Πότε έγινε η αρχή;
- Bersekeros
Re: Πότε έγινε η αρχή;
Μην περιμένετε από νεαρούς / νεαρές, να ασχολούνται, με φόρουμ.
Δύσκολα. Εξαιρέσεις.
Δεν κομίζω γλαύκας εν Αθήναις, τα ξέρετε κι εσείς αυτά, αλλά τα έχω δει από πρώτο χέρι.
Υπάρχουν παιδιά, που μπορούν να κάτσουν τώρα και να χαζεύουν τις 3 επόμενες ώρες, βιντεάκια στο tik tok.
Οι κόρες μου είναι 20 & 18. Ξέρεις τι λένε; Το facebook, λένε, είναι για τους παππούδες.
Αυτές οι ηλικίες και πιο κάτω, μόνο instagram & tik tok.
Ναι γιατί δεν θελουν να διαβαζουν κείμενα. Μόνο φωτογραφίες και βιντεακια να βλέπουν .Bersekeros έγραψε: ↑Σάβ 14 Οκτ 2023, 00:06 Το facebook, λένε, είναι για τους παππούδες.
Αυτές οι ηλικίες και πιο κάτω, μόνο instagram & tik tok.
- Northbound
Σπίτι μεγαλύτερου (δεύτερου) ξαδέρφου, αφίσα DeMaio πάνω από την πόρτα μπαίνοντας στο δωμάτιό του, αφίσα HammerFall δίπλα από την μπαλκονόπορτα και ένας φίλος του με ραφτό πλάτης Hail To England στο τζιν μπουφάν του.
Like a man is a mountainside
Greatness waits for those who try
None can teach you, it's all inside
Just climb
Just climb
- Bersekeros
@Northbound για να αναφέρεις αφίσα Hammerfall, άρα μιλάμε για μετά το 1997.
Αν δεν κάνω λάθος, από τους νεότερους, τους οποίους διάβασα παραπάνω, όπως και ο @Aegon .
Αν δεν κάνω λάθος, από τους νεότερους, τους οποίους διάβασα παραπάνω, όπως και ο @Aegon .
- aorpanos72
Αν πούμε οτι το φορουμ είναι ενα δείγμα της κοινωνίας. Εγώ βλέπω την παντελή αδιαφορία των νέων ανθρωπων για το Heavy Metal..... Εφόσον δεν γίνει κατι δραστικό τα επόμενα χρονιά ....κάποιο ξέσπασμά, κάποια αναβίωση, το βλέπω να είναι στο επίπεδο του Grunge σε δημοφιλια. (δλδ κοντά στο 0)
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
- Northbound
Άμα εννοείς ηλικιακά και δεν μπερδεύτηκα, ναι, 35άρης. Χαίρομαι που κάποιος με λέει ακόμα νιάτο, χαχαχα!Bersekeros έγραψε: ↑Κυρ 15 Οκτ 2023, 01:48 @Northbound για να αναφέρεις αφίσα Hammerfall, άρα μιλάμε για μετά το 1997.

Like a man is a mountainside
Just climb
Just climb
- Bersekeros
Δεν έχω απάντηση σε αυτό.aorpanos72 έγραψε: ↑Κυρ 15 Οκτ 2023, 09:59 Αν πούμε οτι το φορουμ είναι ενα δείγμα της κοινωνίας. Εγώ βλέπω την παντελή αδιαφορία των νέων ανθρωπων για το Heavy Metal..... Εφόσον δεν γίνει κατι δραστικό τα επόμενα χρονιά ....κάποιο ξέσπασμά, κάποια αναβίωση, το βλέπω να είναι στο επίπεδο του Grunge σε δημοφιλια. (δλδ κοντά στο 0)
Την δημοφιλία της δεκατίας του '80, όχι, ούτε κι εγώ την βλέπω.
Αλλά έχω την αίσθηση ότι υπάρχει κινητικότητα σε πιο underground κατάσταση. Τώρα εάν ξεπηδήσει κάτι δραστικό, όπως λες, δεν το ξέρω.
Βλέπω όμως ότι υπάρχει ''μαγιά'', ας το πούμε έτσι.
Όπως βλέπω και έναν καλώς εννοούμενο ''φανατισμό'', των ανθρώπων που ασχολούνται με το metal.
Περισσότερο ή λιγότερο. Υπάρχει κοινό. Υπάρχουν οι συναυλίες. Τα φεστιβάλ. Οι κυκλοφορίες. Δεν τις λες και λίγες. Επανακυκλοφορίες. Απλά δεν έχει την μαζικότητα που είδαμε, εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι.
Για να μην πλατειάζω, αν δεν υπήρχε κοινό και ενδιαφέρον, σιγά να μην γινόντουσαν επανακυκλοφορίες ή να ήταν τόσες πολλές οι νέες κυκλοφορίες.
- aorpanos72
Ποιοι οι 40+ ...αυτό το κοινο εννοείς....οι επανακυκλοφορίες των 500 και 1000 περιορισμένων αριθμών σε κόπιες...μόνο δημοφιλια δεν δείχνει. Οι ίδιοι και οι ίδιοι τα αγοράζουν.Bersekeros έγραψε: ↑Κυρ 15 Οκτ 2023, 13:23Δεν έχω απάντηση σε αυτό.aorpanos72 έγραψε: ↑Κυρ 15 Οκτ 2023, 09:59 Αν πούμε οτι το φορουμ είναι ενα δείγμα της κοινωνίας. Εγώ βλέπω την παντελή αδιαφορία των νέων ανθρωπων για το Heavy Metal..... Εφόσον δεν γίνει κατι δραστικό τα επόμενα χρονιά ....κάποιο ξέσπασμά, κάποια αναβίωση, το βλέπω να είναι στο επίπεδο του Grunge σε δημοφιλια. (δλδ κοντά στο 0)
Αλλά έχω την αίσθηση ότι υπάρχει κινητικότητα σε πιο underground κατάσταση. Τώρα εάν ξεπηδήσει κάτι δραστικό, όπως λες, δεν το ξέρω.
Όπως βλέπω και έναν καλώς εννοούμενο ''φανατισμό'', των ανθρώπων που ασχολούνται με το metal.
Περισσότερο ή λιγότερο. Υπάρχει κοινό. Υπάρχουν οι συναυλίες. Τα φεστιβάλ. Οι κυκλοφορίες. Δεν τις λες και λίγες. Επανακυκλοφορίες. Απλά δεν έχει την μαζικότητα που είδαμε, εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι.
Για να μην πλατειάζω, αν δεν υπήρχε κοινό και ενδιαφέρον, σιγά να μην γινόντουσαν επανακυκλοφορίες ή να ήταν τόσες πολλές οι νέες κυκλοφορίες.
- Bersekeros
Ίσως.
Σε μια εποχή που τα περισσσότερα πιτσιρίκια, δεν έχουν αγοράσει φυσικό μέσο και ακούν την μουσική τους ψηφιακά.
Αλλά στα φεστιβάλ και στις συναυλίες, δεν βλέπω να πηγαίνουν και λίγα άτομα. Για τα δεδομένα της εποχής.
Δεν λέω ότι υπάρχει καμιά συγκλονιστική δημοφιλία, λέω ότι υπάρχει σταθερό και αφοσιωμένο κοινό. Σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μιλάμε για μουσικό είδος 53 ετών....
Σε μια εποχή που τα περισσσότερα πιτσιρίκια, δεν έχουν αγοράσει φυσικό μέσο και ακούν την μουσική τους ψηφιακά.
Αλλά στα φεστιβάλ και στις συναυλίες, δεν βλέπω να πηγαίνουν και λίγα άτομα. Για τα δεδομένα της εποχής.
Δεν λέω ότι υπάρχει καμιά συγκλονιστική δημοφιλία, λέω ότι υπάρχει σταθερό και αφοσιωμένο κοινό. Σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μιλάμε για μουσικό είδος 53 ετών....
- Advancing Yokeda
Θα θελα να ξερω που θα βρει τα χρήματα κάποιος 25 ετών σήμερα να συλλέξει τα φυσικά φορμάτ όλων των δίσκων από το 1970 και μετά, για τους οποίους μπορεί να βρει πληροφορίες στο ιντερνετaorpanos72 έγραψε: ↑Κυρ 15 Οκτ 2023, 14:04Ποιοι οι 40+ ...αυτό το κοινο εννοείς....οι επανακυκλοφορίες των 500 και 1000 περιορισμένων αριθμών σε κόπιες...μόνο δημοφιλια δεν δείχνει. Οι ίδιοι και οι ίδιοι τα αγοράζουν.Bersekeros έγραψε: ↑Κυρ 15 Οκτ 2023, 13:23Δεν έχω απάντηση σε αυτό.aorpanos72 έγραψε: ↑Κυρ 15 Οκτ 2023, 09:59 Αν πούμε οτι το φορουμ είναι ενα δείγμα της κοινωνίας. Εγώ βλέπω την παντελή αδιαφορία των νέων ανθρωπων για το Heavy Metal..... Εφόσον δεν γίνει κατι δραστικό τα επόμενα χρονιά ....κάποιο ξέσπασμά, κάποια αναβίωση, το βλέπω να είναι στο επίπεδο του Grunge σε δημοφιλια. (δλδ κοντά στο 0)
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Καταρχας εξαφανιζεται γοργα το φυσικο φορματ.Κατι που σημαινει λιγο ουσιαστικη αλληλεπιδραση με τη μουσικη πραγμα που οδηγει σε μια επιφανειακη επαφη με το οποιο μουσικο ειδος.Κατα δευτερον τα μεγαλα φεστιβαλ ,κατ εμε,δειχνουν παντα τα σημαδια.Το μεταλ επιζει σαν ενα προιον διασκεδασης,αποτοξινωσης και ψυχικης αποσυμπιεσης αυστηρα.Προσωρινα και οσο οσο.Δε με ενδιαφερει να παω στο Wacken ή στο obscene extreme (πιανω δυο διαφορετικων κατευθυνσεων φεστ) για να δω αγαπημενες μπαντες ή να γνωρισω καινουριες,παω για ξελαμπικαρω ,να μαλακιστω ,να κανω riding σε ροζ δελφινια ..Τα 3/4 των comments στο γιουτιουμπ ειναι ''ευχαριστω ,αυτο το τραγουδι με βοηθησε με τη καταθλιψη'' .Επισης και η μουσικη αυτη καθεαυτη εχει αλλαξει τρομερα.Η νεα γενια απαιτει να ταυτιστει ξανα με ειδωλα ,τα οποια ομως ειναι εντελως διαφορετικα απο τα δικα μας ειδωλα.Αρεσει πολυ το ακραιο attitude ,το ''ασφαλες'' ομως ακραιο,αρεσει ακομα περισσοτερο το συνολικο που προμοταρει ο τραγουδιστης των Gaerea πχ ,τραγουδω μπλακ,κανω γιογκα,ειμαι χορτοφαγος και δε σας δειχνω και τη μαπα μου γιατι σε αυτο τον κοσμο θελω να μαι ανωνυμος(ανωνυμια ισον safety,γινεται ταυτιση).
Γενικα σε ολα η μουσικη πηγε σε δευτερη μοιρα.Δεν υπαρχει ουτε χρονος ουτε διαθεση για αφοσιωση,ψαξιμο,ενδελεχεις ακροασεις.Εχει views ,μου το προμοταρει ο αλγοριθμος?Αυτος ξερει καλα τι μου αρεσει.Ε το βαζω play spotify. Δε ξοδευομαι κιολας.
Συμφωνω με τον Πανο.Τουλαχιστον για το μεταλ που λατρεψαμε εμεις ,ολοι εδω μεσα.Ε παιδια φθινουμε
Γενικα σε ολα η μουσικη πηγε σε δευτερη μοιρα.Δεν υπαρχει ουτε χρονος ουτε διαθεση για αφοσιωση,ψαξιμο,ενδελεχεις ακροασεις.Εχει views ,μου το προμοταρει ο αλγοριθμος?Αυτος ξερει καλα τι μου αρεσει.Ε το βαζω play spotify. Δε ξοδευομαι κιολας.
Συμφωνω με τον Πανο.Τουλαχιστον για το μεταλ που λατρεψαμε εμεις ,ολοι εδω μεσα.Ε παιδια φθινουμε

For us there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm..
- Bersekeros
Πάντα ήμασταν λίγοι ως μεταλλάδες.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.
Θα γράψω μόνο αυτό και δε θα το συνεχίσω, γιατί έχει και φιλοσοφικές προεκτάσεις, που δεν είναι το αντικείμενό μας, στο παρόν φόρουμ.
Όλες οι επαναστάσεις, πάντα, δεν ξεκινούσαν από τις μάζες, αλλά από πολύ καλά οργανωμένες και φανατικές μειοψηφίες. Το κόβω εδώ.
Το metal, όμως, είναι μια διαχρονική μουσική επανάσταση.
Δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας, με τι ποπ είδωλα μαζικής κουλτούρας, θέλει να ταυτιστεί η μεγάλη μάζα της νεολαίας.
Ούτε και πριν 32 χρόνια με ενδιέφερε. Αλλιώς θα άκουγα grunge - χιπ χοπ, ραπ και Vanilla Ice με MC Hammer.
Δεν με ενδιαφέρουν τα είδωλα που προωθούνται, ούτε και τι επιταγές της μόδας ακολουθούν. Αυτή η μουσική έχει μια σταθερή,
διαχρονική κουλτούρα, που ναι μεν εξελίσσεται, αλλά πάντα πατά σταθερά στις παραδόσεις της, είτε με μεγαλύτερους είτε με μκρότερους αριθμούς.
Μπορεί τώρα, οι μεταλλάδες να είναι πολύ πολύ λιγότεροι σε αριθμούς,
αλλά είναι απείρως περισσότερο συνειδητοποιημένοι από ότι ήταν πριν 35 χρόνια.
Γιατί; Γιατί δεν είναι μόδα.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.
Θα γράψω μόνο αυτό και δε θα το συνεχίσω, γιατί έχει και φιλοσοφικές προεκτάσεις, που δεν είναι το αντικείμενό μας, στο παρόν φόρουμ.
Όλες οι επαναστάσεις, πάντα, δεν ξεκινούσαν από τις μάζες, αλλά από πολύ καλά οργανωμένες και φανατικές μειοψηφίες. Το κόβω εδώ.
Το metal, όμως, είναι μια διαχρονική μουσική επανάσταση.
Δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας, με τι ποπ είδωλα μαζικής κουλτούρας, θέλει να ταυτιστεί η μεγάλη μάζα της νεολαίας.
Ούτε και πριν 32 χρόνια με ενδιέφερε. Αλλιώς θα άκουγα grunge - χιπ χοπ, ραπ και Vanilla Ice με MC Hammer.
Δεν με ενδιαφέρουν τα είδωλα που προωθούνται, ούτε και τι επιταγές της μόδας ακολουθούν. Αυτή η μουσική έχει μια σταθερή,
διαχρονική κουλτούρα, που ναι μεν εξελίσσεται, αλλά πάντα πατά σταθερά στις παραδόσεις της, είτε με μεγαλύτερους είτε με μκρότερους αριθμούς.
Μπορεί τώρα, οι μεταλλάδες να είναι πολύ πολύ λιγότεροι σε αριθμούς,
αλλά είναι απείρως περισσότερο συνειδητοποιημένοι από ότι ήταν πριν 35 χρόνια.
Γιατί; Γιατί δεν είναι μόδα.

For us there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm..
- aorpanos72
κλαιωω.. Θα σου πω την απάντηση από τώρα.... οι τεράστιοι Parkway Drive... Και οι ghost...
- Bersekeros
Άμα είναι metal οι Parkway Drive, τότε είναι metal και ο Βασίλης Τερλέγκας.
Δεν το συζητώ καν.
Δεν το συζητώ καν.