Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6253
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από theBox »

[mention]xionias[/mention] στο θεμα των φωνητικων γραμμων θα συμφωνήσω υπο συνθηκες. Εννοειται πως αν κρατησουμε ολους τους αλλους παραγοντες σταθερους, οι φωνητικές γραμμές απογειώνουν ενα κομμάτι.

Πριν φτασουμε ομως σε αυτές, υπαρχει μια πληθώρα παραγοντων που πρεπει να εξεταστουν. Η ποιότητα/φυση/τεχνοτροπία των ριφ, η αρμονικη γλωσσα που χρησιμοποιει ο καλλιτεχνης, η αισθητικη του όλου πακέτου, το γενικοτερο κονσεπτ της μπάντας, η στιχουργικη θεματολογία, η προσεγγιση στην παραγωγη και φυσικά το ΕΙΔΟΣ της μουσικης (δυσκολα πχ θα ακουγα ενα γκοθ μεταλ, δεν παει να ειχε τις θεικοτερες φωνητικες γραμμες εβερ).


Απο εκει και περα, υπάρχουν ολοκληρα υπο-ειδη που στηρίζονται ελαχιστα στις μελωδιες φωνητικών εχοντας μεγαλη (για εμενα) καλλιτεχνικη αξια. Πχ, στο steps των sieges even δεν θα ακουσεις ουτε μια μελωδια φωνητικων, δεν παυει ομως να ειναι αριστούργημα. Ομοίως και στο nemesis divina των satyricon, ή στο control and resistance των watchtower και τα δυο sacral rage για να αναφερω και κατι ελληνικο. Τα παραδειγματα ειναι απειρα.

Απο την άλλη υπάρχουν ειδη που στηρίζονται σχεδον αποκλειστικα στις φωνητικές γραμμές, οπως πχ το ευρωπαικο ποπ μεταλ που αναλυουμε σε αλλο τοπικ ( η μετεξελιξη του europower δηλαδη).

Εννοείται πως στο αξιακο συστημα του καθενος, οι φωνητικες γραμμες μπορει να ειναι πολυ ψηλότερα απο ολους τους παράγοντες που αναφερω πιο πάνω. Δεν παυει ομως να παραμένει γεγονός οτι δεν υιοθετει όλος ο πλανήτης την ιδια κατάταξη.

Επισης, ακομα και η ίδια η ποιοτητα των φωνητικων γραμμων ειναι καπως υποκειμενικη. Μιας και τους ανεφερα και πιο πριν, για μένα οι slough feg εχουν κορυφαιες μελωδιες φωνητικών (περα απο τις ριφφάρες). Εσυ, αν καταλαβα καλά διαφωνεις. Απο την άλλη, εννια στις δεκα φορες θα βρω τη μελωδια ενος μελωδικου αμερικανικου hard rock , αρτια αλλά cheesy. Ο τσοβόλας θα διαφωνήσει κ.ο.κ...
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Vic
Δημοσιεύσεις: 536
Εγγραφή: Τετ 28 Μαρ 2018, 19:22
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από Vic »

"Vocals sell albums", αυτό είναι μάντρα της βιομηχανίας από πολύ παλιά. Καμία αντίρρηση και προσωπικά έχω τεράστιο θέμα με τα κακά και αδιάφορα φωνητικά (στην καλύτερη τα ανέχομαι, στην χειρότερη μου γαμάνε τα πάντα) αν και υπάρχει πλέον ένα μεγάλο κοινό που έχει μεγαλώσει με τα παντεροειδή γρυλίσματα γ' εθνικής, με μπλακ απογνώσεις και δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν αποτελούν εμπορική τροχοπέδη. Αν και πιστεύω ότι τα μισά πράγματα που ακούνε αν είχαν και φωνητικάρες από πάνω θα χέζονταν πάνω τους από την καύλα but I digress.

Η κουβέντα πάει από δω κι από κει και κάπου χάνεται το αρχικό πόιντ ("σκατά στον Gene") - κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι μπάντες αν θέλουν να ακουστούν πρέπει να δουλέψουν και να κάνουν θυσίες. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι όλοι οι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πετυχημένοι είχαν *κάτι*, είτε βιρτουόζους, είτε συνθετάρες, είτε ορματιστές, είτε μάρκετινγκ ιδιοφυίες (ή μάνατζερ τέτοιους), είτε συνδυασμό όλων αυτών. Θλίβομαι που βλέπω μουσικόφιλους να θάβουν μπάντες ή να τις σνομπάρουν γιατί δεν ξέρανε να παίξουν το μάρκετινγκ παιχνίδι ή δεν είχαν μάνατζερ. Δεν μιλάω για την εμπορική τους επιτυχία φυσικά αλλά για την μουσική τους αξία.*

Αυτό που αμφισβητείται και μάλιστα πάρα πολύ έντονα είναι:
α. ότι η μουσική βιομηχανία γαμήθηκε γιατί εκλείψανε οι ειλικρινείς ροκ σταρ με τα λεφτά και τα βυζιά (ΜΑ-ΛΑ-ΚΙ-Α-ΡΕΣ υψίστου βαθμού)

β. Ότι φταίνε οι φανς που κλέβουνε την μουσική (τα έχω δώσει τα 2 βιβλία που περιγράφουν γλαφυρότατα πώς οι δεινόσαυροι και οι κοκάκηδες της μουσικής βιομηχανίας πυροβολήσανε επανειλημμένως το πόδι τους, μια δεκαετία παίζοντας το πουλί τους)

γ. * "ό,τι παίρνεις αξίζεις" <--- και μάλιστα από ροκάδες/μεταλλάδες αυτό. Εντάξει παιδιά. Δηλαδή εκτός από το πόιντ στη δεύτερη παράγραφο άνωθεν, εσείς δεν ξέρετε καμιά εταιρεία που να χαντάκωσε μπάντα της, ειδικά μέταλ μπάντα σε μεγάλη εταιρεία, ΘΕΕ ΜΟΥ!
Δεν ζούσατε το 91-93 που έπηξε η αγορά από "επαγγελματικές" μπάντες που βγάλανε την μπουρούχα τους κατόπιν τεράστιας πίεσης να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής; Μαζί και από τις αγαπημένες σας hard n' heavy, arena rock κλπ... Εκεί τι συνέβη; Να σας πω εγώ: Ακολουθώντας την λογική του Gene (θέλω λεφτά και βυζιά ή στην τελική, θέλω να κρατήσω το συμβόλαιό μου) συμβίβασαν το μουσικό τους όραμα με αποτέλεσμα να αποτύχουν - με ελάχιστες εξαιρέσεις. Κοντόφθαλμες πρακτικές. Αυτά παθαίνεις αν η ΑΦΕΤΗΡΙΑ σου είναι να είσαι "επαγγελματίας" (δηλαδή πρώτα μπίζνεσμαν και μετά μουσικός) ή σε ενδιαφέρει η φήμη και το στάτους πρώτα (αυτό πάθανε οι Metallica στα Loads, θέλανε να γίνουν edgy και indie και επικίνδυνοι alternative σοκαριστικοί, ριζοσπαστικοί στο μέταλ - τουτέστιν κομοπλεξάρες που "ωρίμασαν" και φυσικά πήραν τα αρχίδια τους για να επιστρέψουν 2 δεκαετίες μετά με αμανικοραφτάδικα τζάκετ). Και φυσικά οι Kiss οι ίδιοι τα έχουν περάσει αυτά, παρόλα αυτά επιμένουν να μας κάνουν μαθήματα...

δ. Σκατά στον Gene και επαναλαμβάνω: ΣΙΓΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΩΑ. Τι πάτε τώρα να συγκρίνετε Slauter XStroyes με Kiss; Άκυρη σύγκριση. Απλά προφανώς περισσεύει η μοσική και τεχνική καύλα στους πρώτους κι ας μην είδαν φράγκο ποτέ. Και στο τέλος μένει η μουσική. Και ο Μότσαρτ παιδιά πάμφτωχος πέθανε, πολύ θλιβερό (χιλιοστή φορά το λέω) να μετράμε τα μεγέθη με τα λεφτά τους.
Άβαταρ μέλους
xionias
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τρί 05 Μαρ 2019, 21:26

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από xionias »

Για μενα κανουμε το λαθος να ψαχνουμε συνομωσιες και να ριχνουμε τα λαθη αλλου..οκ οι εταιριες τοτε στις αρχες '90ς και κατ επεκταση και μετεπειτα εστρεψαν το βλεμμα τους σε αλλα μουσικα ειδη για τον α, β, χ,ψ λογο.
Τα τελευταια χρονια που ο καθε μουσικος εχει την ελευθερια του ιντερνετ και δεν χρειαζεται ουτε εταιριες, ουτε μανατζερ, ουτε τιποτα σε πρωτη φαση για να αναδειχθει που ειναι τα επη? και δεν μιλαω για τα επη των πρωην rock stars, που ειναι οι καινουργιες μπαντες των τελευταιων 10 ετων να δωσουν δειγματα γραφης? που ειναι τωρα ολοι αυτοι χωρις την δεσμευση των εταιριων και των συμβολαιων που ακομα και απο το σπιτι τους μπορουν να ανεβασουν μουσικη και να μας παρουσιασουν την δουλεια τους που οι εταιριες πριν 20 χρονια δεν αφηναν να παρουσιαστει?
Ωραια τα παρουσιαζεται παιδια αλλα εγω βλεπω πλεον οτι το πληθος της καινουργιας μουσικης που ποσταρετε και την θεοποιειται ως γαματη ειναι στην κυριολεξια σκουπιδαριο της σειρας. Απλα επειδη δεν υπαρχει κατι αλλο εκει εξω ειναι λογικο η αναγκη να σας κανει να ψαχνεται να πιαστειτε απο καπου για να μην συμβιβαστειτε με την πραγματικοτητα που ειναι οτι το παραμυθι του metal δεν εχει πλεον δρακο. Οσο πιο γρηγορα το καταλαβεται και σταματησετε να ειστε ακροατηριο προβατα τοσο πιο γρηγορα θα γινεται απαιτητικοι ακροατες και θα αναγκασετε και τις μπαντες να προσπαθησουν περισσοτερο για κατι καλυτερο.
Και για να καταλάβουμε ποσο ευκολα εχουν γινει τα πραγματα σημερα δειτε στο προσφατο παρελθον το παραδειγμα Παντελιδη, που βγηκε με την σαγιοναρα να τραγουδαει τα δικα του τραγουδια στο ειδος που γουσταρε και τα βιντεακια του επιασαν εκατομμυρια views σε χρονο dt και τον τσιμπησαν μετα κατευθειαν οι εταιριες και εγινε πρωτο ονομα, γιατι αραγε? δεν ειχε αλλα σκυλαδικα να ακουσει ο κοσμος? οχι απλα ο τυπος ειχε εμπνευση και ηξερε να γραφει τραγουδια στο στυλ που γουσταρε οποτε ο κοσμος ακολουθησε.
Πιστευετε οτι ενας αναλογος metal μουσικος η μπαντα αν εγραφε μουσικη με κακαλα και απλα την ανεβαζε στο ιντερνετ δεν θα ειχε απηχηση? χαμος θα γινοταν αλλα δεν υπαρχει τουλαχιστον προς το παρον.
Η μουσικη οπως ολα τα πραγματα κανουν κυκλους, οπως παλια στα 50ς-60ς η μουσικη βιομηχανια στηριζοταν αποκλειστικα στα singles και στα hitακια ετσι γινεται και σημερα..με πολυ χειροτερη ποιοτητα τραγουδιων βεβαια σημερα. Μετα ηρθαν οι beatles και οι pink floyd που παρουσιασαν για πρωτη φορα στον μουσικο κοσμο ολοκληρωμενες δουλειες δηλαδη δισκους χωρις τραγουδια fillers και τα πραγματα πηραν τον δρομο τους αναγκαζοντας και τους αλλους ηθελαν δεν ηθελαν να ακολουθησουν και να σταματησουν την λογικη των singles.
Eν αναμονη λοιπον και βλεπουμε.
Άβαταρ μέλους
Priamos
Δημοσιεύσεις: 3370
Εγγραφή: Δευ 01 Ιαν 2018, 23:06

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από Priamos »

Ρε [mention]xionias[/mention] με το συμπαθειο, αλλα λες παπαριτσες με προσβλητικο υφος, οποτε εγω θα απεχω απο τη συζητηση. Αν θελουν τα αλλα παιδακια να σε παιξουν, εχει καλως.
Surreal Killer
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6253
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από theBox »

[mention]xionias[/mention] Ριξε μια ματια στις λιστες μας με τα καλυτερα του 2018, και αν δεν βρείς αξιόλογο εως και γαμάτο υλικό, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατι μπήκες στον κόπο να γράφτεις στο συγκεκριμμένο φόρουμ, το οποίο στην τελικη δεν κρύβει τον μη-mainstream (για να μην πω underground) χαρακτήρα του.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
xionias
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Τρί 05 Μαρ 2019, 21:26

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από xionias »

Μα δεν μπορω ρε συ Πριαμος να ακουω για μπαντες οπως οι slauter xstroyes, Doomsword, slough feg και οι λοιπες που αναφερθηκαν να μου συγκρινονται και να μπαινουν στο ιδιο καζανι με τους kiss..και να λεμε οτι αυτες οι μπαντες δεν εγιναν μεγαλα ονοματα γιατι δεν ηταν πουλημενοι η γιατι αδικηθηκαν απο την μουσικη βιομηχανια. Αυτα ειναι τα προσβλητικα που πρεπει να βλεπετε, οχι το τι λεει ο Gene..
Άβαταρ μέλους
Priamos
Δημοσιεύσεις: 3370
Εγγραφή: Δευ 01 Ιαν 2018, 23:06

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από Priamos »

xionias έγραψε: Τετ 13 Μαρ 2019, 15:52 Μα δεν μπορω ρε συ Πριαμος να ακουω για μπαντες οπως οι slauter xstroyes, Doomsword, slough feg και οι λοιπες που αναφερθηκαν να μου συγκρινονται και να μπαινουν στο ιδιο καζανι με τους kiss..και να λεμε οτι αυτες οι μπαντες δεν εγιναν μεγαλα ονοματα γιατι δεν ηταν πουλημενοι η γιατι αδικηθηκαν απο την μουσικη βιομηχανια. Αυτα ειναι τα προσβλητικα που πρεπει να βλεπετε, οχι το τι λεει ο Gene..
Δεν με ενδιαφερει ο "προσβλητικος λογος" του Gene. Με ενδιαφερει ομως οτι μεχρι τωρα οσο κι αν διαφωνουσαμε, δεν χαρακτηριζαμε ή προσβαλλαμε ο ενας τον αλλον. Απο τη στιγμη που μας αποκαλεις "προβατα", προφανως χανεις το "προνομιο" να εισαι συνομιλητης μου. Συνεχισε οριστικα με τους αλλους...αν εχουν ορεξη.
Surreal Killer
Άβαταρ μέλους
Scrollkeeper
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 5979
Εγγραφή: Παρ 29 Δεκ 2017, 19:30
Επικοινωνία:

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από Scrollkeeper »

[mention]xionias[/mention] η αναφορά στα 50ς - 60ς είναι πέρα ως πέρα άτοπη. Παλιά τα singles είχαν νόημα λόγω περιορισμών που έθεταν τα μέσα και οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Με οικονομίες διαλυμένες από τον WWII, πόσοι νομίζεις είχαν την πολυτέλεια να έχουν γραμμόφωνο/πικαπ σπίτι τους και να αγοράζουν κυκλοφορίες (καταναλωτές) ή να ηχογραφούν διπλά concept album (καλλιτέχνες) τη δεκαετία του 50; Ήταν ακριβό το σπορ.

Οι εταιρείες στράφηκαν στα singles, στο ραδιο κλπ για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς με βάση την αγοραστική δύναμη του κοινού. Τέλη 60ς κ μέχρι σήμερα που όλα αυτά τα προβλήματα έχουν λυθεί, γιατί οι εταιρείες εμένουν στη λογική των singles όπως λες; Δεν σε προβληματίζει λίγο αυτό; Δλδ γιατί δεν έχουμε ένα 2ο κύμα α λα πινκ φλόυδ με δίσκους μπόμπα χωρίς φίλερς, αλλά αντί για ροκάδες (που όπως λες είναι για τα μπαζα) να βλέπουμε ραπερς;
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
White Wolf

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από White Wolf »

Εγω διαβαζω μια αποψη που απο ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ σκοπιας, ειναι ολοκληρωμενη και στοιχειθετημενη,
Δεν την βλεπω προσβλητικη καθοτι δεν μπορω να εντοπισω καποια αναφορα σχετικα με το ατομο μου.

Μαλιστα, κινειται σε παρομοιο ελιτιστικο πλαισιο που κινουνται κατα καιρους, με τον εναν ή τον αλλο τροπο, και αλλες αποψεις μελων του φορουμ.
Αυτο που δεν βλεπω πουθενα στις αποψεις του Χιονια, ετσι οπως διατυπωνονται, ειναι η διαλλακτικοτητα.
Η διατυπωση ειναι απολυτη, ισοπεδωτικη και μηδενιστικη.
Κατι που δεν ισχυει για τις αντιστοιχες διατυπωσεις αποψεων αλλων μελων του φορουμ.

Οπως προανεφερα σε ποστς μου σε αυτο το τοπικ, το να εχεις μια αποψη, ακομα και οταν την διατυπωνεις με αυτον τον σκληρο τροπο, ειναι μια χαρα.

Το κομματι ομως, που δεν μπορεις να καταλαβεις οτι οι υπολοιποι δεν εχουν την ιδια αντιληψη της πραγματικοτητας με εσενα, και πας ουσιαστικα να τους καπελωσεις με τον τροπο που γινεται παραπανω, δεν ειναι προσβλητικη παπαριτσα. Ειναι, δυστυχως, ελλειψη συναισθηματικης αντιληψης και συναισθηματικης νοημοσυνης.

Και εγω, για αυτον τον λογο, βρισκω ανουσιο να συνεχισω οποιαδηποτε συζητηση σχετικη με τα περισσοτερα απο τα σχολια σου.
Εχω βρεθει να συζηταω με ανθρωπους που εκφραζονται ετσι και δεν βρηκα καποιο ουσιαστικο τροπο επικοινωνιας.
Οτι πιστευεις, πιστευεις.

Απλα, μην προσπαθεις να το περασεις σαν καποια αντικειμενικη αληθεια, ή να καπελωσεις τους συμφωνα με καποια στερεοτυπα που ειναι φανερο οτι υπαρχουν στην σκεψη σου. Εμενα τουλαχιστον, αυτα (καπελωματα, αντικειμενικες αληθειες, απολυτοτητα και αυθεντια), δεν με αφορουν.

Ισως, αμα ελεγες, πιο ανθρωπινα, οτι "βλεπω, οτι σε καποια τοπικς υπαρχει υπερβολη και θεοποιηση την οποια δεν μπορω να αντιληφθω και με την οποια δεν συμφωνω", θα εβρισκες προσφορο εδαφος να συζητησεις.
Άβαταρ μέλους
rbrigade
Δημοσιεύσεις: 5038
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 23:54

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από rbrigade »

@xionias ελπίζω να αντιλήφθηκες πλέον ότι αυτό το ''ακροατήριο πρόβατα'' ήταν κίτρινη κάρτα και μπορεί να ειπωθεί μόνο σε κολλητάρια που δεν παρεξηγιούνται, όχι όμως σε αγνώστους συνομιλητές σε φόρουμ. Προτείνω επαναδιατύπωση της παραγράφου (έχει και άλλο ένα φαουλάκι 3-4 γραμμές παραπάνω) αλλιώς δεν βλέπω να προχωράει η κουβέντα και γενικότερα η φάση.

@Vic Στην σύγκριση Kiss-Slauter ο Μότσαρτ είναι οι Kiss.
Άβαταρ μέλους
Starman
Δημοσιεύσεις: 1530
Εγγραφή: Παρ 02 Νοέμ 2018, 14:09
Τοποθεσία: ATHENS

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από Starman »

Όλοι εδώ μέσα είμαστε φιλοξενούμενοι στο forum, που δύο παιδιά έφτιαξαν με κόπο και εργατοώρες λόγο της τεράστιας αγάπης τους για το metal αλλά και για την ανάγκη της ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε αυτό. Από σεβασμό και μόνο έχουμε την ηθική υποχρέωση να τηρούμε κάποιους άτυπους κανόνες αλληλοσεβασμού με τα υπόλοιπα μέλη όσο διαφορετικές και αν είναι οι απόψεις μας στα θέματα που μας απασχολούν και συζητάμε. Άλλο όταν γίνεται στην πλάκα ( [mention]rbrigade[/mention] και [mention]LuciferSteele[/mention] οι πρωτοδιδάξαντες). Επειδή η θέση των [mention]CountRaven[/mention] και [mention]Scrollkeeper[/mention] είναι δύσκολη και άβολη προτείνω το θέμα να λήξει εδώ, να κλειδωθεί το topic μιας και παρέκλινε αρκετά από το αρχικό θέμα και να γίνει μια επανεκκίνηση σχέσεων. Κανένας μας δεν περισσεύει από το forum.
Άβαταρ μέλους
Priamos
Δημοσιεύσεις: 3370
Εγγραφή: Δευ 01 Ιαν 2018, 23:06

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από Priamos »

Starman έγραψε: Τετ 13 Μαρ 2019, 17:28 Όλοι εδώ μέσα είμαστε φιλοξενούμενοι στο forum, που δύο παιδιά έφτιαξαν με κόπο και εργατοώρες λόγο της τεράστιας αγάπης τους για το metal αλλά και για την ανάγκη της ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε αυτό. Από σεβασμό και μόνο έχουμε την ηθική υποχρέωση να τηρούμε κάποιους άτυπους κανόνες αλληλοσεβασμού με τα υπόλοιπα μέλη όσο διαφορετικές και αν είναι οι απόψεις μας στα θέματα που μας απασχολούν και συζητάμε. Άλλο όταν γίνεται στην πλάκα ( @rbrigade και @LuciferSteele οι πρωτοδιδάξαντες). Επειδή η θέση των @CountRaven και @Scrollkeeper είναι δύσκολη και άβολη προτείνω το θέμα να λήξει εδώ, να κλειδωθεί το topic μιας και παρέκλινε αρκετά από το αρχικό θέμα και να γίνει μια επανεκκίνηση σχέσεων. Κανένας μας δεν περισσεύει από το forum.
Συμφωνω με ολα. Κανενα προβλημα απο μενα. Παμε για reboot!
Surreal Killer
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14654
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από CountRaven »

Το μόνο πράγμα που δεν έχω εντοπίσει εδώ μέσα είναι νοοτροπία προβάτου.

Οι απόψεις όλων εδώ μέσα για τα μουσικά θέματα όσο διαφορετικές και αν είναι μεταξύ τους προκύπτουν από το μεράκι και την προσωπική τους ενασχόληση με την φάση. Από προσωπικές δισκοθήκες, διαβάσματα και ψάξιμο και κυρίως από ακούσματα.

Ναι κάποιους τους γνωρίζω αρκετά καλά από παλιά -βλέπε παλιό forum- και κάποιους τους έχω μάθει από την εδώ συμμετοχή τους στο νέο FS. Και γνωρίζω πολύ καλά -και κατ ιδίαν, αλλά και από ανάγνωση γραπτών εδώ μέσα- πως όταν θα βγουν να πουν κάτι για μουσική είναι και καλά ζυγισμένο και εμπεριστατωμένο. Ξέρω λοιπόν ή έχω συμπεράνει το από πίσω background. Άνθρωποι που ασχολούμαστε με την μουσική σαν να μην υπάρχει αύριο it is.

Πολλές φορές ο λόγος εδώ μέσα γίνεται πιο έντονος, ποτέ όμως με προσωπικές προσβολές. Και αυτοί είναι κανόνες που δεν χρειάζεται να τους καρφιτσώσουμε σε ένα κουτάκι και να τους διαβάζουμε σαν νήπια. Είναι κανόνες που έχουμε θεσπίσει τα ίδια τα μέλη και που τηρούμε όταν χρειάζεται. Βρείτε μου κάποια άλλη internet κοινότητα που λειτουργεί έτσι και θα σας χειροκροτήσω.

Δεν τα γράφω ούτε για να ευλογήσω γένια, ούτε για να χαϊδέψω αυτιά τα παραπάνω, απλά κάποια πράγματα καλό είναι να υπενθυμίζονται που και που.

Και εγώ έγραψα ότι οι Kiss είναι σκουπίδια και ότι ίσα ίσα βγάζουν συλλογή με best of. Άποψη που εξέφρασα με έντονο τρόπο. Έχοντας όμως 4-5 άλμπουμ στο ράφι με τους δίσκους από πίσω, έχοντας ακούσει όλη τη δισκογραφία τους. Οπότε η άποψη διαμορφώθηκε αφού έστρωσα κώλο και άκουσα. Όπως και όλοι εδώ μέσα. Δεν την συναντάς αυτή τη νοοτροπία σε πρόβατα. Σωστά; ΟΚ... Προφανώς παίζει ρόλο και το όλο marketing που με επηρεάζει αρνητικά και οκ θα πω την καφρίλα μου. Δεν είμαι και το πλέον politically correct άτομο εδώ μέσα. Ποτέ όμως δεν θα εκφραστώ προσβλητικά για κάποιον forum συνομιλητή μου. Ούτε με παίρνει, ούτε μου βγαίνει, ούτε το θέλω. Από τσάμπα μάγκες. Χορτάσαμε. Και δεν είναι προσωπικό το σχόλιο. Όσοι ήταν στο παλιό FS και θυμούνται, ξέρουν τι εννοώ.

Είναι εύκολο να λέμε, οκ δεν βγαίνει τίποτα καλό και όλα είναι μέτρια κτλ. Αν όμως εγώ και όλοι οι παραπάνω στους οποίους αναφέρθηκα, υιοθετήσουμε αυτό το status... OK μένουμε χωρίς μουσική. Και η μουσική για όλους εδώ μέσα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Και εν τέλη αυτό προσπάθησα να πω και στα γραφόμενα μου για τις μπάντες, πρόβες κτλ.

Τέλος επειδή έχω διαβάσει και τις 11 σελίδες του νήματος. Πουθενά δεν είδα μια ευθεία σύγκριση σε μουσικό επίπεδο Kiss με μπάντες όπως Slauter Xstroyes / Doomsword / Slough Feg κτλ σε φάση "αυτός είναι καλύτερος", οι μπάντες αυτές αναφέρθηκαν ως παραδείγματα μικρών σχημάτων που έμειναν ενεργά κάνοντας τη φάση τους παρά τις δυσκολίες. Είναι τελείως διαφορετική μουσική και φάση γενικότερα όποτε η κάθε σύγκριση είναι μάλλον άκυρη.

Πολλά έγραψα και με βάση όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι το τόπικ δεν χρειάζεται να κλειδώσει. Μεγάλα παιδιά είμαστε και δεν χρειαζόμαστε κλειδάκια. Την παιδεία να προστατεύσουμε την κοινότητα μας την έχουμε όλοι.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Cursed
Δημοσιεύσεις: 116
Εγγραφή: Τετ 10 Οκτ 2018, 13:00

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από Cursed »

Δεν καταλαβαινω προς τι ολος αυτος ο χαμος.

Δεν εθιξε κανεναν προσωπικα, τωρα τι επαθε ο priamos και τσαντιστηκε δεν το καταλαβα.
Δεν εγραψε κατι παραλογο, οτι ειναι καλο και αξιζει δεν θα παει χαμενο, συμφωνω απολυτα.
Πεσατε και τον φαγατε.

Ειλικρινα εγω ξενερωσα με ολο αυτο.

Προβατα σιγουρα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν.
Τα προβατα και τα τσουτσεκια της καθε εταιριας, της καθε μπαντας, του καθε δισκοπωλη, του καθε συντακτη και παει λεγοντας.
Ηταν ειναι και θα ειναι...
Ας ακουμε την μουσικη και τις μπαντες που γουσταρουμε και μας γεμιζουν την ψυχουλα μας.
Άβαταρ μέλους
Priamos
Δημοσιεύσεις: 3370
Εγγραφή: Δευ 01 Ιαν 2018, 23:06

Bigger than life γραφικότητες ή μήπως όχι;

Δημοσίευση από Priamos »

Cursed έγραψε: Τετ 13 Μαρ 2019, 19:51 Δεν καταλαβαινω προς τι ολος αυτος ο χαμος.

Δεν εθιξε κανεναν προσωπικα, τωρα τι επαθε ο priamos και τσαντιστηκε δεν το καταλαβα.
Δεν εγραψε κατι παραλογο, οτι ειναι καλο και αξιζει δεν θα παει χαμενο, συμφωνω απολυτα.
Πεσατε και τον φαγατε.

Ειλικρινα εγω ξενερωσα με ολο αυτο.

Προβατα σιγουρα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν.
Τα προβατα και τα τσουτσεκια της καθε εταιριας, της καθε μπαντας, του καθε δισκοπωλη, του καθε συντακτη και παει λεγοντας.
Ηταν ειναι και θα ειναι...
Ας ακουμε την μουσικη και τις μπαντες που γουσταρουμε και μας γεμιζουν την ψυχουλα μας.
Ωραια τα παρουσιαζεται παιδια αλλα εγω βλεπω πλεον οτι το πληθος της καινουργιας μουσικης που ποσταρετε και την θεοποιειται ως γαματη ειναι στην κυριολεξια σκουπιδαριο της σειρας. Απλα επειδη δεν υπαρχει κατι αλλο εκει εξω ειναι λογικο η αναγκη να σας κανει να ψαχνεται να πιαστειτε απο καπου για να μην συμβιβαστειτε με την πραγματικοτητα που ειναι οτι το παραμυθι του metal δεν εχει πλεον δρακο. Οσο πιο γρηγορα το καταλαβεται και σταματησετε να ειστε ακροατηριο προβατα τοσο πιο γρηγορα θα γινεται απαιτητικοι ακροατες και θα αναγκασετε και τις μπαντες να προσπαθησουν περισσοτερο για κατι καλυτερο.
Αυτο ομως δεν ειναι το θεμα. Γενικα ισχυει αυτο που λεει ο Corum λιγο παραπανω. Οποιος προβαλλει την αποψη του ως την απολυτη αληθεια, υποτιμα και απαξιωνει τις αποψεις των υπολοιπων, δεν ενδεικνυται για συνομιλητης. Αν σε ενα φορουμ διαφορετικων προσωπικοτητων και χαρακτηρων, αρχισει ο ενας- οχι απλα να διαφωνει που ειναι θεμιτο- αλλα να ακυρωνει τις αποψεις των αλλων και να "αφαιρει" το δικαιωμα να τις εχουν, το πραγμα δεν μπορει να λειτουργησει. Αν τσεκαρεις και τα σχολια των περισσοτερων που ακολουθησαν, θα δεις οτι δεν ημουν ο μονος που ενοχληθηκε.
Παρ'ολα αυτα, μπορουμε να θεωρησουμε την ολη φαση "ατυχη" και οπως λεει ο Starman να κανουμε καινουρια αρχη.
Surreal Killer
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”