40 χρόνια INTO GLORY RIDE
- Advancing Yokeda
40 χρόνια INTO GLORY RIDE
Τέτοιες μέρες, πριν από 40 χρόνια, κάποιοι έπιασαν στα χέρια τους τον μνημειώδη δίσκο με τους 4 εικονιζόμενους πολεμιστές.
Τέτοιες μέρες, πριν από 40 χρόνια, άκουσαν κάποιοι για πρώτη φορά το Secret of steel και το Gloves of metal.
Να υποθέσουμε χοντρικά πως τότε ήταν μίνιμουμ 15-20 ετών, τώρα πρέπει να είναι κοντά στα 60.
Time flies λοιπόν, αλλά το INTO GLORY RIDE παραμένει ένα μνημείο για το Heavy Metal διαχρονικά.
Υπάρχουν άραγε, "περίεργες" demo εκτελέσεις των θρυλικών κομματιών? Ίσως κομμάτια της περιόδου που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν?
Ωραία θα ήταν να υπήρχαν και να κυκλοφορούσαν σε βινύλιο.
We fight to the death. To the last man.
To the last breath.
Death to False Metal.
Into Glory Ride
Τέτοιες μέρες, πριν από 40 χρόνια, άκουσαν κάποιοι για πρώτη φορά το Secret of steel και το Gloves of metal.
Να υποθέσουμε χοντρικά πως τότε ήταν μίνιμουμ 15-20 ετών, τώρα πρέπει να είναι κοντά στα 60.
Time flies λοιπόν, αλλά το INTO GLORY RIDE παραμένει ένα μνημείο για το Heavy Metal διαχρονικά.
Υπάρχουν άραγε, "περίεργες" demo εκτελέσεις των θρυλικών κομματιών? Ίσως κομμάτια της περιόδου που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν?
Ωραία θα ήταν να υπήρχαν και να κυκλοφορούσαν σε βινύλιο.
We fight to the death. To the last man.
To the last breath.
Death to False Metal.
Into Glory Ride
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Re: 40 χρόνια INTO GLORY RIDE
Σαράντα χρόνια από το απόλυτο μανιφέστο του μέταλ. Και μερικοί ακόμα δεν έμαθαν...
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
ΤΑΦ ΤΑ ΤΟΥΡΟΥΤΟΥ ΠΑ ΠΑ!
ΤΑΦ ΤΑ ΤΟΥΡΟΥΤΟΥ ΠΑ ΠΑ!
ΝΤΙ ΡΙ ΡΙΙΙΙΙΙΙΝ......κτλ...
ΤΑΦ ΤΑ ΤΟΥΡΟΥΤΟΥ ΠΑ ΠΑ!
ΝΤΙ ΡΙ ΡΙΙΙΙΙΙΙΝ......κτλ...
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
- Advancing Yokeda
Atop the mountain...
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Ο καλύτερος δίσκος της μπάντας και τοπ 10 στο μέταλ γενικώς. Μπορεί και τοπ 5. Μίλαγαν με τους θεούς τοτε οι manowar
- CountRaven
Το κείμενο που έγραψα στο Metal invader πριν μερικά χρόνια, νομίζω αποτυπώνει όλο το γίγνεσθαι του άλμπουμ:
https://metalinvader.net/el/manowar-into-glory-ride/
https://metalinvader.net/el/manowar-into-glory-ride/
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- Bersekeros
Εξαιρετικό το κείμενο του CountRaven στο Metal Invader, για το αριστούργημα των Manowar.
Δεν ήταν ο πρώτος δίσκος των Manowar, που άκουσα.
Από τα Fighting The World ξεκίνησα και το Kings of Metal.
Νομίζω ήμουν τυχερός και είχα βρει και το Battle Hymns σε βινύλιο. Κάποια βινύλια, ήταν αρκετά δυσεύρετα στα mid 90's.
Σε κάποια φάση το 1994, κυκλοφόρησε μια κασετίνα με το Into Glory Ride και το Hail to England σε CD, που περιείχε το πρώτο βιντεοκλίπ ever των Manowar, που ήταν το Gloves of Metal σε βιντεοκασέτα VHS.
Σίγουρα το πιο σκοτεινό άλμπουμ των Manowar, αλλά και λυρικά επικό.
Επειδή άκουσα το Into Glory Ride και το Hail to England για πρώτη φορά και back to back, μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε το γεγονός του πόσο διαφορετικά όμορφα ήταν, το καθένα για τους δικούς του λόγους, με διαφορετικό ύφος αλλά εξίσου τεράστια δυναμική ταυτόχρονα.
Το Into Glory Ride είναι ένα διαμάντι της μουσικής μας γενικότερα, αλλά και κορωνίδα του συγκεκριμένου ιδιώματος. Διαχρονικός και αξεπέραστος δίσκος, που αναβλύζει λυρισμό, μαυρίλα και ένα συναίσθημα ότι "Πιο Epic από αυτό....πεθαίνεις".
Νομίζω ήμουν τυχερός και είχα βρει και το Battle Hymns σε βινύλιο. Κάποια βινύλια, ήταν αρκετά δυσεύρετα στα mid 90's.
Σε κάποια φάση το 1994, κυκλοφόρησε μια κασετίνα με το Into Glory Ride και το Hail to England σε CD, που περιείχε το πρώτο βιντεοκλίπ ever των Manowar, που ήταν το Gloves of Metal σε βιντεοκασέτα VHS.
Επειδή άκουσα το Into Glory Ride και το Hail to England για πρώτη φορά και back to back, μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε το γεγονός του πόσο διαφορετικά όμορφα ήταν, το καθένα για τους δικούς του λόγους, με διαφορετικό ύφος αλλά εξίσου τεράστια δυναμική ταυτόχρονα.
Το Into Glory Ride είναι ένα διαμάντι της μουσικής μας γενικότερα, αλλά και κορωνίδα του συγκεκριμένου ιδιώματος. Διαχρονικός και αξεπέραστος δίσκος, που αναβλύζει λυρισμό, μαυρίλα και ένα συναίσθημα ότι "Πιο Epic από αυτό....πεθαίνεις".
- CountRaven
Την θυμάμαι πολύ καλά αυτή τη κασετίνα.Bersekeros έγραψε: ↑Τετ 19 Ιούλ 2023, 17:14 Εξαιρετικό το κείμενο του CountRaven στο Metal Invader, για το αριστούργημα των Manowar.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
- Advancing Yokeda
Για το Secrets of Steel μιλάτε? Αυτό που είχε βιντεοκασέτα με ανασκόπηση της ιστορίας των Manowar μέχρι και το Triumph?
- Bersekeros

Ναι, ακριβώς !!
- CountRaven
Ακριβέστατα.
Σε όλα τα πολύ σωστά που γράφονται, να προσθέσω την αγάπη μου για τον απίστευτα ΕΠΙΚΟ ήχο αυτού του δίσκου. Ειναι τεράστιος , με χώρους, τέλεια χρήση βάθους , φοβερό mix και παρότι ειναι 40 χρονών το βλέπουμε ακόμα με τηλεσκόπιο.
- TitusGroan
Μονο Manowar
Για μένα, το σπουδαιότερο άλμπουμ του επικού ήχου (χωρίς το κομμάτι Warlord εννοείται), συν οτι το Secret of Steel είναι το τελειότερο επικό άσμα στην ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης.
To έχω μόνο στην Silver Edition επανακυκλοφορία σε CD.
Δίσκος που προσκυνώ και πραγματικά δεν καταλαβαίνω, γιατί το March For Revenge (By The Soldiers Of Death) δεν μπαίνει σε περισσότερες λίστες με τα Top 10 Manowar. Ίσως επειδή το Bridge Of Death έχει περισσότερο νόημα και δεν μιλάει τόσο για εκδίκηση;
ΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ «WE KNOW NOT FEAR! Born To FIGHT, not ruuuuuun» το βγάζει τόσο καυλωτικά και είναι από μόνο του έμπνευση για να τα γκρεμίσεις όλα.
Τέλος πάντων, περιμένω να βγει η σωστή επανακυκλοφορία να το ξαναπάρω. Όχι ότι η Imperial Edition δεν είχε καλό ήχο. Αντιθέτως ήταν απρόσμενα καλός. Απλά θέλω τα demos/Out-takes και μεταξύ μας, επειδή έχω λιώσει και τις δύο εκδόσεις πιστεύω ότι κάποια σημεία επανηχογραφήθηκαν ή μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά τρακς.
Η επανηχογράφηση έγκειται στο γεγονός ότι τόσο ΓΑΜΑΤΟ ήχο σε drums δεν μπορείς να βγάλεις με τις παλιές μπομπίνες. Και τ
Ακούστε εδώ π.χ. πως προφέρει το Armed With Maaaaagic (προσοχή στο Magic)
και πως προφέρει τον ίδιο στίχο εδώ :
(γύρω στο 1:07)
Μόνο δικιά μου ιδέα είναι ότι στο 2ο κάπως το χάνει λίγο; Το υπόλοιπο βέβαια είναι το ίδιο γαμηστερό
Δίσκος που προσκυνώ και πραγματικά δεν καταλαβαίνω, γιατί το March For Revenge (By The Soldiers Of Death) δεν μπαίνει σε περισσότερες λίστες με τα Top 10 Manowar. Ίσως επειδή το Bridge Of Death έχει περισσότερο νόημα και δεν μιλάει τόσο για εκδίκηση;
ΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ «WE KNOW NOT FEAR! Born To FIGHT, not ruuuuuun» το βγάζει τόσο καυλωτικά και είναι από μόνο του έμπνευση για να τα γκρεμίσεις όλα.
Τέλος πάντων, περιμένω να βγει η σωστή επανακυκλοφορία να το ξαναπάρω. Όχι ότι η Imperial Edition δεν είχε καλό ήχο. Αντιθέτως ήταν απρόσμενα καλός. Απλά θέλω τα demos/Out-takes και μεταξύ μας, επειδή έχω λιώσει και τις δύο εκδόσεις πιστεύω ότι κάποια σημεία επανηχογραφήθηκαν ή μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά τρακς.
Η επανηχογράφηση έγκειται στο γεγονός ότι τόσο ΓΑΜΑΤΟ ήχο σε drums δεν μπορείς να βγάλεις με τις παλιές μπομπίνες. Και τ
Ακούστε εδώ π.χ. πως προφέρει το Armed With Maaaaagic (προσοχή στο Magic)
και πως προφέρει τον ίδιο στίχο εδώ :
(γύρω στο 1:07)
Μόνο δικιά μου ιδέα είναι ότι στο 2ο κάπως το χάνει λίγο; Το υπόλοιπο βέβαια είναι το ίδιο γαμηστερό