίζεται με τη γρήγορη πληροφορία και τα σύντομα κλικ, η οποία έχει κατακλύσει τα πάντα.

Υπάρχουν παραδείγματα σημαντικών και εμπορικών δίσκων του παρελθόντος, που αύξησαν τις πωλήσεις τους σε βάθος χρόνου και όταν έσκασαν ήταν κάτω των προσδοκιών και πολύ μακριά από αυτό που είπαμε παραπάνω περι εκατομμυρίων. Αυτό το "βάθος χρόνου" δε νομίζω να υπάρχει σήμερα, παρα μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις και με πολύ μικρότερα νούμερα.
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 5095
Επικοινωνία:

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Δευ 18 Ιουν 2018, 21:04

Zippo190 έγραψε:
Δευ 18 Ιουν 2018, 20:15
Scrollkeeper έγραψε:
Δευ 18 Ιουν 2018, 18:43
Εικόνα
https://www.pelland.gr/%CE%B1%CF%80%CE% ... %84%CF%83/
Παρακαλείστε να παραλάβετε το ρόφημα παπαγιας που κερδίσατε από τη ρεσεψιον. Ευχαριστώ.
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Δημοσιεύσεις: 4990

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Τρί 19 Ιουν 2018, 00:07

Να χέσω όλους αυτούς τους μοντέρνους, δεν βλέπω τον λόγο να πρέπει το μέταλ να έχει συνεχή εξέλιξη και να αλλάζει ήχο έχοντας φτάσει να είναι αγνώριστο. Τα μπλουζ γιατί είναι ίδια δηλαδή εδώ και 60 χρόνια; Να μείνει και το μέταλ έτσι όπως ήταν στα 80's! Όλοι οι άλλοι ας ονομαστούν κάπως αλλιώς και να μην μας μιλάνε ούτε να τους μιλάμε! Παλιά δεν είχαμε καμία σχεδόν σχέση με τους πάνκηδες και απολύτως καμία σχέση με τους χαρντκοράδες… μέχρι που ήρθαν οι Pantera και τα γάμησαν όλα... Ψόφος στο μοντέρνο παντεροσλιπκνοτοσυστεμονταουνιάρικο μέταλ, δεν σας θέλουμε ρε, να φύγετε, να πάτε αλλού!
Δημοσιεύσεις: 2723

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Τρί 19 Ιουν 2018, 00:13

Σκληρός, ανυποχώρητος Πρασουλικος ο brigade. Στηρίζουμε μεταλλοφασισμο παλαιάς κοπής... :D
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
Δημοσιεύσεις: 5482

Μέλλον σκληρής μουσικής – «Παλιά Φρουρά» - Ghost

Τρί 19 Ιουν 2018, 00:20

rbrigade έγραψε:
Τρί 19 Ιουν 2018, 00:07
Να χέσω όλους αυτούς τους μοντέρνους, δεν βλέπω τον λόγο να πρέπει το μέταλ να έχει συνεχή εξέλιξη και να αλλάζει ήχο έχοντας φτάσει να είναι αγνώριστο. Τα μπλουζ γιατί είναι ίδια δηλαδή εδώ και 60 χρόνια; Να μείνει και το μέταλ έτσι όπως ήταν στα 80's! Όλοι οι άλλοι ας ονομαστούν κάπως αλλιώς και να μην μας μιλάνε ούτε να τους μιλάμε! Παλιά δεν είχαμε καμία σχεδόν σχέση με τους πάνκηδες και απολύτως καμία σχέση με τους χαρντκοράδες… μέχρι που ήρθαν οι Pantera και τα γάμησαν όλα... Ψόφος στο μοντέρνο παντεροσλιπκνοτοσυστεμονταουνιάρικο μέταλ, δεν σας θέλουμε ρε, να φύγετε, να πάτε αλλού!
στηρίζω το σκληρό πόστ του rbrigade. B)
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”