Γνωστικες προκαταληψεις

Μπλάκ μέταλ γιόγκα κλπ. κλπ.
Δημοσιεύσεις: 4855

Γνωστικες προκαταληψεις

Τετ 25 Δεκ 2019, 16:26

Gutz έγραψε:
Τετ 25 Δεκ 2019, 08:25
Μιας και παρέθεσες το σχετικό νόμο περι έρευνας, για όποιον δεν άνοιξε το σχετικό σύνδεσμο παραθέτω αυτό εδώ.
4. Στις έρευνες των κατοικιών πρέπει να αποφεύγεται με επιμέλεια κάθε περιττή δημοσιότητα και κάθε ενόχληση των ενοίκων που δεν είναι απόλυτα αναγκαία. Πρέπει επίσης να καταβάλλεται μέριμνα για τη διαφύλαξη της υπόληψης και των ατομικών μυστικών που δεν έχουν σχέση με την πράξη της κατηγορίας, καθώς και να διεξάγεται η ενέργεια με κάθε ευπρέπεια και κοσμιότητα. Όποιος διεξάγει την έρευνα πρέπει να προσκαλεί τον ένοικο των διαμερισμάτων που θα ερευνηθούν να παρευρίσκεται κατά τη διεξαγωγή της. Σε περίπτωση απουσίας του, προσκαλείται να παρευρεθεί ένας γείτονας.
Θέλετε να συζητήσουμε κατά ποσο τηρήθηκε ο νόμος απο τα ΕΚΑΜ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης? Νομίζω είναι περιττό.
Ναι, να το συζητήσουμε. Όλα αυτά έχουν νόημα όταν ο ένοικος είναι συνεργάσιμος και αποδέχεται την έρευνα. Όταν με το καλημέρα προκύπτει αντίσταση δεν θα κάτσει η αστυνομία να περιμένει πότε θα δεήσει ο ένοικος να αποδεχτεί την έρευνα. Θα γίνει το ντου, θα ακινητοποιηθούν όσοι προβάλουν αντίσταση (η αντίσταση σε δημόσιο υπάλληλο που ενεργεί τα καθήκοντά του είναι ποινικό αδίκημα) και μετά θα πάει το πράγμα από την αρχή όμορφα και ωραία.

Ας φύγουμε λίγο από το συγκεκριμένο περιστατικό που είναι πολιτικοϊδεολογικά φορτισμένο. Ας πούμε ότι τα ΕΚΑΜ ήθελαν να μπουκάρουν στο σπίτι κάποιου παιδεραστή που έχει τρία παιδάκια κλειδωμένα στο υπόγειο για κάνα εξάμηνο. Η αστυνομία θα πήγαινε και θα του έλεγε ''γεια σας, μας αφήνετε να ρίξουμε μια ματιά;'';. Και αν αυτός έλεγε όχι τι θα έκαναν, θα έφευγαν; Όχι. Θα έπρεπε να μπουν. Πως θα έμπαιναν; Θα έσπαγαν την πόρτα. Τι θα έκαναν αν αυτός αντιστεκόταν, πετούσε πράγματα ή ορμούσε να πάρει το όπλο κάποιου αστυνομικού; Θα τον μπαγλάρωναν. Και όλα αυτά θα ήταν απολύτως νόμιμα. Και αφού ακινητοποιούνταν ο τύπος και επικρατούσε πλέον τάξη θα ξεκινούσε η έρευνα με όλα αυτά τα ωραία περί με αναγκαίας ενόχλησης κτλ. Αλλά δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι είναι μη αναγκαία ενόχληση η βία που θα ασκήσει η αστυνομία για να απαντήσει στην αντίσταση που συναντά όταν ενεργεί νόμιμη έρευνα. Αν θέλουμε να λέμε ότι μιλάμε για νομιμότητα κτλ. Αν το πάμε σε φάση ''δίκιο είναι ότι λέμε εμείς, ζήτω η επανάσταση κτλ'' δεν έχει και νόημα η συζήτηση. Εγώ συζητάω καθαρά στα πλαίσια του υφιστάμενου πολιτικού καθεστώτος.
Δημοσιεύσεις: 4855

Γνωστικες προκαταληψεις

Τετ 25 Δεκ 2019, 17:11

Αν γίνει split καλύτερα να γίνει delete, δεν έχει νόημα η ύπαρξη ξεχωριστού τόπικ για το συγκεκριμένο θέμα. Ίσως όμως εφάπτεται του topic με κάποιον τρόπο.

Το παράδειγμα με τις θεωρίες συνωμοσίας δεν έχει πολλές ομοιότητες; Στην ουσία μια θεωρία συνωμοσίας δεν καταγγέλεται; Η αστυνομία έκανε ντου, δεν έπιασε κανέναν ενώ υπήρχαν δράστες (είναι on camera), άρα είπε να μπουκάρει στο διπλανό σπίτι να πιάσει κάποιους στην τύχη για να μην γυρίσει με άδεια χέρια. Ή ενδεχομένως ακόμα καλύτερα, ο Ινδαρές ήταν μεγάλος κίνδυνος για το δεξιό κατεστημένο και στήθηκε το σκηνικό για να τον μπουζουριάσουν. Πιθανότατα οι καταληψίες ήταν ασφαλίτες που χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για να γίνει επιχείρηση στον Ινδαρέ. Ό,τι επικαλείται η αστυνομία είναι δικαιολογία και ενισχύει την συνωμοσία.

Στον αντίποδα, κάποιος που συμπαθεί την αστυνομία και αντιπαθεί τους αναρχικούς και γενικά έχει την αντίληψη ''ας κάθονταν στα αβγά τους, καλά τους κάνανε'' ότι καταγγελία ή ντοκουμέντο και να του φέρεις θα σου πει ''ναι, αλλά άμα ήταν καθαρός ας τους άφηνε να μπουν'' παραγνωρίζοντας ότι όντως ο νόμος δεν σε υποχρεώνει να επιτρέψεις είσοδο ή διέλευση αστυνομίας/δικαστικών αν δεν είσαι εσύ άμεσα ο στόχος της έρευνας (με μια επιφύλαξη το λέω το τελευταίο, γιατί υπάρχει και η κατάσταση ανάγκης που αποκλείει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης -άρθρο 25 ποινικού κώδικα, π.χ. αν εμένα με σφάζουν στο διαμέρισμά μου και δεν μπορώ να πάω να ανοίξω την πόρτα γιατί στο χωλ είναι ο δολοφόνος και έχω πόρτα ασφαλείας απαραβίαστη και πρέπει να έρθει αστυνομικός να με σώσει πηδώντας από το μπαλκόνι του γείτονα, τότε: α) ο γείτονας είναι πολύ μαλάκας αν δεν αφήσει την αστυνομία να περάσει, β) ο αστυνομικός μπορεί να τον κάνει πέρα ακόμα και με την βία γιατί είναι σημαντικότερη η ζωή μου από το άσυλο της οικίας του, γ) η απλή διέλευση δεν ισοδυναμεί νομικά με έρευνα, και αυτό ξέχασα να το επισημάνω νωρίτερα στην συζήτηση, δ) ο γείτονας θα πάει κατηγορούμενος για παράλειψη λυτρώσεως από κινδύνου ζωής -307 ποινικού κώδικα).

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... eiei-adiko
https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... ndyno-zois
Δημοσιεύσεις: 2665

Γνωστικες προκαταληψεις

Τετ 25 Δεκ 2019, 18:01

Corum Jhaelen Irsei έγραψε:
Τετ 25 Δεκ 2019, 15:59

Το ζητημα εδω λοιπον ειναι πιο σοβαρο, απο το "εκει εξω ειναι ενα χαος και ως εκ τουτου δε μπορω να το ξεδιαλυνω, ας κατσω να δω Ρουλα Κορομηλα".
Τώρα εσύ υποπίπτεις σε ένα συνηθισμένο διαλεκτικό σφάλμα: Υπεραπλουστευεις την αποψη των άλλων, και έτσι είναι εύκολο να την καταρριψεις / υποτιμήσεις.
Η άποψη μας (μου), με αφετηρία αυτό που λες, θα μπορούσε να ήταν:"εκει εξω ειναι ενα χαος και ως εκ τουτου δε μπορω να το ξεδιαλυνω, υπάρχουν πολλά πράγματα να κανω, αλλά αν το σημαντικότερο που έχω να κάνω είναι να σκοτώσω τον διπλανό μου προς υπεράσπιση της ΜΙΑΣ αλήθειας, καλύτερα να κατσω να δω Ρουλα Κορομηλα".

Οπότε το θέμα είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, από αυτά που λες.
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
White Wolf

Γνωστικες προκαταληψεις

Τετ 25 Δεκ 2019, 18:20

Συγγνωμη αλλα δεν καταλαβα καν τι σημαινει αυτο που γραφεις.
Δεν πηγα να υποβιβασω τον οποιο προβληματισμο παντως.
Απλα για εμενα, ειναι εκτος θεματος.
Θα σε παρακαλουσα να μην στεκεσαι σε μια φραση μου για να μου πεις που κανω λαθος και να σταθεις σε αυτο που εγραψα σαν συνολο.
Δημοσιεύσεις: 4855

Γνωστικες προκαταληψεις

Τετ 25 Δεκ 2019, 18:26

Πωπω τι σου έκανε τώρα! :D :D :D :D

Θέλει επειγόντως restart το θέμα, είναι όντως ενδιαφέρον!
Δημοσιεύσεις: 2665

Γνωστικες προκαταληψεις

Τετ 25 Δεκ 2019, 19:15

Corum Jhaelen Irsei έγραψε:
Τετ 25 Δεκ 2019, 18:20
Συγγνωμη αλλα δεν καταλαβα καν τι σημαινει αυτο που γραφεις.
Δεν πηγα να υποβιβασω τον οποιο προβληματισμο παντως.
Απλα για εμενα, ειναι εκτος θεματος.
Θα σε παρακαλουσα να μην στεκεσαι σε μια φραση μου για να μου πεις που κανω λαθος και να σταθεις σε αυτο που εγραψα σαν συνολο.
Γενικά δεν είναι καλή ιδέα η internet-ικη εμβάθυνση, ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε σοβαρά ζητήματα γιατί είναι νομοτελειακο ότι θα οδηγήσει σε μια Βαβέλ. Το συγκεκριμένο topic μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρό επιχείρημα υπέρ αυτού του ισχυρισμού.
1 Gutz
Race of Cain, ascend to heaven,
And cast God down upon the earth!
Δημοσιεύσεις: 234

Γνωστικες προκαταληψεις

Παρ 03 Ιαν 2020, 13:42

rbrigade έγραψε:
Τετ 25 Δεκ 2019, 16:26
Ας φύγουμε λίγο από το συγκεκριμένο περιστατικό που είναι πολιτικοϊδεολογικά φορτισμένο. Ας πούμε ότι τα ΕΚΑΜ ήθελαν να μπουκάρουν στο σπίτι κάποιου παιδεραστή που έχει τρία παιδάκια κλειδωμένα στο υπόγειο για κάνα εξάμηνο. Η αστυνομία θα πήγαινε και θα του έλεγε ''γεια σας, μας αφήνετε να ρίξουμε μια ματιά;'';. Και αν αυτός έλεγε όχι τι θα έκαναν, θα έφευγαν; Όχι. Θα έπρεπε να μπουν.
Δεν έχω το χρόνο να διαβάσω τη συζήτηση από την αρχή, αλλά πέφτοντας πάνω στην τόσο ****εξόφθαλμα άκυρη*** σύγκριση που κάνει παραπάνω ο rbrigade, δεν γινόταν να μη τη σχολιάσω.

Η σύγκριση είναι άκυρη γιατί στην περίπτωση της κατάληψης δεν υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή ή σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε, άρα δεν στέκει κανένα επιχείρημα περί «αναγκαίας ενόχλησης». Κανείς δεν έσφαζε/βίαζε/βασάνιζε κανέναν. Δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την ακεραιότητα κανενός. Άρα συγκρίσεις με παιδεραστές, δολοφόνους, βασανιστές κτλ που έκανε ο rbrigade σε αυτό και το επόμενο post του είναι άκυρες. Οι καταληψίες θα ήταν εκεί και την επόμενη μέρα και τη μεθεπόμενη, άρα πάλι δεν στέκει κανένα επιχείρημα περί του επείγοντος του εγχειρήματος γιατί αλλιώς θα διέφευγε ο δράστης.

Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, αν η αστυνομία αποφάσιζε να μπουκάρει στο σπίτι παιδεραστή, εμπόρου ναρκωτικών, βασανιστή κτλ προφανώς θα το έκανε αυτό κατόπιν σοβαρού σχεδιασμού και προετοιμασίας, μέρος της οποίας θα ήταν και η προμήθεια του απαραίτητου εισαγγελικού εντάλματος. Το ότι προσπάθησε να μπουκάρει σε σπίτι χωρίς ένταλμα και αυτός που ήταν μέσα αρνήθηκε, δεν συνιστά αντίσταση, αλλά απλώς εξάσκηση των δικαιωμάτων του. Δεν θα έπρεπε να μας αφορά για ποιό λόγο αρνήθηκε. Δικαίωμά του, γούστο του, καπέλο του. Το ότι κάποιοι αισθάνονται ότι τους πέφτει λόγος για το γιατί κάποιος συμπολίτης τους θέλησε να εξασκήσει ένα δικαίωμά του, είναι άκρως επικίνδυνο.

Τέλος, όσοι εξοργίζεστε με την ανομία της οποιαδήποτε κατάληψης του οποιουδήποτε εγκαταλελειμμένου κτιρίου, πολύ καλά κάνετε και εξοργίζεστε. Την ίδια στιγμή υποθέτω ότι εξοργίζεστε πολλαπλάσια για τα 2 γαλάζια καλόπαιδα του σκανδάλου Energa, Φλώρο και Μηλιώνη, οι οποίοι κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή ελεύθεροι και σας στέλνουν φιλουλίνια μέσα από τις Ferrari τους που αγόρασαν με τα δικά σας λεφτά. Λεφτά που λείπουν σήμερα από το σχολείο που στέλνετε το παιδί σας, και θα λείπουν και αύριο όταν θα αρρωστήσετε και στο δημόσιο νοσοκομείο που θα νοσηλευτείτε θα σας έχουν σε ράντζο. Εξίσου αυτονόητο θεωρώ ότι θα εξοργίζεστε και με το γαλάζιο λαμόγιο που το φθινόπωρο του 2009, όντας υπουργός, παρήγγειλε 16 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια, και τον λογαριασμό με τις μίζες του οποίου ανακάλυψαν στην Ελβετία οι αναρχοκομουνιστές του FBI. Αυτά είναι λεφτά που θα λείψουν από τη σύνταξη του πατέρα σας.
2 theBoxSlayerKing
Δημοσιεύσεις: 4855

Γνωστικες προκαταληψεις

Παρ 03 Ιαν 2020, 16:46

RedSharks έγραψε:
Παρ 03 Ιαν 2020, 13:42
rbrigade έγραψε:
Τετ 25 Δεκ 2019, 16:26
Ας φύγουμε λίγο από το συγκεκριμένο περιστατικό που είναι πολιτικοϊδεολογικά φορτισμένο. Ας πούμε ότι τα ΕΚΑΜ ήθελαν να μπουκάρουν στο σπίτι κάποιου παιδεραστή που έχει τρία παιδάκια κλειδωμένα στο υπόγειο για κάνα εξάμηνο. Η αστυνομία θα πήγαινε και θα του έλεγε ''γεια σας, μας αφήνετε να ρίξουμε μια ματιά;'';. Και αν αυτός έλεγε όχι τι θα έκαναν, θα έφευγαν; Όχι. Θα έπρεπε να μπουν.
Δεν έχω το χρόνο να διαβάσω τη συζήτηση από την αρχή, αλλά πέφτοντας πάνω στην τόσο ****εξόφθαλμα άκυρη*** σύγκριση που κάνει παραπάνω ο rbrigade, δεν γινόταν να μη τη σχολιάσω.

Η σύγκριση είναι άκυρη γιατί στην περίπτωση της κατάληψης δεν υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή ή σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε, άρα δεν στέκει κανένα επιχείρημα περί «αναγκαίας ενόχλησης». Κανείς δεν έσφαζε/βίαζε/βασάνιζε κανέναν. Δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την ακεραιότητα κανενός. Άρα συγκρίσεις με παιδεραστές, δολοφόνους, βασανιστές κτλ που έκανε ο rbrigade σε αυτό και το επόμενο post του είναι άκυρες. Οι καταληψίες θα ήταν εκεί και την επόμενη μέρα και τη μεθεπόμενη, άρα πάλι δεν στέκει κανένα επιχείρημα περί του επείγοντος του εγχειρήματος γιατί αλλιώς θα διέφευγε ο δράστης.

Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, αν η αστυνομία αποφάσιζε να μπουκάρει στο σπίτι παιδεραστή, εμπόρου ναρκωτικών, βασανιστή κτλ προφανώς θα το έκανε αυτό κατόπιν σοβαρού σχεδιασμού και προετοιμασίας, μέρος της οποίας θα ήταν και η προμήθεια του απαραίτητου εισαγγελικού εντάλματος. Το ότι προσπάθησε να μπουκάρει σε σπίτι χωρίς ένταλμα και αυτός που ήταν μέσα αρνήθηκε, δεν συνιστά αντίσταση, αλλά απλώς εξάσκηση των δικαιωμάτων του. Δεν θα έπρεπε να μας αφορά για ποιό λόγο αρνήθηκε. Δικαίωμά του, γούστο του, καπέλο του. Το ότι κάποιοι αισθάνονται ότι τους πέφτει λόγος για το γιατί κάποιος συμπολίτης τους θέλησε να εξασκήσει ένα δικαίωμά του, είναι άκρως επικίνδυνο.

Τέλος, όσοι εξοργίζεστε με την ανομία της οποιαδήποτε κατάληψης του οποιουδήποτε εγκαταλελειμμένου κτιρίου, πολύ καλά κάνετε και εξοργίζεστε. Την ίδια στιγμή υποθέτω ότι εξοργίζεστε πολλαπλάσια για τα 2 γαλάζια καλόπαιδα του σκανδάλου Energa, Φλώρο και Μηλιώνη, οι οποίοι κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή ελεύθεροι και σας στέλνουν φιλουλίνια μέσα από τις Ferrari τους που αγόρασαν με τα δικά σας λεφτά. Λεφτά που λείπουν σήμερα από το σχολείο που στέλνετε το παιδί σας, και θα λείπουν και αύριο όταν θα αρρωστήσετε και στο δημόσιο νοσοκομείο που θα νοσηλευτείτε θα σας έχουν σε ράντζο. Εξίσου αυτονόητο θεωρώ ότι θα εξοργίζεστε και με το γαλάζιο λαμόγιο που το φθινόπωρο του 2009, όντας υπουργός, παρήγγειλε 16 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια, και τον λογαριασμό με τις μίζες του οποίου ανακάλυψαν στην Ελβετία οι αναρχοκομουνιστές του FBI. Αυτά είναι λεφτά που θα λείψουν από τη σύνταξη του πατέρα σας.
Θα ήταν καλό να παρακολουθήσεις την ροή της συζήτησης γιατί αλλιώς αδικείς τους συμμετέχοντες (εμένα λέω :D ). Τα λεγόμενά σου (εντάξει, όχι μόνο τα δικά σου, σχεδόν όλων, λογικό είναι) προδίδουν νομική άγνοια και ως εκ τούτου δεν οδηγούν πουθενά. Πάμε πάλι από την αρχή: Οι έρευνες στην Ελλάδα δεν γίνονται με γραπτό ένταλμα. Μπορούμε επιτέλους να το καταλάβουμε για να προχωρήσουμε; Πως γίνονται; Με παρουσία δικαστικού λειτουργού. Επίσης οι έρευνες δεν γίνονται μόνο για λόγους άκρως επείγοντες. Έφερα απλά ένα τέτοιο παράδειγμα για να διατυπώσω ένα επιχείρημα. Έρευνες γίνονται για πάρα πολλούς λόγους. Για οποιοδήποτε πλημμέλημα μπορεί να γίνει έρευνα. Και δεν αλλάζει ο τρόπος της έρευνας. Είτε είναι ένα μικρής σημασίας πλημμέλημα είτε είναι το πιο επείγον κακούργημα οι διαδικασίες είναι οι ίδιες. Αν πήγαινε η αστυνομία να κάνει έρευνα για ένα πλημμέλημα και συναντούσε άρνηση θα παραβίαζε την πόρτα με κλειδαρά ή θα την κατέβαζε κλοτσηδόν. Απλά στο επείγον κακούργημα θα την κατέβαζε χωρίς να χτυπήσει καν την πόρτα και χωρίς καμία ερώτηση. Νομικά πάντως οι διαδικασίες δεν διαχωρίζονται ανάλογα με την βαρύτητα του αδικήματος. Αν δεν θες να πιστέψεις έχω παραθέσει και τα άρθρα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Λες ''Οι καταληψίες θα ήταν εκεί και την επόμενη μέρα και τη μεθεπόμενη'', αυτό το επιχείρημα δεν βγάζει πουθενά, γιατί ισχύει για κάθε μέρα, άρα εν τέλει η έρευνα δεν θα γινόταν ποτέ επειδή θα μπορούσε να αναβάλλεται κάθε φορά για την επόμενη. Αρκεί κάθε φορά να βγαίνανε οι καταληψίες στο μπαλκόνι, να πετάγανε μια καρέκλα και θα λέγαμε ''γάμα το, άστο για αύριο''.

Λες ''δεν στέκει κανένα επιχείρημα περί του επείγοντος του εγχειρήματος γιατί αλλιώς θα διέφευγε ο δράστης'', ξεχνάς όμως ότι οι καταληψίες έριξαν σωρηδόν αντικείμενα πάνω στους αστυνομικούς πριν γίνει οτιδήποτε με την οικογένεια Ινδαρέ. Αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα ξεχωριστό από την ίδια την κατάληψη; Δεν πρέπει να συλλαμβάνονται οι δράστες που πετάνε αντικείμενα σε άλλους; Σε αυτούς τους δράστες αναφέρομαι κυρίως και όχι γενικά και αόριστα στους δράστες της κατάληψης (που και αυτοί φυσικά παρανομούν, αλλά ειλικρινά δεν θα είχα κανένα θέμα μαζί τους αν αποχωρούσαν ήρεμα. Έκαναν την κατάληψή τους, ήρθε η ώρα να φύγουν, αν φύγουν ήσυχα έχει καλώς). Ή επειδή είναι αστυνομικοί αυτοί που τρώνε τα αντικείμενα στα παπάρια μας; Για να καταλάβω την λογική σου δηλαδή...

Λες ''Το ότι κάποιοι αισθάνονται ότι τους πέφτει λόγος για το γιατί κάποιος συμπολίτης τους θέλησε να εξασκήσει ένα δικαίωμά του, είναι άκρως επικίνδυνο.''. Αυτό το αναφέρω εγώ ο ίδιος, αν διάβαζες θα το έβλεπες.
Συγκεκριμένα έγραψα:
''Στον αντίποδα, κάποιος που συμπαθεί την αστυνομία και αντιπαθεί τους αναρχικούς και γενικά έχει την αντίληψη ''ας κάθονταν στα αβγά τους, καλά τους κάνανε'' ότι καταγγελία ή ντοκουμέντο και να του φέρεις θα σου πει ''ναι, αλλά άμα ήταν καθαρός ας τους άφηνε να μπουν'' παραγνωρίζοντας ότι όντως ο νόμος δεν σε υποχρεώνει να επιτρέψεις είσοδο ή διέλευση αστυνομίας/δικαστικών αν δεν είσαι εσύ άμεσα ο στόχος της έρευνας (με μια επιφύλαξη το λέω το τελευταίο...''

Λες ''Το ότι προσπάθησε να μπουκάρει σε σπίτι χωρίς ένταλμα και αυτός που ήταν μέσα αρνήθηκε, δεν συνιστά αντίσταση, αλλά απλώς εξάσκηση των δικαιωμάτων του.''. Θυμίζω ότι δεν χρειάζεται ένταλμα, αλλά μόνο παρουσία δικαστικού. Αν ο δικαστικός που επιβλέπει την έρευνα δώσει το πράσινο φως για διέλευση επειδή επιχειρείται μια σύλληψη, τότε ο ένοικος οφείλει να συμμορφωθεί. Η μη συμμόρφωση είναι παράβαση του άρθρου 169 του Ποινικού Κώδικα περί απείθειας και είναι αυτόφωρο αδίκημα δηλαδή ο δράστης συλλαμβάνεται επιτόπου. https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... -apeitheia. Αν μάλιστα αντισταθεί με βία τότε πάμε στο 167 του Ποινικού Κώδικα (αντίσταση). Από την στιγμή λοιπόν που ο ένοικος αντιτίθεται βίαια σε μια ενέργεια που έχει διατάξει ο αρμόδιος δικαστικός, τότε ναι, είναι αντίσταση. Το κουμάντο δεν το έχει ούτε ο αστυνομικός, ούτε ο ένοικος, το έχει ο δικαστικός την συγκεκριμένη στιγμή. Επίσης από την στιγμή που οι αστυνομικοί λένε στον δικαστικό ότι είδαν αυτούς που τους πετάξαν αντικείμενα να μπαίνουν στο σπίτι του Ινδαρέ, αυτομάτως το σπίτι του Ινδαρέ αποτελεί πεδίο έρευνας και ο δικαστικός έχει δικαίωμα να διατάξει έρευνα και εκεί. Αν λένε αλήθεια οι αστυνομικοί ή όχι μπορεί να κριθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, μάρτυρες υπάρχουν, μέχρι και στο φόρουμ μας έχουμε αυτόπτη μάρτυρα. Αν είπαν ψέμματα ας τιμωρηθούν αναλόγως. Από την στιγμή όμως που ο δικαστικός έχει εκείνη την στιγμή την συγκεκριμένη ενημέρωση από την αστυνομία ορθώς διέταξε να μπουν να κάνουν έρευνα και στον Ινδαρέ.

Η τελευταία σου παράγραφος είναι η ρίζα πολλών προβλημάτων στην χώρα μας και όχι μόνο. Γιατί πιάνετε εμένα, πιάστε τους άλλους. Γιατί γράφετε εμένα που πάρκαρα παράνομα, παρκάρουν κιάλλοι παράνομα. Γιατί γράφετε εμένα που τρέχω με 150, να ο άλλος τρέχει με 200... Υπήρξε εδώ μέσα κάποιος που έγραψε ότι χαίρεται με σκάνδαλα, λοβιτούρες, αποφυλακίσεις απατεώνων (με τον ποινικό κώδικα της Αριστεράς οι πιο πρόσφατοι) κτλ; Εσύ ο ίδιος που είσαι υπέρ της μίας παρανομίας εξανίστασαι για την άλλη παρανομία. Εσύ ο ίδιος που θες παντού τον νόμο να υποχωρεί ή να είναι υπερελαστικός συμβάλεις να την σκαπουλάρουν τα διάφορα λαμόγια που λες. Με το ξεχείλωμα των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, τις ελαστικές/εναλλακτικές ποινές κτλ. Ευτυχώς ή δυστυχώς τα δικαιώματα ισχύουν για όλους. Είτε για αυτούς που θεωρείς κοινωνικούς αγωνιστές είτε για αυτούς που θεωρείς δεξιά λαμόγια.
Δημοσιεύσεις: 4855

Γνωστικες προκαταληψεις

Παρ 03 Ιαν 2020, 16:53

Για όσους βαριούνται να διαβάσουν το αποπάνω κατεβατό απλά να πω ότι το παράδειγμα με τους παιδεραστές δεν το έδωσα για να εξισώσω τις περιπτώσεις από άποψη βαρύτητας, αλλά για να πω ότι στην μία περίπτωση (παιδεραστές) προφανώς είναι αποδεκτές οι δυναμικές μπούκες κτλ, αλλά στην άλλη αρχίζουμε και βάζουμε ιδεολογίες μπροστά. Ο νόμος όμως δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σε πλημμελήματα/κακουργήματα και δεν προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες για τις έρευνες, ούτε εξετάζει αν ο παράνομος είναι ιδεολόγος ή όχι κτλ.
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4957
Επικοινωνία:

Γνωστικες προκαταληψεις

Παρ 03 Ιαν 2020, 18:15

rbrigade έγραψε:
Παρ 03 Ιαν 2020, 16:46
Αν είπαν ψέμματα ας τιμωρηθούν αναλόγως.
Αυτό είναι γαμάτο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ πως δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα :P Αν η δικαιοσύνη για τους κρατικούς/δημόσιους υπαλλήλους είχε τα ίδια αντανακλαστικά που έχει για αναρχικούς, αντικαθεστωτικούς και τους συμπαθούντες τους, θα ήμασταν Μονακό εδώ και δεκαετίες :pasok:
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Δημοσιεύσεις: 4855

Γνωστικες προκαταληψεις

Παρ 03 Ιαν 2020, 18:29

Scrollkeeper έγραψε:
Παρ 03 Ιαν 2020, 18:15
rbrigade έγραψε:
Παρ 03 Ιαν 2020, 16:46
Αν είπαν ψέμματα ας τιμωρηθούν αναλόγως.
Αυτό είναι γαμάτο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ πως δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα :P Αν η δικαιοσύνη για τους κρατικούς/δημόσιους υπαλλήλους είχε τα ίδια αντανακλαστικά που έχει για αναρχικούς, αντικαθεστωτικούς και τους συμπαθούντες τους, θα ήμασταν Μονακό εδώ και δεκαετίες :pasok:
Καλά μόνο να γελάσω μπορώ με αυτό που έγραψες...
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4957
Επικοινωνία:

Γνωστικες προκαταληψεις

Παρ 03 Ιαν 2020, 21:31

Δε βαριέσαι :P
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”