Τέλος τα άλμπουμ για τους FATES WARNING;

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Τέλος τα άλμπουμ για τους FATES WARNING;

Δημοσίευση από CountRaven »

Εικόνα

Παλιά τα νέα θα πουν κάποιοι. Μη ξεχνάμε ότι το τελευταίο κομμάτι από το τελευταίο άλμπουμ λέγονταν "The Last Song".

Ο Ray όμως σε πρόσφατη συνέντευξη στο PROG, μιλάει για το θέμα και το LOUDER SOUND σου δίνει το ζουμί.

https://www.loudersound.com/news/fates- ... sk9u6ZxFBE
"If Fates Warning is no longer going to release material then I need an outlet. I don't want to join another band, so a solo career seems the most logical thing to do."
"Jim [Matheos, guitarist] says he doesn’t want to write any more new music for the band. That could change, I don’t know, you’d have to talk to him. It’s not to say there won’t be any more live shows. The band didn’t break up. It’s just that there won’t be any more new music. And I need an outlet; music has been my life for over thirty years."
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Re: Τέλος τα άλμπουμ για τους FATES WARNING;

Βάζω λυπητερή μουσικούλα να παίζει και καλώ @Progress_Lost.

Μήπως είναι η ώρα ο Jim να κάνει νέο δίσκο με John Arch;

Σκέφτομαι ότι τώρα με τις 16 ώρες εργασίας, δεν μου αξίζουν δηλαδή εμένα άλλες έξι σελίδες τέτοιας συγκίνησης;

https://www.forgotten-scroll.gr/forum/v ... 763#p14763

Καλώ @JimmyF και @theBox.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Το φετινο προσωπικο του Alder παντως ειναι αρκετα καλο αλμπουμακι στο γνωστο υστερο-fates zanax-prog-alternative "metal" υφος.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

στο γνωστο υστερο-fates zanax-prog-alternative "metal" υφος.
Το οποίο και φυσικά δεν ακούμε.
Άβαταρ μέλους
aorpanos72

Δημοσίευση από aorpanos72 »

theBox έγραψε: Τετ 09 Αύγ 2023, 07:18 Το φετινο προσωπικο του Alder παντως ειναι αρκετα καλο αλμπουμακι στο γνωστο υστερο-fates zanax-prog-alternative "metal" υφος.
2 κομμάτια ακουσσα και το έσβησα να μην πιάνει χώρο
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Άβαταρ μέλους
Xstroyer

Δημοσίευση από Xstroyer »

Ναι, είναι old news μιας και το γράφει ξεκάθαρα και το βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν κάμποσους μήνες. Τα προσωπικά του Alder δεν ακούγονται αφού λείπει ο καλός μουσικοσυνθέτης. Θα γράψουν όμως δίσκο μαζί με τον Matheos, απλώς ο Matheos δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το όνομα "Fates Warning". Αν ήμασταν στα '80s, η εταιρεία θα το έβγαζε ως Fates Warning γιατί έτσι θα ήθελαν, όπως έγινε με κάποια '80s Black Sabbath albums, αλλά σήμερα οι μουσικοί μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους.

Βέβαια, έχουμε δει πολλές κολοτούμπες στο παρελθόν, οπότε εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

Είπαμε ότι Alder μόνος του δεν είναι για τίποτα; Όσο και να χτυπιούνται κάποιοι "ιντελέκτουαλ" πουκαμισάκιδες.
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Δημοσίευση από Progress_Lost »

Δε ξέρω ρε Κόμη τι να πω, ούτε πως νιώθω γι αυτό... Για 'μένα το 90% των παλιών συγκροτημάτων έπρεπε να έχει ήδη διαλυθεί. Βαρετοί, τραβηγμένοι από τα μάλλια δίσκοι - όχι κατ'ανάγκή κακοί- χωρίς έμπνευση, και ξαναζεσταμένο φαγητό... Φαίνεται από μίλια μακρυά πόσο έχουν βαρεθεί και οι ίδιοι, πόσο δεν ξέρουν τι άλλο να παίξουν. Δε ξέρω πραγματικά πως συντηρείται όλο αυτό το σκηνικό. Εντάξει, κάποιοι γουστάρουν ακόμα... Αλλά νομίζω οι περισσότεροι είναι ακόμη στη φάση κάπως για την τιμή των όπλων όχι για την μουσική αυτή καθ'αυτήν...

Οι Slayer για μένα ήταν το πιο τίμιο συγκρότημα από εκείνη την μεγάλη γενιά των 80s... Είδαν ότι το πράγμα δεν πήγαινε άλλο - οι δίσκοι ήταν σαν την επανάληψη της επανάληψης - έκαναν μια τελευταία περιοδεία, και ηρωικά έφυγαν. Ούτε άλλη μια ακόμη συναυλία, άλλη μια ακόμη τελευταία, και άντε φτάσαμε να μας πηγαίνουν σηκωτούς οι νοσοκόμοι να πάμε να παίξουμε το Wind of Change..

Για μένα, πρέπει όσοι έχουν απομείνει στη σκηνή να πέσουν με τα μούτρα σε νέες μπάντες μπας και βγει κάτι καλό και ελπιδοφόρο για το μέλλον.. Σοβαρές μπάντες που να δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν καλή μουσική που δεν ακούγεται χιλιοπαιγμένη, αλλά έχει ακόμη όρεξη και φαντασία.. Αλλιώς το πράγμα θα τελειώσει τελείως σε καμμιά 20αριά χρόνια όταν οι σημερινοί 40αρηδες - 50αρηδες που κάπως συντηρούν τη σκηνή φύγουν πια για.. πρακτικούς λόγους.

Τώρα, ως προς τους Fates Warning... άντεξαν ως προς την ποιότητα πολύ περισσότερο από άλλους, ναι. Ας το τελειώσουν εδώ. Ούτε Arch Χρήστο, ούτε τίποτα. Η Μοrgana τέλειωσε... δεν είναι για την εποχή αυτή... Ο Alder σαν φωνή έχει να δώσει και άλλα νομίζω, αλλά μουσικά οι δίσκοι του είναι φτωχοί - ο πρώτος πάντως ακούγεται πιο ευχάριστα.

Υ.Γ.
Πού μένει ο @theBox;; Να τον κεράσω ένα καφάσι μπύρες για τον χαρακτηρισμό Zanax Metal!!!
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

CountRaven έγραψε: Τετ 09 Αύγ 2023, 07:54
στο γνωστο υστερο-fates zanax-prog-alternative "metal" υφος.
Το οποίο και φυσικά δεν ακούμε.
Ειναι καλο γι αυτο που ειναι εννοω. Ειχα προσδοκιες στα ταρταρα κι εξεπλαγην με το γεγονος οτι καποιες μελωδιες φωνητικων κ καποια ριφ την παλευαν και γενικα δεν ηταν ΤΟΣΟ χάλια σαν μουσικο χαλακι για να πλενεις τα πιάτα.

Κατά τα άλλα, ο,τι λεει ο @Xstroyer
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Progress_Lost έγραψε: Τετ 09 Αύγ 2023, 10:05

Υ.Γ.
Πού μένει ο @theBox;; Να τον κεράσω ένα καφάσι μπύρες για τον χαρακτηρισμό Zanax Metal!!!
Αυτος ο ορος εχει προελθει απο κατ ιδιαν μουσικες συζητησεις/αναλυσεις με τον Κομη...δεν θυμαμαι ποιος απο τους δυο τον πρωτοχρησιμοποιησε, αλλα ναι, εχει καθιερωθει.
Άβαταρ μέλους
JimmyF

Δημοσίευση από JimmyF »

Για όσους από εμάς οι Fates (οποιασδήπτε εποχής) μας σημάδεψαν, αυτό το ´Τέλος τα albums’ δύσκολα χωνευεται..Παρόλα αυτά, σίγουρα προτιμώ να μας αποχαιρετίσουν έτσι, παρά να κυκλοφορούσαν κάτι που θα ήταν Fates μόνο κατ´ όνομα. Δυστυχώς όταν το βάρος της σύνθεσης πέφτει εδώ και δεκαετίες πάνω στον Matheos, κάποια στιγμή το πηγάδι θα στερέψει..Ακόμα κοιτάω τα credits του Perfect Symmetry και του No exit και σκέφτομαι πόσο super ήταν εκείνο το teamwork..Exodus λοιπόν κύριοι..
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Συμφωνώ σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό με όσα λέει ο @Progress_Lost. Παρόλο που είμαι από τους πρώτους που θα πουν πως σαν τα αριστουργήματα του τότε δεν έχει σήμερα, ξέρω πολύ καλά πως αν γυρίσω την πλάτη στις νέες μπάντες θα έχω βάλει και εγώ ένα καρφί στο φέρετρο της αγαπημένης μας μουσικής.

Επίσης να πω πως τα δύο άλμπουμ του Arch με τον Matheos τα βρήκα εξαιρετικά και βασικά σε αυτά αναφερόμουν στο προηγούμενο post μου.

Η Morgana δεν θα σιγήσει ποτέ όσο την κρατάμε μέσα στη ψυχή μας και προσπαθήσουμε να την μεταλαμπαδεύσουμε σε κάποιους νεότερους. Δύσκολο μα όχι ακατόρθωτο. Είναι σκληρή αλήθεια αυτό που λέει ο @Progress_Lost: Αν εμείς που συντηρούμε τη φάση φύγουμε, ποιοι θα μείνουν; Και με τι δεδομένα θα μείνουν.

Τέλος ο όρος Ζάναξ Metal φτιάχτηκε από εμένα μετά από άπειρες κουβέντες με το κουτάκι μας - @@thebox με αφορμή το παρακάτω κομμάτι και άλμπουμ:

Δείτε το παραπάνω βίντεο με προσοχή διαβάστε και τους στίχους και θα μπορέσετε να καταλάβετε την κατάντια του πράγματος.

Τα ψυχολογικά / γκομενικά του κάθε μεσοαστού / μεσοαστής που ξεκίνησε προς, κοντεύει να πιάσει ή ξεπερνάει τα 50 έγιναν ωραίο αντικείμενο για την κάθε τελειωμένη "Prog Metal" μπάντα που αποφάσισε να στραφεί σε αυτό το θεματικό πεδίο όταν ανακάλυψε πως ένα μεγάλο μέρος από το ακροατήριο της είναι ακριβώς σε αυτή την παραπάνω φάση.

Ένα κοινό / target group που ανακάλυψε και τη συγκεκριμένη "Prog" μουσικούλα ανάμεσα σε insta posts, ουισκάκι και Ζάνσξ δίπλα στην πισίνα ή απλά στη κρεβατοκάμαρα -ανάλογα το πορτοφόλι-.

Σημειώνω δε πως τα δεδομένα "ηλικία" & "status" φωτογραφίζονται πολύ έξυπνα -ίσως και συνδυαστικά-, από όλο το background του βίντεο. Τα νούμερα μπορούν να ανέβουν ή να κατέβουν, no big deal. Αλλά πρέπει να υπάρχει ένα starting point.

Οπότε αφού φιξάρουμε το στίχο, θα πρέπει να προσαρμόσουμε και τη μουσική. Να την κάνουμε προσιτή στο αυτί του κάθε απαίδευτου / απαίδευτης που θα βάλουν μισό κομμάτι από το youtube μετά το γυμναστήριο ή τα hondos center, ίσα ίσα για το "ψαγμένο" post της μέρας. Γιατί ναι τα social είναι η ζωή μας και εκεί πρέπει να δείξουμε πως διαβάζουμε, πως ακούμε μουσικές, πως υπάρχουμε γενικά.

Έτσι με βάση τα παραπάνω δεδομένα, άρχισε να δημιουργείται ένα μπαράζ από άνευρες, κλαψομούνικες -και καλά Prog- μπάντες που κάνουν δίσκους ακριβώς για αυτό το target group.

Στιχουργικά το κακό το ξεκίνησε ο ίδιος ο Jim Matheos όταν άρχισε να μιλάει για χωρισμούς και παπαριές. Σταδιακά έμεινε πίσω το concept building του "No Exit" ή τα σοβαρά κοινωνικά θέματα του "Perfect Symmetry" και μου άρχισαν οι Fates την κλάψα. Και άντε να το δεχτώ σε ένα "11th Hour"... Αλλά η φάση δεν έμεινε εκεί μόνο. Μετά έπεσαν σταδιακά και στο μουσικό κομμάτι και άντε γεια.... Όταν έχεις γράψει δίσκους θαύματα, το να καταντάς και εσύ μια μπάντα της σειράς χωρίς προσωπικότητα είναι λυπηρό. Τέλος πάντων μεγάλη η κουβέντα για τους Fates, ίσως την κάνουμε σε άλλη φάση. Αν και πονάει πραγματικά.

Τέλος σε σταθούμε και στο γεγονός πως το παραπάνω σκουπίδι βγήκε σπό την εταιρία που κάποτε κυκλοφορούσε το "Awaken the Guardian" και άλλα ιστορικά άλμπουμ που όρισαν την μουσική μας και εμάς.

Metal της κλιμακτήριου είναι το άλλο όνομα που έχει δωθεί στον όρο.

Γενικά τέτοιου είδους συζητήσεις μας έχουν πάει και σε κοινωνικές ακόμα και πολιτικές αναλύσεις με τον @theBox ο οποίος εν τέλη σταμάτησε να κράζει το εν λόγω ρεύμα από όσο έχω καταλάβει, μιλώντας πλέον κολακευτικά για ανάλογες κυκλοφορίες. Ας με διορθώσει αλλά θυμάμαι να με προσκαλεί να ακούσω το νέο Redemption και εγώ φυσικά να βρίζω -την κατάντια της φάσης-.

Εγώ και μόνο που ξαναείδα αυτό το ξεφτιλίκι των Redemption θα πρέπει τώρα να ακούσω τουλάχιστον 2-3 φορές το αριστούργημα ντεμπούτο τους με Rick Myhiasin για να στρώσω.
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Δημοσίευση από Progress_Lost »

Πόσες καρδούλες, like, και +1 μπορούν να χωρέσουν σε ένα post;
Άβαταρ μέλους
theBox

Δημοσίευση από theBox »

Γενικα συμφωνω με τον Κομη περι Ζαναξ Μευαλ ΑΛΛΑ...αυτο το συγκεκριμμένο Redemption ειναι μεγαλη δισκαρα.

Ναι καμια σχεση με τα ακουσματα του FS (οκ εστω νια μικρη σχεση) αλλα ηταν καλο. Τα Ray Alder δεν θα τα ελεγα καλα. Απλα....οχι απαραδεκτα.
Άβαταρ μέλους
CountRaven

theBox έγραψε: Παρ 11 Αύγ 2023, 08:02 Γενικα συμφωνω με τον Κομη περι Ζαναξ Μευαλ ΑΛΛΑ...αυτο το συγκεκριμμένο Redemption ειναι μεγαλη δισκαρα.

Ναι καμια σχεση με τα ακουσματα του FS (οκ εστω νια μικρη σχεση) αλλα ηταν καλο. Τα Ray Alder δεν θα τα ελεγα καλα. Απλα....οχι απαραδεκτα.
Πέτα και εσύ το κλειδί της λαμποργκίνι στη θάλασσα για να αφήσεις πίσω το παρελθόν.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

Πάντως αν είναι να συνεχίσει κανονικά με Arch, δε με χαλάει που δε θα ξανασυνθέσει για FW.
Τα άλμπουμς με Arch (κυρίως το Winter Ethereal) είναι στα αφτιά μου πιο κοντά στους Fates Warning που έμαθα αρχικά.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”