Καλύτερα όπως ήταν τότε

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Καλύτερα όπως ήταν τότε

Δημοσίευση από CountRaven »

Το πρωί ο @Zippo190 μου έστειλε μύνημα στο messenger για ψηλή κουβεντούλα - κουτσομπολιό για Cirith.

Εντελώς αυθόρμητα και χωρίς καν να το σκεφτώ του απάντησα "ποιος τους γαμάει τους Ungol ρε φίλε".

Και αυτό είναι το mood στο οποίο έχω καταλήξει μετά τα τεκταινόμενα.

Στο ίδιο mood είμαι και για Warlord.

Και τελικά κάθομαι και σκέφτομαι.

Αν είναι όλα αυτά τα θρυλικά reunions να καταλήγουν σε εκφυλισμό / εκθρόνιση των θρύλων μας -ξαναλέω ότι για πολλούς από εμάς αυτά τα γκρουπ -και κάποια ακόμα, ο καθένας έχει τα δικά του-, έχουν συνδυαστεί και με ένα Α ηθικό σύστημα αξιών- ....

Αν είναι όλη αυτή η ανάσταση του θρύλου να καταλήγει σε ένα ξεκατίνιασμα στα social...

Αν είναι οι Μύθοι μας να γίνονται ένα εποχιακό brand name για τον κάθε νεόκοπο "manager"...

Τότε χίλιες φορές να μην συνέβαιναν ποτέ.

Χίλιες φορές στο 95 με Lordian Guard κασέτα και Best of Warlord συλλογή.

Χίλιες φορές bootleg CD Paradise Lost και τον μύθο στα ύψη.

Αναπτύξτε.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Re: Καλύτερα όπως ήταν τότε

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

CountRaven έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 13:58 "ποιος τους γαμάει τους Ungol ρε φίλε".
το ότι σκιζόμαστε να αναπτύξουμε, πιστοποιεί αυτό που είπες

κούραση.... μόνο κούραση...
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
Bersekeros

Δημοσίευση από Bersekeros »

Το έγραψα και σε άλλο ποστ.
Η μυθοποίηση, πάει πρωτευόντως στο έργο και όχι στους δημιουργούς.
Οι δημιουργοί είναι άνθρωποι, δεν είναι τέλειοι, έχουν πάθη και αδυναμίες.

Καμία κούραση.

Το αξιακό υπόβαθρο και το ηθικό, εκπορεύεται από το δημιούργημα, όχι από τον δημιουργό.
Η υπόλοιπη φαντασιακή ηθική συνθήκη, είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός.

Συγνώμη, αλλά λατρεύω τη φωνή του Rob Halford.
To τι ηθική ή τι γούστα έχει στο κρεβάτι του για παράδειγμα, ούτε με ενδιαφέρουν, ούτε μου αρέσουν.

Εγώ τον λατρεύω ως τραγουδιστή των Judas Priest.
Ως Metal God. Ως φωνάρα, ως δημιουργό. Όχι ως άνθρωπο σώνει και καλά, που σίγουρα θα είναι με τα καλά του και με τα στραβά του.

Στη φαντασιακή μου συνθήκη ο Halford με leather and spikes, είναι σύμβολο αρρενοπώτητας, για να θυμηθούμε και τις cult συζητήσεις προηγούμενων δεκαετιών.

Ο μύθος είναι στο έργο - δημιούργημα, όχι στον άνθρωπο - δημιουργό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bersekeros την Τρί 24 Οκτ 2023, 16:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

@Bersekeros μα η ηθική συνθήκη που θίγουμε δεν είναι φαντασιακή. Ούτε υποκειμενική. Είναι μια εντελώς αληθινή αισχρή πραγματικότητα. Για μένα ο μουσικός δεν είναι ξέχωρος από το έργο του. Οφείλει, όταν υποτίθεται πως υπηρετεί την αληθινή τέχνη, να είναι αντίστοιχος αυτού που παράγει. Στo "underground" δεν ανήκουν τέτοιες συμπεριφορές ή δε θα έπρεπε να ανήκουν. Όπως είπα και αλλού, από τους επιχειρηματίες Metallica θα το καταλάβαινα. Από μια μπάντα που την ακούνε 1000 και αρέσει πραγματικά και 300, περιμένω άλλα πράγματα. Αλλιώς, σκουπίδια κι αυτοί.

Δε θα δεχτώ την κυνική άποψη πως σε όποιον κι αν κουνήσεις μαρούλι μπροστά του γίνεται ένα κτήνος. Υπήχαν και υπάρχουν και θα υπάρχουν οι τίμιοι και οι σωστοί κα οι αληθινοί και για χάρη αυτών θα αποκαλώ τέτοιες συμπεριφορές και μπάντες σκουπίδια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Advancing Yokeda την Τρί 24 Οκτ 2023, 15:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
τοτε μπορει ενας βαθια ηθικος δεκτης (αληθεια υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ηθική ή ειναι προιον ενος δυναμικου πολιτισμικου zeitgeist?) να βρει μια καθαρκτικη εμπειρια στο εργο ενος πομπου "ανθρωπινο σκουπιδι".
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost

Δημοσίευση από Progress_Lost »

CountRaven έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 13:58 Το πρωί ο @Zippo190 μου έστειλε μύνημα στο messenger για ψηλή κουβεντούλα - κουτσομπολιό για Cirith.

Εντελώς αυθόρμητα και χωρίς καν να το σκεφτώ του απάντησα "ποιος τους γαμάει τους Ungol ρε φίλε".

Αν είναι όλα αυτά τα θρυλικά reunions να καταλήγουν σε εκφυλισμό / εκθρόνιση των θρύλων μας -ξαναλέω ότι για πολλούς από εμάς αυτά τα γκρουπ -και κάποια ακόμα, ο καθένας έχει τα δικά του-, έχουν συνδυαστεί και με ένα Α ηθικό σύστημα αξιών- ....

Αν είναι όλη αυτή η ανάσταση του θρύλου να καταλήγει σε ένα ξεκατίνιασμα στα social...

Αν είναι οι Μύθοι μας να γίνονται ένα εποχιακό brand name για τον κάθε νεόκοπο "manager"...

Αναπτύξτε.
Συμφωνώ 1000%.
Άβαταρ μέλους
Northbound

Δημοσίευση από Northbound »

CountRaven έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 13:58 Το πρωί ο @Zippo190 μου έστειλε μύνημα στο messenger για ψηλή κουβεντούλα - κουτσομπολιό για Cirith.

Αναπτύξτε.
Ναι σε όλα μέχρι και την τελευταία τελεία.

Να προσθέσω εδώ ότι δεν είμαι στην γενιά που αναφέρεις αλλά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που "έμπλεξα" με κόσμο που μου ανέλυε ότι είπες και εσύ σχετικά με το τι πρεσβεύανε αυτά τα συγκροτήματα.

Σίγουρα τίγκα χαρούμενος όταν ανακοινώθηκαν όλα αυτά τα reunions (άσχετο άμα δεν πήγα σε κανένα λόγω απόστασης) αλλά από την άλλη καλύτερα να υπάρχει αυτό το "μυστήριο" γύρω από αυτούς τους θρύλους.
Like a man is a mountainside
Greatness waits for those who try
None can teach you, it's all inside
Just climb
Άβαταρ μέλους
Bersekeros

Δημοσίευση από Bersekeros »

Advancing Yokeda έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 15:36 @Bersekeros μα η ηθική συνθήκη που θίγουμε δεν είναι φαντασιακή. Ούτε υποκειμενική. Είναι μια εντελώς αληθινή αισχρή πραγματικότητα. Για μένα ο μουσικός δεν είναι ξέχωρος από το έργο του. Οφείλει, όταν υποτίθεται πως υπηρετεί την αληθινή τέχνη, να είναι αντίστοιχος αυτού που παράγει. Στo "underground" δεν ανήκουν τέτοιες συμπεριφορές ή δε θα έπρεπε να ανήκουν. Όπως είπα και αλλού, από τους επιχειρηματίες Metallica θα το καταλάβαινα. Από μια μπάντα που την ακούνε 1000 και αρέσει πραγματικά και 300, περιμένω άλλα πράγματα. Αλλιώς, σκουπίδια κι αυτοί.

Δε θα δεχτώ την κυνική άποψη πως σε όποιον κι αν κουνήσεις μαρούλι μπροστά του γίνεται ένα κτήνος. Υπήχαν και υπάρχουν και θα υπάρχουν οι τίμιοι και οι σωστοί κα οι αληθινοί και για χάρη αυτών θα αποκαλώ τέτοιες συμπεριφορές και μπάντες σκουπίδια.
Στο 2ο σκέλος να συμφωνήσω σε αυτό που λες.

Στο 1ο σκέλος μιλάς για αληθινή τέχνη και για μια φαντασιακή ηθική συνθήκη όπως εσύ την έχεις στην αντίληψή σου.

Μιλάς για ένα θέμα, χωρίς να γνωρίζεις τις επιμέρους λεπτομέρειες και βγάζεις πόρισμα περί αληθινής αισχρής πραγματικότητας.

Δηλαδή ξέρεις αν ο Χ,Υ,Ζ που τον σουτάρανε, δεν τον σουτάρανε επειδή είχαν σοβαρό λόγο για να το κάνουν;
Ξέρεις αν αυτός δεν ήταν μ@λάκας, απέναντι στους υπόλοιπους, αν δεν έχει άλλου είδους πρόβληματα;

Το ξέρεις ;

Πώς εκφέρεις άποψη χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα, στην περίπτωση των Cirith Ungol, ας πούμε;
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Bersekeros έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 16:30 Μιλάς για ένα θέμα, χωρίς να γνωρίζεις τις επιμέρους λεπτομέρειες και βγάζεις πόρισμα περί αληθινής αισχρής πραγματικότητας.

Δηλαδή ξέρεις αν ο Χ,Υ,Ζ που τον σουτάρανε, δεν τον σουτάρανε επειδή είχαν σοβαρό λόγο για να το κάνουν;
Ξέρεις αν αυτός δεν ήταν μ@λάκας, απέναντι στους υπόλοιπους, αν δεν έχει άλλου είδους πρόβληματα;

Το ξέρεις ;

Πώς εκφέρεις άποψη χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα, στην περίπτωση των Cirith Ungol, ας πούμε;
Και αυτός να έφταιγε, πάλι σκουπίδια είναι και πάλι η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε είναι αισχρη και δε θα έπρεπε να αφορά αυτη τη μπάντα. Δεν έχει να κάνει με το ποιός φταίει....
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Δημοσίευση από Mamercus »

Επειδή γενικώς μου αρέσει η κουβέντα αλλά ειδικώς θα ήθελα να ξέρω ακριβώς για ποιό πράγμα μιλάμε, μπορεί να μου διευκρινήσει κάποιος αν έχει την ευγενική διάθεση;
Μιλάμε για το ότι παρά την απουσία σπουδαίων μορφών, Tsamis και Barraza, τα γκρουπ συνεχίζουν;
Κι αν αυτό είναι μεμπτό;
Και πιο συγκεκριμένα, το "ξεκατίνιασμα στα social" που θίγει ο @CountRaven αφορά στις δικές μας αντιδράσεις έναντι στο τί κάνουν τα γκρουπ ή υπάρχει κάτι άλλο, αλλού, στο οποίο στοχευμένα αναφέρεσαι Χρήστο;
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Άβαταρ μέλους
Zippo190

Δημοσίευση από Zippo190 »

Τα λέμε καιρό: η παρελθοντολαγνεία και η μυθική διάσταση που πήρανε τα 80ς δημιούργησαν μόνο κακό. Δεν είναι μόνο οι Ungol αλλά χρόνια τραβάει αυτή η φάση: ακόμα και στα φεστιβάλ που όλοι θέλουνε να ακούσουνε τους "θρύλους των 80ς" και από το νέο αίμα μόνο κανά δύο μπάντες που πιθηκίζουν περισσότερο. Κάτι λεβέντες που κρατούζαν ζωντανή τη φάση στα 90ς ούτε λόγος. Δεν θέλω να πω περισσότερο θα θυμίζω μόνο ένα παλιό λάιβ των Ruthless Steel (τι απέγιναν αυτοί) με χλιαρή ανταπόκριση στη διασκευή "See you in hell" των ξέρετε ποιών και πανικό σε κομμάτι των Randy.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda

Mamercus έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 18:41 Επειδή γενικώς μου αρέσει η κουβέντα αλλά ειδικώς θα ήθελα να ξέρω ακριβώς για ποιό πράγμα μιλάμε, μπορεί να μου διευκρινήσει κάποιος αν έχει την ευγενική διάθεση;
Μιλάμε για το ότι παρά την απουσία σπουδαίων μορφών, Tsamis και Barraza, τα γκρουπ συνεχίζουν;
Κι αν αυτό είναι μεμπτό;
Και πιο συγκεκριμένα, το "ξεκατίνιασμα στα social" που θίγει ο @CountRaven αφορά στις δικές μας αντιδράσεις έναντι στο τί κάνουν τα γκρουπ ή υπάρχει κάτι άλλο, αλλού, στο οποίο στοχευμένα αναφέρεσαι Χρήστο;
Είναι όλα μέσα (όπως συνήθως :D )
- 80's vs σήμερα
- διασυρμός τρανών ονομάτων του heavy metal στα social, με ξεκατινιάσματα και οτιδήποτε άλλο δεν έχει σχέση με μουσική
- ληστές που σφάζουν ο ένας τον άλλο μετά τη ληστεία για να αυξηθεί το μερτικό
- reunions για τα φράγκα, με τη χειρότερη δυνατή μουσική
- ασέβεια στους νεκρούς
- πολλά patch/t-shirt/κονκαρδες, λίγη μουσική και αυτή ντεμί

Οι θρύλοι των 80'ς θα έπρεπε να έχουν μείνει θρύλοι. Το μέταλ πάσχει στο ότι δεν υπάρχει στόφα θρύλου σε νέες μπάντες anymore...
Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που ακόμα.... Riiiiiide the Niiiiiiight...... ουυυυυυ ουυυυυυυ
Άβαταρ μέλους
TitusGroan

Δημοσίευση από TitusGroan »

Zippo190 έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 19:13 με χλιαρή ανταπόκριση στη διασκευή "See you in hell" των ξέρετε ποιών και πανικό σε κομμάτι των Randy.
Αποθεωση συγκροτηματων του ενος 7ιντσου χωρις να ξερουν καποιοι την αλφαβητα του χεβυ μεταλ.....
Άβαταρ μέλους
CountRaven

Δημοσίευση από CountRaven »

TitusGroan έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 19:49
Zippo190 έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 19:13 με χλιαρή ανταπόκριση στη διασκευή "See you in hell" των ξέρετε ποιών και πανικό σε κομμάτι των Randy.
Αποθεωση συγκροτηματων του ενος 7ιντσου χωρις να ξερουν καποιοι την αλφαβητα του χεβυ μεταλ.....
Να αγοράσει το στόμα σου.

Θα απαντήσω σε λίγο στα υπόλοιπα γιατί είμαι ακόμα δουλειά.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Mamercus

Δημοσίευση από Mamercus »

Advancing Yokeda έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 19:25
Mamercus έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 18:41 Επειδή γενικώς μου αρέσει η κουβέντα αλλά ειδικώς θα ήθελα να ξέρω ακριβώς για ποιό πράγμα μιλάμε, μπορεί να μου διευκρινήσει κάποιος αν έχει την ευγενική διάθεση;
Κι αν αυτό είναι μεμπτό;
Είναι όλα μέσα (όπως συνήθως :D )
- 80's vs σήμερα
- διασυρμός τρανών ονομάτων του heavy metal στα social, με ξεκατινιάσματα και οτιδήποτε άλλο δεν έχει σχέση με μουσική
- ασέβεια στους νεκρούς

Οι θρύλοι των 80'ς θα έπρεπε να έχουν μείνει θρύλοι. Το μέταλ πάσχει στο ότι δεν υπάρχει στόφα θρύλου σε νέες μπάντες anymore...
Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που ακόμα.... Riiiiiide the Niiiiiiight...... ουυυυυυ ουυυυυυυ
Ευχαριστώ πολύ, φίλε @Advancing Yokeda ! ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα αλλά μπορώ να συνοψίσω, μιλώντας πάντα προσωπικά κι όχι γενικά:
Ζήτω η μουσική, κάτω όλα τα άλλα.
Όσο λιγότερο ασχολείσαι με το πλαίσιο, τόσο περισσότερο απολαμβάνεις το έργο αλλά χάνεις τις συνθήκες που πιθανόν το καθορίζουν.
Λεπτομερώς σε όσα αναφέρεις - πάντα κατά τη γνώμη μου:
- 80's vs σήμερα
80's μέχρι να σβήσει ο ήλιος μα ΔΕΝ νοείται μουσικόφιλος χωρίς να παρακολουθεί την εξέλιξη
Προσωπικά είμαι πολύ κοντά στην εξής σύμβαση: 70% των χρημάτων που διαθέτω για μουσική να πηγαίνουν σε 70's, 80's και 90's και το πολύ 30% σε νέες κυκλοφορίες - που θα πρέπει να περνάν από κόσκινο
Αηδία, σήψη, παρακμή - μακριά! Τρεχάτε ποδαράκια μου, όξω ρε απ' το σπίτι μου, ουστ, κλπ
Μεταξύ κατεργαραίων, τιμιότης! Μάλλον, δεν ισχύει πια, ε;
Δεν αγοράζω, δε στηρίζω, δεν ενδιαφέρομαι, δεν τσιμπάω!
- ασέβεια στους νεκρούς
Υπάρχει όριο ακόμη και στους πιο ξεπεσμένους χαρακτήρες. Αυτό είναι ένα.
Τα πολλά τα φιρφιρίκια τα βαριέται κι ο εμπριμές!

ΑΠΟΛΥΤΗ αλήθεια!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ, ΜΟΝΟ ΛΑΤΡΕΙΑ!
"The music you listen to becomes the soundtrack of your life." Jimi Hendrix
Άβαταρ μέλους
Grin

Δημοσίευση από Grin »

Zippo190 έγραψε: Τρί 24 Οκτ 2023, 19:13 Ruthless Steel (τι απέγιναν αυτοί)
Πςς Αλικάρα μας λείπεις ρε :~(
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”