Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14656
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Δημοσίευση από CountRaven »




Εικόνα

Το Dallas Power Fest πραγματοποιείται στις 27 Ιούλη, ημέρα Σάββατο. Κοιτάζω το πόστερ του και νομοτελειακά μου τρέχουν τα σάλια με τις μπάντες που συμμετέχουν. 2 νέες Αμερικάνικες Prog / Power Metal μπάντες (από Τέξας μεριά), μια Prog μπάντα από το Puerto Rico και μια επίσης νέα Power Metal μπάντα και πάλι από το Τέξας.

Κοιτάζοντας το line up μου έρχεται και πάλι στο μυαλό αυτό που κατά καιρούς έχω πει είτε από το μικρόφωνο των εκπομπών μου, είτε σε κατ ιδίαν κουβέντες με κάποιους από εσάς, πως υπάρχει και στην δεκαετία του 2010 μια μικρή μεν αλλά αρκετά ποιοτική και ίσως ανερχόμενη σκηνή από Αμερικάνικα Prog / Power σχήματα.

Για τα περισσότερα από αυτά μάλιστα τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα όσο ήταν και στα 90ς. Με μικρές ή μεγαλύτερες αποκλίσεις ισχύουν τα παρακάτω:

1. Τα συγκροτήματα αυτά θα βγάλουν τις δουλειές τους μόνα, σε μικρές private κοπές.

2. Θα παίξουν κάποια shows στην πολιτεία τους ή στις γύρω περιοχές.

3. Θα χρησιμοποιήσουν τα social media για να προωθήσουν την δουλεία τους αλλά μιας και επειδή τις περισσότερες φορές δεν έχουν διανομή Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα σωρό δυσκολίες για να πουλήσουν κόπιες -ναι στην τελική αυτό μετράει, έτσι θα μπορέσουν να κάνουν το επόμενο άλμπουμ-, δυσκολίες όπως πχ τα υψηλά ταχυδρομικά από Αμερική.

4. Αυτές οι μπάντες αν και αρκετά αξιόλογες, δεν απολαμβάνουν το hype των αντίστοιχων σχημάτων που είναι από Αμερική μεν, παίζουν όμως κυρίως Ευρωπαϊκό κλασσικό ή Speed Metal. Έτσι λοιπόν δεν έχουμε ούτε συμβόλαια με την Gates Of Hell / Cruz Del Sur / ούτε προσκλήσεις σε φεστιβάλ Γερμανών επιχειρηματιών, ούτε κασέτο-labels να θέλουν να σου βγάλουν το άλμπουμ, ούτε ανοιχτές αγκάλες γενικά.

Οι μπάντες αυτές είναι επιπλέον διασκορπισμένες στα μήκη και στα πλάτη της Αμερικής όποτε η έννοια "σκηνή" έχει κυρίως έναν κοινό παρονομαστή σε σχέση με το time point (πολλά από αυτά τα γκρουπ είναι ενεργά μέσα στα 2010ς, κυρίως από τα μέσα και μετά), αλλά και με την αισθητική μιας και συνδυάζουν το Prog με το Power Metal -με τις όποιες μικρότερες ή μεγάλες αποκλείσεις και το ανάλογο focus σε ρεύματα και επιρροές, που προκύπτει από τον ήχο του καθένα-. Αν διαβάζεις Forgotten Scroll τότε σίγουρα έχεις πέσει σε υλικό από τέτοιες μπάντες, είτε με κείμενα αναφορές στο forum, είτε στο site.

Θα ρίξουμε μια μικρή ματιά στις 4 μπάντες που συμμετέχουν στο φέστ.

Infidel Rising



Τους Infidel Rising από το Dallas του Texas, μου τους είχε προτείνει ο John Perez. Στο private ντεμπούτο τους "The Torn Wings of Illusion" που κυκλοφόρησε το 201 παίζουν εξαιρετικό Prog / Power Metal. Λυρικό και μελαγχολικό. Άλλες φορές ανεβάζουν ταχύτητες και αφήνουν και κάποιες πολύ μικρές συμφωνικές πινελιές να φανούν στον καμβά τους, άλλες φορές παίζουν πιο mid tempo βγάζοντας προς τα έξω τον Prog εαυτό τους. Μόνο κάρδούλα. υγ. Στην μπάντα έχει από το 2018 προσχωρήσει ο David Gallegos (πρώην Power Of Omens) οπότε η καρδούλα πολλαπλασιάζεται επί 100. Και φυσικά δεν είναι ο μόνος από το Power Of Omens legacy που συμμετέχει μιας και έχουμε και στο μπάσο τον τεράστιο Chris Herring ο οποίος φυσικά έπαιζε και στους εξαιρετικούς Dreamstate.

Στο σημείο αυτό θα ήταν καλό να γίνει μια μικρή αναφορά και στον θεό drummer Wayne Stokely ο οποίος παίζει στους Infidel Rising. Πρόκειται για έναν από τους πιο δραστήριους Metal μουσικούς της σκηνής του Dallas. Έχει παίξει σε άπειρες μπάντες:

Αναφέρω χαρακτηριστικά τους θεούς Tyr των οποίων το εκπληκτικό "Illusion" άλμπουμ του 2002 πρέπει να τσεκαριστεί οπωσδήποτε -η Arkeyn Steel το έχει επανακυκλοφορήσει μαζί με το demo του 1999 συν το "You Can't Run Forever", ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι του 2007 ηχογραφημένο την εποχή που η μπάντα έκανε απόπειρα επανένωσης. Σε αυτό το κομμάτι μάλιστα τραγουδάει ο Travis Wills, τραγουδιστής των Infidel Rising και φυσικά των τεράστιων Millennial Reign-.

Επίσης ο αγαπητός κύριος Stokely έχει παίξει και με τους Καλιφορνέζους Glam Rockers Pretty Boy Floyd από το 2012 έως το 2013 και με ένα σωρό άλλα σχήματα τα οποία αν αναφέρω συνολικά το άρθρο θα γίνει γιγάντιο και θα έχουμε φύγει και από το θέμα λίγο.

Dreamkeeper

Μας έρχονται επίσης από το Dallas του Texas. Η μπάντα ξεκίνησε το 2016. Τους είχα παρουσιάσει στην εκπομπή μου όταν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους.





Στον ήχο τους ενσωματώνουν και κάποια πιο κλασσικά Metal στοιχεία, κοιτούν όμως το λυρικό US Power των 90ς στα μάτια και βάζουν και τις απαραίτητες Prog μεγάλες αναφορές. Το ντεμπούτο τους έχει τίτλο "In a Parallel World".

Parallel Dimension



Στο φεστιβάλ συμμετέχουν και οι Parallel Dimension. Έρχονται από το Puerto Rico και παίζουν κατά βάση Prog Metal. Λυρικό και μελωδικό και με κάποια χαμηλοκουρδισμένα ρυθμικά θέματα που δεν χαλούν το γενικό αποτέλεσμα και η παραπάνω παρατήρηση έχει να κάνει με το εξαιρετικό "Horizons" Mini CD τους που έβγαλαν μόνοι το 2013.

Ο κιθαρίστας Rafael Quintana είναι κοινό μέλος στους Infidel Rising και στους Parallel Dimension, ενώ στις τάξεις της μπάντας βρίσκεται και ο παλιός drummer των Infidel Rising, ο πολύς Daniel Almagro που έπαιξε τύμπανα στους Infidel από το 2014 μέχρι το 2017. Ενώ συμμετέχει και στους Progsters, Divine Retribution (ναι από το Dallas και αυτοί), των οποίων το "Misericordia" άλμπουμ του 2018 σας το συστήνω ανεπιφύλαχτα (σύγχρονο Prog Metal με γυναικεία φωνητικά και κάποια μοντέρνα περάσματα. Το υλικό είναι πρώτης κλάσης και σούπερ καλοπαιγμένο).

Όπως βλέπετε λοιπόν από τα κοινά μέλη στις διάφορες μπάντες έχουμε μια υπόθεση κάπως οικογενειακή!

Sole Survivor



Από το Dallas και οι Sole Survivor είναι η μπάντα της βραδιάς που έχει σαφή προσανατολισμό στο Ευρωπαϊκό Power Metal. Μια ακρόαση στο ομώνυμο ντεμπούτο EP τους, του 2016 θα σας βάλει αμέσως στο εν λόγω κλίμα.

Κλείνω κάπου εδώ με μια μικρή υποσημείωση για την σκηνή του Dallas γενικά που είναι από τις αγαπημένες μου -το έχω γράψει και στην παρουσίαση της επανακυκλοφορίας των Tyr εδώ-. Τόσο στα 80ς όσο και στα 90ς η σκηνή του Dallas μας έχει δώσει γκρουπάρες όπως Bellicose, Ruff Justice, Tyr και η παράδοση όπως βλέπετε συνεχίζεται.

Αυτά τα λίγα λοιπόν για τις μπάντες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Καλή ακρόαση και ψάξιμο σε όσους ασχοληθούν.


Χρήστος "Ακούω Metal σημαίνει ακούω Αμερικάνικο Prog Power" Παπαδάκης
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Starman
Δημοσιεύσεις: 1530
Εγγραφή: Παρ 02 Νοέμ 2018, 14:09
Τοποθεσία: ATHENS

Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Δημοσίευση από Starman »

Μπράβο. Εξαιρετικό ποστ.
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8724
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Δημοσίευση από Zippo190 »

στηρίζουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μας.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
castledemon
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 02 Απρ 2018, 14:02

Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Δημοσίευση από castledemon »

ειναι απο αυτες τις μπαντες που χανουμε στο σημερα και αγοραζουμε 20 χρονια μετα σε επανακυκλοφορίες της Arkeyn Steel :toothy:
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6254
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Δημοσίευση από theBox »

Δεν ήξερα καμία απο τις μπαντες (αν και κρινοντας απο το που ξεκινησε να παιζει το link για dreamkeeper, φαινεται οτι τους ειχα ξανατσεκαρει). Περίμενα να ακουσω 1989-1993. Ακουσα κυρίως 1999-2003. Πολυ ενδιαφέροντα τα περισσοτερα δειγματα, (τα οποια ομως ακουσα στο ποδι), με καλύτερο μαλλον το Infidel Rising, και λιγοτερο ενδιαφέρον το Sole Survivor. Ένα μεγαλο ευχαριστώ στον Κόμη που μας ανοιγει τα μάτια και μας ταϊζει σαν τη μαμα πουλάκι, us λυρισμο. Θα επανέλθω αφού ρίξω περισσότερη μελέτη.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
LuciferSteele
Δημοσιεύσεις: 6992
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 10:24

Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Δημοσίευση από LuciferSteele »

να υποθέσω η συναυλία γίνεται σε μπεργκεράδικο
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
Άβαταρ μέλους
vasilis2112
Δημοσιεύσεις: 933
Εγγραφή: Τρί 02 Οκτ 2018, 02:02

Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Δημοσίευση από vasilis2112 »

castledemon έγραψε: Τρί 16 Ιούλ 2019, 10:25 ειναι απο αυτες τις μπαντες που χανουμε στο σημερα και αγοραζουμε 20 χρονια μετα σε επανακυκλοφορίες της Arkeyn Steel :toothy:
Δυστυχώς μεγάλη αλήθεια, αλλά που να προλάβουμε;
Άβαταρ μέλους
rbrigade
Δημοσιεύσεις: 5038
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 23:54

Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Δημοσίευση από rbrigade »

Αυτήν την στιγμή τσεκάρω Dreamkeeper. Πολύ αξιόλογοι. Διαφωνώ εντελώς όμως με την περιγραφή. Τους βρίσκω πολύ περισσότερο ευρωπαίους παρά αμερικάνους στον ήχο. Επίσης έχουν πολλά melodic metal στοιχεία και επιρροές από σουηδικό power.
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8724
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Μικρό αφιέρωμα στο Dallas Power Fest

Δημοσίευση από Zippo190 »

LuciferSteele έγραψε: Παρ 19 Ιούλ 2019, 22:46 να υποθέσω η συναυλία γίνεται σε μπεργκεράδικο
μόνο οι Skullview έχουν δικαίωμα/υποχρέωση να παίζουν σε νταινερς.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”